BZP: Usługa cateringowa na potrzeby szkoleń w ramach projektu: Utworzenie i wsparcie funkcjonowania Branżowego Centrum Umiejętności przy Zespole Szkół Centrum Kształcenia w Gołotczyźnie.
17.10.2025
2025/BZP 00481734/01
Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. A. Świętochowskiego w Gołotczyźnie
Dane ogłoszeniodawcy znajdują się w treści ogłoszenia.
Ogłoszenie o zamówieniu
Usługi
Usługa cateringowa na potrzeby szkoleń w ramach projektu: Utworzenie i wsparcie funkcjonowania Branżowego Centrum Umiejętności przy Zespole Szkół Centrum Kształcenia w Gołotczyźnie.
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. A. Świętochowskiego w Gołotczyźnie
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000861877
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Ciechanowska 18b
1.5.2.) Miejscowość: Gołotczyzna
1.5.3.) Kod pocztowy: 06-430
1.5.4.) Województwo: mazowieckie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL922 - Ciechanowski
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zsckrgolotczyna@bratne.eu
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.bratne.pl
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Usługa cateringowa na potrzeby szkoleń w ramach projektu: Utworzenie i wsparcie funkcjonowania Branżowego Centrum Umiejętności przy Zespole Szkół Centrum Kształcenia w Gołotczyźnie.
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-f28634fd-9824-4052-8d0f-56eabddbe51e
2.5.) Numer ogłoszenia: 2025/BZP 00481734
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2025-10-17
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2025/BZP 00212976/05/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.3.2 Usługa cateringowa na potrzeby szkoleń w ramach projektu: UTWORZENIE I WSPARCIE FUNKCJONOWANIA BRANŻOWEGO CENTRUM UMIEJĘTNOŚCI W BRANŻY OGRODNICZEJ W DZIEDZINIE ARCHITEKTURA KRAJOBRAZU.
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Tak
2.15.) Nazwa projektu lub programu
Utworzenie i wsparcie funcjonowania Branżowego Centrum Umiejętności w branży ogrodniczej w dziedzinie architektura krajobrazu przy ZSCKR w Gołotczyźnie, współfinansowanego ze Środków Krajowego Planu Odbudowy (KOP).
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-f28634fd-9824-4052-8d0f-56eabddbe51e3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://ezamowienia.gov.pl
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Komunikacja między Zamawiającym a Wykonawcą odbywa się za pośrednictwem Platformy e-Zamówienia (https://ezamowienia.gov.pl). Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące przesyłania i odbierania dokumentów określone są w regulaminie korzystania z platformy e-Zamówienia dostępnym na stronie: https://ezamówienia.gov.pl oraz interaktywnych instrukcjach dostępnych w module edukacyjnym Platformy oraz interaktywnych instrukcjach dostępnych w module edukacyjnym Platformy.
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Usługi
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest usługa cateringowa polegająca na przygotowaniu, dostarczeniu i obsłudze posiłków dla uczestników szkoleń w ramach projektu BCU przy Zespole Szkół CKR w Gołotczyźnie.
4.2.6.) Główny kod CPV: 55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
55521200-0 - Usługi dowożenia posiłków
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2026-06-30
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak
5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.
Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca:1) posiada odpowiednie zaplecze logistyczne umożliwiające przygotowanie i
dostarczenie posiłków (np. kuchnię, pomieszczenia do przygotowania potraw, środki
transport przystosowane do przewozu żywności),
2) dysponuje osobami posiadającymi kwalifikacje zawodowe niezbędne do realizacji
zamówienia, w tym co najmniej jedną osobą na stanowisku kucharza.
Aktualną decyzję właściwego Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego dopuszczająca do przygotowania posiłków.