BZP: (08-23) Dostawa artykułów gospodarczych, domowych i sprzętu kuchennego
07.03.2023
2023/BZP 00123435/01
SZPITAL UNIWERSYTECKI NR 1 IM. DR. A. JURASZA W BYDGOSZCZY
Dane ogłoszeniodawcy znajdują się w treści ogłoszenia.
Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
(08-23) Dostawa artykułów gospodarczych, domowych i sprzętu kuchennego
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: SZPITAL UNIWERSYTECKI NR 1 IM. DR. A. JURASZA W BYDGOSZCZY
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 001126074
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: ul. Marii Curie Skłodowskiej 9
1.5.2.) Miejscowość: Bydgoszcz
1.5.3.) Kod pocztowy: 85-094
1.5.4.) Województwo: kujawsko-pomorskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL613 - Bydgosko-toruński
1.5.7.) Numer telefonu: 525854076
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: j.grocholska@jurasza.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.jurasza.umk.pl
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Zdrowie
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
(08-23) Dostawa artykułów gospodarczych, domowych i sprzętu kuchennego
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-4e17b792-bc0c-11ed-9236-36fed59ea7dd
2.5.) Numer ogłoszenia: 2023/BZP 00123435
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2023-03-07
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Nie
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
www.jurasza.umk.pl3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: www.jurasza.umk.pl
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: W przedmiotowym postępowaniu komunikacja między Zamawiającym a Wykonawcami odbywa się przy użyciu następujących środków komunikacji elektronicznej: Platforma do obsługi postępowań przetargowych, dostępna pod adresem: https://jurasza.logintrade.net/ 2. Komunikacja w postępowaniu o udzielenie zamówienia, w tym składanie ofert, wymiana informacji oraz przekazywanie dokumentów lub oświadczeń między Zamawiającym a Wykonawcą, z uwzględnieniem wyjątków określonych w ustawie p.z.p., odbywa się przy użyciu środków komunikacji elektronicznej. Przez środki komunikacji elektronicznej rozumie się środki komunikacji elektronicznej zdefiniowane w ustawie z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. z 2019 r. poz. 123 i 730). 3. Ofertę, oświadczenia, o których mowa w art. 125 ust. 1 p.z.p., podmiotowe środki dowodowe, w tym oświadczenie, o którym mowa w art. 117 ust. 4 ustawy Pzp oraz zobowiązanie podmiotu udostępniającego zasoby, o którym mowa w art. 118 ust. 3 ustawy Pzp, pełnomocnictwo, sporządza się w postaci elektronicznej, w formatach danych określonych w przepisach wydanych na podstawie art. 18 ustawy z dnia 17 lutego 2005 r. o informatyzacji działalności podmiotów realizujących zadania publiczne (Dz. U. z 2020 r., poz. 346, 568, 695, 1517 i 2320), z zastrzeżeniem formatów, o których mowa w art. 66 ust. 1 ustawy p.z.p., z uwzględnieniem rodzaju przekazywanych danych . 4. Informacje, oświadczenia lub dokumenty, inne niż określone w pkt. 3, przekazywane w postępowaniu sporządza się w postaci elektronicznej, w formatach danych określonych w przepisach wydanych na podstawie art. 18 ustawy z dnia 17 lutego 2005 r. o informatyzacji działalności podmiotów realizujących zadania publiczne lub jako tekst wpisany bezpośrednio do wiadomości przekazywanej przy użyciu środków komunikacji elektronicznej, wskazanych przez Zamawiającego. 5. Ofertę, a także oświadczenie o jakim mowa w Rozdziale IX ust. 1 SWZ składa się, pod rygorem nieważności, w formie elektronicznej lub w postaci elektronicznej opatrzonej podpisem zaufanym lub podpisem osobistym . 6. Zawiadomienia, oświadczenia, wnioski lub informacje Wykonawcy przekazują poprzez Platformę Przetargową Zamawiającego, dostępną pod adresem: https://jurasza.logintrade.net/rejestracja/ustawowe.html 7. Rejestracja na Platformie, w tym złożenie oferty, zostały opisane w INSTRUKCJI KORZYSTANIA Z PLATFORMY PRZETARGOWEJ w załączniku nr 3 do SWZ. Szczegółowe instrukcje obsługi Platformy dla Wykonawców dostępne są na stronie: https://jurasza.logintrade.net/rejestracja/instrukcje.html 8. Zgodnie z 67 ustawy p.z.p., Zamawiający podaje wymagania techniczne związane z korzystaniem z Platformy: 1) Wymagania techniczne, jakim musi odpowiadać sprzęt komputerowych Wykonawcy, aby móc korzystać z Platformy. a) Dopuszczalne przeglądarki internetowe: Internet Explorer 8, Internet Explorer 9, Internet Explorer 10, Internet Explorer 11, Google Chrome 31 Mozilla Firefox 26 Opera 18 2) Pozostałe wymagania techniczne: a) dostęp do sieci internet; b) obsługa przez przeglądarkę protokołu XMLHttpRequest – ajax; c) włączona obsługa JavaScript; d) zalecana szybkość łącza internetowego powyżej 500 KB/s; e) zainstalowany Acrobat Reader; f) zainstalowane środowisko uruchomieniowe Java - Java SE Runtime Environment 6 Update 24 lub nowszy 9. Przeglądanie postępowań, pobieranie dokumentów, składanie wniosków o wyjaśnienie treści SWZ, składanie ofert nie wymaga rejestracji, ani logowania na Platformie. 10. W niniejszym postępowaniu Zamawiający zaleca rejestrację oraz logowanie co najmniej przy składaniu oferty, wyjaśnień, dokumentów lub oświadczeń w odpowiedzi na wezwania Zamawiającego, kierowane w toku badania i oceny ofert. 11. Rejestracja i logowanie są bezpłatne. Rejestrując się albo logując, Wykonawcy akceptują warunki korzystania z Platformy, określone w Regulaminie zamieszczonym na stronie: https://jurasza.logintrade.net/rejestracja/regulamin.html
3.7.) Adres strony internetowej, pod którym są dostępne narzędzia, urządzenia lub formaty plików, które nie są ogólnie dostępne: https://jurasza.logintrade.net/rejestracja/ustawowe.html
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Zamawiający informuje, że będzie przetwarzał dane osobowe uzyskane w trakcie postępowania, a w szczególności: dane osobowe ujawnione w ofertach i jej załącznikach lub w dokumentach i oświadczeniach złożonych w postępowaniu. Przetwarzanie przez Zamawiającego danych osobowych jest niezbędne dla celów wynikających z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez Zamawiającego i wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze. W związku z tym, Wykonawca przystępując do postępowania jest obowiązany do wykonania działań wynikających z Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), zwanego dalej: „RODO” wobec każdej osoby, której dane osobowe będą podane w ofercie, oświadczeniach i dokumentach złożonych w postępowaniu. Na tę okoliczność Wykonawca złoży stosowne oświadczenie, którego treść zawarta jest w Formularzu Ofertowym (Załącznik Nr 1 do SWZ).
