Partnerzy serwisu:
Icon
Data publikacji

12.09.2022

Icon
Lokalizacja (ogłoszeniodawca)

Częstochowa, Śląskie, Polska

Icon
Numer ogłoszenia

2022/BZP 00344221/01

Icon
Kategoria i podkategoria ogłoszenia

Przetargi, Przetargi na usługi

Śląski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Częstochowie

Dane ogłoszeniodawcy znajdują się w treści ogłoszenia.

Ogłoszenie o zamówieniu
Usługi
4 - KOMPLEKSOWA OBSŁUGA SZKOLEŃ „OCHRONA RÓŻNORODNOŚCI BIOLOGICZNEJ W WARUNKACH PRODUKCJI ROLNEJ”

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Śląski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Częstochowie

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 002765534

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Kardynała Stefana Wyszyńskiego 70/126

1.5.2.) Miejscowość: Częstochowa

1.5.3.) Kod pocztowy: 42-202

1.5.4.) Województwo: śląskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL224 - Częstochowski

1.5.7.) Numer telefonu: 0-34/377-01-17

1.5.8.) Numer faksu: 0-34/362-04-89

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat@odr.net.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://www.czwa.odr.net.pl

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - inne państwowe i samorządowe osoby prawne utworzone na podstawie odrębnych ustaw w celu wykonywania zadań publicznych

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Inna działalność

Doradztwo rolnicze

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Tak

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

4 - KOMPLEKSOWA OBSŁUGA SZKOLEŃ „OCHRONA RÓŻNORODNOŚCI BIOLOGICZNEJ W WARUNKACH PRODUKCJI ROLNEJ”

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-c59489f5-3297-11ed-9171-f6b7c7d59353

2.5.) Numer ogłoszenia: 2022/BZP 00344221

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2022-09-12

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Nie

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.13.) O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, którzy spełniają warunki określone w art. 361 ustawy – usługi społeczne: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Tak

2.15.) Nazwa projektu lub programu

Program Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://www.czwa.odr.net.pl/bip/index.php/przetargi

