BZP: Dostawa produktów spożywczych do stołówki szkolnej od 01.09.2025 r. do 31.12.2025 r.
23.07.2025
2025/BZP 00341412/01
Gmina Wierzchosławice
Dane ogłoszeniodawcy znajdują się w treści ogłoszenia.
Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawa produktów spożywczych do stołówki szkolnej od 01.09.2025 r. do 31.12.2025 r.
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: Gmina Wierzchosławice
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 851660996
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: -
1.5.2.) Miejscowość: Wierzchosławice
1.5.3.) Kod pocztowy: 33-122
1.5.4.) Województwo: małopolskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL217 - Tarnowski
1.5.7.) Numer telefonu: (14) 631-90-30
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zp@wierzchoslawice.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.wierzchoslawice.pl
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ogólne usługi publiczne
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Dostawa produktów spożywczych do stołówki szkolnej od 01.09.2025 r. do 31.12.2025 r.
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-ee4b131c-f712-4521-9c78-09c154e5588f
2.5.) Numer ogłoszenia: 2025/BZP 00341412
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2025-07-23
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2025/BZP 00066944/03/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.2 Dostawa produktów spożywczych do stołówki szkolnej od 01.09.2025 r. do 31.12.2025 r.
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-ee4b131c-f712-4521-9c78-09c154e5588f3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://ezamowienia.gov.pl/pl/ oraz poczta elektroniczna (nie dotyczy składania ofert): zp@wierzchoslawice.pl
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1. Wykonawca zamierzający wziąć udział w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego musi posiadać konto podmiotu „Wykonawca” na Platformie e-Zamówienia. Szczegółowe informacje na temat zakładania kont podmiotów oraz zasady i warunki korzystania z Platformy e-Zamówienia określa Regulamin Platformy e-Zamówienia, dostępny na stronie internetowej https://ezamowienia.gov.pl oraz informacje zamieszczone w zakładce „Centrum Pomocy”.
2. Wykonawca przygotowuje ofertę przy pomocy Formularza ofertowego udostępnionego przez Zamawiającego na Platformie e-Zamówienia i zamieszczonego w podglądzie postępowania w zakładce „Informacje podstawowe”.
3. Ofertę składa się, pod rygorem nieważności, w formie elektronicznej lub w postaci elektronicznej opatrzonej podpisem zaufanym lub podpisem osobistym.
4. Do oferty należy dołączyć Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu i spełnieniu warunków udziału w postępowaniu oraz Formularze cenowe, w formie elektronicznej lub w postaci elektronicznej opatrzonej podpisem zaufanym lub podpisem osobistym, a następnie zaszyfrować wraz z plikami stanowiącymi ofertę.
5. Maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem „Formularzy do komunikacji” wynosi 150 MB (wielkość ta dotyczy plików przesyłanych jako załączniki do jednego formularza), z tym że maksymalny łączny rozmiar plików stanowiących ofertę lub składanych wraz z ofertą to 250 MB.
6. Sposób sporządzenia dokumentów elektronicznych lub dokumentów elektronicznych będących kopią elektroniczną treści zapisanej w postaci papierowej musi być zgodny z wymaganiami określonymi w rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów w sprawie wymagań dla dokumentów elektronicznych.
7. Dokumenty elektroniczne, o których mowa w § 2 ust. 1 rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów w sprawie wymagań dla dokumentów elektronicznych, sporządza się w postaci elektronicznej, w formatach danych określonych w przepisach rozporządzenia Rady Ministrów w sprawie Krajowych Ram Interoperacyjności dalej "KRI", z uwzględnieniem rodzaju przekazywanych danych i przekazuje się jako załączniki (pliki z danymi mogą również zostać skompresowane za pomocą programu do kompresji plików, jednakże Zamawiający musi mieć możliwość rozpakowania plików za pomocą programów określonych ww. Rozporządzeniu).
