BZP: Świadczenie usług cateringowych na potrzeby 50. Festiwalu Polskich Filmów Fabularnych.
28.08.2025
2025/BZP 00396862/01
POMORSKA FUNDACJA FILMOWA W GDYNI
Dane ogłoszeniodawcy znajdują się w treści ogłoszenia.
Ogłoszenie o zamówieniu
Usługi
Świadczenie usług cateringowych na potrzeby
50. Festiwalu Polskich Filmów Fabularnych.
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: POMORSKA FUNDACJA FILMOWA W GDYNI
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 220055893
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: pl. Grunwaldzki 2
1.5.2.) Miejscowość: Gdynia
1.5.3.) Kod pocztowy: 81-372
1.5.4.) Województwo: pomorskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL633 - Trójmiejski
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: biuro@festiwalgdynia.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.fundacjafilmowa.pl
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - osoba prawna, o której mowa w art. 4 pkt 3 ustawy (podmiot prawa publicznego)
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Rekreacja, kultura i religia
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Tak
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Świadczenie usług cateringowych na potrzeby
50. Festiwalu Polskich Filmów Fabularnych.
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-17f8a6c8-c250-41ab-8d13-1ea4d44a6689
2.5.) Numer ogłoszenia: 2025/BZP 00396862
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2025-08-28
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Nie
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.13.) O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, którzy spełniają warunki określone w art. 361 ustawy – usługi społeczne: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 2 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://platforma.eb2b.com.pl/open-preview-auction.html/485645/swiadczenie-uslug-cateringowych-na-potrzeby-50-festiwalu-polskich-filmow-fabularnych3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://platforma.eb2b.com.pl/
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: a Wykonawcami odbywa się wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej, za pośrednictwem elektronicznej platformy
zakupowej eB2B (dalej: „Platforma"), dostępnej pod adresem: https://platforma.eb2b.com.pl.
2. Wymagania techniczne i organizacyjne korzystania z Platformy Zakupowej określa Regulamin Platformy Zakupowej (dostępny
pod adresem https://platforma.eb2b.com.pl/user/terms).
3. Wykonawca przystępując do postępowania o udzielenie zamówienia publicznego tj. bezpłatnie rejestrując się lub logując (w
przypadku posiadania konta w Platformie Zakupowej), akceptuje warunki korzystania z Platformy, określone w Regulaminie oraz
uznaje go za wiążący.
4. Ofertę sporządza się w języku polskim, pod rygorem nieważności, w formie elektronicznej (tj. postaci elektronicznej opatrzonej
kwalifikowanym podpisem elektronicznym) lub w postaci elektronicznej opatrzonej podpisem zaufanym lub podpisem osobistym
przez osobę działającą w imieniu Wykonawcy.
5. Oświadczenia, o których mowa w art. 125 ust. 1 ustawy Pzp, wskazane w treści SWZ dotyczące Wykonawcy albo Wykonawców
wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia składa się, pod rygorem nieważności, w formie elektronicznej (tj. w postaci
elektronicznej opatrzonej kwalifikowanym podpisem elektronicznym) lub w postaci elektronicznej opatrzonej podpisem zaufanym lub
podpisem osobistym osoby działającej w imieniu danego Wykonawcy.
6. Szczegółowy sposób sporządzania ofert, oświadczeń, o których mowa w art. 125 ust. 1 PZP oraz innych informacji, oświadczeń
lub dokumentów, przekazywanych w niniejszym postępowaniu określa rozporządzenie Prezesa Rady Ministrów z dnia 30 grudnia
2020 r. w sprawie sposobu sporządzania i przekazywania informacji oraz wymagań technicznych dla dokumentów elektronicznych
oraz środków komunikacji elektronicznej w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursie (Dz. U. z 2020 r. poz.
2452).
7. Oferty, oświadczenia, o których mowa w art. 125 ust. 1 ustawy Pzp, a także pełnomocnictwa, sporządza się w postaci
elektronicznej, w formatach danych określonych w przepisach wydanych na podstawie art. 18 ustawy z dnia 17 lutego 2005 r. o
informatyzacji działalności podmiotów realizujących zadania publiczne (tekst jednolity: Dz. U. z 2024 r. poz. 307) – tj. rozporządzenia
Rady Ministrów z dnia 21 maja 2024 r. w sprawie Krajowych Ram Interoperacyjności, minimalnych wymagań dla rejestrów
publicznych i wymiany informacji w postaci elektronicznej oraz minimalnych wymagań dla systemów teleinformatycznych (Dz. U. z
2024 r. poz. 773) – z uwzględnieniem rodzaju przekazywanych danych.