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://miniportal.uzp.gov.pl/

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Wykonawca zamierzający wziąć udział w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, musi posiadać konto na ePUAP, które ma dostęp do następujących formularzy: „Formularz złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku” oraz do „Formularza do komunikacji”.
Maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem dedykowanych formularzy: „Formularz złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku” i „Formularza do komunikacji” wynosi 150 MB.
Zamawiający dopuszcza komunikację na adres mailowy jedynie w przypadkach wskazanych w niniejszej SWZ.
Wnioski o wyjaśnienie treści specyfikacji, zawiadomienia oraz inne informacje do upływu terminu otwarcia ofert w postępowaniu należy przesyłać wyłącznie za pośrednictwem miniPortalu w formie umożliwiającej kopiowanie treści pisma i wklejenie jej do innego dokumentu. Zamawiający udzieli wyjaśnień poprzez publikację na stronie postępowania.
Wykonawcy mogą składać wnioski o wyjaśnienie treści SWZ, Zamawiający udzieli wyjaśnień nie później niż na 2 dni przed upływem terminu składania ofert w niniejszym postępowaniu pod warunkiem, że wniosek wpłynie do Zamawiającego nie później do końca 4 dnia przed upływem terminu składania ofert w postępowaniu. Wniosek spóźniony Zamawiający może pozostawić bez rozpoznania.
Po upływie terminu otwarcia ofert Zamawiający dopuszcza komunikację za pośrednictwem poczty elektronicznej na adres wskazany w pkt. 9.
W postępowaniu o udzielenie zamówienia komunikacja pomiędzy Zamawiającym a Wykonawcami,
w szczególności składanie oświadczeń, wniosków, zawiadomień oraz przekazywanie informacji odbywa się elektronicznie za pośrednictwem dedykowanego formularza: „Formularz do komunikacji” dostępnego na ePUAP oraz udostępnionego przez miniPortal. We wszelkiej korespondencji związanej z niniejszym postępowaniem Zamawiający i Wykonawcy posługują się numerem ogłoszenia (BZP lub ID postępowania).
Maksymalny rozmiar plików lub spakowanych plików przesyłanych za pośrednictwem dedykowanych formularzy do: złożenia, zmiany, wycofania oferty lub wniosku oraz do komunikacji wynosi 150 MB;
Dopuszczalny format plików to: .doc, docx, odt, pdf, xls.;
Dopuszczalny format kompresji to: zip7, rar;
Niezbędne wymagania sprzętowo-aplikacyjne:
a. stały dostęp do sieci Internet o gwarantowanej przepustowości nie mniejszej niż 56 KB/s;
b. komputer klasy PC z zainstalowanym systemem operacyjnym Microsoft Windows XP/Vista/Windows 7/ Windows 10 lub iOS; w przypadku komputera z systemem operacyjnym Microsoft Windows 7/ Windows 8 przeglądarka MS Internet Explorer 10.0 (lub nowsza) z obsługą Active X lub dla systemów operacyjnych XP/Vista/Windows 7/Windows 8 przeglądarka Firefox z obsługą Javy, siła szyfrowania: 128bit; w przypadku komputera z systemem operacyjnym Microsoft Windows 10 przeglądarka MS Internet Explorer 11 z obsługą Active X lub FireFox z obsługą Javy, siła szyfrowania: 128bit;
c. zainstalowana dowolna przeglądarka internetowa: Chrome; Mozilla, FireFox, Safari;
d. podłączony lub wbudowany do komputera czytnik karty kryptograficznej wydanej przez wystawcę certyfikatu używanego przez Wykonawcę, w przypadku używania podpisu kwalifikowanego.
Dopuszczalny format kwalifikowanego podpisu elektronicznego:
a. dokumenty w formacie „pdf” zaleca się podpisywać formatem PAdES;
b. dopuszcza się podpisanie dokumentów w formacie innym niż „pdf”, wtedy będzie wymagany
oddzielny plik z podpisem (w związku z tym Wykonawca będzie zobowiązany załączyć oddzielny plik z podpisem);
c. w przypadku podpisywania dokumentów podpisem zewnętrznym – Wykonawca spakuje pliki (podpis + dokument) w jedno archiwum (zamawiający dopuszcza formaty .zip, .7z, RAR) i spakowany plik umieści na Platformie e- Zamawiający.
Inne dopuszczalne formaty podpisów: wykonawcy nieposiadający kwalifikowanego podpisu elektronicznego, ofertę lub oświadczenia lub dokumenty podpisują podpisem zaufanym lub osobistym.

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r.
w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119
z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, informuję że:
1. Administratorem Pana/Pani danych osobowych jest Śląski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Częstochowie z siedzibą przy ul. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 70/126, 42-202 Częstochowa.
2. Kontakt z Inspektorem Ochrony Danych Osobowych (IODO) – e-mail: iod@odr.net.pl
3. Pana/Pani dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego (dane identyfikacyjne postępowania np. nazwa, numer).
4. Odbiorcami Pana /Pani danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 18 ust. 1 i 6 oraz art. 74 ustawy z dnia 11 września 2019 r. Prawo zamówień publicznych (tekst jedn. Dz.U. 2021 r., poz. 1129), dalej ustawa.
5. Pana/Pani dane osobowe będą przechowywane zgodnie z art. 78 ustawy, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lat, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy.
6. Obowiązek podania przez Pana /Panią danych osobowych bezpośrednio Pana/Pani dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy.
7. Obowiązek podania przez Pana /Panią danych osobowych bezpośrednio Pana/Pani dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy.
8. W odniesieniu do Pana/Pani danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosownie do art. 22 RODO.
9. Posiada Pan /Pani:
a. Na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pana/Pani dotyczących;
b. Na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pana/Pani danych osobowych;
c. Na podstawie art. 18 RODO prawo do żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych
z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO;
d. Prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pan/Pani, że przetwarzanie danych osobowych Pana/Pani dotyczących narusza przepisy RODO.
10. Nie przysługuje Panu/Pani:
a. W związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d. lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;
b. Prawo do przenoszenia danych osobowych, o których mowa w art. 20 RODO;
c. Na postawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzani danych osobowych, ponieważ podstawą przetwarzania Pana/Pani danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: ŚODR_CZ/02/09/2022

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Usługi

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 18

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Lokalizacja: powiat tarnogórski, gmina Zbrosławice, miejscowość Kamieniec
Termin: 12.10.2022 r.