8. Informacje, oświadczenia lub dokumenty, inne niż wymienione w § 2 ust. 1 rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów w sprawie wymagań dla dokumentów elektronicznych, przekazywane w postępowaniu sporządza się w postaci elektronicznej: a) w formatach danych określonych w ppkt 7 (i przekazuje się jako załącznik) , lub b) jako tekst wpisany bezpośrednio do wiadomości przekazywanej przy użyciu środków komunikacji elektronicznej (np. w treści wiadomości e-mail lub w treści „Formularza do komunikacji”).
9. Komunikacja w postępowaniu, z wyłączeniem składania ofert, odbywa się drogą elektroniczną za pośrednictwem formularzy do komunikacji dostępnych w zakładce „Formularze” („Formularze do komunikacji”). Za pośrednictwem „Formularzy do komunikacji” odbywa się w szczególności przekazywanie wezwań i zawiadomień, zadawanie pytań i udzielanie odpowiedzi. Formularze do komunikacji umożliwiają również dołączenie załącznika do przesyłanej wiadomości (przycisk „dodaj załącznik”). Zamawiający dopuszcza również komunikację za pomocą poczty elektronicznej na adres e-mail: zp@wierzchoslawice.pl. W przypadku załączników, które są zgodnie z ustawą Pzp lub rozporządzeniem Prezesa Rady Ministrów w sprawie wymagań dla dokumentów elektronicznych opatrzone kwalifikowanym podpisem elektronicznym, podpisem zaufanym lub podpisem osobistym, mogą być opatrzone, zgodnie z wyborem wykonawcy/wykonawcy wspólnie ubiegającego się o udzielenie zamówienia/podmiotu udostępniającego zasoby, podpisem zewnętrznym lub wewnętrznym.
10. Dokumenty zamówienia będą dostępne również pod adresem (po wybraniu odpowiedniego postępowania): https://bip.malopolska.pl/ugwierzchoslawice,m,430085,2024.html
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Szczegółowe informacje znajdują się w pkt I.10 Specyfikacji Warunków Zamówienia
3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): Szczegółowe informacje znajdują się w pkt I.10 Specyfikacji Warunków Zamówienia
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: ZP.271.1.6.2025
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 7
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa ryb i mrożonek do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej im. 100-lecia Ruchu Ludowego w Wierzchosławicach.
Zakres:
1. Filet z MAKRELI w sosie pomidorowym 25 szt.
2. Sardynki w oleju 25 szt.
3. Sardynki w sosie pomidorowym 25 szt.
4. Szprotki w oleju 25 szt.
5. Sardynki w sosie pomidorowym 25 szt.
6. Morszczuk mrożony – kostka, nie mielone, 100%mięsa 75 kg
7. Łosoś mrożony – kostka, nie mielone 75 kg
8. Miruna - filet mrożony 450 kg
9. Paluszki rybne z fileta nie mielone 100 kg
10. Brokuł mrożony 70 kg
11. Brukselka mrożona 40 kg
12. Bukiet kwiatowy jarzyn mrożony 40 kg
13. Dynia mrożona 80 kg
14. Fasola szparagowa zielona mrożona 50 kg
15. Fasola szparagowa żółta mrożona 100 kg
16. Groszek mrożony 70 kg
17. Jagoda leśna mrożona 30 kg
18. Kalafior mrożony 150 kg
19. Malina mrożona 80 kg
20. Marchew z groszkiem mrożona 50 kg
21. Mieszanka kompotowa mrożona 850 kg
22. Mini marchewka mrożona 50 kg
23. Szpinak rozdrobniony mrożony 30 kg
24. Śliwka węgierka bez pestek mrożona 30 kg
25. Truskawka mrożona 250 kg
26. Wiśnia drylowana mrożona 120 kg
27. Włoszczyzna mrożona 50 kg
28. Mieszanka Meksykańska 80 kg
29. Zupa jarzynowa mrożona 50 kg
Gotowość realizacji dostaw: w zależności od potrzeby (w dni robocze) w godz. 7.00 ÷ 10.00 na koszt wykonawcy po wcześniejszym zamówieniu w formie telefonicznej lub pisemnej (e-mailem na adres Wykonawcy).