3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o danych) (Dz. U. UE L119 z dnia 4 maja 2016 r., str. 1; zwanym dalej „RODO”) informujemy, że: 1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest SZPITAL UNIWERSYTECKI NR 1 IM. DR. A. JURASZA W BYDGOSZCZY; 2) administrator wyznaczył Inspektora Danych Osobowych, z którym można się kontaktować pod adresem e-mail: je.nowak@jurasza.pl 3) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z przedmiotowym postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego, prowadzonym w trybie podstawowym bez negocjacji. 4) odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 74 ustawy P.Z.P. 5) Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 78 ust. 1 P.Z.P. przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy; 6) obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisanych ustawy P.Z.P., związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego. 7) w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosownie do art. 22 RODO. 8) posiada Pani/Pan: a) na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących (w przypadku, gdy skorzystanie z tego prawa wymagałoby po stronie administratora niewspółmiernie dużego wysiłku może zostać Pani/Pan zobowiązana do wskazania dodatkowych informacji mających na celu sprecyzowanie żądania, w szczególności podania nazwy lub daty postępowania o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursu albo sprecyzowanie nazwy lub daty zakończonego postępowania o udzielenie zamówienia); b) na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych (skorzystanie z prawa do sprostowania nie może skutkować zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia publicznego ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym z ustawą p.z.p. oraz nie może naruszać integralności protokołu oraz jego załączników); c) na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem okresu trwania postępowania o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursu oraz przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO (prawo do ograniczenia przetwarzania nie ma zastosowania w odniesieniu do przechowywania, w celu zapewnienia korzystania ze środków ochrony prawnej lub w celu ochrony praw innej osoby fizycznej lub prawnej, lub z uwagi na ważne względy interesu publicznego Unii Europejskiej lub państwa członkowskiego); d) prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO; 9) nie przysługuje Pani/Panu: a) w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych; b) prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO; c) na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO; 10) przysługuje Pani/Panu prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego na niezgodne z RODO przetwarzanie Pani/Pana danych osobowych przez administratora. Organem właściwym dla przedmiotowej skargi jest Urząd Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa.
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: NLZ.2023.271.08
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak
4.1.5.) Łączna wartość poszczególnych części zamówienia: 397843,95 PLN
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 12
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Artykuły gospodarcze
4.2.5.) Wartość części: 31828,00 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 39220000-0 - Sprzęt kuchenny, artykuły gospodarstwa domowego i artykuły domowe oraz artykuły cateringowe
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie kierował się następującymi kryteriami oceny ofert: a) Cena (C) – waga kryterium 60% b) Kryterium jakości (JRD) – waga kryterium 40%
2. Zasady oceny ofert w kryterium Cena (C) – waga 60%: Cena oferowana min. brutto* C = (------------------------------------------------ x 100 pkt x 60% Cena brutto oferty badanej * spośród wszystkich złożonych ofert niepodlegających odrzuceniu Podstawą przyznania punktów w kryterium „cena” będzie cena ofertowa brutto podana przez Wykonawcę w Formularzu Ofertowym, stanowiącym Załącznik nr 1 do SWZ.
3. Zasady oceny ofert w kryterium Parametry jakościowe (PJ)- waga 40%: Ilość punktów przyznanych za Kryterium parametry jakościowe oferty badanej PJ = ( --------------------------------------------------------------- x 100) x waga kryterium tj. 40 % Maksymalna możliwa do zdobycia ilość punktów za Kryterium parametry jakościowe, tj. 15,00
gdzie: PJ - wartość punktowa badanej oferty- Kryterium parametry jakościowe
Punktacja będzie przyznana według poniższego: L.p. Parametry jakości Punktacja 1. Możliwość Zamawiającego do zwrotu bądź wymiany zamówionego towaru, w stanie nie noszącym śladów użytkowania, w okresie do 14 dni od daty dostawy na koszt Wykonawcy bez podawania przyczyny. Maksymalna możliwa ilość punktów do zdobycia: 10 pkt TAK („oferujemy”) – 10 pkt. NIE („nie oferujemy”) – 0 pkt. 2. Jakość obsługi klienta – deklarowany czas reakcji/odpowiedzi Wykonawcy na zgłoszenie/monit Zamawiającego liczony w dniach roboczych od momentu wysłanego zgłoszenia. Maksymalna możliwa ilość punktów do zdobycia: 5 pkt Deklarowany czas reakcji/odpowiedzi Wykonawcy na zgłoszenie/ monit Zamawiającego drogą e-mail lub fax w sprawach istotnych np.: - reklamacja - prośba o wystawienie korekty faktury - wymiana/zwrot towaru i inne zgłoszone wątpliwości wymagające natychmiastowej reakcji. 1-2 dni – 5 pkt. 3-4 dni – 3 pkt. 5-6 dni – 1 pkt. 7 dni i więcej – 0 pkt.
Maksymalna możliwa do zdobycia ilość punktów za parametry jakościowe podlegające ocenie to 15,00 punktów. Podstawą przyznania punktów w kryterium „parametry jakościowe” będą dane podane przez Wykonawcę w Formularzu Ofertowym, stanowiącym Załącznik nr 1 do SWZ, odpowiednio dla części. 4. W przypadku, gdy Wykonawca nie poda w ofercie informacji, które podlegają ocenie ofert w kryterium, Zamawiający odrzuci ofertę na podstawie art. 226 ust. 1 pkt. 5) Pzp. 5. Ostateczną ocenę oferty [O] w każdej części stanowi suma punktów uzyskanych w kryteriach określonych powyżej obliczona wg wzoru: O = C + PJ. C - wartość punktowa uzyskana przez badaną ofertę za kryterium – cena PJ – wartość punktowa uzyskana przez badaną ofertę za kryterium – parametry jakościowe
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: jakość, w tym do parametry techniczne, właściwości estetyczne i funkcjonalne takie jak dostępność dla osób niepełnosprawnych lub uwzględnianie potrzeb użytkowników
4.3.5.) Nazwa kryterium: Parametry jakościowe (PJ)
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Kosz na odpady, pojemniki
4.2.5.) Wartość części: 46150,70 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 39220000-0 - Sprzęt kuchenny, artykuły gospodarstwa domowego i artykuły domowe oraz artykuły cateringowe
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie kierował się następującymi kryteriami oceny ofert: a) Cena (C) – waga kryterium 60% b) Kryterium jakości (JRD) – waga kryterium 40%
2. Zasady oceny ofert w kryterium Cena (C) – waga 60%: Cena oferowana min. brutto* C = (------------------------------------------------ x 100 pkt x 60% Cena brutto oferty badanej * spośród wszystkich złożonych ofert niepodlegających odrzuceniu Podstawą przyznania punktów w kryterium „cena” będzie cena ofertowa brutto podana przez Wykonawcę w Formularzu Ofertowym, stanowiącym Załącznik nr 1 do SWZ.