4.2.5.) Wartość części: 3089,43 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 70220000-9 - Usługi wynajmu lub leasingu nieruchomości innych niż mieszkalne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-10-12 do 2022-09-12

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Zamawiający wybierze najkorzystniejszą ofertę spośród ofert, które nie zostały odrzucone, na podstawie następujących kryteriów:

Nr Nazwa kryterium Waga
1. Cena za wykonanie przedmiotu zamówienie w pełnym zakresie (C) 100%
2. Kryterium cena – liczba punktów, którą otrzyma oferta Wykonawcy, na podstawie kryterium ceny, będzie obliczana według następującego wzoru:

C=C_n/C_0 ×100
gdzie:
C – liczba punktów przyznana ofercie badanej;
Co – cena za realizację niniejszego zamówienia w ofercie badanej,
Cn – najniższa cena, za realizację zamówienia spośród wszystkich ofert nie podlegających odrzuceniu.
3. Przyznane punkty zostaną zaokrąglone do dwóch miejsc po przecinku.
4. Oceniane będą tylko te oferty, które spełniają warunki zawarte w SWZ.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Lokalizacja: powiat cieszyński, gmina Dębowiec, miejscowość Łączka
Termin: 23.11.2022 r.

4.2.5.) Wartość części: 3089,43 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 70220000-9 - Usługi wynajmu lub leasingu nieruchomości innych niż mieszkalne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-11-23 do 2022-11-23

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Zamawiający wybierze najkorzystniejszą ofertę spośród ofert, które nie zostały odrzucone, na podstawie następujących kryteriów:

Nr Nazwa kryterium Waga
1. Cena za wykonanie przedmiotu zamówienie w pełnym zakresie (C) 100%
2. Kryterium cena – liczba punktów, którą otrzyma oferta Wykonawcy, na podstawie kryterium ceny, będzie obliczana według następującego wzoru:

C=C_n/C_0 ×100
gdzie:
C – liczba punktów przyznana ofercie badanej;
Co – cena za realizację niniejszego zamówienia w ofercie badanej,
Cn – najniższa cena, za realizację zamówienia spośród wszystkich ofert nie podlegających odrzuceniu.
3. Przyznane punkty zostaną zaokrąglone do dwóch miejsc po przecinku.
4. Oceniane będą tylko te oferty, które spełniają warunki zawarte w SWZ.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Lokalizacja: powiat kłobucki, gmina Kłobuck, miejscowość Kłobuck
Termin: 16.11.2022 r.

4.2.5.) Wartość części: 3089,43 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 70220000-9 - Usługi wynajmu lub leasingu nieruchomości innych niż mieszkalne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-11-16 do 2022-11-16

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Zamawiający wybierze najkorzystniejszą ofertę spośród ofert, które nie zostały odrzucone, na podstawie następujących kryteriów:

Nr Nazwa kryterium Waga
1. Cena za wykonanie przedmiotu zamówienie w pełnym zakresie (C) 100%
2. Kryterium cena – liczba punktów, którą otrzyma oferta Wykonawcy, na podstawie kryterium ceny, będzie obliczana według następującego wzoru:

C=C_n/C_0 ×100
gdzie:
C – liczba punktów przyznana ofercie badanej;
Co – cena za realizację niniejszego zamówienia w ofercie badanej,
Cn – najniższa cena, za realizację zamówienia spośród wszystkich ofert nie podlegających odrzuceniu.
3. Przyznane punkty zostaną zaokrąglone do dwóch miejsc po przecinku.
4. Oceniane będą tylko te oferty, które spełniają warunki zawarte w SWZ.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 4

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Lokalizacja: powiat raciborski, gmina Krzyżanowice, miejscowość Krzyżanowice
Termin: 09.11.2022 r.