8. Informacje, oświadczenia lub dokumenty, inne niż określone w pkt. 7 powyżej, przekazywane w niniejszym postępowaniu,
sporządza się w postaci elektronicznej, w formatach danych określonych w przepisach wydanych na podstawie art. 18 ustawy o
informatyzacji działalności podmiotów realizujących zadania publiczne – tj. wskazanego wyżej rozporządzenia Rady Ministrów z dnia
21 maja 2024 r. w sprawie Krajowych Ram Interoperacyjności, minimalnych wymagań dla rejestrów publicznych i wymiany informacji
w postaci elektronicznej oraz minimalnych wymagań dla systemów teleinformatycznych – lub jako tekst wpisany bezpośrednio do
wiadomości przekazywanej przy użyciu środków komunikacji elektronicznej, o których mowa w pkt. 1 powyżej.
9. Szczegółowe informacje znajdują się w specyfikacji warunków zamówienia.
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: 2/2025
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Usługi
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 2
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część I – obejmującą usługi cateringowe dla maksymalnie 950 Gości w dniu 22 września 2025 roku (bankiet otwarcia), na które składa się:
a) Bufet zakąskowy zimny, składający się z zakąsek zimnych (min. 10 rodzajów), sałat (min. 2 rodzaje), zakąski wegańskie (min. 4 rodzaje)
b) Bufet gorący (min. 3 rodzaje dań)
c) Bufet słodki (min. 4 rodzaje ciast)
4.2.6.) Główny kod CPV: 55500000-5 - Usługi bufetowe oraz w zakresie podawania posiłków
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
Prawo opcji może zostać zastosowane przez Zamawiającego w przypadku, gdy okaże się, że wyczerpany zostanie limit usług cateringowej dla ilości Gości oferowanych w danej części zamówienia, a zapotrzebowanie Zamawiającego na usługi cateringowe dla Gości w danej części zamówienia nie zostanie zaspokojone, w szczególności, w przypadku, gdy zwiększy się ilość Gości Festiwalu.Łączna wartość usług cateringowych i innych świadczeń zamawianych przez Zamawiającego w ramach prawa opcji, nie może przekroczyć 25% wartości całego Zamówienia, zaś w odniesieniu do prawa opcji realizowanego w odniesieniu do danego Wykonawcy, w wysokości nie większej niż 25% wartości zawartej z tym Wykonawcą umowy na wykonanie tego Zamówienia.
Usługi cateringowe i inne świadczenia zamawiane przez Zamawiającego w ramach prawa opcji nabywane będą tylko w ramach dostępności takich świadczeń w sali bankietowej danego Wykonawcy, a także, powinny być realizowane w okresie od 22 do 27 września 2025 roku.
Usługi cateringowe i inne świadczenia zamawiane przez Zamawiającego w ramach prawa opcji nabywane będą za ceny stosowane przez Wykonawcę, w tym, wynikające ze stosowanych przez Wykonawcę cenników, wedle stanu na dzień złożenia przez Zamawiającego oświadczenia o wykonaniu prawa opcji.
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-09-22 do 2025-09-22
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Przy ocenie ofert Zamawiający będzie kierował się kryterium w odniesieniu do Ceny Usługi Cateringowej (waga kryterium: 60%), przy czym Zamawiający dokona wyboru oferty z najniższą ceną odrębnie dla każdej z części zamówienia, z zastrzeżeniem możliwości prowadzenia negocjacji w celu ulepszenia treści złożonych ofert zgodnie z treścią rozdziału XXI SWZ.
2. Oferta z najniższą Ceną Usługi Cateringowej w danej części zamówienia otrzyma maksymalną ilość punktów (60,00 pkt.). Oferty pozostałych Wykonawców otrzymają mniejszą liczbę punktów, wyliczoną według zasad opisanych w ust. 3 poniżej.