3. Zasady oceny ofert w kryterium Parametry jakościowe (PJ)- waga 40%: Ilość punktów przyznanych za Kryterium parametry jakościowe oferty badanej PJ = ( --------------------------------------------------------------- x 100) x waga kryterium tj. 40 % Maksymalna możliwa do zdobycia ilość punktów za Kryterium parametry jakościowe, tj. 15,00
gdzie: PJ - wartość punktowa badanej oferty- Kryterium parametry jakościowe
Punktacja będzie przyznana według poniższego: L.p. Parametry jakości Punktacja 1. Możliwość Zamawiającego do zwrotu bądź wymiany zamówionego towaru, w stanie nie noszącym śladów użytkowania, w okresie do 14 dni od daty dostawy na koszt Wykonawcy bez podawania przyczyny. Maksymalna możliwa ilość punktów do zdobycia: 10 pkt TAK („oferujemy”) – 10 pkt. NIE („nie oferujemy”) – 0 pkt. 2. Jakość obsługi klienta – deklarowany czas reakcji/odpowiedzi Wykonawcy na zgłoszenie/monit Zamawiającego liczony w dniach roboczych od momentu wysłanego zgłoszenia. Maksymalna możliwa ilość punktów do zdobycia: 5 pkt Deklarowany czas reakcji/odpowiedzi Wykonawcy na zgłoszenie/ monit Zamawiającego drogą e-mail lub fax w sprawach istotnych np.: - reklamacja - prośba o wystawienie korekty faktury - wymiana/zwrot towaru i inne zgłoszone wątpliwości wymagające natychmiastowej reakcji. 1-2 dni – 5 pkt. 3-4 dni – 3 pkt. 5-6 dni – 1 pkt. 7 dni i więcej – 0 pkt.
Maksymalna możliwa do zdobycia ilość punktów za parametry jakościowe podlegające ocenie to 15,00 punktów. Podstawą przyznania punktów w kryterium „parametry jakościowe” będą dane podane przez Wykonawcę w Formularzu Ofertowym, stanowiącym Załącznik nr 1 do SWZ, odpowiednio dla części. 4. W przypadku, gdy Wykonawca nie poda w ofercie informacji, które podlegają ocenie ofert w kryterium, Zamawiający odrzuci ofertę na podstawie art. 226 ust. 1 pkt. 5) Pzp. 5. Ostateczną ocenę oferty [O] w każdej części stanowi suma punktów uzyskanych w kryteriach określonych powyżej obliczona wg wzoru: O = C + PJ. C - wartość punktowa uzyskana przez badaną ofertę za kryterium – cena PJ – wartość punktowa uzyskana przez badaną ofertę za kryterium – parametry jakościowe
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: jakość, w tym do parametry techniczne, właściwości estetyczne i funkcjonalne takie jak dostępność dla osób niepełnosprawnych lub uwzględnianie potrzeb użytkowników
4.3.5.) Nazwa kryterium: Parametry jakościowe (PJ)
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Artykuły domowe
4.2.5.) Wartość części: 35627,60 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 39220000-0 - Sprzęt kuchenny, artykuły gospodarstwa domowego i artykuły domowe oraz artykuły cateringowe
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie kierował się następującymi kryteriami oceny ofert: a) Cena (C) – waga kryterium 60% b) Kryterium jakości (JRD) – waga kryterium 40%
2. Zasady oceny ofert w kryterium Cena (C) – waga 60%: Cena oferowana min. brutto* C = (------------------------------------------------ x 100 pkt x 60% Cena brutto oferty badanej * spośród wszystkich złożonych ofert niepodlegających odrzuceniu Podstawą przyznania punktów w kryterium „cena” będzie cena ofertowa brutto podana przez Wykonawcę w Formularzu Ofertowym, stanowiącym Załącznik nr 1 do SWZ.
3. Zasady oceny ofert w kryterium Parametry jakościowe (PJ)- waga 40%: Ilość punktów przyznanych za Kryterium parametry jakościowe oferty badanej PJ = ( --------------------------------------------------------------- x 100) x waga kryterium tj. 40 % Maksymalna możliwa do zdobycia ilość punktów za Kryterium parametry jakościowe, tj. 15,00
gdzie: PJ - wartość punktowa badanej oferty- Kryterium parametry jakościowe
Punktacja będzie przyznana według poniższego: L.p. Parametry jakości Punktacja 1. Możliwość Zamawiającego do zwrotu bądź wymiany zamówionego towaru, w stanie nie noszącym śladów użytkowania, w okresie do 14 dni od daty dostawy na koszt Wykonawcy bez podawania przyczyny. Maksymalna możliwa ilość punktów do zdobycia: 10 pkt TAK („oferujemy”) – 10 pkt. NIE („nie oferujemy”) – 0 pkt. 2. Jakość obsługi klienta – deklarowany czas reakcji/odpowiedzi Wykonawcy na zgłoszenie/monit Zamawiającego liczony w dniach roboczych od momentu wysłanego zgłoszenia. Maksymalna możliwa ilość punktów do zdobycia: 5 pkt Deklarowany czas reakcji/odpowiedzi Wykonawcy na zgłoszenie/ monit Zamawiającego drogą e-mail lub fax w sprawach istotnych np.: - reklamacja - prośba o wystawienie korekty faktury - wymiana/zwrot towaru i inne zgłoszone wątpliwości wymagające natychmiastowej reakcji. 1-2 dni – 5 pkt. 3-4 dni – 3 pkt. 5-6 dni – 1 pkt. 7 dni i więcej – 0 pkt.
Maksymalna możliwa do zdobycia ilość punktów za parametry jakościowe podlegające ocenie to 15,00 punktów. Podstawą przyznania punktów w kryterium „parametry jakościowe” będą dane podane przez Wykonawcę w Formularzu Ofertowym, stanowiącym Załącznik nr 1 do SWZ, odpowiednio dla części. 4. W przypadku, gdy Wykonawca nie poda w ofercie informacji, które podlegają ocenie ofert w kryterium, Zamawiający odrzuci ofertę na podstawie art. 226 ust. 1 pkt. 5) Pzp. 5. Ostateczną ocenę oferty [O] w każdej części stanowi suma punktów uzyskanych w kryteriach określonych powyżej obliczona wg wzoru: O = C + PJ. C - wartość punktowa uzyskana przez badaną ofertę za kryterium – cena PJ – wartość punktowa uzyskana przez badaną ofertę za kryterium – parametry jakościowe
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: jakość, w tym do parametry techniczne, właściwości estetyczne i funkcjonalne takie jak dostępność dla osób niepełnosprawnych lub uwzględnianie potrzeb użytkowników
4.3.5.) Nazwa kryterium: Parametry jakościowe (PJ)
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 4
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Lodówki turystyczne
4.2.5.) Wartość części: 4670,00 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 39220000-0 - Sprzęt kuchenny, artykuły gospodarstwa domowego i artykuły domowe oraz artykuły cateringowe
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie kierował się następującymi kryteriami oceny ofert: a) Cena (C) – waga kryterium 60% b) Kryterium jakości (JRD) – waga kryterium 40%
2. Zasady oceny ofert w kryterium Cena (C) – waga 60%: Cena oferowana min. brutto* C = (------------------------------------------------ x 100 pkt x 60% Cena brutto oferty badanej * spośród wszystkich złożonych ofert niepodlegających odrzuceniu Podstawą przyznania punktów w kryterium „cena” będzie cena ofertowa brutto podana przez Wykonawcę w Formularzu Ofertowym, stanowiącym Załącznik nr 1 do SWZ.