4.2.5.) Wartość części: 3089,43 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 70220000-9 - Usługi wynajmu lub leasingu nieruchomości innych niż mieszkalne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2022-11-09 do 2022-11-09

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Zamawiający wybierze najkorzystniejszą ofertę spośród ofert, które nie zostały odrzucone, na podstawie następujących kryteriów:

Nr Nazwa kryterium Waga
1. Cena za wykonanie przedmiotu zamówienie w pełnym zakresie (C) 100%
2. Kryterium cena – liczba punktów, którą otrzyma oferta Wykonawcy, na podstawie kryterium ceny, będzie obliczana według następującego wzoru:

C=C_n/C_0 ×100
gdzie:
C – liczba punktów przyznana ofercie badanej;
Co – cena za realizację niniejszego zamówienia w ofercie badanej,
Cn – najniższa cena, za realizację zamówienia spośród wszystkich ofert nie podlegających odrzuceniu.
3. Przyznane punkty zostaną zaokrąglone do dwóch miejsc po przecinku.
4. Oceniane będą tylko te oferty, które spełniają warunki zawarte w SWZ.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 5

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Lokalizacja: powiat bieruńsko-lędziński, gmina Bieruń, miejscowość Bieruń
Termin: do ustalenia w okresie 11.01.2023 – 28.02.2023 r. podany z 21-dniowym wyprzedzeniem

4.2.5.) Wartość części: 3089,43 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 70220000-9 - Usługi wynajmu lub leasingu nieruchomości innych niż mieszkalne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2023-02-28

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Zamawiający wybierze najkorzystniejszą ofertę spośród ofert, które nie zostały odrzucone, na podstawie następujących kryteriów:

Nr Nazwa kryterium Waga
1. Cena za wykonanie przedmiotu zamówienie w pełnym zakresie (C) 100%
2. Kryterium cena – liczba punktów, którą otrzyma oferta Wykonawcy, na podstawie kryterium ceny, będzie obliczana według następującego wzoru:

C=C_n/C_0 ×100
gdzie:
C – liczba punktów przyznana ofercie badanej;
Co – cena za realizację niniejszego zamówienia w ofercie badanej,
Cn – najniższa cena, za realizację zamówienia spośród wszystkich ofert nie podlegających odrzuceniu.
3. Przyznane punkty zostaną zaokrąglone do dwóch miejsc po przecinku.
4. Oceniane będą tylko te oferty, które spełniają warunki zawarte w SWZ.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 6

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Lokalizacja: powiat bielski, gmina Wilamowice, miejscowość Stara Wieś
Termin: do ustalenia w okresie 11.01.2023 – 28.02.2023 r. podany z 21-dniowym wyprzedzeniem

4.2.5.) Wartość części: 3089,43 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 70220000-9 - Usługi wynajmu lub leasingu nieruchomości innych niż mieszkalne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2023-02-28

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Zamawiający wybierze najkorzystniejszą ofertę spośród ofert, które nie zostały odrzucone, na podstawie następujących kryteriów:

Nr Nazwa kryterium Waga
1. Cena za wykonanie przedmiotu zamówienie w pełnym zakresie (C) 100%
2. Kryterium cena – liczba punktów, którą otrzyma oferta Wykonawcy, na podstawie kryterium ceny, będzie obliczana według następującego wzoru:

C=C_n/C_0 ×100
gdzie:
C – liczba punktów przyznana ofercie badanej;
Co – cena za realizację niniejszego zamówienia w ofercie badanej,
Cn – najniższa cena, za realizację zamówienia spośród wszystkich ofert nie podlegających odrzuceniu.
3. Przyznane punkty zostaną zaokrąglone do dwóch miejsc po przecinku.
4. Oceniane będą tylko te oferty, które spełniają warunki zawarte w SWZ.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 7

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Lokalizacja: powiat cieszyński, gmina Ustroń, miejscowość Ustroń
Termin: do ustalenia w okresie 11.01.2023 – 28.02.2023 r. podany z 21-dniowym wyprzedzeniem

4.2.5.) Wartość części: 3089,43 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 70220000-9 - Usługi wynajmu lub leasingu nieruchomości innych niż mieszkalne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2023-02-28

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Zamawiający wybierze najkorzystniejszą ofertę spośród ofert, które nie zostały odrzucone, na podstawie następujących kryteriów:

Nr Nazwa kryterium Waga
1. Cena za wykonanie przedmiotu zamówienie w pełnym zakresie (C) 100%
2. Kryterium cena – liczba punktów, którą otrzyma oferta Wykonawcy, na podstawie kryterium ceny, będzie obliczana według następującego wzoru:

C=C_n/C_0 ×100
gdzie:
C – liczba punktów przyznana ofercie badanej;
Co – cena za realizację niniejszego zamówienia w ofercie badanej,
Cn – najniższa cena, za realizację zamówienia spośród wszystkich ofert nie podlegających odrzuceniu.
3. Przyznane punkty zostaną zaokrąglone do dwóch miejsc po przecinku.
4. Oceniane będą tylko te oferty, które spełniają warunki zawarte w SWZ.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 8