Adres dostawy: 33-122 Wierzchosławice 97. Koszt dostawy wliczony w cenę towaru. Zamówienia będą składane przez Zamawiającego najpóźniej do godz. 14:00 dnia poprzedzającego dostawę. Czas rozpatrzenia reklamacji nie dłużej niż 72 godziny.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15220000-6 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15240000-2 - Ryby puszkowane i pozostałe ryby konserwowane lub przetworzone
15331170-9 - Warzywa mrożone
15332100-5 - Przetworzone owoce
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 4 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas rozpatrzenia reklamacji
4.3.6.) Waga: 40,00
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa owoców i warzyw do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej im.100-lecia Ruchu Ludowego w Wierzchosławicach.
Zakres:
1. Arbuz 100 kg
2. Awokado 80 szt.
3. Banan 500 kg
4. Bakłażan 10 kg
5. Bakłażan X-XII 20 kg
6. Borówka amerykańska 5 kg
7. Brzoskwinia 25 kg
8. Brzoskwinia ufo 25 kg
9. Cytryna 80 kg
10. Granat 20 szt.
11. Gruszka 200 kg
12. Jabłka 3000 kg
13. Jabłko szara reneta 150 kg
14. Kaki 150 szt.
15. Kiwi duże 500 szt.
16. Mandarynka 500 kg
17. Melon żółty 20 szt.
18. Morela 90 kg
19. Nektarynka 155 kg
20. Pomarańcza 500 kg
21. Śliwka 150 kg
22. Truskawka 0 kg
23. Winogrono bezpestkowe 20 kg
24. Brokuły 10 szt.
25. Burak młody z botwiną 0 szt.
26. Buraki czerwone 200 kg
27. Cebula 250 kg
28. Cebula czerwona 50 kg
29. Cebula młoda ze szczypiorkiem 20 szt.
30. Cieciorka 20 kg
31. Cukinia 120 kg
32. Czosnek 250 szt.
33. Fasola młoda „Piękny Jaś” 30 kg
34. Fasola sucha 80 kg
35. Kalafior 50 szt.
36. Kalarepa 100 szt.
37. Kapusta biała 100 kg
38. Kapusta biała szatkowana 150 szt.
39. Kapusta biała młoda 0 szt.
40. Kapusta kiszona biała 200 kg
41. Kapusta pekińska 120 szt.
42. Kapusta włoska 100 szt.
43. Kiełki różnych warzyw 20 szt.
44. Koperek zielony 1000 szt.
45. Lubczyk świeży 350 szt.
46. Marchew młoda 0 szt.
47. Marchewka 1300 kg
48. Ogórek kiszony 400 kg
49. Ogórek szklarniowy 400 kg
50. Ogórek gruntowy 200 kg
51. Papryka czerwona 180 kg
52. Papryka zielona 10 kg
53. Papryka żółta 180 kg
54. Pieczarki świeże 180 kg
55. Pietruszka korzeń 350 kg
56. Pietruszka młoda z nacią 0 szt.
57. Pietruszka natka 850 szt.
58. Pomidory koktajlowe różne odmiany 50 kg
59. Pomidory różne odmiany 250 kg
60. Pory 500 szt.
61. Rzepa biała 30 kg
62. Rzodkiewka 250 szt.
63. Sałata zielona (różne odmiany) 260 szt.
64. Sałata – mix 180g 50 op.
65. Sałata – rukola 100g 50 op.
66. Sałata – roszpunka 100g 80 op.
67. Szpinak świeży 100g 30 op.
68. Sałata – cykoria (zielona i czerwona/ 2szt. opak.) 10 op.
69. Sałata rzymska (2szt. w opak.) 10 op.
70. Seler korzeniowy 350 kg
71. Seler młody z liśćmi 70 szt.
