BZP: Usługi cateringu podczas wydarzeń szkoleniowych i konferencyjnych dla Sano w 2025 i 2026 roku
28.08.2025
2025/BZP 00396920/01
Sano - Centrum Zindywidualizowanej Medycyny Obliczeniowej - Międzynarodowa Fundacja Badawcza
Dane ogłoszeniodawcy znajdują się w treści ogłoszenia.
Ogłoszenie o zamówieniu
Usługi
Usługi cateringu podczas wydarzeń szkoleniowych i konferencyjnych dla Sano w 2025 i 2026 roku
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: Sano - Centrum Zindywidualizowanej Medycyny Obliczeniowej - Międzynarodowa Fundacja Badawcza
1.3.) Oddział zamawiającego: Sano - Centrum Zindywidualizowanej Medycyny Obliczeniowej - Międzynarodowa Fundacja Badawcza
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 384298430
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Czarnowiejska 36 budynek C5
1.5.2.) Miejscowość: Kraków
1.5.3.) Kod pocztowy: 30-054
1.5.4.) Województwo: małopolskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL213 - Miasto Kraków
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: procurement@sanoscience.org
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: sano.science
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - osoba prawna, o której mowa w art. 4 pkt 3 ustawy (podmiot prawa publicznego)
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Usługi cateringu podczas wydarzeń szkoleniowych i konferencyjnych dla Sano w 2025 i 2026 roku
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-f0e88fa0-8440-4595-85e4-61d85c8e2b4a
2.5.) Numer ogłoszenia: 2025/BZP 00396920
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2025-08-28
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Nie
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Tak
2.15.) Nazwa projektu lub programu
Projekt Sano (H2020, Teaming for Excellence Phase 2); nr umowy: 857533
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://platformazakupowa.pl/pn/sano_czmo3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: Strona internetowa prowadzonego postępowania:
https://platformazakupowa.pl/pn/sano_czmo
Adres strony internetowej, na której udostępniane będą zmiany i wyjaśnienia treści niniejszej specyfikacji warunków zamówienia
(„SWZ”) oraz inne dokumenty zamówienia bezpośrednio związane z postępowaniem o udzielenie zamówienia:
https://platformazakupowa.pl/pn/sano_czmo
Zamawiający informuje, że komunikacja z Wykonawcami odbywa się wyłącznie za pomocą odnośnika „Wyślij wiadomość do
zamawiającego”, który znajduje się na stronie internetowej prowadzonego postępowania, tj.:
https://platformazakupowa.pl/pn/sano_czmo
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Oferta powinna być sporządzona w
języku polskim, podpisana kwalifikowanym podpisem elektronicznym, podpisem zaufanym lub podpisem osobistym.
Za datę wpływu oświadczeń,
dokumentów, wniosków, zawiadomień oraz informacji w postaci elektronicznej, przyjmuje się datę ich złożenia/wysłania na
Platformie.
Wymagania techniczne i organizacyjne związane z wykorzystaniem Platformy znajdują się na stronie Platformy w:
- instrukcjach dla wykonawców „platformazakupowa.pl” OpenNexus dostępnych pod linkiem: https://platformazakupowa.pl/strona/45-
instrukcje
- Regulaminie platformazakupowa.pl dostępnym pod linkiem: https://platformazakupowa.pl/strona/1-regulamin
W zakresie pytań technicznych związanych z działaniem systemu Wykonawca może skontaktować się z Centrum Wsparcia Klienta
platformazakupowa.pl,
pod numerem 22 101 02 02, adres mailowy: cwk@platformazakupowa.pl
Komunikacja za pośrednictwem Platformy Zakupowej (nie dotyczy składania i wycofania ofert) odbywa się za pośrednictwem
dedykowanego formularza dostępnego na platformie https://platformazakupowa.pl/pn/sano_czmo, wszelkie dokumenty w
postępowaniu składane są przez Wykonawcę za pośrednictwem platformy jako załączniki.
Szczegółowe wymagania techniczne dla dokumentów elektronicznych oraz wymagania techniczne i organizacyjne użycia środków
komunikacji elektronicznej służących do odbioru dokumentów elektronicznych zostały określone w Rozporządzeniu Prezesa Rady
Ministrów z dnia 30 grudnia 2020 r. w sprawie sposobu sporządzania i przekazywania informacji oraz wymagań technicznych dla
dokumentów elektronicznych oraz środków
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Stosownie do art. 13 ust. 1 i 2 oraz art. 14 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu
Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem
danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o
ochronie danych osobowych Dz. Urz. UE L 119 z 04 maja 2016 r., str. 1 – „RODO”) Zamawiający informuje, iż administratorem
danych osobowych jest Sano - Centrum Zindywidualizowanej Medycyny Obliczeniowej –Międzynarodowa Fundacja Badawcza z
siedzibą w (30-072) Kraków, KRS 0000797490, NIP 6772446472, REGON 38429843000000. Administrator wyznaczył Inspektora
Ochrony Danych Osobowych p. Michała Kosobudzkiego, z którym w sprawach dotyczących przetwarzania danych osobowych
można skontaktować się za pośrednictwem poczty elektronicznej pod adresem iod@sanoscience.org.
Dane osobowe pozyskane w związku z prowadzeniem niniejszego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego będą
przechowywane, zgodnie z art. 78 ust. 1 PZP, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia
publicznego, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy w sprawie
zamówienia publicznego.
Niezależnie od postanowień pkt 21.7. SWZ w przypadku zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego, dane osobowe będą
przetwarzane do upływu okresu przedawnienia roszczeń wynikających z umowy w sprawie zamówienia publicznego.