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Lokalizacja: powiat pszczyński, gmina Pszczyna, miejscowość Pszczyna
Termin: do ustalenia w okresie 11.01.2023 – 28.02.2023 r. podany z 21-dniowym wyprzedzeniem

4.2.5.) Wartość części: 3089,43 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 70220000-9 - Usługi wynajmu lub leasingu nieruchomości innych niż mieszkalne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2023-02-28

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Zamawiający wybierze najkorzystniejszą ofertę spośród ofert, które nie zostały odrzucone, na podstawie następujących kryteriów:

Nr Nazwa kryterium Waga
1. Cena za wykonanie przedmiotu zamówienie w pełnym zakresie (C) 100%
2. Kryterium cena – liczba punktów, którą otrzyma oferta Wykonawcy, na podstawie kryterium ceny, będzie obliczana według następującego wzoru:

C=C_n/C_0 ×100
gdzie:
C – liczba punktów przyznana ofercie badanej;
Co – cena za realizację niniejszego zamówienia w ofercie badanej,
Cn – najniższa cena, za realizację zamówienia spośród wszystkich ofert nie podlegających odrzuceniu.
3. Przyznane punkty zostaną zaokrąglone do dwóch miejsc po przecinku.
4. Oceniane będą tylko te oferty, które spełniają warunki zawarte w SWZ.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 9

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Lokalizacja: powiat rybnicki, gmina Rybnik, miejscowość Rybnik
Termin: do ustalenia w okresie 11.01.2023 – 28.02.2023 r. podany z 21-dniowym wyprzedzeniem

4.2.5.) Wartość części: 3089,43 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 70220000-9 - Usługi wynajmu lub leasingu nieruchomości innych niż mieszkalne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2023-02-28

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Zamawiający wybierze najkorzystniejszą ofertę spośród ofert, które nie zostały odrzucone, na podstawie następujących kryteriów:

Nr Nazwa kryterium Waga
1. Cena za wykonanie przedmiotu zamówienie w pełnym zakresie (C) 100%
2. Kryterium cena – liczba punktów, którą otrzyma oferta Wykonawcy, na podstawie kryterium ceny, będzie obliczana według następującego wzoru:

C=C_n/C_0 ×100
gdzie:
C – liczba punktów przyznana ofercie badanej;
Co – cena za realizację niniejszego zamówienia w ofercie badanej,
Cn – najniższa cena, za realizację zamówienia spośród wszystkich ofert nie podlegających odrzuceniu.
3. Przyznane punkty zostaną zaokrąglone do dwóch miejsc po przecinku.
4. Oceniane będą tylko te oferty, które spełniają warunki zawarte w SWZ.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 10

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Lokalizacja: powiat myszkowski, gmina Myszków, miejscowość Myszków
Termin: do ustalenia w okresie 11.01.2023 – 28.02.2023 r. podany z 21-dniowym wyprzedzeniem

4.2.5.) Wartość części: 3089,43 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 70220000-9 - Usługi wynajmu lub leasingu nieruchomości innych niż mieszkalne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2023-02-28

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Zamawiający wybierze najkorzystniejszą ofertę spośród ofert, które nie zostały odrzucone, na podstawie następujących kryteriów:

Nr Nazwa kryterium Waga
1. Cena za wykonanie przedmiotu zamówienie w pełnym zakresie (C) 100%
2. Kryterium cena – liczba punktów, którą otrzyma oferta Wykonawcy, na podstawie kryterium ceny, będzie obliczana według następującego wzoru:

C=C_n/C_0 ×100
gdzie:
C – liczba punktów przyznana ofercie badanej;
Co – cena za realizację niniejszego zamówienia w ofercie badanej,
Cn – najniższa cena, za realizację zamówienia spośród wszystkich ofert nie podlegających odrzuceniu.
3. Przyznane punkty zostaną zaokrąglone do dwóch miejsc po przecinku.
4. Oceniane będą tylko te oferty, które spełniają warunki zawarte w SWZ.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 11

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Lokalizacja: powiat lubliniecki, gmina Pawonków, miejscowość Pawonków
Termin: do ustalenia w okresie 11.01.2023 – 28.02.2023 r. podany z 21-dniowym wyprzedzeniem