72. Seler naciowy 100 szt.
73. Soczewica czerwona i zielona 40 kg
74. Susz z buraka czerwonego 200 szt.
75. Szczypiorek 600 szt.
76. Ziemniaki młode 0 kg
77. Ziemniaki 500 kg
78. Zioła świeże 80 szt.
79. Zioła świeże - mięta (IV-X) 2 kg
80. Zioła świeże - mięta (XI-III) 2 kg
Gotowość realizacji dostaw: min 2 - max 5 razy w tygodniu (w dni robocze) w godz. 7.00÷10.00 na koszt wykonawcy po wcześniejszym zamówieniu w formie telefonicznej lub pisemnej (e-mailem na adres Wykonawcy).
Adres dostawy: 33-122 Wierzchosławice 97. Koszt dostawy wliczony w cenę towaru. Zamówienia będą składane przez Zamawiającego najpóźniej do godz. 14:00 dnia poprzedzającego dostawę. Czas rozpatrzenia reklamacji nie dłużej niż 72 godziny.
4.2.6.) Główny kod CPV: 03222000-3 - Owoce i orzechy
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
03221000-6 - Warzywa
15331000-7 - Warzywa przetworzone
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 4 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas rozpatrzenia reklamacji
4.3.6.) Waga: 40,00
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów mleczarskich do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej
im.100-lecia Ruchu Ludowego w Wierzchosławicach.
Zakres:
1. Jogurt grecki 9% 400g 10 szt.
2. Jogurt naturalny 2% 400g 110 szt.
3. Jogurt naturalny 180g (zwykły i b/laktozy) 30 szt.
4. Jogurt naturalny wiadro 5kg 300 szt.
5. Jogurt owocowy 150g (z laktozą i bez laktozy) 400 szt.
6. Jogurt pitny 150g (typu actimel, zwykły i b/laktozy) 300 szt.
7. Jogurt pitny 250g bez laktozy 100 szt.
8. Kefir 1l 10 szt.
9. Kefir 200g 280 szt.
10. Masło 2000 szt.
11. Mleko bez laktozy 30 szt.
12. Maślanka 1l 10 szt.
13. Mleko UHT 2% 5000 szt.
14. Parmezan 200g 40 szt.
15. Ser Edamski 25 kg
16. Ser Feta 35 szt.
17. Ser Gouda 75 kg
18. Ser Gouda bez laktozy 150g 5 szt.
19. Ser na sernik wiaderko 1kg 260 szt.
20. Ser topiony 200 szt.
21. Serek homogenizowany 140g 330 szt.
22. Serek maskarpone 25 kg
23. Serek mozzarella kulka 300 szt.
24. Ser mozzarella mini 230g 100 szt.
25. Serek wiejski 580g 30 szt.
26. Serek wiejski 200g bez laktozy 10 szt.
27. Skyr naturalny i smakowy bez laktozy 150g 10 szt.
28. Skyr naturalny i smakowy 150g 80 szt.
29. Śmietana 18% 350 szt.
30. Śmietana 18% bez laktozy 30 szt.
31. Śmietana 12% 400 szt.
32. Śmietana 12% bez laktozy 20 szt.
33. Śmietana 30% 150 l
34. Śmietana 36% 60 l
35. Śmietana 12% słodka 2 l
36. Śmietana 18%słodka 100 l
37. Twaróg półtłusty bez laktozy 230g 20 szt.
38. Twaróg półtłusty 150 kg
Gotowość realizacji dostaw: min 2 - max 5 razy w tygodniu (w dni robocze) w godz. 7.00÷10.00 na koszt wykonawcy po wcześniejszym zamówieniu w formie telefonicznej lub pisemnej (e-mailem na adres Wykonawcy).