Osoba, której dotyczą pozyskane w związku z prowadzeniem niniejszego postępowania dane osobowe, ma prawo:
1) dostępu do swoich danych osobowych – zgodnie z art. 15 RODO;
2) do sprostowana swoich danych osobowych – zgodnie z art. 16 RODO, przy czym skorzystanie z uprawnienia do sprostowania lub
uzupełnienia danych osobowych, o którym mowa w art. 16 RODO, nie może skutkować zmianą wyniku postępowania o
udzielenie zamówienia publicznego, ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym z PZP oraz nie może naruszać
integralności 3) ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO, przy czym
prawo do ograniczenia przetwarzania nie ma zastosowania w odniesieniu do przechowywania, w celu zapewnienia korzystania ze
środków ochrony prawnej lub w celu ochrony praw innej osoby fizycznej lub prawnej, lub z uwagi na ważne względy interesu
publicznego Unii Europejskiej lub państwa członkowskiego; prawo to nie ogranicza przetwarzania danych osobowych do czasu
zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia publicznego;
4) wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych oraz do organu nadzorczego w państwie członkowskim
swojego zwykłego pobytu, swojego miejsca pracy lub miejsca popełnienia domniemanego naruszenia.
Obowiązek podania danych osobowych jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach PZP, związanym z udziałem w
postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych określa PZP.
Dane osobowe zostały pozyskane od podmiotu, który odpowiedział na ogłoszenie o zamówieniu publicznym.
Zamawiający będzie przetwarzał kategorie danych osobowych podane w odpowiedzi na ogłoszenie o zamówieniu publicznym, w
szczególności dane kontaktowe, ewentualnie dane potwierdzające określone kwalifikacje czy też miejsce zatrudnienia jak i dane
identyfikujące.
3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): Zamawiający przetwarza dane osobowe zebrane w niniejszym postępowaniu o
udzielenie zamówienia publicznego w sposób gwarantujący zabezpieczenie przed ich bezprawnym rozpowszechnianiem.
Do przetwarzania danych osobowych, o których mowa w art. 10 RODO mogą być dopuszczone wyłącznie osoby posiadające
upoważnienie. Osoby dopuszczone do przetwarzania takich danych są obowiązane do zachowania ich w poufności
Dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z prowadzeniem niniejszego
postępowania o udzielenie zamówienia publicznego oraz jego rozstrzygnięciem, jak również, jeżeli nie ziszczą się przesłanki
określone w art. 255-256 PZP – w celu zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego oraz jej realizacji, a także
udokumentowania postępowania o udzielenie zamówienia i jego archiwizacji.
Odbiorcami danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym dokumentacja postępowania zostanie udostępniona w oparciu o
przepisy PZP oraz inne podmioty realizujące zadania na rzecz Zamawiającego czy też podmioty, którym Zamawiający jest
zobowiązany udostępnić przedmiotowe dane osobowe z uwagi na obowiązujące powszechnie przepisy prawa w tym do organów
publicznych i urzędów państwowych lub innych podmiotów upoważnionych na podstawie przepisów prawa lub wykonujących
zadania realizowane w interesie publicznym lub w ramach sprawowania władzy publicznej, w szczególności do podmiotów
prowadzących działalność kontrolną wobec Zamawiającego. Dane osobowe są przekazywane do podmiotów przetwarzających dane
w imieniu administratora danych osobowych
Stosownie do art. 22 RODO, decyzje dotyczące danych osobowych nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany.
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: 21/2025/Z
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Usługi
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 7
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część I- Usługa cateringu dla Sano na wydarzeniu „KIDS Foundation Gala w 2025 roku”
Realizacja zamówienia odbędzie się w dniu 21 listopada 2025 r. w godzinach
a) godzina rozpoczęcia wydarzenia 18:00
b)godzina zakończenia wydarzenia 22:00.
Catering powinien zostać przygotowany najpóźniej do godziny 17:30, a posprzątany i wywieziony po godzinie 22:00, maksymalnie do godziny 23:00.
Miejscem realizacji zamówienia będzie Centralny Dom Technologii, ul. Krucza 50, 00-025 Warszawa.
Usługa cateringu obejmuje:
a) transport cateringu;
b) dojazd do i z miejsca realizacji zamówienia;
c) wniesienie i rozłożenie miejsc cateringowych
d) udostępnienie niezbędnej zastawy porcelanowej, szklanek, naczyń, sztućców, podgrzewaczy, zaparzaczy, ekspresów do kawy (ciśnieniowych), serwetek i innych urządzeń, naczyń oraz akcesoriów potrzebnych do realizacji zamówienia;
e) obsługę kelnerską adekwatną do liczby konsumentów, która zapewni na bieżąco sprzątanie brudnych naczyń, a także odpadów powstałych w trakcie cateringu, dostarczanie czystych naczyń, uzupełnianie miejsca kawowego i poszczególnych bufetów;
f) stoły wraz z nakryciem potrzebne do przygotowania miejsca kawowego oraz bufetów;
g) stoły koktajlowe w ilości odpowiedniej dla 120 osób wraz z obrusami (pokrowcami) z tkaniny w jednakowym kolorze, odpowiednimi dla tych stołów,
h) sprzątanie cateringu wraz z zebraniem i wywiezieniem odpadów powstałych po cateringu.
Catering powinien zostać przygotowany w ilości odpowiedniej dla 120 osób.