4.2.5.) Wartość części: 3089,43 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 70220000-9 - Usługi wynajmu lub leasingu nieruchomości innych niż mieszkalne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2023-02-28

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Zamawiający wybierze najkorzystniejszą ofertę spośród ofert, które nie zostały odrzucone, na podstawie następujących kryteriów:

Nr Nazwa kryterium Waga
1. Cena za wykonanie przedmiotu zamówienie w pełnym zakresie (C) 100%
2. Kryterium cena – liczba punktów, którą otrzyma oferta Wykonawcy, na podstawie kryterium ceny, będzie obliczana według następującego wzoru:

C=C_n/C_0 ×100
gdzie:
C – liczba punktów przyznana ofercie badanej;
Co – cena za realizację niniejszego zamówienia w ofercie badanej,
Cn – najniższa cena, za realizację zamówienia spośród wszystkich ofert nie podlegających odrzuceniu.
3. Przyznane punkty zostaną zaokrąglone do dwóch miejsc po przecinku.
4. Oceniane będą tylko te oferty, które spełniają warunki zawarte w SWZ.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 12

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Lokalizacja: powiat kłobucki, gmina Kłobuck, miejscowość Kłobuck
Termin: do ustalenia w okresie 11.01.2023 – 28.02.2023 r. podany z 21-dniowym wyprzedzeniem

4.2.5.) Wartość części: 3089,43 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 70220000-9 - Usługi wynajmu lub leasingu nieruchomości innych niż mieszkalne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2023-02-28

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Zamawiający wybierze najkorzystniejszą ofertę spośród ofert, które nie zostały odrzucone, na podstawie następujących kryteriów:

Nr Nazwa kryterium Waga
1. Cena za wykonanie przedmiotu zamówienie w pełnym zakresie (C) 100%
2. Kryterium cena – liczba punktów, którą otrzyma oferta Wykonawcy, na podstawie kryterium ceny, będzie obliczana według następującego wzoru:

C=C_n/C_0 ×100
gdzie:
C – liczba punktów przyznana ofercie badanej;
Co – cena za realizację niniejszego zamówienia w ofercie badanej,
Cn – najniższa cena, za realizację zamówienia spośród wszystkich ofert nie podlegających odrzuceniu.
3. Przyznane punkty zostaną zaokrąglone do dwóch miejsc po przecinku.
4. Oceniane będą tylko te oferty, które spełniają warunki zawarte w SWZ.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 13

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Lokalizacja: powiat wodzisławski, gmina Mszana, miejscowość Połomia
Termin: do ustalenia w okresie 11.01.2023 – 28.02.2023 r. podany z 21-dniowym wyprzedzeniem

4.2.5.) Wartość części: 3089,43 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 70220000-9 - Usługi wynajmu lub leasingu nieruchomości innych niż mieszkalne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2023-02-28

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Zamawiający wybierze najkorzystniejszą ofertę spośród ofert, które nie zostały odrzucone, na podstawie następujących kryteriów:

Nr Nazwa kryterium Waga
1. Cena za wykonanie przedmiotu zamówienie w pełnym zakresie (C) 100%
2. Kryterium cena – liczba punktów, którą otrzyma oferta Wykonawcy, na podstawie kryterium ceny, będzie obliczana według następującego wzoru:

C=C_n/C_0 ×100
gdzie:
C – liczba punktów przyznana ofercie badanej;
Co – cena za realizację niniejszego zamówienia w ofercie badanej,
Cn – najniższa cena, za realizację zamówienia spośród wszystkich ofert nie podlegających odrzuceniu.
3. Przyznane punkty zostaną zaokrąglone do dwóch miejsc po przecinku.
4. Oceniane będą tylko te oferty, które spełniają warunki zawarte w SWZ.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 14

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Lokalizacja: powiat żywiecki, gmina Jeleśnia, miejscowość Jeleśnia
Termin: do ustalenia w okresie 14.09.2023 – 31.12.2023 r. podany z 21-dniowym wyprzedzeniem

4.2.5.) Wartość części: 3089,43 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 70220000-9 - Usługi wynajmu lub leasingu nieruchomości innych niż mieszkalne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2023-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Zamawiający wybierze najkorzystniejszą ofertę spośród ofert, które nie zostały odrzucone, na podstawie następujących kryteriów:

