BZP: Dostawa nabiału do Zakładu Karnego we Włodawie
08.05.2025
2025/BZP 00222376/01
Zakład Karny we Włodawie
Dane ogłoszeniodawcy znajdują się w treści ogłoszenia.
Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawa nabiału do Zakładu Karnego we Włodawie
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzi zamawiający centralny
1.2.) Nazwa zamawiającego: Zakład Karny we Włodawie
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000320934
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Żołnierzy Win 19
1.5.2.) Miejscowość: Włodawa
1.5.3.) Kod pocztowy: 22-200
1.5.4.) Województwo: lubelskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL811 - Bialski
1.5.7.) Numer telefonu: 0825726810
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zk_wlodawa@sw.gov.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://www.sw.gov.pl/jednostka/zaklad-karny-we-wlodawie
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Porządek i bezpieczeństwo publiczne
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Dostawa nabiału do Zakładu Karnego we Włodawie
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-c35fe0d7-a517-45b3-bde8-4ecff7135f67
2.5.) Numer ogłoszenia: 2025/BZP 00222376
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2025-05-08
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2025/BZP 00165969/01/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.5 Dostawa nabiału do Zakładu Karnego we Włodawie
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-c35fe0d7-a517-45b3-bde8-4ecff7135f673.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://ezamowienia.gov.pl
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Wykonawca zamierzający wziąć udział w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego musi posiadać konto podmiotu „Wykonawca” na Platformie e-Zamówienia. Szczegółowe informacje na temat zakładania kont podmiotów oraz zasady i warunki korzystania z Platformy e-Zamówienia określa Regulamin Platformy e-Zamówienia, dostępny na stronie internetowej https://ezamowienia.gov.pl oraz informacje zamieszczone w zakładce „Centrum Pomocy”.
3.7.) Adres strony internetowej, pod którym są dostępne narzędzia, urządzenia lub formaty plików, które nie są ogólnie dostępne: https://ezamowienia.gov.pl; https://ssdip.bip.gov.pl
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, informuję, że:
• administratorem Pani/Pana danych jest Zakład Karny we Włodawie , ul. Żołnierzy WiN 19,
22-100 Włodawa, tel.: 82 562 78 53, fax 82 565 35 57, e-mail: zk_wlodawa@sw.gov.pl;
• inspektorem ochrony danych w Zakładzie Karnym we Włodawie jest st. sierż. Kulgawiuk Karol ,
tel.: 82 562 68 23, e-mail: iod_wlodawa@sw.gov.pl;
• Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym
z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego, klasycznego o wartości mniejszej niż progi unijne na dostawy pn. „Dostawa nabiału do Zakładu Karnego we Włodawie ” przeprowadzonego w trybie podstawowym bez przeprowadzania negocjacji, o którym mowa w art. 275 pkt 1 ustawy z dnia 11 września 2019 r. Pzp;
• odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 18, art. 19 oraz art. 72 ust.1 Pzp;
• Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 78 ust. 1 Pzp, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy;
• obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Pzp, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego;
• konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy Pzp;
• w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO;
posiada Pani/Pan:
• na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących;
• na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych1;
• na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO2;
• prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO;
nie przysługuje Pani/Panu:
• w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;
• prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;
• na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: D/kw.2232.3.2025.AB
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
L.p.
Nazwa artykułu
Szczegółowy opis
Jedn. miary
Ilość
Kod CPV
1.
Mleko świeże 2% (długoterminowe)
Opakowanie: jednostkowe – butelka, worek foliowy lub karton 1-5 litrów
Cechy wykluczające: niepożądane wady organoleptyczne: zapach i smak obcy, zabrudzenie, towar wilgotny, zapleśniały.
Data ważności: minimalny termin do spożycia 5 dni od daty dostawy.
l
500
15511000-6
2.
Ser topiony (od 25% do 35% tłuszczu)
Opakowanie kostka 100g zawartość tłuszczu nie mniej niż
Cechy wykluczające: niepożądane wady organoleptyczne: zapach i smak obcy, zapleśniały, uszkodzone opakowanie, produkt otwarty.
Data ważności: minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy 60 dni;
kg
300
15545000-6
3.
Ser żółty
Ser żółty – klasa I, konsystencja ścisła, nie kruszący się,
Termin przydatności do spożycia: minimum 1 miesiąc od daty dostawy
kg
200
15544000-3
4.
Twaróg chudy kl. I
Opakowanie: kostka 250 g i większy
Cechy wykluczające: niepożądane wady organoleptyczne: zapach i smak obcy, zapleśniały, uszkodzone opakowanie.
Data ważności: termin przydatności do spożycia nie mniej niż 14 dni od daty dostawy.
kg
800
15542100-0
5.
Śmietana 18 %
Opakowanie: opakowanie jednostkowe 350-1000g g
Cechy wykluczające: niepożądane wady organoleptyczne: zapach i smak obcy, zapleśniały, uszkodzone opakowanie, produkt otwarty.
Data ważności: termin przydatności do spożycia nie mniej niż 14 dni od daty dostawy.
kg
2200
1551100-6
6.
Twarożek naturalny 150 g
Opakowanie: opakowanie jednostkowe 100-150g
Cechy wykluczające: niepożądane wady organoleptyczne: zapach i smak obcy, zapleśniały, uszkodzone opakowanie, produkt otwarty.
Data ważności termin przydatności do spożycia od dnia dostawy 14 dni;
kg
100
15540000-5
7.
Kefir 200-400 g
Jednolity skrzep zwarty o barwie białej lub jasnokremowej. Przyjemny świeży smak i zapach. Opakowanie jednostkowe z tworzywa sztucznego dopuszczone do kontaktu z żywnością zamykane przykrywką z folii aluminiowej termozgrzewalnej. Opakowania twarde 125g lub150g).
Data ważności: nie krótszy niż 12 dni od daty dostawy.
kg
200
15800000-6
8.
Jogurt naturalny 100-150 g
Jednolity skrzep zwarty o barwie białej lub jasnokremowej. Przyjemny świeży smak i zapach. Opakowanie jednostkowe z tworzywa sztucznego dopuszczone do kontaktu z żywnością zamykane przykrywką z folii aluminiowej termozgrzewalnej. Opakowania twarde 125g lub150g). Data ważności: nie krótszy niż 12 dni od daty dostawy
kg
50
15551300-8