Catering obejmuje (dokładny zakres cateringu został wskazany w Tabeli nr 1- OPZ):
a) zaplecze kawowe – 1 stanowisko na 120 osób;
b) bufet słony - 1 stanowisko na 120 osób;
c) bufet słodki- 1 stanowisko na 120 osób;
Dokładny opis przedmiotu zamówienia znajduje się w załączniku nr 1 do SWZ. Warunki realizacji zamówienia znajdują się w SWZ oraz załącznikach do SWZ w tym w Projektowanych Postanowieniach Umowy.
4.2.6.) Główny kod CPV: 55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków
55320000-9 - Usługi podawania posiłków
55310000-6 - Restauracyjne usługi kelnerskie
55330000-2 - Usługi kawiarniane
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-11-21 do 2025-11-21
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przyjęte kryteria oceny ofert: Cena - waga kryterium 100%
Sposób obliczania punktów:
W ramach kryterium „Cena” ocena ofert zostanie dokonana przy zastosowaniu wzoru wskazanego w pkt. 18.2 SWZ.
Ocenie w ramach kryterium „Cena” podlegać będzie cena łączna brutto podana w Ofercie (załącznik nr 2 do SWZ).
Za najkorzystniejszą ofertę uznana zostanie oferta wykonawcy, która uzyska największą, liczbę punktów.
Jeżeli nie można dokonać wyboru najkorzystniejszej oferty ze względu na to, że zostały złożone oferty o takiej samej cenie, zamawiający wzywa wykonawców, którzy złożyli te oferty, do złożenia w terminie określonym przez zamawiającego ofert dodatkowych zawierających nową cenę.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część II- Usługa cateringu na Krakow Conference on Computational Medicine w 2025 roku
Realizacja zamówienia odbędzie się w dniach od 15 do 17.10.2025 r. W miejscu i w godzinach wskazanych poniżej:
a) 15.10.2025 r. - Centrum Energetyki, ul. Czarnowiejska 36 budynek C5, 30-054 Kraków, 3 piętro (w budynku jest winda):
−godzina rozpoczęcia wydarzenia 13:00- catering powinien zostać przygotowany najpóźniej do godziny 12:30;
−godzina zakończenia wydarzenia 18:30- catering powinien zostać posprzątany i wywieziony po godzinie 19:00, maksymalnie do godziny 20:00.
b) 16. 10.2025 r.- AGH budynek D17 ul. Kawiory 21, 30-055 Kraków, parter budynku:
− godzina rozpoczęcia wydarzenia 09:00- catering powinien zostać przygotowany najpóźniej do godziny 08:30;
− godzina zakończenia wydarzenia 18:30.- catering powinien zostać posprzątany i wywieziony po godzinie 19:00, maksymalnie do godziny 20:00.
c) 17.10.2025 r.-AGH budynek D17, ul. Kawiory 21, 30-055 Kraków, parter budynku:
− godzina rozpoczęcia wydarzenia 09:00- catering powinien zostać przygotowany najpóźniej do godziny 08:30;
− godzina zakończenia wydarzenia 17:30.- catering powinien zostać posprzątany i wywieziony po godzinie 18:00, maksymalnie do godziny 20:00.
Usługa cateringu obejmuje:
a) transport cateringu;
b) dojazd do i z miejsca realizacji zamówienia;
c) wniesienie i rozłożenie miejsc cateringowych
d) udostępnienie niezbędnej zastawy porcelanowej, szklanek, naczyń, sztućców, podgrzewaczy, zaparzaczy, ekspresów do kawy (ciśnieniowych), serwetek i innych urządzeń, naczyń oraz akcesoriów potrzebnych do realizacji zamówienia;
e) obsługę kelnerską adekwatną do liczby konsumentów, która zapewni na bieżąco sprzątanie brudnych naczyń, a także odpadów powstałych w trakcie cateringu, dostarczanie czystych naczyń, uzupełnianie miejsca kawowego i poszczególnych bufetów;
f) stoły wraz z nakryciem potrzebne do przygotowania miejsca kawowego oraz bufetów;
g) stoły koktajlowe w ilości 35 sztuk wraz z obrusami (pokrowcami) z tkaniny w jednakowym kolorze, odpowiednimi dla tych stołów - w 2 i 3 dniu wydarzenia;
h) sprzątanie cateringu wraz z zebraniem i wywiezieniem odpadów powstałych po cateringu.
Catering powinien zostać przygotowany w ilości odpowiedniej dla:
• 40 osób- w 1 dzień wydarzenia;
• 150 osób- w 2 i 3 dzień wydarzenia.
Catering obejmuje (dokładny zakres cateringu został wskazany w Tabeli nr 2 OPZ):
a) w 1 dzień wydarzenia:
• miejsce/zaplecze kawowe –1 stanowisko dla łącznie 40 osób;
b) w 2 i 3 dzień wydarzenia:
• zaplecza kawowe- w każdym dniu 2 zaplecza kawowe, na łącznie 150 osób;
• zaplecze z napojami chłodnymi- w każdym dniu 1 zaplecze, na łącznie 150 osób;
• bufet przekąsek słonych i słodkich- w każdy dzień 2 bufety przekąsek dla łącznie 150 osób;
• lunch- w każdy dzień dla łącznie 150 osób;
Dokładny opis przedmiotu zamówienia znajduje się w załączniku nr 1 do SWZ. Warunki realizacji zamówienia znajdują się w SWZ oraz załącznikach do SWZ w tym w Projektowanych Postanowieniach Umowy.