3. Zasady oceny ofert w kryterium Parametry jakościowe (PJ)- waga 40%: Ilość punktów przyznanych za Kryterium parametry jakościowe oferty badanej PJ = ( --------------------------------------------------------------- x 100) x waga kryterium tj. 40 % Maksymalna możliwa do zdobycia ilość punktów za Kryterium parametry jakościowe, tj. 15,00
gdzie: PJ - wartość punktowa badanej oferty- Kryterium parametry jakościowe
Punktacja będzie przyznana według poniższego: L.p. Parametry jakości Punktacja 1. Możliwość Zamawiającego do zwrotu bądź wymiany zamówionego towaru, w stanie nie noszącym śladów użytkowania, w okresie do 14 dni od daty dostawy na koszt Wykonawcy bez podawania przyczyny. Maksymalna możliwa ilość punktów do zdobycia: 10 pkt TAK („oferujemy”) – 10 pkt. NIE („nie oferujemy”) – 0 pkt. 2. Jakość obsługi klienta – deklarowany czas reakcji/odpowiedzi Wykonawcy na zgłoszenie/monit Zamawiającego liczony w dniach roboczych od momentu wysłanego zgłoszenia. Maksymalna możliwa ilość punktów do zdobycia: 5 pkt Deklarowany czas reakcji/odpowiedzi Wykonawcy na zgłoszenie/ monit Zamawiającego drogą e-mail lub fax w sprawach istotnych np.: - reklamacja - prośba o wystawienie korekty faktury - wymiana/zwrot towaru i inne zgłoszone wątpliwości wymagające natychmiastowej reakcji. 1-2 dni – 5 pkt. 3-4 dni – 3 pkt. 5-6 dni – 1 pkt. 7 dni i więcej – 0 pkt.
Maksymalna możliwa do zdobycia ilość punktów za parametry jakościowe podlegające ocenie to 15,00 punktów. Podstawą przyznania punktów w kryterium „parametry jakościowe” będą dane podane przez Wykonawcę w Formularzu Ofertowym, stanowiącym Załącznik nr 1 do SWZ, odpowiednio dla części. 4. W przypadku, gdy Wykonawca nie poda w ofercie informacji, które podlegają ocenie ofert w kryterium, Zamawiający odrzuci ofertę na podstawie art. 226 ust. 1 pkt. 5) Pzp. 5. Ostateczną ocenę oferty [O] w każdej części stanowi suma punktów uzyskanych w kryteriach określonych powyżej obliczona wg wzoru: O = C + PJ. C - wartość punktowa uzyskana przez badaną ofertę za kryterium – cena PJ – wartość punktowa uzyskana przez badaną ofertę za kryterium – parametry jakościowe
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: jakość, w tym do parametry techniczne, właściwości estetyczne i funkcjonalne takie jak dostępność dla osób niepełnosprawnych lub uwzględnianie potrzeb użytkowników
4.3.5.) Nazwa kryterium: Parametry jakościowe (PJ)
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 5
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Sprzęt do gastronomii
4.2.5.) Wartość części: 182374,45 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 39220000-0 - Sprzęt kuchenny, artykuły gospodarstwa domowego i artykuły domowe oraz artykuły cateringowe
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie kierował się następującymi kryteriami oceny ofert: a) Cena (C) – waga kryterium 60% b) Kryterium jakości (JRD) – waga kryterium 40%
2. Zasady oceny ofert w kryterium Cena (C) – waga 60%: Cena oferowana min. brutto* C = (------------------------------------------------ x 100 pkt x 60% Cena brutto oferty badanej * spośród wszystkich złożonych ofert niepodlegających odrzuceniu Podstawą przyznania punktów w kryterium „cena” będzie cena ofertowa brutto podana przez Wykonawcę w Formularzu Ofertowym, stanowiącym Załącznik nr 1 do SWZ.
3. Zasady oceny ofert w kryterium Parametry jakościowe (PJ)- waga 40%: Ilość punktów przyznanych za Kryterium parametry jakościowe oferty badanej PJ = ( --------------------------------------------------------------- x 100) x waga kryterium tj. 40 % Maksymalna możliwa do zdobycia ilość punktów za Kryterium parametry jakościowe, tj. 15,00
gdzie: PJ - wartość punktowa badanej oferty- Kryterium parametry jakościowe
Punktacja będzie przyznana według poniższego: L.p. Parametry jakości Punktacja 1. Możliwość Zamawiającego do zwrotu bądź wymiany zamówionego towaru, w stanie nie noszącym śladów użytkowania, w okresie do 14 dni od daty dostawy na koszt Wykonawcy bez podawania przyczyny. Maksymalna możliwa ilość punktów do zdobycia: 10 pkt TAK („oferujemy”) – 10 pkt. NIE („nie oferujemy”) – 0 pkt. 2. Jakość obsługi klienta – deklarowany czas reakcji/odpowiedzi Wykonawcy na zgłoszenie/monit Zamawiającego liczony w dniach roboczych od momentu wysłanego zgłoszenia. Maksymalna możliwa ilość punktów do zdobycia: 5 pkt Deklarowany czas reakcji/odpowiedzi Wykonawcy na zgłoszenie/ monit Zamawiającego drogą e-mail lub fax w sprawach istotnych np.: - reklamacja - prośba o wystawienie korekty faktury - wymiana/zwrot towaru i inne zgłoszone wątpliwości wymagające natychmiastowej reakcji. 1-2 dni – 5 pkt. 3-4 dni – 3 pkt. 5-6 dni – 1 pkt. 7 dni i więcej – 0 pkt.
