22.11.2022

ŚWIERKLANIEC, śląskie, Polska

Tryb postępowania

Oferta pracy

PRZEDSIĘBIORSTWO KOMUNIKACJI MIEJSKIEJ MIĘDZYGMINNA SP. Z.O.O.

ul. PARKOWA 3
42-622 ŚWIERKLANIEC

Rada Nadzorcza Przedsiębiorstwa Komunikacji Metropolitalnej Spółki z ograniczoną odpowiedzialnością

ul. Parkowa 3, 42-622 Świerklaniec

ogłasza postępowanie kwalifikacyjne na stanowisko

PREZESA ZARZĄDU

Kandydaci zgłaszający swoją kandydaturę powinni posiadać następujące wymogi i kwalifikacje:

• wykształcenie wyższe,

• co najmniej 10 letni staż pracy, w tym:

-minimum 5 lat na stanowisku kierowniczym,

-minimum 3 lata zawodowego zajmowania się sprawami publicznego transportu zbiorowego,

• znajomość zagadnień związanych z funkcjonowaniem publicznego transportu zbiorowego w zakresie autobusowej komunikacji pasażerskiej, w tym w szczególności na terenie Województwa Śląskiego,

• znajomość prawa w zakresie funkcjonowania spółek z ograniczoną odpowiedzialnością,

• gotowość do podjęcia funkcji Prezesa Zarządu od dnia 01.01.2023 r.

• nie podleganie określonym w przepisach prawa ograniczeniom lub zakazom zajmowania stanowiska członka zarządu w spółkach prawa handlowego,

• stan zdrowia pozwalający na zatrudnienie na ww. stanowisku,

• pełna zdolność do czynności prawnych oraz pełnia praw publicznych,

• niekaralność.

Dodatkowymi atutami będą znajomość języka obcego, oraz dobre referencje z poprzedniego i obecnego miejsca pracy.

W celu wzięcia udziału w postępowaniu kandydat powinien złożyć następujące dokumenty:

• pisemne zgłoszenie się do konkursu – na kwestionariuszu wg wzoru dostępnego na stronie internetowej Spółki: www.pkm-swierklaniec.pl

• oświadczenie o braku ograniczeń i zakazów pełnienia funkcji we władzach spółek – wg wzoru dostępnego na stronie internetowej Spółki

• oświadczenie o pełnej zdolności do czynności prawnych i niekaralności – wg wzoru dostępnego na stronie internetowej Spółki

• oświadczenie o pozostawaniu lub niepozostawaniu członkiem rady nadzorczej lub zarządu innej spółki - wg wzoru dostępnego na stronie internetowej Spółki

• pisemne opracowanie koncepcji kierowania Spółką,

• dokumenty potwierdzający wymagany staż pracy,

• dokumenty potwierdzające kwalifikacje kandydata – w oryginałach lub odpisach,

• aktualne (nie starsze niż 30 dni) zaświadczenie o stanie zdrowia pozwalającym na zatrudnienie na ww. stanowisku,

• oświadczenie, że kandydat wyraż zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w celu przeprowadzenia postępowania kwalifikacyjnego na stanowisko Prezesa Zarządu.

Osoby przystępujące do konkursu mogą uzyskać informacje o Spółce w siedzibie Spółki (Sekretariat Zarządu) w Świerklańcu, ul. Parkowa 3 do dnia 6 grudnia 2022 r. od poniedziałku do piątku w godzinach od 7:00 do 15:00.

Do zgłoszenia kandydaci mogą dołączyć dokumenty potwierdzające dodatkowe umiejętności. Zgłoszenia niespełniające powyższych wymagań lub złożone po upływie terminu określonego w ogłoszeniu nie podlegają rozpatrzeniu, a kandydaci nie wezmą udziału w postępowaniu kwalifikacyjnym.

Zgłoszenie powinno zostać złożone w siedzibie Spółki w Świerklańcu przy ulicy Parkowej 3 (sekretariat Prezesa Zarządu, od poniedziałku do piątku w godzinach od 8:00 do 14:00 w zamkniętej kopercie z adnotacją na kopercie „POSTĘPOWANIE KWALIFIKACYJNE na stanowisko Prezesa Zarządu” do dnia 7 grudnia 2022 r. W przypadku zgłoszeń przesłanych pocztą kurierską lub listem poleconym na podany wyżej adres Spółki decyduje data doręczenia zgłoszenia do siedziby Spółki w Świerklańcu.

Otwarcie zgłoszeń nastąpi w dniu 8 grudnia 2022 r.

Po złożeniu ofert odbędzie się rozmowa kwalifikacyjna, w której ocenie podlegać będą m.in.:

• wiedza o zakresie działalności Spółki oraz o sektorze, w którym działa Spółka,

• znajomość zagadnień związanych z zarządzaniem i kierowaniem zespołami pracowników,

• znajomość zasad funkcjonowania spółek handlowych, ze szczególnym uwzględnieniem spółek z udziałem mienia komunalnego,

• znajomość zasad wynagradzania w spółkach z udziałem mienia komunalnego,

• znajomość ograniczeń prowadzenia działalności gospodarczej przez osoby pełniące funkcje publiczne,

• doświadczenie niezbędne do wykonywania funkcji członka zarządu w spółce,

• znajomość zasad nadzoru właścicielskiego, audytu i kontroli finansowej przedsiębiorstwa oraz rachunkowości zarządczej,

• przedłożona koncepcji kierowania Spółką.

Rozmowy kwalifikacyjne odbędą się w dniach od 9 do 16 grudnia 2022 r. Kandydaci zostaną telefonicznie powiadomieni o dokładnym terminie i miejscu przeprowadzenia rozmowy kwalifikacyjnej.

Rozstrzygnięcie konkursu nastąpi w terminie do 29.12.2022 r.

Rada Nadzorcza zastrzega sobie możliwość zakończenia postępowania kwalifikacyjnego w każdym czasie bez podania przyczyn i bez wyłaniania kandydatów.

Kandydaci uczestniczący w konkursie zostaną telefonicznie lub mailowo powiadomieni o jego wyniku do dnia 31.12.2022 r.

Regulamin Postępowania dostępny jest na stronie internetowej
www.pkm-swierklaniec.pl