4.2.6.) Główny kod CPV: 55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków
55320000-9 - Usługi podawania posiłków
55310000-6 - Restauracyjne usługi kelnerskie
55330000-2 - Usługi kawiarniane
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-10-15 do 2025-10-17
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przyjęte kryteria oceny ofert: Cena - waga kryterium 100%
Sposób obliczania punktów:
W ramach kryterium „Cena” ocena ofert zostanie dokonana przy zastosowaniu wzoru wskazanego w pkt. 18.2 SWZ.
Ocenie w ramach kryterium „Cena” podlegać będzie cena łączna brutto podana w Ofercie (załącznik nr 2 do SWZ).
Za najkorzystniejszą ofertę uznana zostanie oferta wykonawcy, która uzyska największą, liczbę punktów.
Jeżeli nie można dokonać wyboru najkorzystniejszej oferty ze względu na to, że zostały złożone oferty o takiej samej cenie, zamawiający wzywa wykonawców, którzy złożyli te oferty, do złożenia w terminie określonym przez zamawiającego ofert dodatkowych zawierających nową cenę.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część III- Usługa cateringu na konferencję Scary Science w 2025 roku
Realizacja zamówienia odbędzie się w dniu 31.10.2025 r.:
a) godzina rozpoczęcia wydarzenia- 16:00
b) godzina zakończenia wydarzenia- 23:00.
Catering powinien zostać przygotowany w godzinach wskazanych w Tabeli nr 3, a posprzątany i wywieziony maksymalnie do godziny 23:30 w dniu 31.10.2025 r.
Miejscem realizacji zamówienia będzie w Pałacu Nieśmiertelności, ul. Krakowska 13, Kraków.
Catering zostanie ustawiony na piętrze 3. W budynku nie jest dostępna winda.
Usługa cateringu obejmuje:
a) transport cateringu;
b) dojazd do i z miejsca realizacji zamówienia;
c) wniesienie i rozłożenie miejsc cateringowych
d) udostępnienie niezbędnej zastawy porcelanowej, szklanek, naczyń, sztućców, podgrzewaczy, zaparzaczy, ekspresów do kawy (ciśnieniowych), serwetek i innych urządzeń, naczyń oraz akcesoriów potrzebnych do realizacji zamówienia;
e) obsługę kelnerską adekwatną do liczby konsumentów, która zapewni na bieżąco sprzątanie brudnych naczyń, a także odpadów powstałych w trakcie cateringu, dostarczanie czystych naczyń, uzupełnianie miejsca kawowego i poszczególnych bufetów;
f) stoły wraz z nakryciem potrzebne do przygotowania miejsca kawowego oraz bufetów;
g) stoły koktajlowe w ilości 12 szt. wraz z obrusami odpowiednimi dla tych stołów z tkaniny w jednakowych kolorach,
h) sprzątanie cateringu wraz z zebraniem i wywiezieniem odpadów powstałych po cateringu.
Catering powinien zostać przygotowany w ilości odpowiedniej dla 80 osób.
Catering obejmuje (dokładny zakres cateringu został wskazany w Tabeli nr 3 OPZ):
a) zaplecze kawowe –1 stanowisko dla łącznie 80 osób;
b) bufet przekąsek- 1 stanowisko dla łącznie 80 osób;
Dokładny opis przedmiotu zamówienia znajduje się w załączniku nr 1 do SWZ. Warunki realizacji zamówienia znajdują się w SWZ oraz załącznikach do SWZ w tym w Projektowanych Postanowieniach Umowy.
4.2.6.) Główny kod CPV: 55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków
55320000-9 - Usługi podawania posiłków
55310000-6 - Restauracyjne usługi kelnerskie
55330000-2 - Usługi kawiarniane
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-10-31 do 2025-10-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przyjęte kryteria oceny ofert: Cena - waga kryterium 100%
Sposób obliczania punktów:
W ramach kryterium „Cena” ocena ofert zostanie dokonana przy zastosowaniu wzoru wskazanego w pkt. 18.2 SWZ.
Ocenie w ramach kryterium „Cena” podlegać będzie cena łączna brutto podana w Ofercie (załącznik nr 2 do SWZ).
Za najkorzystniejszą ofertę uznana zostanie oferta wykonawcy, która uzyska największą, liczbę punktów.
Jeżeli nie można dokonać wyboru najkorzystniejszej oferty ze względu na to, że zostały złożone oferty o takiej samej cenie, zamawiający wzywa wykonawców, którzy złożyli te oferty, do złożenia w terminie określonym przez zamawiającego ofert dodatkowych zawierających nową cenę.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 4
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część IV- Usługi cateringu na seminaria wewnętrzne w Sano w 2025 i 2026 roku
Realizacja zamówienia będzie odbywać się cyklicznie, raz w miesiącu, rozpoczynając od października 2025, kończąc w czerwcu 2026 r. (za wyjątkiem marca 2026 r.). Łącznie usługa cateringu realizowana będzie 8 razy, w następujących terminach:
1) 27.10.2025 r.
2) 24.11.2025 r.
3) 29.12.2025 r.
4) 26.01.2026 r.
5) 23.02.2026 r.
6) 27.04.2026 r.
7) 25.05.2026 r.
8) 29.06.2026 r.
Miejscem realizacji zamówienia będzie Centrum Energetyki, ul. Czarnowiejska 36 budynek C5, 30-054 Kraków.
a) godzina rozpoczęcia wydarzenia- 13:00
b) godzina zakończenia wydarzenia- 15:00
Catering powinien zostać przygotowany do godziny 13:00, a posprzątany i wywieziony po godzinie 15:30 maksymalnie do godziny 17:00.