Maksymalna możliwa do zdobycia ilość punktów za parametry jakościowe podlegające ocenie to 15,00 punktów. Podstawą przyznania punktów w kryterium „parametry jakościowe” będą dane podane przez Wykonawcę w Formularzu Ofertowym, stanowiącym Załącznik nr 1 do SWZ, odpowiednio dla części. 4. W przypadku, gdy Wykonawca nie poda w ofercie informacji, które podlegają ocenie ofert w kryterium, Zamawiający odrzuci ofertę na podstawie art. 226 ust. 1 pkt. 5) Pzp. 5. Ostateczną ocenę oferty [O] w każdej części stanowi suma punktów uzyskanych w kryteriach określonych powyżej obliczona wg wzoru: O = C + PJ. C - wartość punktowa uzyskana przez badaną ofertę za kryterium – cena PJ – wartość punktowa uzyskana przez badaną ofertę za kryterium – parametry jakościowe
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: jakość, w tym do parametry techniczne, właściwości estetyczne i funkcjonalne takie jak dostępność dla osób niepełnosprawnych lub uwzględnianie potrzeb użytkowników
4.3.5.) Nazwa kryterium: Parametry jakościowe (PJ)
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 6
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Zegary
4.2.5.) Wartość części: 1364,20 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 39220000-0 - Sprzęt kuchenny, artykuły gospodarstwa domowego i artykuły domowe oraz artykuły cateringowe
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie kierował się następującymi kryteriami oceny ofert: a) Cena (C) – waga kryterium 60% b) Kryterium jakości (JRD) – waga kryterium 40%
2. Zasady oceny ofert w kryterium Cena (C) – waga 60%: Cena oferowana min. brutto* C = (------------------------------------------------ x 100 pkt x 60% Cena brutto oferty badanej * spośród wszystkich złożonych ofert niepodlegających odrzuceniu Podstawą przyznania punktów w kryterium „cena” będzie cena ofertowa brutto podana przez Wykonawcę w Formularzu Ofertowym, stanowiącym Załącznik nr 1 do SWZ.
3. Zasady oceny ofert w kryterium Parametry jakościowe (PJ)- waga 40%: Ilość punktów przyznanych za Kryterium parametry jakościowe oferty badanej PJ = ( --------------------------------------------------------------- x 100) x waga kryterium tj. 40 % Maksymalna możliwa do zdobycia ilość punktów za Kryterium parametry jakościowe, tj. 15,00
gdzie: PJ - wartość punktowa badanej oferty- Kryterium parametry jakościowe
Punktacja będzie przyznana według poniższego: L.p. Parametry jakości Punktacja 1. Możliwość Zamawiającego do zwrotu bądź wymiany zamówionego towaru, w stanie nie noszącym śladów użytkowania, w okresie do 14 dni od daty dostawy na koszt Wykonawcy bez podawania przyczyny. Maksymalna możliwa ilość punktów do zdobycia: 10 pkt TAK („oferujemy”) – 10 pkt. NIE („nie oferujemy”) – 0 pkt. 2. Jakość obsługi klienta – deklarowany czas reakcji/odpowiedzi Wykonawcy na zgłoszenie/monit Zamawiającego liczony w dniach roboczych od momentu wysłanego zgłoszenia. Maksymalna możliwa ilość punktów do zdobycia: 5 pkt Deklarowany czas reakcji/odpowiedzi Wykonawcy na zgłoszenie/ monit Zamawiającego drogą e-mail lub fax w sprawach istotnych np.: - reklamacja - prośba o wystawienie korekty faktury - wymiana/zwrot towaru i inne zgłoszone wątpliwości wymagające natychmiastowej reakcji. 1-2 dni – 5 pkt. 3-4 dni – 3 pkt. 5-6 dni – 1 pkt. 7 dni i więcej – 0 pkt.
Maksymalna możliwa do zdobycia ilość punktów za parametry jakościowe podlegające ocenie to 15,00 punktów. Podstawą przyznania punktów w kryterium „parametry jakościowe” będą dane podane przez Wykonawcę w Formularzu Ofertowym, stanowiącym Załącznik nr 1 do SWZ, odpowiednio dla części. 4. W przypadku, gdy Wykonawca nie poda w ofercie informacji, które podlegają ocenie ofert w kryterium, Zamawiający odrzuci ofertę na podstawie art. 226 ust. 1 pkt. 5) Pzp. 5. Ostateczną ocenę oferty [O] w każdej części stanowi suma punktów uzyskanych w kryteriach określonych powyżej obliczona wg wzoru: O = C + PJ. C - wartość punktowa uzyskana przez badaną ofertę za kryterium – cena PJ – wartość punktowa uzyskana przez badaną ofertę za kryterium – parametry jakościowe
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: jakość, w tym do parametry techniczne, właściwości estetyczne i funkcjonalne takie jak dostępność dla osób niepełnosprawnych lub uwzględnianie potrzeb użytkowników
4.3.5.) Nazwa kryterium: Parametry jakościowe (PJ)
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 7
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Sól w tabletkach
4.2.5.) Wartość części: 70400,00 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 39220000-0 - Sprzęt kuchenny, artykuły gospodarstwa domowego i artykuły domowe oraz artykuły cateringowe
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie kierował się następującymi kryteriami oceny ofert: a) Cena (C) – waga kryterium 60% b) Kryterium jakości (JRD) – waga kryterium 40%
2. Zasady oceny ofert w kryterium Cena (C) – waga 60%: Cena oferowana min. brutto* C = (------------------------------------------------ x 100 pkt x 60% Cena brutto oferty badanej * spośród wszystkich złożonych ofert niepodlegających odrzuceniu Podstawą przyznania punktów w kryterium „cena” będzie cena ofertowa brutto podana przez Wykonawcę w Formularzu Ofertowym, stanowiącym Załącznik nr 1 do SWZ.
3. Zasady oceny ofert w kryterium Parametry jakościowe (PJ)- waga 40%: Ilość punktów przyznanych za Kryterium parametry jakościowe oferty badanej PJ = ( --------------------------------------------------------------- x 100) x waga kryterium tj. 40 % Maksymalna możliwa do zdobycia ilość punktów za Kryterium parametry jakościowe, tj. 15,00
gdzie: PJ - wartość punktowa badanej oferty- Kryterium parametry jakościowe
Punktacja będzie przyznana według poniższego: L.p. Parametry jakości Punktacja 1. Możliwość Zamawiającego do zwrotu bądź wymiany zamówionego towaru, w stanie nie noszącym śladów użytkowania, w okresie do 14 dni od daty dostawy na koszt Wykonawcy bez podawania przyczyny. Maksymalna możliwa ilość punktów do zdobycia: 10 pkt TAK („oferujemy”) – 10 pkt. NIE („nie oferujemy”) – 0 pkt. 2. Jakość obsługi klienta – deklarowany czas reakcji/odpowiedzi Wykonawcy na zgłoszenie/monit Zamawiającego liczony w dniach roboczych od momentu wysłanego zgłoszenia. Maksymalna możliwa ilość punktów do zdobycia: 5 pkt Deklarowany czas reakcji/odpowiedzi Wykonawcy na zgłoszenie/ monit Zamawiającego drogą e-mail lub fax w sprawach istotnych np.: - reklamacja - prośba o wystawienie korekty faktury - wymiana/zwrot towaru i inne zgłoszone wątpliwości wymagające natychmiastowej reakcji. 1-2 dni – 5 pkt. 3-4 dni – 3 pkt. 5-6 dni – 1 pkt. 7 dni i więcej – 0 pkt.