Adres dostawy: 33-122 Wierzchosławice 97. Koszt dostawy wliczony w cenę towaru. Zamówienia będą składane przez Zamawiającego najpóźniej do godz. 14:00 dnia poprzedzającego dostawę. Czas rozpatrzenia reklamacji nie dłużej niż 72 godziny.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15510000-6 - Mleko i śmietana
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15530000-2 - Masło
15540000-5 - Produkty serowarskie
15551000-5 - Jogurt i pozostałe przefermentowane przetwory mleczne
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 4 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas rozpatrzenia reklamacji
4.3.6.) Waga: 40,00
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 4
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa mięsa wieprzowego i drobiowego do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej im.100-lecia Ruchu Ludowego w Wierzchosławicach.
Zakres:
1 Kark wp b/k kl.1 50 kg
2 Łopatka b/k 50 kg
3 Polędwiczka wieprzowa 100 kg
4 Schab wp b/k 250 kg
5 Słonina bez skóry 40 kg
6 Szynka surowa wp z/k bez skóry i biodrówki kl. 1 580 kg
7 Żeberka wp paski, trójkąty 400 kg
8 Filet z indyka b/s i b/k 250 kg
9 Filet z kurczaka b/s i b/k 250 kg
10 Kurczak świeży 130 kg
11 Udko z kurczaka 200 kg
12 Dramstik z kurczaka 100 kg
13 Skrzydło z indyka 250 kg
14 Szyja z indyka 130 kg
Gotowość realizacji dostaw: min 2 - max 5 razy w tygodniu (w dni robocze) w godz. 6.00÷9.00 na koszt wykonawcy po wcześniejszym zamówieniu w formie telefonicznej lub pisemnej (e-mailem na adres Wykonawcy).
Adres dostawy: 33-122 Wierzchosławice 97. Koszt dostawy wliczony w cenę towaru. Zamówienia będą składane przez Zamawiającego najpóźniej do godz. 14:00 dnia poprzedzającego dostawę. Czas rozpatrzenia reklamacji nie dłużej niż 72 godziny.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15110000-2 - Mięso
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 4 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas rozpatrzenia reklamacji
4.3.6.) Waga: 40,00
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 5
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa mięsa wołowego do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej im.100-lecia Ruchu Ludowego w Wierzchosławicach.
Zakres:
1. Rostbef wołowy b/k kl.1 25 kg
2. Szponder wołowy b/k 25 kg
Gotowość realizacji dostaw: min 2 - max 5 razy w tygodniu (w dni robocze) w godz. 6.00÷9.00 na koszt wykonawcy po wcześniejszym zamówieniu w formie telefonicznej lub pisemnej (e-mailem na adres Wykonawcy).
Adres dostawy: 33-122 Wierzchosławice 97. Koszt dostawy wliczony w cenę towaru. Zamówienia będą składane przez Zamawiającego najpóźniej do godz. 14:00 dnia poprzedzającego dostawę. Czas rozpatrzenia reklamacji nie dłużej niż 72 godziny.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15110000-2 - Mięso
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 4 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas rozpatrzenia reklamacji
4.3.6.) Waga: 40,00
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 6
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa wędlin wieprzowych i drobiowych do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej im. 100-lecia Ruchu Ludowego w Wierzchosławicach.
Zakres:
1 Kiełbasa wiejska 60 kg
2 Kiełbasa zwyczajna 45 kg
3 Parówki z szynki op. 5 szt. 460 szt.
4 Podgardle wędzone 5 kg
5 Boczek wędzony 60 kg
6 Indyk z pasieki 40 kg
7 Sopocka tradycyjna 40 kg
8 Kiełbasa krakowska 40 kg
9 Szynka wiejska 40 kg
10 Indyk z Bobrownik 40 kg
Gotowość realizacji dostaw: min 2 - max 5 razy w tygodniu (w dni robocze) w godz. 6.00÷9.00 na koszt wykonawcy po wcześniejszym zamówieniu w formie telefonicznej lub pisemnej (e-mailem na adres Wykonawcy).