Catering zostanie ustawiony na 1, 2 lub 3 piętrze. W budynku dostępna jest winda.
Usługa cateringu obejmuje:
a) transport cateringu;
b) dojazd do i z miejsca realizacji zamówienia;
c) wniesienie i rozłożenie miejsc cateringowych
d) udostępnienie niezbędnej zastawy porcelanowej, szklanek, naczyń, sztućców, podgrzewaczy, zaparzaczy, ekspresów do kawy (ciśnieniowych), serwetek i innych urządzeń, naczyń oraz akcesoriów potrzebnych do realizacji zamówienia;
e) obsługę kelnerską adekwatną do liczby konsumentów, która zapewni na bieżąco sprzątanie brudnych naczyń, a także odpadów powstałych w trakcie cateringu, dostarczanie czystych naczyń, uzupełnianie miejsca kawowego i poszczególnych bufetów;
f) stoły wraz z nakryciem potrzebne do przygotowania miejsca kawowego oraz bufetów;
g) sprzątanie cateringu wraz z zebraniem i wywiezieniem odpadów powstałych po cateringu.
Catering powinien zostać przygotowany w ilości odpowiedniej dla 30 osób.
Catering obejmuje (dokładny zakres cateringu został wskazany w Tabeli nr 4 OPZ):
a) zaplecze kawowe- na łącznie 30 osób;
b) bufet śniadaniowy- na łącznie 30 osób.
Dokładny opis przedmiotu zamówienia znajduje się w załączniku nr 1 do SWZ. Warunki realizacji zamówienia znajdują się w SWZ oraz załącznikach do SWZ w tym w Projektowanych Postanowieniach Umowy.
4.2.6.) Główny kod CPV: 55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków
55320000-9 - Usługi podawania posiłków
55310000-6 - Restauracyjne usługi kelnerskie
55330000-2 - Usługi kawiarniane
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-10-27 do 2026-06-29
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przyjęte kryteria oceny ofert: Cena - waga kryterium 100%
Sposób obliczania punktów:
W ramach kryterium „Cena” ocena ofert zostanie dokonana przy zastosowaniu wzoru wskazanego w pkt. 18.2 SWZ.
Ocenie w ramach kryterium „Cena” podlegać będzie cena łączna brutto podana w Ofercie (załącznik nr 2 do SWZ).
Za najkorzystniejszą ofertę uznana zostanie oferta wykonawcy, która uzyska największą, liczbę punktów.
Jeżeli nie można dokonać wyboru najkorzystniejszej oferty ze względu na to, że zostały złożone oferty o takiej samej cenie, zamawiający wzywa wykonawców, którzy złożyli te oferty, do złożenia w terminie określonym przez zamawiającego ofert dodatkowych zawierających nową cenę.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 5
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część V- Usługa cateringu na szkolenie integracyjne w grudniu 2025 roku dla pracowników Sano
Realizacja zamówienia odbędzie się w dniu 12.12.2025 r.:
a) godzina rozpoczęcia wydarzenia- 14:00
b) godzina zakończenia wydarzenia- 17:00.
Catering powinien zostać przygotowany maksymalnie do godziny 13:30, a posprzątany i wywieziony po godzinie 17:30 maksymalnie do godziny 19:00 .
Miejscem realizacji zamówienia będzie Centrum Energetyki AGH, ul. Czarnowiejska 36 budynek C5, 30-054 Kraków.
Catering zostanie ustawiony na piętrze 1 lub 3. W budynku dostępna jest winda.
Usługa cateringu obejmuje:
a) transport cateringu;
b) dojazd do i z miejsca realizacji zamówienia;
c) wniesienie i rozłożenie miejsc cateringowych
d) udostępnienie niezbędnej zastawy porcelanowej, szklanek, naczyń, sztućców, podgrzewaczy, zaparzaczy, ekspresów do kawy (ciśnieniowych), serwetek i innych urządzeń, naczyń oraz akcesoriów potrzebnych do realizacji zamówienia;
e) obsługę kelnerską adekwatną do liczby konsumentów, która zapewni na bieżąco sprzątanie brudnych naczyń, a także odpadów powstałych w trakcie cateringu, dostarczanie czystych naczyń, uzupełnianie miejsca kawowego i poszczególnych bufetów;
f) stoły wraz z nakryciem potrzebne do przygotowania miejsca kawowego oraz bufetów;
g) stoły koktajlowe- 5 szt., wraz z obrusami (pokrowcami) z tkaniny w jednakowych kolorach, odpowiednimi dla tych stołów,
h) sprzątanie cateringu wraz z zebraniem i wywiezieniem odpadów powstałych po cateringu.
Catering powinien zostać przygotowany w ilości odpowiedniej dla 45 osób.
Catering obejmuje (dokładny zakres cateringu został wskazany w Tabeli nr 5 OPZ):
a) zaplecze kawowe- dla 45 osób;
b) bufet- dla 45 osób.
Dokładny opis przedmiotu zamówienia znajduje się w załączniku nr 1 do SWZ. Warunki realizacji zamówienia znajdują się w SWZ oraz załącznikach do SWZ w tym w Projektowanych Postanowieniach Umowy.
4.2.6.) Główny kod CPV: 55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków
55320000-9 - Usługi podawania posiłków
55310000-6 - Restauracyjne usługi kelnerskie
55330000-2 - Usługi kawiarniane
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-12-12 do 2025-12-12
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przyjęte kryteria oceny ofert: Cena - waga kryterium 100%
Sposób obliczania punktów:
W ramach kryterium „Cena” ocena ofert zostanie dokonana przy zastosowaniu wzoru wskazanego w pkt. 18.2 SWZ.