Maksymalna możliwa do zdobycia ilość punktów za parametry jakościowe podlegające ocenie to 15,00 punktów. Podstawą przyznania punktów w kryterium „parametry jakościowe” będą dane podane przez Wykonawcę w Formularzu Ofertowym, stanowiącym Załącznik nr 1 do SWZ, odpowiednio dla części. 4. W przypadku, gdy Wykonawca nie poda w ofercie informacji, które podlegają ocenie ofert w kryterium, Zamawiający odrzuci ofertę na podstawie art. 226 ust. 1 pkt. 5) Pzp. 5. Ostateczną ocenę oferty [O] w każdej części stanowi suma punktów uzyskanych w kryteriach określonych powyżej obliczona wg wzoru: O = C + PJ. C - wartość punktowa uzyskana przez badaną ofertę za kryterium – cena PJ – wartość punktowa uzyskana przez badaną ofertę za kryterium – parametry jakościowe
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: jakość, w tym do parametry techniczne, właściwości estetyczne i funkcjonalne takie jak dostępność dla osób niepełnosprawnych lub uwzględnianie potrzeb użytkowników
4.3.5.) Nazwa kryterium: Parametry jakościowe (PJ)
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 8
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Ampulatorium
4.2.5.) Wartość części: 657,00 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 39220000-0 - Sprzęt kuchenny, artykuły gospodarstwa domowego i artykuły domowe oraz artykuły cateringowe
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie kierował się następującymi kryteriami oceny ofert: a) Cena (C) – waga kryterium 60% b) Kryterium jakości (JRD) – waga kryterium 40%
2. Zasady oceny ofert w kryterium Cena (C) – waga 60%: Cena oferowana min. brutto* C = (------------------------------------------------ x 100 pkt x 60% Cena brutto oferty badanej * spośród wszystkich złożonych ofert niepodlegających odrzuceniu Podstawą przyznania punktów w kryterium „cena” będzie cena ofertowa brutto podana przez Wykonawcę w Formularzu Ofertowym, stanowiącym Załącznik nr 1 do SWZ.
3. Zasady oceny ofert w kryterium Parametry jakościowe (PJ)- waga 40%: Ilość punktów przyznanych za Kryterium parametry jakościowe oferty badanej PJ = ( --------------------------------------------------------------- x 100) x waga kryterium tj. 40 % Maksymalna możliwa do zdobycia ilość punktów za Kryterium parametry jakościowe, tj. 15,00
gdzie: PJ - wartość punktowa badanej oferty- Kryterium parametry jakościowe
Punktacja będzie przyznana według poniższego: L.p. Parametry jakości Punktacja 1. Możliwość Zamawiającego do zwrotu bądź wymiany zamówionego towaru, w stanie nie noszącym śladów użytkowania, w okresie do 14 dni od daty dostawy na koszt Wykonawcy bez podawania przyczyny. Maksymalna możliwa ilość punktów do zdobycia: 10 pkt TAK („oferujemy”) – 10 pkt. NIE („nie oferujemy”) – 0 pkt. 2. Jakość obsługi klienta – deklarowany czas reakcji/odpowiedzi Wykonawcy na zgłoszenie/monit Zamawiającego liczony w dniach roboczych od momentu wysłanego zgłoszenia. Maksymalna możliwa ilość punktów do zdobycia: 5 pkt Deklarowany czas reakcji/odpowiedzi Wykonawcy na zgłoszenie/ monit Zamawiającego drogą e-mail lub fax w sprawach istotnych np.: - reklamacja - prośba o wystawienie korekty faktury - wymiana/zwrot towaru i inne zgłoszone wątpliwości wymagające natychmiastowej reakcji. 1-2 dni – 5 pkt. 3-4 dni – 3 pkt. 5-6 dni – 1 pkt. 7 dni i więcej – 0 pkt.
Maksymalna możliwa do zdobycia ilość punktów za parametry jakościowe podlegające ocenie to 15,00 punktów. Podstawą przyznania punktów w kryterium „parametry jakościowe” będą dane podane przez Wykonawcę w Formularzu Ofertowym, stanowiącym Załącznik nr 1 do SWZ, odpowiednio dla części. 4. W przypadku, gdy Wykonawca nie poda w ofercie informacji, które podlegają ocenie ofert w kryterium, Zamawiający odrzuci ofertę na podstawie art. 226 ust. 1 pkt. 5) Pzp. 5. Ostateczną ocenę oferty [O] w każdej części stanowi suma punktów uzyskanych w kryteriach określonych powyżej obliczona wg wzoru: O = C + PJ. C - wartość punktowa uzyskana przez badaną ofertę za kryterium – cena PJ – wartość punktowa uzyskana przez badaną ofertę za kryterium – parametry jakościowe
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: jakość, w tym do parametry techniczne, właściwości estetyczne i funkcjonalne takie jak dostępność dla osób niepełnosprawnych lub uwzględnianie potrzeb użytkowników
4.3.5.) Nazwa kryterium: Parametry jakościowe (PJ)
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 9
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Torba medyczna
4.2.5.) Wartość części: 7375,00 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 39220000-0 - Sprzęt kuchenny, artykuły gospodarstwa domowego i artykuły domowe oraz artykuły cateringowe
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie kierował się następującymi kryteriami oceny ofert: a) Cena (C) – waga kryterium 60% b) Kryterium jakości (JRD) – waga kryterium 40%
2. Zasady oceny ofert w kryterium Cena (C) – waga 60%: Cena oferowana min. brutto* C = (------------------------------------------------ x 100 pkt x 60% Cena brutto oferty badanej * spośród wszystkich złożonych ofert niepodlegających odrzuceniu Podstawą przyznania punktów w kryterium „cena” będzie cena ofertowa brutto podana przez Wykonawcę w Formularzu Ofertowym, stanowiącym Załącznik nr 1 do SWZ.