Adres dostawy: 33-122 Wierzchosławice 97. Koszt dostawy wliczony w cenę towaru. Zamówienia będą składane przez Zamawiającego najpóźniej do godz. 14:00 dnia poprzedzającego dostawę. Czas rozpatrzenia reklamacji nie dłużej niż 72 godziny.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15130000-8 - Produkty mięsne
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 4 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas rozpatrzenia reklamacji
4.3.6.) Waga: 40,00
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 7
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa pozostałych artykułów spożywczych do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej im. 100-lecia Ruchu Ludowego w Wierzchosławicach.
Zakres:
1. Ananasy w syropie 40 szt.
2. Bazylia 1 kg
3. Biszkopty bezcukrowe 50 szt.
4. Brzoskwinie w syropie 80 szt.
5. Buraczki konserwowe 800g 50 szt.
6. Chrupki kukurydziane 85g 60 szt.
7. Chrupki kukurydziane pałeczki 50g 150 szt.
8. Chrzan tarty 40 szt.
9. Cukier kryształ 450 kg
10. Cukier puder 80 kg
11. Curry 30 szt.
12. Cynamon 2 kg
13. Czekolada 100 szt.
14. Czosnek granulowany 2 kg
15. Dżem niskosłodzony 280g 400 szt.
16. Ekstrakt naturalny wanilia 30 ml 20 szt.
17. Gałka muszkatołowa 10 szt.
18. Groszek ptysiowy 125g 400 szt.
19. Groszek zielony konserwowy 100 szt.
20. Herbata expressowa 50 szt.
21. Herbata owocowa 700 szt.
22. Herbatniki pełnoziarniste min 300g 100 szt.
23. Herbatniki szkolne 50g 220 szt.
24. Jaja świeże rozmiar L 6000 szt.
25. Imbir 10 szt.
26. Kakao naturalne 150g 50 szt.
27. Kasza bulgur 50 szt.
28. Kasza gryczana 5 kg
29. Kasza jaglana 40 kg
30. Kasza jęczmienna 50 kg
31. Kasza kukurydziana 12 kg
32. Kasza kuskus 40 kg
33. Kasza manna 50 kg
34. Kasza pęczak 40 kg
35. Kawa zbożowa, bezkofeinowa 50 szt.
36. Ketchup 480g 80 szt.
37. Kminek cały 20 szt.
38. Kminek mielony 3 kg
39. Koncentrat pomidorowy 900 - 1000g 80 szt.
40. Kukurydza konserwowa 150 szt.
41. Liść laurowy 100g 4 szt.
42. Majeranek suszony 200g 5 szt.
43. Majonez 700g 65 szt.
44. Makaron różne kształty 600 kg
45. Makaron różne kształty razowy 100 kg
46. Mąka pszenna 300 kg
47. Mąka ziemniaczana 25 kg
48. Miód 1400g 65 szt.
49. Mleczko kokosowe 10 szt.
50. Morele suszone 15 szt.
51. Mus owocowy/warzywny/z dodatkiem płatków zb. 1200 szt.
52. Musztarda 40 szt.
53. Napój owsiany 1l 80 szt.
54. Ocet 10 szt.
55. Ogórki konserwowe 1700ml 30 szt.
56. Olej roślinny 200 litry
57. Olej roślinny z ziołami i warzywami 20 szt.
58. Oliwa z oliwek 1 l 10 szt.
59. Oliwki zielone i czarne 0,9l - cała / krojona 10 szt.
60. Oregano 200g 1 szt.
61. Panierka Panko 1kg 3 szt.
62. Papryka czerwona słodka wędzona 2 kg
63. Papryka słodka mielona czerwona 6 kg
64. Pieprz cytrynowy 20g 60 szt.
65. Pieprz czarny mielony 5 kg
66. Pieprz ziołowy 20g 20 szt.
67. Płatki czekoladowe 40 kg
68. Płatki kukurydziane 40 kg
69. Płatki zbożowe 75 kg
70. Podpłomyk 200 szt.
71. Pomidory krojone bez skórki 2500ml 60 szt.
72. Pomidory suszone 250g - słoik 50 szt.
73. Pulpa pomidorowa 4kg 15 szt.
74. Powidło śliwkowe 290 g 100 szt.
75. Przyprawa uniwersalna 150g 400 szt.
76. Rodzynki 2 kg
77. Rozmaryn 20 szt.
78. Ryż basmati 30 kg
79. Ryż biały długoziarnisty, brązowy 200 kg
80. Ryż biały paraboliczny 110 kg
81. Sałatka szwedzka 0,9l 30 szt.