Ocenie w ramach kryterium „Cena” podlegać będzie cena łączna brutto podana w Ofercie (załącznik nr 2 do SWZ).
Za najkorzystniejszą ofertę uznana zostanie oferta wykonawcy, która uzyska największą, liczbę punktów.
Jeżeli nie można dokonać wyboru najkorzystniejszej oferty ze względu na to, że zostały złożone oferty o takiej samej cenie, zamawiający wzywa wykonawców, którzy złożyli te oferty, do złożenia w terminie określonym przez zamawiającego ofert dodatkowych zawierających nową cenę.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 6
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część VI- Usługa cateringu na szkolenie integracyjne w marcu 2026 roku dla pracowników Sano.
Realizacja zamówienia odbędzie się w dniu 30.03.2026 r.:
a) godzina rozpoczęcia wydarzenia- 13:00
b) godzina zakończenia wydarzenia- 15:00.
Catering powinien zostać przygotowany maksymalnie do godziny 13:00, a posprzątany i wywieziony po godzinie 15:30 maksymalnie do godziny 17:00.
Miejscem realizacji zamówienia będzie Centrum Energetyki AGH, ul. Czarnowiejska 36 budynek C5, 30-054 Kraków.
Catering zostanie ustawiony na piętrze 1 lub 3. W budynku dostępna jest winda.
Usługa cateringu obejmuje:
a) transport cateringu;
b) dojazd do i z miejsca realizacji zamówienia;
c) wniesienie i rozłożenie miejsc cateringowych
d) udostępnienie niezbędnej zastawy porcelanowej, szklanek, naczyń, sztućców, podgrzewaczy, zaparzaczy, ekspresów do kawy (ciśnieniowych), serwetek i innych urządzeń, naczyń oraz akcesoriów potrzebnych do realizacji zamówienia;
e) obsługę kelnerską adekwatną do liczby konsumentów, która zapewni na bieżąco sprzątanie brudnych naczyń, a także odpadów powstałych w trakcie cateringu, dostarczanie czystych naczyń, uzupełnianie miejsca kawowego i poszczególnych bufetów;
f) stoły wraz z nakryciem potrzebne do przygotowania miejsca kawowego oraz bufetów;
g) stoły koktajlowe w ilości 5 szt. wraz z obrusami odpowiednimi dla tych stołów z tkaniny w jednakowych kolorach,
h) sprzątanie cateringu wraz z zebraniem i wywiezieniem odpadów powstałych po cateringu.
Catering powinien zostać przygotowany w ilości odpowiedniej dla 45 osób.
Catering zarówno obejmuje (dokładny zakres cateringu został wskazany w Tabeli nr 6 OPZ) :
a) zaplecze kawowe- dla 45 osób;
b) bufet- dla 45 osób.
Dokładny opis przedmiotu zamówienia znajduje się w załączniku nr 1 do SWZ. Warunki realizacji zamówienia znajdują się w SWZ oraz załącznikach do SWZ w tym w Projektowanych Postanowieniach Umowy.
4.2.6.) Główny kod CPV: 55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków
55320000-9 - Usługi podawania posiłków
55310000-6 - Restauracyjne usługi kelnerskie
55330000-2 - Usługi kawiarniane
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2026-03-30 do 2026-03-30
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przyjęte kryteria oceny ofert: Cena - waga kryterium 100%
Sposób obliczania punktów:
W ramach kryterium „Cena” ocena ofert zostanie dokonana przy zastosowaniu wzoru wskazanego w pkt. 18.2 SWZ.
Ocenie w ramach kryterium „Cena” podlegać będzie cena łączna brutto podana w Ofercie (załącznik nr 2 do SWZ).
Za najkorzystniejszą ofertę uznana zostanie oferta wykonawcy, która uzyska największą, liczbę punktów.
Jeżeli nie można dokonać wyboru najkorzystniejszej oferty ze względu na to, że zostały złożone oferty o takiej samej cenie, zamawiający wzywa wykonawców, którzy złożyli te oferty, do złożenia w terminie określonym przez zamawiającego ofert dodatkowych zawierających nową cenę.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 7
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część VII- Usługi cateringu na szkolenia w Sano w 2025 i 2026 roku
Realizacja zamówienia obejmuje usługi cateringu na następujące wydarzenia:
a) Usługa cateringu na szkolenia zewnętrzne- opis zakresu cateringu w Tabeli nr 7 OPZ. Ilość osób na który zostanie przygotowany catering- 35. Ilość zamawianych usług w ramach zamówienia podstawowego- 1. Ilość zamawianych usług w ramach prawa opcji- 2. Obejmuje zaplecze kawowe i lunch, 5 stołów koktajlowych.
b) Usługa cateringu na szkolenie dla liderów- opis zakresu cateringu w Tabeli nr 8. Ilość osób na który zostanie przygotowany catering-10. Ilość zamawianych usług w ramach zamówienia podstawowego- 1. Brak opcji. Obejmuje zaplecze kawowe i lunch.
c) Usługa cateringu na szkolenie dla supportu- opis zakresu cateringu w Tabeli nr 9. Ilość osób na który zostanie przygotowany catering- 20. Ilość zamawianych usług w ramach zamówienia podstawowego- 1. Brak opcji. Obejmuje zaplecze kawowe i lunch.