3. Zasady oceny ofert w kryterium Parametry jakościowe (PJ)- waga 40%: Ilość punktów przyznanych za Kryterium parametry jakościowe oferty badanej PJ = ( --------------------------------------------------------------- x 100) x waga kryterium tj. 40 % Maksymalna możliwa do zdobycia ilość punktów za Kryterium parametry jakościowe, tj. 15,00
gdzie: PJ - wartość punktowa badanej oferty- Kryterium parametry jakościowe
Punktacja będzie przyznana według poniższego: L.p. Parametry jakości Punktacja 1. Możliwość Zamawiającego do zwrotu bądź wymiany zamówionego towaru, w stanie nie noszącym śladów użytkowania, w okresie do 14 dni od daty dostawy na koszt Wykonawcy bez podawania przyczyny. Maksymalna możliwa ilość punktów do zdobycia: 10 pkt TAK („oferujemy”) – 10 pkt. NIE („nie oferujemy”) – 0 pkt. 2. Jakość obsługi klienta – deklarowany czas reakcji/odpowiedzi Wykonawcy na zgłoszenie/monit Zamawiającego liczony w dniach roboczych od momentu wysłanego zgłoszenia. Maksymalna możliwa ilość punktów do zdobycia: 5 pkt Deklarowany czas reakcji/odpowiedzi Wykonawcy na zgłoszenie/ monit Zamawiającego drogą e-mail lub fax w sprawach istotnych np.: - reklamacja - prośba o wystawienie korekty faktury - wymiana/zwrot towaru i inne zgłoszone wątpliwości wymagające natychmiastowej reakcji. 1-2 dni – 5 pkt. 3-4 dni – 3 pkt. 5-6 dni – 1 pkt. 7 dni i więcej – 0 pkt.
Maksymalna możliwa do zdobycia ilość punktów za parametry jakościowe podlegające ocenie to 15,00 punktów. Podstawą przyznania punktów w kryterium „parametry jakościowe” będą dane podane przez Wykonawcę w Formularzu Ofertowym, stanowiącym Załącznik nr 1 do SWZ, odpowiednio dla części. 4. W przypadku, gdy Wykonawca nie poda w ofercie informacji, które podlegają ocenie ofert w kryterium, Zamawiający odrzuci ofertę na podstawie art. 226 ust. 1 pkt. 5) Pzp. 5. Ostateczną ocenę oferty [O] w każdej części stanowi suma punktów uzyskanych w kryteriach określonych powyżej obliczona wg wzoru: O = C + PJ. C - wartość punktowa uzyskana przez badaną ofertę za kryterium – cena PJ – wartość punktowa uzyskana przez badaną ofertę za kryterium – parametry jakościowe
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: jakość, w tym do parametry techniczne, właściwości estetyczne i funkcjonalne takie jak dostępność dla osób niepełnosprawnych lub uwzględnianie potrzeb użytkowników
4.3.5.) Nazwa kryterium: Parametry jakościowe (PJ)
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 10
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Tusze do tatuownic
4.2.5.) Wartość części: 2776,80 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 39220000-0 - Sprzęt kuchenny, artykuły gospodarstwa domowego i artykuły domowe oraz artykuły cateringowe
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie kierował się następującymi kryteriami oceny ofert: a) Cena (C) – waga kryterium 60% b) Kryterium jakości (JRD) – waga kryterium 40%
2. Zasady oceny ofert w kryterium Cena (C) – waga 60%: Cena oferowana min. brutto* C = (------------------------------------------------ x 100 pkt x 60% Cena brutto oferty badanej * spośród wszystkich złożonych ofert niepodlegających odrzuceniu Podstawą przyznania punktów w kryterium „cena” będzie cena ofertowa brutto podana przez Wykonawcę w Formularzu Ofertowym, stanowiącym Załącznik nr 1 do SWZ.
3. Zasady oceny ofert w kryterium Parametry jakościowe (PJ)- waga 40%: Ilość punktów przyznanych za Kryterium parametry jakościowe oferty badanej PJ = ( --------------------------------------------------------------- x 100) x waga kryterium tj. 40 % Maksymalna możliwa do zdobycia ilość punktów za Kryterium parametry jakościowe, tj. 15,00
gdzie: PJ - wartość punktowa badanej oferty- Kryterium parametry jakościowe
Punktacja będzie przyznana według poniższego: L.p. Parametry jakości Punktacja 1. Możliwość Zamawiającego do zwrotu bądź wymiany zamówionego towaru, w stanie nie noszącym śladów użytkowania, w okresie do 14 dni od daty dostawy na koszt Wykonawcy bez podawania przyczyny. Maksymalna możliwa ilość punktów do zdobycia: 10 pkt TAK („oferujemy”) – 10 pkt. NIE („nie oferujemy”) – 0 pkt. 2. Jakość obsługi klienta – deklarowany czas reakcji/odpowiedzi Wykonawcy na zgłoszenie/monit Zamawiającego liczony w dniach roboczych od momentu wysłanego zgłoszenia. Maksymalna możliwa ilość punktów do zdobycia: 5 pkt Deklarowany czas reakcji/odpowiedzi Wykonawcy na zgłoszenie/ monit Zamawiającego drogą e-mail lub fax w sprawach istotnych np.: - reklamacja - prośba o wystawienie korekty faktury - wymiana/zwrot towaru i inne zgłoszone wątpliwości wymagające natychmiastowej reakcji. 1-2 dni – 5 pkt. 3-4 dni – 3 pkt. 5-6 dni – 1 pkt. 7 dni i więcej – 0 pkt.
Maksymalna możliwa do zdobycia ilość punktów za parametry jakościowe podlegające ocenie to 15,00 punktów. Podstawą przyznania punktów w kryterium „parametry jakościowe” będą dane podane przez Wykonawcę w Formularzu Ofertowym, stanowiącym Załącznik nr 1 do SWZ, odpowiednio dla części. 4. W przypadku, gdy Wykonawca nie poda w ofercie informacji, które podlegają ocenie ofert w kryterium, Zamawiający odrzuci ofertę na podstawie art. 226 ust. 1 pkt. 5) Pzp. 5. Ostateczną ocenę oferty [O] w każdej części stanowi suma punktów uzyskanych w kryteriach określonych powyżej obliczona wg wzoru: O = C + PJ. C - wartość punktowa uzyskana przez badaną ofertę za kryterium – cena PJ – wartość punktowa uzyskana przez badaną ofertę za kryterium – parametry jakościowe
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: jakość, w tym do parametry techniczne, właściwości estetyczne i funkcjonalne takie jak dostępność dla osób niepełnosprawnych lub uwzględnianie potrzeb użytkowników
4.3.5.) Nazwa kryterium: Parametry jakościowe (PJ)
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 11
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Woreczki z piaskiem
4.2.5.) Wartość części: 508,20 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 39220000-0 - Sprzęt kuchenny, artykuły gospodarstwa domowego i artykuły domowe oraz artykuły cateringowe
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie kierował się następującymi kryteriami oceny ofert: a) Cena (C) – waga kryterium 60% b) Kryterium jakości (JRD) – waga kryterium 40%
2. Zasady oceny ofert w kryterium Cena (C) – waga 60%: Cena oferowana min. brutto* C = (------------------------------------------------ x 100 pkt x 60% Cena brutto oferty badanej * spośród wszystkich złożonych ofert niepodlegających odrzuceniu Podstawą przyznania punktów w kryterium „cena” będzie cena ofertowa brutto podana przez Wykonawcę w Formularzu Ofertowym, stanowiącym Załącznik nr 1 do SWZ.