3. Punkty przyznawane za kryterium „Cena” będą liczone wg następującego wzoru:
wartość punktowa = 60 * Cmin/ Cbad
przy czym:
Cmin – Cena Usługi Cateringowej najniższa spośród oferowanych w danej części zamówienia
Cbad – Cena Usługi Cateringowej badanej oferty
4. Przy ocenie ofert Zamawiający będzie kierował się również kryterium jakościowym w odniesieniu do Menu Usługi Cateringowej (waga kryterium: 40%), przy czym Zamawiający dokona wyboru oferty z najwyższą oceną odrębnie dla każdej z części zamówienia, z zastrzeżeniem możliwości prowadzenia negocjacji w celu ulepszenia treści złożonych ofert zgodnie z treścią rozdziału XXI SWZ.
5. Oferta z najwyższą oceną Menu Usługi Cateringowej w danej części zamówienia otrzyma maksymalną ilość punktów (40,00 pkt.). Oferty pozostałych Wykonawców otrzymają mniejszą liczbę punktów, wyliczoną według zasad opisanych w ust. 6 poniżej.
6. Punkty przyznawane za kryterium „Ocena menu” będą liczone wg następującego wzoru:
wartość punktowa = 40 * Omin/ Obad
przy czym:
Omin – Ocena Menu Usługi Cateringowej najniższa spośród oferowanych w danej części zamówienia
Obad – Ocena Menu Usługi Cateringowej badanej oferty
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Ocena menu
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część II – obejmującą usługi cateringowe dla maksymalnie 1200 Gości w dniu 27 września 2025 roku na które składa się:
a) Bufet zakąskowy zimny, składający się z zakąsek zimnych (min. 14 rodzajów), sałat (min. 3 rodzaje), zakąski wegańskie (min. 6 rodzajów)
b) Bufet gorący (min. 5 rodzajów dań)
c) Bufet słodki – finger food (min. 5 rodzajów deserów)
d) Animacja np. grill lub live cooking
4.2.6.) Główny kod CPV: 55500000-5 - Usługi bufetowe oraz w zakresie podawania posiłków
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
Prawo opcji może zostać zastosowane przez Zamawiającego w przypadku, gdy okaże się, że wyczerpany zostanie limit usług cateringowej dla ilości Gości oferowanych w danej części zamówienia, a zapotrzebowanie Zamawiającego na usługi cateringowe dla Gości w danej części zamówienia nie zostanie zaspokojone, w szczególności, w przypadku, gdy zwiększy się ilość Gości Festiwalu.Łączna wartość usług cateringowych i innych świadczeń zamawianych przez Zamawiającego w ramach prawa opcji, nie może przekroczyć 25% wartości całego Zamówienia, zaś w odniesieniu do prawa opcji realizowanego w odniesieniu do danego Wykonawcy, w wysokości nie większej niż 25% wartości zawartej z tym Wykonawcą umowy na wykonanie tego Zamówienia.
Usługi cateringowe i inne świadczenia zamawiane przez Zamawiającego w ramach prawa opcji nabywane będą tylko w ramach dostępności takich świadczeń w sali bankietowej danego Wykonawcy, a także, powinny być realizowane w okresie od 22 do 27 września 2025 roku.
Usługi cateringowe i inne świadczenia zamawiane przez Zamawiającego w ramach prawa opcji nabywane będą za ceny stosowane przez Wykonawcę, w tym, wynikające ze stosowanych przez Wykonawcę cenników, wedle stanu na dzień złożenia przez Zamawiającego oświadczenia o wykonaniu prawa opcji.
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-09-27 do 2025-09-27
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Przy ocenie ofert Zamawiający będzie kierował się kryterium w odniesieniu do Ceny Usługi Cateringowej (waga kryterium: 60%), przy czym Zamawiający dokona wyboru oferty z najniższą ceną odrębnie dla każdej z części zamówienia, z zastrzeżeniem możliwości prowadzenia negocjacji w celu ulepszenia treści złożonych ofert zgodnie z treścią rozdziału XXI SWZ.
2. Oferta z najniższą Ceną Usługi Cateringowej w danej części zamówienia otrzyma maksymalną ilość punktów (60,00 pkt.). Oferty pozostałych Wykonawców otrzymają mniejszą liczbę punktów, wyliczoną według zasad opisanych w ust. 3 poniżej.