Wydarzenia odbywać się będą w następujących terminach:
a) Usługa cateringu na szkolenia zewnętrzne – jeden dzień między 17 a 21 listopada 2025 roku. O dokładnym terminie Wykonawca zostanie poinformowany po podpisaniu umowy, nie później niż do 3 listopada 2025 r.
b) Usługa cateringu na szkolenie dla liderów – jeden dzień między 20 a 24 października 2025 roku. O dokładnym terminie Wykonawca zostanie poinformowany po podpisaniu umowy, nie później niż do 6 października 2025 r.
c) Usługa cateringu na szkolenie dla supportu- jeden dzień między 1 a 5 grudnia 2025 roku. O dokładnym terminie Wykonawca zostanie poinformowany po podpisaniu umowy, nie później niż do 7 listopada 2025 r.
Zamówienia w ramach Opcji Zamawiający zgłosi Wykonawcy maksymalnie do 30 dni kalendarzowych przed planowanym dniem realizacji usługi. Realizacja Opcji może nastąpić w okresie styczeń- czerwiec 2026 roku. Dokładne warunki korzystania z Opcji określone zostały w pkt. 3.6 SWZ.
Catering powinien zostać przygotowany maksymalnie do godziny 10:00, a poskładany po godzinie 17:30, ale nie później niż do godziny 19:00.
Miejscem realizacji zamówienia będzie Centrum Energetyki AGH, ul. Czarnowiejska 36 budynek C5, 30-054 Kraków, również w przypadku realizacji Opcji.
Catering zostanie ustawiony na piętrze 1 lub 3. W budynku dostępna jest winda.
Usługa cateringu obejmuje:
a) transport cateringu;
b) dojazd do i z miejsca realizacji zamówienia;
c) wniesienie i rozłożenie miejsc cateringowych
d) udostępnienie niezbędnej zastawy porcelanowej, szklanek, naczyń, sztućców, podgrzewaczy, serwetek i innych urządzeń, naczyń oraz akcesoriów potrzebnych do realizacji zamówienia;
e) obsługę kelnerską adekwatną do liczby konsumentów, która zapewni na bieżąco sprzątanie brudnych naczyń, a także odpadów powstałych w trakcie cateringu, dostarczanie czystych naczyń;
f) stoły wraz z nakryciem z tkaniny w jednakowych kolorach potrzebne do przygotowania lunchu;
g) sprzątanie cateringu wraz z zebraniem i wywiezieniem odpadów powstałych po cateringu.
Dokładny opis przedmiotu zamówienia znajduje się w załączniku nr 1 do SWZ. Warunki realizacji zamówienia znajdują się w SWZ oraz załącznikach do SWZ w tym w Projektowanych Postanowieniach Umowy.
4.2.6.) Główny kod CPV: 55300000-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków
55320000-9 - Usługi podawania posiłków
55310000-6 - Restauracyjne usługi kelnerskie
55330000-2 - Usługi kawiarniane
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
Prawo Opcji - 2 usługi cateringu dotyczące szkoleń zewnętrznychZgodnie z art. 441 ust 1 ustawy PZP Zamawiający zastrzega sobie prawo do realizacji dodatkowego zakresu zamówienia obejmującego usługi cateringu opisane w pkt 2.7.1 OPZ, tj. Część VII – dotycząca usługi cateringu na szkolenia zewnętrzne (Tabela nr 7 OPZ) i wycenione przez Wykonawcę w Formularzu Ofertowym stanowiącym część Oferty („Opcja”).
Zamawiający nie jest zobowiązany do realizowania usług objętych przedmiotem Opcji, a Wykonawcy nie służy roszczenie o ich realizację.
Usługi będące przedmiotem Opcji mogą zostać zrealizowane w ilości maksymalnej wskazanej w SWZ.
Zamawiający zastrzega sobie prawo skorzystania z Opcji jedno lub wielokrotnie w zależności od jego realnych potrzeb.
Podstawą określenia wartości usług realizowanych w ramach Opcji będą ceny jednostkowe poszczególnych pozycji zawarte w Formularzu Ofertowym.
Zamówienia w ramach Opcji Zamawiający zgłosi Wykonawcy maksymalnie do 30 dni kalendarzowych przed planowanym dniem realizacji usługi. Realizacja Opcji może nastąpić w okresie styczeń- czerwiec 2026 roku. Zamawiający może skorzystać z Prawa Opcji nie później niż do 31 maja 2026 roku.
Uruchomienie Opcji następuje poprzez złożenie przez Zamawiającego oświadczenia w przedmiocie skorzystania z Opcji, przesłanego na adres mailowy Wykonawcy wskazany w Umowie, w określonym przez Zamawiającego zakresie.
Zamawiający przewiduje możliwość skorzystania z Opcji w przypadku zwiększenia potrzeb Zamawiającego.
Zasady dotyczące realizacji zamówienia objętego Opcją będą takie same jak te, które obowiązują przy realizacji zamówienia podstawowego.
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2025-10-20 do 2026-06-30
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przyjęte kryteria oceny ofert: Cena - waga kryterium 100%
Sposób obliczania punktów:
W ramach kryterium „Cena” ocena ofert zostanie dokonana przy zastosowaniu wzoru wskazanego w pkt. 18.2 SWZ.
Ocenie w ramach kryterium „Cena” podlegać będzie cena łączna brutto podana w Ofercie (załącznik nr 2 do SWZ).
Za najkorzystniejszą ofertę uznana zostanie oferta wykonawcy, która uzyska największą, liczbę punktów.
