BZP: Świadczenie usługi kompleksowego żywienia pacjentów hospitalizowanych przez Szpital Miejski w Rabce - Zdroju sp. z o. o.
28.05.2025
2025/BZP 00252877/01
Szpital Miejski w Rabce - Zdroju Sp. z o. o.
Dane ogłoszeniodawcy znajdują się w treści ogłoszenia.
Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia
Świadczenie usługi kompleksowego żywienia pacjentów hospitalizowanych
przez Szpital Miejski w Rabce - Zdroju sp. z o. o.
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Nazwa zamawiającego: Szpital Miejski w Rabce - Zdroju Sp. z o. o.
1.3.) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 120480323
1.4.) Adres zamawiającego:
1.4.1.) Ulica: Słoneczna 3
1.4.2.) Miejscowość: Rabka-Zdrój
1.4.3.) Kod pocztowy: 34-700
1.4.4.) Województwo: małopolskie
1.4.5.) Kraj: Polska
1.4.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL219 - Nowotarski
1.4.7.) Numer telefonu: 18 26 85 701
1.4.9.) Adres poczty elektronicznej: ewa.dudczak@szpitalrabka.pl
1.4.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://szpitalrabka.pl/
1.5.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inny zamawiający
Szpital - Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością
1.6.) Przedmiot działalności zamawiającego: Zdrowie
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Numer ogłoszenia: 2025/BZP 00252877
2.2.) Data ogłoszenia: 2025-05-28
SEKCJA III ZMIANA OGŁOSZENIA
3.1.) Nazwa zmienianego ogłoszenia:
Ogłoszenie o zamówieniu3.2.) Numer zmienianego ogłoszenia w BZP: 2025/BZP 00242076
3.3.) Identyfikator ostatniej wersji zmienianego ogłoszenia: 01
3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
4.3.8. Sposób oceny ofert Przed zmianą:
1. Ocenie poddane zostaną oferty nie podlegające odrzuceniu.
2. Obliczenie punktów ze względu na powyższe kryteria dokonane będzie według następujących wzorów:
2.1. w kryterium cena oferty
Kc = Cn/Cofb x 90
gdzie:
Kc – kryterium cena
Cn – najniższa cena brutto
Cofb – cena brutto oferty badanej
Maksymalna liczba punktów do uzyskania w tym kryterium przez wykonawcę wynosi 90.
2.2. w kryterium wartość wsadu do kotła
Kw = Wofb/Wn x 10
gdzie:
Kw – kryterium wartość wsadu do kotła
Wofb – wartość wsadu do kotła oferty badanej (w PLN)
Wn – najwyższa wartość wsadu do kotła (w PLN)
Zamawiający ustali wartość wsadu do kotła w sposób następujący:
Wartość wsadu do kotła = suma cen nabycia netto produktów użytych do przygotowania posiłków w PLN na 1 osobodzień wskazana przez Wykonawcę w formularzu cenowym.
Maksymalna liczba punktów do uzyskania w tym kryterium przez Wykonawcę wynosi 10.
W przypadku, gdy Wykonawca nie uzupełni kryterium wartość wsadu do kotła otrzyma w tym kryterium 0 pkt.
3. Punktacja przyznawana ofertom będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku (bez zaokrągleń).
4. W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień dotyczących treści złożonej oferty, w tym zaoferowanej ceny.
5. Jeżeli zostały złożone oferty o takiej samej cenie, zamawiający wzywa wykonawców, którzy złożyli te oferty, do złożenia w terminie określonym przez zamawiającego ofert dodatkowych.
6. Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta zostanie uznana za najkorzystniejszą.
Po zmianie:
1. Ocenie poddane zostaną oferty nie podlegające odrzuceniu.
2. Obliczenie punktów ze względu na powyższe kryteria dokonane będzie według następujących wzorów:
2.1. w kryterium cena oferty
Kc = Cn/Cofb x 90
gdzie:
Kc – kryterium cena
Cn – najniższa cena brutto
Cofb – cena brutto oferty badanej
Maksymalna liczba punktów do uzyskania w tym kryterium przez wykonawcę wynosi 90.
2.2. w kryterium wartość wsadu do kotła
Kw = Wofb/Wn x 10
gdzie:
Kw – kryterium wartość wsadu do kotła
Wofb – wartość wsadu do kotła oferty badanej (w PLN) dla diety łatwostrawnej
Wn – najwyższa wartość wsadu do kotła (w PLN) dla diety łatwostrawnej
Zamawiający ustali wartość wsadu do kotła w sposób następujący:
Wartość wsadu do kotła = suma cen nabycia netto produktów użytych do przygotowania posiłków w PLN na 1 osobodzień wskazana przez Wykonawcę w formularzu cenowym dla diety z największym udziałem, tj. diety łatwostrawnej.
Maksymalna liczba punktów do uzyskania w tym kryterium przez Wykonawcę wynosi 10.
W przypadku, gdy Wykonawca nie uzupełni kryterium wartość wsadu do kotła otrzyma w tym kryterium 0 pkt.
3. Punktacja przyznawana ofertom będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku (bez zaokrągleń).
4. W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień dotyczących treści złożonej oferty, w tym zaoferowanej ceny.
5. Jeżeli zostały złożone oferty o takiej samej cenie, zamawiający wzywa wykonawców, którzy złożyli te oferty, do złożenia w terminie określonym przez zamawiającego ofert dodatkowych.
6. Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta zostanie uznana za najkorzystniejszą.
3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:
SEKCJA VIII - PROCEDURA3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
8.1. Termin składania ofert Przed zmianą:
2025-05-29 15:00
Po zmianie:
2025-06-02 15:00
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
8.3. Termin otwarcia ofert Przed zmianą:
2025-05-29 15:30
Po zmianie:
2025-06-02 15:30
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
8.4. Termin związania ofertą Przed zmianą:
2025-06-27
Po zmianie:
2025-07-01