3. Punkty przyznawane za kryterium „Cena” będą liczone wg następującego wzoru:
wartość punktowa = 60 * Cmin/ Cbad
przy czym:
Cmin – Cena Usługi Cateringowej najniższa spośród oferowanych w danej części zamówienia
Cbad – Cena Usługi Cateringowej badanej oferty
4. Przy ocenie ofert Zamawiający będzie kierował się również kryterium jakościowym w odniesieniu do Menu Usługi Cateringowej (waga kryterium: 40%), przy czym Zamawiający dokona wyboru oferty z najwyższą oceną odrębnie dla każdej z części zamówienia, z zastrzeżeniem możliwości prowadzenia negocjacji w celu ulepszenia treści złożonych ofert zgodnie z treścią rozdziału XXI SWZ.
5. Oferta z najwyższą oceną Menu Usługi Cateringowej w danej części zamówienia otrzyma maksymalną ilość punktów (40,00 pkt.). Oferty pozostałych Wykonawców otrzymają mniejszą liczbę punktów, wyliczoną według zasad opisanych w ust. 6 poniżej.
6. Punkty przyznawane za kryterium „Ocena menu” będą liczone wg następującego wzoru:
wartość punktowa = 40 * Omin/ Obad
przy czym:
Omin – Ocena Menu Usługi Cateringowej najniższa spośród oferowanych w danej części zamówienia
Obad – Ocena Menu Usługi Cateringowej badanej oferty
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Ocena menu
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak
5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:
Art. 109 ust. 1 pkt 4
Art. 109 ust. 1 pkt 5
Art. 109 ust. 1 pkt 7
Art. 109 ust. 1 pkt 8
Art. 109 ust. 1 pkt 9
Art. 109 ust. 1 pkt 10
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak
5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.
1. Uprawnienia do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów:O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy wykażą, że:
a) są wpisani do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej w zakresie działalności gastronomicznej (w tym cateringowej), zgodnie z przepisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia;. (tj. Dz. U. 2023 poz. 1448)
2. Zdolność techniczna lub zawodowa:
O udzielenie zamówienia publicznego mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące zdolności technicznej lub zawodowej. Wykonawca spełni warunek, jeżeli wykaże, że:
a) wykonał lub w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych wykonuje, w okresie ostatnich pięciu lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, co najmniej 3 (trzy) usługi cateringowe świadczone w ramach zorganizowanych imprez dla minimum 1000 osób każda
b) dysponuje salą bankietową o powierzchni minimum 2.300 m2, w tym ma możliwość postawienia zewnętrznego namiotu bankietu o powierzchni 250 m2 (wymiary 10m2x25m2).
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: Oświadczenie Wykonawcy, składane w treści formularza ofertowego, w przedmiocie lokalizacji powierzchni oraz kategorii sali bankietowej
5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: Dokument potwierdzający wpis do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej, wykaz wcześniej zrealizowanych usług (załączony do oferty)
5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Tak
5.10.) Przedmiotowe środki dowodowe podlegające uzupełnieniu po złożeniu oferty:
Oświadczenie Wykonawcy, składane w treści formularza ofertowego, w przedmiocie lokalizacji powierzchni oraz kategorii sali bankietowej5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:
1. W celu potwierdzenia, że osoba działająca w imieniu Wykonawcy jest umocowana do jego reprezentowania,Zamawiający żąda złożenia przez Wykonawcę odpisu lub informacji z Krajowego Rejestru Sądowego, Centralnej Ewidencji i
Informacji o Działalności Gospodarczej lub innego właściwego rejestru, z zastrzeżeniem pkt. 2 poniżej.
2. Dokumenty potwierdzające umocowanie do reprezentowania odpowiednio Wykonawcy lub Wykonawców wspólnie
ubiegających się o udzielenie zamówienia publicznego, wskazane w pkt. 1 powyżej:
1) w przypadku gdy zostały wystawione jako dokument elektroniczny – przekazuje się ten dokument elektroniczny,
2) w przypadku gdy zostały wystawione jako dokument w postaci papierowej – przekazuje się cyfrowe odwzorowanie tego
dokumentu opatrzone kwalifikowanym podpisem elektronicznym, podpisem zaufanym lub podpisem osobistym,
poświadczające zgodność cyfrowego odwzorowania z dokumentem w postaci papierowej, przy czym poświadczenia
zgodności cyfrowego odwzorowania z dokumentem w postaci papierowej dokonuje odpowiednio Wykonawca lub
Wykonawca wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia, w zakresie dokumentów potwierdzających umocowanie do
reprezentowania, które każdego z nich dotyczą.