Nr Nazwa kryterium Waga
1. Cena za wykonanie przedmiotu zamówienie w pełnym zakresie (C) 100%
2. Kryterium cena – liczba punktów, którą otrzyma oferta Wykonawcy, na podstawie kryterium ceny, będzie obliczana według następującego wzoru:

C=C_n/C_0 ×100
gdzie:
C – liczba punktów przyznana ofercie badanej;
Co – cena za realizację niniejszego zamówienia w ofercie badanej,
Cn – najniższa cena, za realizację zamówienia spośród wszystkich ofert nie podlegających odrzuceniu.
3. Przyznane punkty zostaną zaokrąglone do dwóch miejsc po przecinku.
4. Oceniane będą tylko te oferty, które spełniają warunki zawarte w SWZ.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 15

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Lokalizacja: powiat będziński, gmina Siewierz, miejscowość Siewierz
Termin: do ustalenia w okresie 14.09.2023 – 31.12.2023 r. podany z 21-dniowym wyprzedzeniem

4.2.5.) Wartość części: 3089,43 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 70220000-9 - Usługi wynajmu lub leasingu nieruchomości innych niż mieszkalne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2023-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Zamawiający wybierze najkorzystniejszą ofertę spośród ofert, które nie zostały odrzucone, na podstawie następujących kryteriów:

Nr Nazwa kryterium Waga
1. Cena za wykonanie przedmiotu zamówienie w pełnym zakresie (C) 100%
2. Kryterium cena – liczba punktów, którą otrzyma oferta Wykonawcy, na podstawie kryterium ceny, będzie obliczana według następującego wzoru:

C=C_n/C_0 ×100
gdzie:
C – liczba punktów przyznana ofercie badanej;
Co – cena za realizację niniejszego zamówienia w ofercie badanej,
Cn – najniższa cena, za realizację zamówienia spośród wszystkich ofert nie podlegających odrzuceniu.
3. Przyznane punkty zostaną zaokrąglone do dwóch miejsc po przecinku.
4. Oceniane będą tylko te oferty, które spełniają warunki zawarte w SWZ.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 16

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Lokalizacja: powiat gliwicki, gmina Gliwice, miejscowość Gliwice
Termin: do ustalenia w okresie 14.09.2023 – 31.12.2023 r. podany z 21-dniowym wyprzedzeniem

4.2.5.) Wartość części: 3089,43 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 70220000-9 - Usługi wynajmu lub leasingu nieruchomości innych niż mieszkalne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2023-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Zamawiający wybierze najkorzystniejszą ofertę spośród ofert, które nie zostały odrzucone, na podstawie następujących kryteriów:

Nr Nazwa kryterium Waga
1. Cena za wykonanie przedmiotu zamówienie w pełnym zakresie (C) 100%
2. Kryterium cena – liczba punktów, którą otrzyma oferta Wykonawcy, na podstawie kryterium ceny, będzie obliczana według następującego wzoru:

C=C_n/C_0 ×100
gdzie:
C – liczba punktów przyznana ofercie badanej;
Co – cena za realizację niniejszego zamówienia w ofercie badanej,
Cn – najniższa cena, za realizację zamówienia spośród wszystkich ofert nie podlegających odrzuceniu.
3. Przyznane punkty zostaną zaokrąglone do dwóch miejsc po przecinku.
4. Oceniane będą tylko te oferty, które spełniają warunki zawarte w SWZ.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 17

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Lokalizacja: powiat raciborski, gmina Krzanowice, miejscowość Krzanowice
Termin: do ustalenia w okresie 14.09.2023 – 31.12.2023 r. podany z 21-dniowym wyprzedzeniem

4.2.5.) Wartość części: 3089,43 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 70220000-9 - Usługi wynajmu lub leasingu nieruchomości innych niż mieszkalne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2023-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Zamawiający wybierze najkorzystniejszą ofertę spośród ofert, które nie zostały odrzucone, na podstawie następujących kryteriów:

Nr Nazwa kryterium Waga
1. Cena za wykonanie przedmiotu zamówienie w pełnym zakresie (C) 100%
2. Kryterium cena – liczba punktów, którą otrzyma oferta Wykonawcy, na podstawie kryterium ceny, będzie obliczana według następującego wzoru:

C=C_n/C_0 ×100
gdzie:
C – liczba punktów przyznana ofercie badanej;
Co – cena za realizację niniejszego zamówienia w ofercie badanej,
Cn – najniższa cena, za realizację zamówienia spośród wszystkich ofert nie podlegających odrzuceniu.
3. Przyznane punkty zostaną zaokrąglone do dwóch miejsc po przecinku.
4. Oceniane będą tylko te oferty, które spełniają warunki zawarte w SWZ.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 18

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Lokalizacja: powiat zawierciański, gmina Żarnowiec, miejscowość Żarnowiec
Termin: do ustalenia w okresie 14.09.2023 – 31.12.2023 r. podany z 21-dniowym wyprzedzeniem

4.2.5.) Wartość części: 3089,43 PLN

4.2.6.) Główny kod CPV: 70220000-9 - Usługi wynajmu lub leasingu nieruchomości innych niż mieszkalne

4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:

55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2023-12-31

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Zamawiający wybierze najkorzystniejszą ofertę spośród ofert, które nie zostały odrzucone, na podstawie następujących kryteriów:

Nr Nazwa kryterium Waga
1. Cena za wykonanie przedmiotu zamówienie w pełnym zakresie (C) 100%
2. Kryterium cena – liczba punktów, którą otrzyma oferta Wykonawcy, na podstawie kryterium ceny, będzie obliczana według następującego wzoru:

C=C_n/C_0 ×100
gdzie:
C – liczba punktów przyznana ofercie badanej;
Co – cena za realizację niniejszego zamówienia w ofercie badanej,
Cn – najniższa cena, za realizację zamówienia spośród wszystkich ofert nie podlegających odrzuceniu.
3. Przyznane punkty zostaną zaokrąglone do dwóch miejsc po przecinku.
4. Oceniane będą tylko te oferty, które spełniają warunki zawarte w SWZ.

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 100

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak

5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: 4.1 Zgodnie z art. 274 ust. 1 ustawy Pzp, zamawiający przed wyborem najkorzystniejszej oferty wezwie wykonawcę, którego oferta została najwyżej oceniona, do złożenia w wyznaczonym terminie, nie krótszym niż 5 dni, aktualnych na dzień złożenia, następujących podmiotowych środków dowodowych:
• oświadczenie Wykonawcy o aktualności informacji zawartych w oświadczeniu składanym na podstawie art. 125 ust. 1 ustawy z dnia 11 września 2019 r. Prawo zamówień publicznych (dalej jako ustawa Pzp) – załącznik nr 5 do SWZ.

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

1. Zamawiający przewiduje możliwość zmian postanowień zawartej umowy (tzw. zmiany kontraktowe w oparciu o art. 455 ust. 1 pkt 1 uPzp) w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru Wykonawcy, zgodnie z warunkami zawartymi w SWZ.
2. Zmiana Umowy w zakresie istotnych jej postanowień jest dopuszczalna, w następujących przypadkach:
1) wystąpienia zdarzeń losowych, niezależnych od stron umowy;
2) wystąpienia siły wyższej;
3) wystąpienia innych szczególnych okoliczności, za które Wykonawca ani Zamawiający nie są odpowiedzialni;
4) konieczności dopasowania treści umów do zmian legislacyjnych (prawo, podatki, składki);
5) konieczności dopasowania treści umów do zmian wytycznych realizacji projektów;
6) zaprzestania realizacji projektu;
7) zaprzestania finansowania projektu przez Instytucję Pośredniczącą z Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020;
8) zmiany terminu realizacji poszczególnych szkoleń.
3. Zmiana umowy może także nastąpić w przypadkach, o których mowa w art. 455 ust. 1 pkt 2-4 oraz ust. 2 ustawy Pzp.
4. Wszelkie zmiany i uzupełnienia niniejszej umowy wymagają formy pisemnej pod rygorem nieważności.

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2022-09-20 09:00

8.2.) Miejsce składania ofert: ŚLĄSKI OŚRODEK DORADZTWA ROLNICZEGO UL. KARDYNAŁA STEFANA WYSZYŃSKIEG0 70/126 42-202 CZĘSTOCHOWA

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2022-09-20 09:15

8.4.) Termin związania ofertą: do 2022-10-19

Zobacz inne

Prawo