BZP: Świadczenie usług cateringowych na potrzeby spotkań, konferencji i innych wydarzeń organizowanych przez komórki organizacyjne Ministerstwa Edukacji Narodowej
30.06.2025
2025/BZP 00300194/01
Ministerstwo Edukacji Narodowej
Dane ogłoszeniodawcy znajdują się w treści ogłoszenia.
Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia
Świadczenie usług cateringowych na potrzeby spotkań, konferencji
i innych wydarzeń organizowanych przez komórki organizacyjne Ministerstwa Edukacji Narodowej
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Nazwa zamawiającego: Ministerstwo Edukacji Narodowej
1.3.) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 387796051
1.4.) Adres zamawiającego:
1.4.1.) Ulica: Al. J. Ch. Szucha 25
1.4.2.) Miejscowość: Warszawa
1.4.3.) Kod pocztowy: 00-918
1.4.4.) Województwo: mazowieckie
1.4.5.) Kraj: Polska
1.4.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL911 - Miasto Warszawa
1.4.9.) Adres poczty elektronicznej: przetargi@men.gov.pl
1.4.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://www.gov.pl/web/edukacja
1.5.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - organ władzy publicznej - organ administracji rządowej (centralnej lub terenowej)
1.6.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Numer ogłoszenia: 2025/BZP 00300194
2.2.) Data ogłoszenia: 2025-06-30
SEKCJA III ZMIANA OGŁOSZENIA
3.2.) Numer zmienianego ogłoszenia w BZP: 2025/BZP 00283292
3.3.) Identyfikator ostatniej wersji zmienianego ogłoszenia: 01
3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
5.4. Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu Przed zmianą:
O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki udziału w postępowaniu dotyczące:
4) zdolności technicznej lub zawodowej – w celu potwierdzenia spełniania warunku Wykonawca wykaże, że w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie wykonał należycie, a w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych również wykonuje co najmniej 3 usługi, z których każda:
a) polegała na świadczeniu usług cateringowych o wartości nie mniejszej niż 100 000,00 zł brutto;
b) wykonywana była nieprzerwanie przez okres co najmniej 6 miesięcy dla jednego Zamawiającego.
W przypadku usług będących w trakcie ich wykonywania, Zamawiający uzna warunek udziału
za spełniony, jeżeli nie później niż na dzień składania ofert wartość już wykonanych usług będzie wynosić minimum 100 000,00 zł brutto.
Zamawiający pod pojęciem „usługa cateringowa” rozumie świadczenie usług cateringowych na potrzeby spotkań, konferencji i innych wydarzeń, w skład której wchodzą: przygotowanie przerwy kawowej (kawa, herbata, woda, soki, ciastka, kanapki), przekąsek zimnych (sałatki, kanapki, finger food), poczęstunku na ciepło (dania na gorąco), stołów bufetowych i koktajlowych; nakryć i dekoracji stołów (obrusy dekoracyjne, sztućce, porcelanowa zastawa, serwetki, żywe kwiaty), zapewnienie obsługi kelnerskiej.
Zamawiający nie uzna za spełnienie warunku wykazania się doświadczeniem w zakresie świadczenia usług dla takich jednostek jak: szpitale, szkoły, przedszkola, żłobki, bufety oraz miejsca zbiorowego żywienia, gdzie posiłki są organizowane jako wyżywienie całodzienne, stałe, ciągłe i powtarzające się.
Po zmianie:
O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki udziału w postępowaniu dotyczące:
- zdolności technicznej lub zawodowej – w celu potwierdzenia spełniania warunku Wykonawca wykaże, że w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie wykonał należycie,
a w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych również wykonuje co najmniej 2 usługi, z których każda:
a) polegała na świadczeniu usług cateringowych o wartości nie mniejszej niż 50 000,00 zł brutto;
b) wykonywana była nieprzerwanie przez okres co najmniej 6 miesięcy dla jednego Zamawiającego.
W przypadku usług będących w trakcie ich wykonywania, Zamawiający uzna warunek udziału za spełniony, jeżeli nie później niż na dzień składania ofert wartość już wykonanych usług będzie wynosić minimum 50 000,00 zł brutto.
Zamawiający pod pojęciem „usługa cateringowa” rozumie świadczenie usług cateringowych na potrzeby spotkań, konferencji i innych wydarzeń, w skład której wchodzą: przygotowanie przerwy kawowej (kawa, herbata, woda, soki, ciastka, kanapki), przekąsek zimnych (sałatki, kanapki, finger food), poczęstunku na ciepło (dania na gorąco), stołów bufetowych i koktajlowych; nakryć i dekoracji stołów (obrusy dekoracyjne, sztućce, porcelanowa zastawa, serwetki, żywe kwiaty), zapewnienie obsługi kelnerskiej.
Zamawiający nie uzna za spełnienie warunku wykazania się doświadczeniem w zakresie świadczenia usług dla takich jednostek jak: szpitale, szkoły, przedszkola, żłobki, bufety oraz miejsca zbiorowego żywienia, gdzie posiłki są organizowane jako wyżywienie całodzienne, stałe, ciągłe i powtarzające się
3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:
SEKCJA VIII - PROCEDURA3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
8.1. Termin składania ofert Przed zmianą:
2025-07-01 11:00
Po zmianie:
2025-07-09 11:00
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
8.3. Termin otwarcia ofert Przed zmianą:
2025-07-01 11:15
Po zmianie:
2025-07-09 11:15
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
8.4. Termin związania ofertą Przed zmianą:
2025-07-30
Po zmianie:
2025-08-07