3. Wykonawca nie będzie zobowiązany do złożenia dokumentów, o których mowa w pkt. 1 powyżej, jeżeli Zamawiający
może je uzyskać za pomocą bezpłatnych i ogólnodostępnych baz danych, o ile Wykonawca wskaże dane umożliwiające
dostęp do tych dokumentów – w postaci numeru NIP, REGON, KRS lub innego właściwego dla danego rejestru
identyfikatora, przy czym w przypadku innego, niż KRS albo CEiDG, właściwego rejestru koniecznym jest podanie o jaki
rejestr chodzi oraz podanie jego adresu internetowego. W przypadku wskazania przez Wykonawcę dostępności
dokumentów pod określonymi adresami internetowymi ogólnodostępnych i bezpłatnych baz danych, Zamawiający może
żądać od Wykonawcy przedstawienia tłumaczenia na język polski pobranych samodzielnie przez Zamawiającego
dokumentów – w sytuacji, gdy pobrane dokumenty będą sporządzone w języku obcym.
4. Jeżeli w imieniu Wykonawcy działa osoba, której umocowanie do jego reprezentowania nie wynika z dokumentów, o
których mowa w pkt. 1 powyżej, Wykonawca zobowiązany jest złożyć pełnomocnictwo lub inny dokument potwierdzający
umocowanie takiej osoby do reprezentowania Wykonawcy.
5. Pełnomocnictwa, wskazane w pkt. 4 powyżej, przekazuje się w postaci elektronicznej i opatruje się kwalifikowanym
podpisem elektronicznym, podpisem zaufanym lub podpisem osobistym osoby działającej w imieniu mocodawcy. W
przypadku gdy pełnomocnictwa zostaną sporządzone jako dokument w postaci papierowej i opatrzone własnoręcznym
podpisem, przekazuje się cyfrowe odwzorowanie tego dokumentu opatrzone kwalifikowanym podpisem elektronicznym,
podpisem zaufanym lub podpisem osobistym, poświadczającym zgodność cyfrowego odwzorowania z dokumentem w
postaci papierowej. Poświadczenia zgodności cyfrowego odwzorowania z dokumentem w postaci papierowej dokonuje
mocodawca.
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie
6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:
1. Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. W takim przypadku Wykonawcy ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu albo do reprezentowania i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego.Za Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia uważa się także wspólników spółki cywilnej.
2. Pełnomocnictwo, o którym mowa w ust. 1 powyżej, przekazuje się w postaci elektronicznej i opatruje się kwalifikowanym podpisem elektronicznym, podpisem zaufanym lub podpisem osobistym osoby działającej w imieniu mocodawcy. W przypadku gdy pełnomocnictwo zostanie sporządzone jako dokument w postaci papierowej i opatrzone własnoręcznym podpisem, przekazuje się cyfrowe odwzorowanie tego dokumentu opatrzone kwalifikowanym podpisem elektronicznym, podpisem zaufanym lub podpisem osobistym, poświadczającym zgodność cyfrowego odwzorowania z dokumentem w postaci papierowej. Poświadczenia zgodności cyfrowego odwzorowania z dokumentem w postaci papierowej dokonuje mocodawca.
3. W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez Wykonawców, oświadczenie, którym mowa w art. 125 ust. 1 PZP, składa każdy z Wykonawców. Oświadczenia te potwierdzają brak podstaw wykluczenia Wykonawców. Oświadczenie składa się wg wzoru stanowiącego Załącznik nr 2 do SWZ, podobnie jak ma to miejsce w przypadku oświadczenia, o którym mowa w rozdziale X ust. 1 SWZ.
4. Oświadczenia, o których mowa w art. 125 ust. 1 PZP składane przez Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, wskazane w treści ust. 3 powyżej, składa się, pod rygorem nieważności, w formie elektronicznej (tj. w postaci elektronicznej opatrzonej kwalifikowanym podpisem elektronicznym) lub w postaci elektronicznej opatrzonej podpisem zaufanym lub podpisem osobistym osoby działającej w imieniu danego Wykonawcy.
5. Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia dołączają zgodnie z . 117 ust. 4 PZP odpowiednio do oferty oświadczenie, z którego wynika, które usługi wykonają poszczególni wykonawcy.