82. Sałatka z czerwonej kapusty 150 szt.
83. Seler konserwowy 0,9l 5 szt.
84. Słonecznik łuskany 2 kg
85. Soczek 200ml karton 300 szt.
86. Sól kamienna jodowana 180 kg
87. Susz z owoców – tacka 250 g 50 szt.
88. Śliwka kalifornijska 3 kg
89. Tymianek 10g 20 szt.
90. Wafle ryżowe 50 szt.
91. Wafle tortowe niskocukrowe 25 szt.
92. Woda mineralna 1200 szt.
93. Ziele angielskie 15g 40 szt.
94. Zioła prowansalskie 30 szt.
95. Żurawina 10 kg
96. Żurek na wodzie źródlanej 150 szt.
97. Łuskane pestki dyni 5 kg
Gotowość realizacji dostaw: min 2 - max 5 razy w tygodniu (w dni robocze) w godz. 7.00 ÷ 10.00 na koszt wykonawcy po wcześniejszym zamówieniu w formie telefonicznej lub pisemnej (e mailem na adres Wykonawcy).
Adres dostawy: 33-122 Wierzchosławice 97. Koszt dostawy wliczony w cenę towaru. Zamówienia będą składane przez Zamawiającego najpóźniej do godz. 14:00 dnia poprzedzającego dostawę. Czas rozpatrzenia reklamacji nie dłużej niż 72 godziny.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15330000-0 - Przetworzone owoce i warzywa
15870000-7 - Przyprawy i przyprawy korzenne
15830000-5 - Cukier i produkty pokrewne
15860000-4 - Kawa, herbata i podobne produkty
15840000-8 - Kakao; czekolada i wyroby cukiernicze
15410000-5 - Surowe oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne
15610000-7 - Produkty przemiału ziarna
15851100-9 - Makaron niegotowany
03142500-3 - Jaja
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 4 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Czas rozpatrzenia reklamacji
4.3.6.) Waga: 40,00
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie
6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:
Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. W takim przypadku Wykonawcy ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. Oferta złożona przez spółkę cywilną traktowana jest jako oferta Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia. W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez Wykonawców, oświadczenie, o którym mowa w art. 125 ust. 1 ustawy Pzp składa każdy z Wykonawców.6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
1. Zamawiający dopuszcza możliwość dokonania zmiany postanowień zawartej umowy, w stosunku do treści oferty, w zakresie:1) urzędowej zmiany stawki podatku od towarów i usług (VAT), jeżeli zmiana stawki podatku od towarów i usług (VAT) powodować będzie zwiększenie lub zmniejszenie należnego wynagrodzenia Wykonawcy z umowy, (kosztów umowy po stronie Wykonawcy), Zamawiający dopuszcza zwiększenie lub zmniejszenie wynagrodzenia o kwotę równą różnicy w kwocie podatku naliczonego przez Wykonawcę;
2) zmiany nazwy, adresu, formy organizacyjno - prawnej itp. którejkolwiek ze stron;
3) sytuacji, których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia niniejszej umowy i mających charakter zmian nieistotnych tj. nieodnoszących się do warunków, które gdyby zostały ujęte w ramach pierwotnej procedury udzielania zamówienia, umożliwiłyby dopuszczenie innej oferty niż ta, która została pierwotnie dopuszczona.
2. Zmiana umowy na wniosek Wykonawcy wymaga wykazania okoliczności uprawniających do dokonania tej zmiany.
3. Wszelkie zmiany postanowień zawartej Umowy mogą nastąpić wyłącznie na piśmie pod rygorem nieważności tych zmian.