3. Zasady oceny ofert w kryterium Parametry jakościowe (PJ)- waga 40%: Ilość punktów przyznanych za Kryterium parametry jakościowe oferty badanej PJ = ( --------------------------------------------------------------- x 100) x waga kryterium tj. 40 % Maksymalna możliwa do zdobycia ilość punktów za Kryterium parametry jakościowe, tj. 15,00
gdzie: PJ - wartość punktowa badanej oferty- Kryterium parametry jakościowe
Punktacja będzie przyznana według poniższego: L.p. Parametry jakości Punktacja 1. Możliwość Zamawiającego do zwrotu bądź wymiany zamówionego towaru, w stanie nie noszącym śladów użytkowania, w okresie do 14 dni od daty dostawy na koszt Wykonawcy bez podawania przyczyny. Maksymalna możliwa ilość punktów do zdobycia: 10 pkt TAK („oferujemy”) – 10 pkt. NIE („nie oferujemy”) – 0 pkt. 2. Jakość obsługi klienta – deklarowany czas reakcji/odpowiedzi Wykonawcy na zgłoszenie/monit Zamawiającego liczony w dniach roboczych od momentu wysłanego zgłoszenia. Maksymalna możliwa ilość punktów do zdobycia: 5 pkt Deklarowany czas reakcji/odpowiedzi Wykonawcy na zgłoszenie/ monit Zamawiającego drogą e-mail lub fax w sprawach istotnych np.: - reklamacja - prośba o wystawienie korekty faktury - wymiana/zwrot towaru i inne zgłoszone wątpliwości wymagające natychmiastowej reakcji. 1-2 dni – 5 pkt. 3-4 dni – 3 pkt. 5-6 dni – 1 pkt. 7 dni i więcej – 0 pkt.
Maksymalna możliwa do zdobycia ilość punktów za parametry jakościowe podlegające ocenie to 15,00 punktów. Podstawą przyznania punktów w kryterium „parametry jakościowe” będą dane podane przez Wykonawcę w Formularzu Ofertowym, stanowiącym Załącznik nr 1 do SWZ, odpowiednio dla części. 4. W przypadku, gdy Wykonawca nie poda w ofercie informacji, które podlegają ocenie ofert w kryterium, Zamawiający odrzuci ofertę na podstawie art. 226 ust. 1 pkt. 5) Pzp. 5. Ostateczną ocenę oferty [O] w każdej części stanowi suma punktów uzyskanych w kryteriach określonych powyżej obliczona wg wzoru: O = C + PJ. C - wartość punktowa uzyskana przez badaną ofertę za kryterium – cena PJ – wartość punktowa uzyskana przez badaną ofertę za kryterium – parametry jakościowe
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: jakość, w tym do parametry techniczne, właściwości estetyczne i funkcjonalne takie jak dostępność dla osób niepełnosprawnych lub uwzględnianie potrzeb użytkowników
4.3.5.) Nazwa kryterium: Parametry jakościowe (PJ)
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 12
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Chusteczki nawilżające
4.2.5.) Wartość części: 14112,00 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 39220000-0 - Sprzęt kuchenny, artykuły gospodarstwa domowego i artykuły domowe oraz artykuły cateringowe
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie kierował się następującymi kryteriami oceny ofert: a) Cena (C) – waga kryterium 60% b) Kryterium jakości (JRD) – waga kryterium 40%
2. Zasady oceny ofert w kryterium Cena (C) – waga 60%: Cena oferowana min. brutto* C = (------------------------------------------------ x 100 pkt x 60% Cena brutto oferty badanej * spośród wszystkich złożonych ofert niepodlegających odrzuceniu Podstawą przyznania punktów w kryterium „cena” będzie cena ofertowa brutto podana przez Wykonawcę w Formularzu Ofertowym, stanowiącym Załącznik nr 1 do SWZ.
3. Zasady oceny ofert w kryterium Parametry jakościowe (PJ)- waga 40%: Ilość punktów przyznanych za Kryterium parametry jakościowe oferty badanej PJ = ( --------------------------------------------------------------- x 100) x waga kryterium tj. 40 % Maksymalna możliwa do zdobycia ilość punktów za Kryterium parametry jakościowe, tj. 15,00
gdzie: PJ - wartość punktowa badanej oferty- Kryterium parametry jakościowe
Punktacja będzie przyznana według poniższego: L.p. Parametry jakości Punktacja 1. Możliwość Zamawiającego do zwrotu bądź wymiany zamówionego towaru, w stanie nie noszącym śladów użytkowania, w okresie do 14 dni od daty dostawy na koszt Wykonawcy bez podawania przyczyny. Maksymalna możliwa ilość punktów do zdobycia: 10 pkt TAK („oferujemy”) – 10 pkt. NIE („nie oferujemy”) – 0 pkt. 2. Jakość obsługi klienta – deklarowany czas reakcji/odpowiedzi Wykonawcy na zgłoszenie/monit Zamawiającego liczony w dniach roboczych od momentu wysłanego zgłoszenia. Maksymalna możliwa ilość punktów do zdobycia: 5 pkt Deklarowany czas reakcji/odpowiedzi Wykonawcy na zgłoszenie/ monit Zamawiającego drogą e-mail lub fax w sprawach istotnych np.: - reklamacja - prośba o wystawienie korekty faktury - wymiana/zwrot towaru i inne zgłoszone wątpliwości wymagające natychmiastowej reakcji. 1-2 dni – 5 pkt. 3-4 dni – 3 pkt. 5-6 dni – 1 pkt. 7 dni i więcej – 0 pkt.
Maksymalna możliwa do zdobycia ilość punktów za parametry jakościowe podlegające ocenie to 15,00 punktów. Podstawą przyznania punktów w kryterium „parametry jakościowe” będą dane podane przez Wykonawcę w Formularzu Ofertowym, stanowiącym Załącznik nr 1 do SWZ, odpowiednio dla części. 4. W przypadku, gdy Wykonawca nie poda w ofercie informacji, które podlegają ocenie ofert w kryterium, Zamawiający odrzuci ofertę na podstawie art. 226 ust. 1 pkt. 5) Pzp. 5. Ostateczną ocenę oferty [O] w każdej części stanowi suma punktów uzyskanych w kryteriach określonych powyżej obliczona wg wzoru: O = C + PJ. C - wartość punktowa uzyskana przez badaną ofertę za kryterium – cena PJ – wartość punktowa uzyskana przez badaną ofertę za kryterium – parametry jakościowe
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: jakość, w tym do parametry techniczne, właściwości estetyczne i funkcjonalne takie jak dostępność dla osób niepełnosprawnych lub uwzględnianie potrzeb użytkowników
4.3.5.) Nazwa kryterium: Parametry jakościowe (PJ)
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak
5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:
Art. 109 ust. 1 pkt 4
Art. 109 ust. 1 pkt 9
Art. 109 ust. 1 pkt 10