6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Nie
7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin składania ofert: 2025-09-05 09:00
8.2.) Miejsce składania ofert: Za pośrednictwem Platformy przy użyciu zakładki „Złóż ofertę"
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2025-09-05 09:30
8.4.) Termin związania ofertą: 21 dni
8.5.) Zamawiający przewiduje wybór najkorzystniejszej oferty z możliwością negocjacji:
Część 1 : Tak
Część 2 : Tak
SEKCJA IX – POZOSTAŁE INFORMACJE
1. W niniejszym postępowaniu zastosowanie mają także podstawy wykluczenia wynikające z ustawy z dnia 13 kwietnia2022 r. o szczególnych rozwiązaniach w zakresie przeciwdziałania wspieraniu agresji na Ukrainę oraz służących ochronie
bezpieczeństwa narodowego (tekst jednolity: Dz. U. z 2024 r. poz. 507).
Z postępowania o udzielenie zamówienia Zamawiający wykluczy Wykonawcę:
1) wymienionego w wykazach określonych w rozporządzeniu 765/2006 i rozporządzeniu 269/2014 albo wpisanego na listę
na podstawie decyzji w sprawie wpisu na listę rozstrzygającej o zastosowaniu środka, o którym mowa w art. 1 pkt 3 tej
ustawy;
2) którego beneficjentem rzeczywistym w rozumieniu ustawy z dnia 1 marca 2018 r. o przeciwdziałaniu praniu pieniędzy
oraz finansowaniu terroryzmu (tekst jednolity: Dz. U. z 2023 r. poz. 1124 z późn. zm.) jest osoba wymieniona w wykazach
określonych w rozporządzeniu 765/2006 i rozporządzeniu 269/2014 albo wpisana na listę lub będąca takim beneficjentem
rzeczywistym od dnia 24 lutego 2022 r., o ile została wpisana na listę na podstawie decyzji w sprawie wpisu na listę
rozstrzygającej o zastosowaniu środka, o którym mowa w art. 1 pkt 3 tej ustawy;
3) którego jednostką dominującą w rozumieniu art. 3 ust. 1 pkt 37 ustawy z dnia 29 września 1994 r. o rachunkowości (tekst
jednolity: Dz. U. z 2023 r. poz. 120 z późn. zm.) jest podmiot wymieniony w wykazach określonych w rozporządzeniu
765/2006 i rozporządzeniu 269/2014 albo wpisany na listę lub będący taką jednostką dominującą od dnia 24 lutego 2022 r.,
o ile został wpisany na listę na podstawie decyzji w sprawie wpisu na listę rozstrzygającej o zastosowaniu środka, o którym
mowa w art. 1 pkt 3 tej ustawy.
Uwaga! Lista osób i podmiotów, wobec których zastosowanie mają wskazane wyżej podstawy wykluczenia wynikające z
ustawy z dnia 13 kwietnia 2022 r. o szczególnych rozwiązaniach w zakresie przeciwdziałania wspieraniu agresji na Ukrainę
oraz służących ochronie bezpieczeństwa narodowego, jest prowadzona przez Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji.
Lista jest publikowana w Biuletynie Informacji Publicznej na stronie podmiotowej MSWiA pod następującym adresem
internetowym: https://www.gov.pl/web/mswia/lista-osob-i-podmiotow-objetych-sankcjami#_ftn6
Wykonawca, który podlega wykluczeniu na postawie wskazanych wyżej podstaw wykluczenia wynikających z przepisów
ustawy z dnia 13 kwietnia 2022 r. o szczególnych rozwiązaniach w zakresie przeciwdziałania wspieraniu agresji na Ukrainę
oraz służących ochronie bezpieczeństwa narodowego, osoba lub podmiot podlegające wykluczeniu, które w okresie tego
wykluczenia ubiegają się o udzielenie zamówienia publicznego lub biorą udział w postępowaniu o udzielenie zamówienia
publicznego, podlegają karze pieniężnej nakładanej przez Prezesa Urzędu Zamówień Publicznych, w drodze decyzji, w
wysokości do 20 000 000 zł
2. Wszelkie pozostałe informacje znajdują się w Specyfikacji warunków zamówienia dostępnej na stronie internetowej
prowadzonego postępowania pod adresem: https://platforma.eb2b.com.pl/open-preview-auction.html/485645/swiadczenie-uslug-cateringowych-na-potrzeby-50-festiwalu-polskich-filmow-fabularnych