BZP: Obsługa cateringowa na rzecz Narodowego Forum Muzyki im. Witolda Lutosławskiego we Wrocławiu w dniach 10 i 11 grudnia 2025
13.11.2025
2025/BZP 00529479/01
Narodowe Forum Muzyki im. Witolda Lutosławskiego
Dane ogłoszeniodawcy znajdują się w treści ogłoszenia.
Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia
Obsługa cateringowa na rzecz Narodowego Forum Muzyki im. Witolda Lutosławskiego we Wrocławiu w dniach 10 i 11 grudnia 2025
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Nazwa zamawiającego: Narodowe Forum Muzyki im. Witolda Lutosławskiego
1.3.) Krajowy Numer Identyfikacyjny: NIP 8971798677
1.4.) Adres zamawiającego:
1.4.1.) Ulica: pl. Wolności 1
1.4.2.) Miejscowość: Wrocław
1.4.3.) Kod pocztowy: 50-071
1.4.4.) Województwo: dolnośląskie
1.4.5.) Kraj: Polska
1.4.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL514 - Miasto Wrocław
1.4.9.) Adres poczty elektronicznej: przetargi@nfm.wroclaw.pl
1.4.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.nfm.wroclaw.pl
1.5.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - państwowe i samorządowe instytucje kultury
1.6.) Przedmiot działalności zamawiającego: Rekreacja, kultura i religia
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Numer ogłoszenia: 2025/BZP 00529479
2.2.) Data ogłoszenia: 2025-11-13
SEKCJA III ZMIANA OGŁOSZENIA
3.2.) Numer zmienianego ogłoszenia w BZP: 2025/BZP 00518060
3.3.) Identyfikator ostatniej wersji zmienianego ogłoszenia: 01
3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
5.4. Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu Przed zmianą:
1. Warunki udziału w postępowaniu w zakresie:
1.1. Zdolności do występowania w obrocie gospodarczym: Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie.
1.2. Uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej,
o ile wynika to z odrębnych przepisów: Wykonawca spełni warunek, jeżeli wykaże posiadanie wpisu do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej, zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. 2023 poz. 1448).
1.3. Sytuacji ekonomicznej i finansowej: Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie.
1.4. Zdolności technicznej lub zawodowej: Wykonawca spełni warunek, jeżeli
a) wykaże posiadanie co najmniej 1 specjalistyczny środek transportu dopuszczony do transportu artykułów żywnościowych na podstawie decyzji właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej, zgodnie z art. 61, art. 62 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia, (t.j. Dz.U. 2023 poz. 1448).
b) w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wykonał (lub wykonuje) co najmniej trzy zamówienia odpowiadające przedmiotowi zamówienia polegające na usłudze cateringowej dla co najmniej 170 osób (każde zamówienie).
Po zmianie:
1. Warunki udziału w postępowaniu w zakresie:
1.1. Zdolności do występowania w obrocie gospodarczym: Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie.
1.2. Uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej,
o ile wynika to z odrębnych przepisów: Wykonawca spełni warunek, jeżeli wykaże posiadanie wpisu do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej, zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. 2023 poz. 1448).
1.3. Sytuacji ekonomicznej i finansowej: Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie.
1.4. Zdolności technicznej lub zawodowej: Wykonawca spełni warunek, jeżeli
a) wykaże posiadanie co najmniej 1 specjalistyczny środek transportu dopuszczony do transportu artykułów żywnościowych na podstawie decyzji właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej, zgodnie z art. 61, art. 62 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia, (t.j. Dz.U. 2023 poz. 1448).
b) w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wykonał (lub wykonuje) co najmniej jedno zamówienie odpowiadające przedmiotowi zamówienia polegające na usłudze cateringowej dla co najmniej 170 osób.
3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:
SEKCJA VIII - PROCEDURA3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
8.1. Termin składania ofert Przed zmianą:
2025-11-14 11:00
Po zmianie:
2025-11-17 11:00
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
8.3. Termin otwarcia ofert Przed zmianą:
2025-11-14 11:15
Po zmianie:
2025-11-17 11:15
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
8.4. Termin związania ofertą Przed zmianą:
2025-12-13
Po zmianie:
2025-12-16