Jeżeli nie można dokonać wyboru najkorzystniejszej oferty ze względu na to, że zostały złożone oferty o takiej samej cenie, zamawiający wzywa wykonawców, którzy złożyli te oferty, do złożenia w terminie określonym przez zamawiającego ofert dodatkowych zawierających nową cenę.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: Zamawiający nie żąda złożenia przez Wykonawców podmiotowych środków dowodowych
Kwalifikacja podmiotowa Wykonawców dokonywana będzie na podstawie oświadczenia, o którym mowa w art. 125 ust. 1 ustawy PZP, które Wykonawca zobowiązany jest dołączyć do oferty - załączniki nr 3 do SWZ.
5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: Zamawiający nie określa warunków udziału w postepowaniu.
5.8.) Wykaz przedmiotowych środków dowodowych:
Zamawiający nie wymaga przedmiotowych środków dowodowych5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:
Do oferty należy załączyć:a) oświadczenie, o którym mowa w pkt 9.2 SWZ;
b) w celu potwierdzenia, że osoba działająca w imieniu Wykonawcy jest umocowana do jego reprezentowania, Zamawiający żąda od Wykonawcy złożenia wraz z ofertą odpisu lub informacji z Krajowego Rejestru Sądowego, Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej lub innego właściwego rejestru.
Wykonawca nie jest zobowiązany do złożenia dokumentów, o których mowa w ppkt b), jeżeli Zamawiający może je uzyskać za pomocą bezpłatnych i ogólnodostępnych baz danych, o ile Wykonawca wskazał dane umożliwiające dostęp do tych dokumentów.
c) Jeżeli w imieniu Wykonawcy działa osoba, której umocowanie do jego reprezentowania nie wynika z dokumentów, o których mowa w ppkt b), Zamawiający żąda złożenia wraz z ofertą pełnomocnictwa lub innego dokumentu potwierdzającego umocowanie do reprezentowania Wykonawcy.
d) W przypadku Wykonawców występujących wspólnie do oferty należy dołączyć pełnomocnictwo dla pełnomocnika do reprezentowania Wykonawców występujących wspólnie w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i do zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. Pełnomocnictwo musi jednoznacznie wynikać z umowy lub z innej czynności prawnej i w swej treści zawierać wskazanie niniejszego postępowania.
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie
6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:
W przypadku oferty wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia (konsorcjum):1) w formularzu oferty należy wskazać firmy (nazwy) wszystkich Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia
2) oferta musi być podpisana w sposób, prawnie wiążący wszystkich Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia. Osoba podpisująca ofertę musi posiadać umocowanie prawne do reprezentacji. Umocowanie musi wynikać z treści pełnomocnictwa załączonego do oferty – treść pełnomocnictwa powinna dokładnie określać zakres umocowania;
3) oświadczenie o którym mowa w pkt 9.2 i 9.3 SWZ składa każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie.
W przypadku Wykonawców wykonujących działalność w formie spółki cywilnej postanowienia dot. oferty Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia (konsorcjum) stosuje się odpowiednio.
6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
Dotyczy części I, II, III,V, VIIZamawiający przewiduje możliwość zmian postanowień Umowy w przypadku wystąpienia co najmniej jednej z okoliczności wymienionych poniżej, z uwzględnieniem określonych w niniejszym paragrafie warunków ich wprowadzenia:
1) wystąpienia siły wyższej rozumianej jako nadzwyczajne okoliczności niezależne od Stron, których nie można było przewidzieć, jak m.in.: wojna, stany wyjątkowe, strajki generalne, blokady, embargo, działania sił przyrody o charakterze klęsk żywiołowych jak huragany, powodzie, trzęsienia ziemi, pożary, epidemie, pandemie itp., co uniemożliwia wykonanie co najmniej części lub całości Przedmiotu Umowy;
2) nastąpi zmiana powszechnie obowiązujących przepisów prawa w zakresie mającym wpływ na realizację Umowy, w szczególności przepisów normujących wysokość stawki podatku VAT w odniesieniu do części wynagrodzenia, której zmiana dotyczy;
3) nastąpi zmiana miejsca realizacji Usługi Cateringowej, z powodów organizacyjnych lub przyczyn, których nie dało się przewidzieć przy zawarciu Umowy, z tym, że zmiana ta może być dokonana wyłącznie na miejsce leżące w obrębie miasta wskazanego w § 1 ust. 3 i zmiana ta nie może pociągać pociągnąć za sobą zwiększenia wynagrodzenia należnego Wykonawcy, o jakim mowa w § 5 ust. 1;
4) zmiana godziny rozpoczęcia Wydarzenia wskazanej w OPZ, z powodów organizacyjnych leżących po stronie Zamawiającego;
Dotyczy części IV, VI, - dodatkowo, oprócz powyższych:
zmiany przez Zamawiającego i w okolicznościach leżących po jego Stronie terminu realizacji Usługi Cateringu, z zastrzeżeniem, że zmiana taka może być dokonana najpóźniej na 10 dni roboczych przed pierwotnie wskazanym terminem realizacji i jednocześnie nie później niż na 5 dni roboczych przed nowym terminem.
Wszystkie zapisy dotyczące zmian umowy zostały zawarte w załącznikach nr 4a, 4b, 4c i 4d do SWZ.
7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin składania ofert: 2025-09-09 10:00
8.2.) Miejsce składania ofert: https://platformazakupowa.pl/pn/sano_czmo
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2025-09-09 10:15
8.4.) Termin związania ofertą: 30 dni
SEKCJA IX – POZOSTAŁE INFORMACJE
PodwykonawcyZamawiający nie zastrzega obowiązku osobistego wykonania kluczowych części zamówienia
Wykonawca może powierzyć realizację części zamówienia Podwykonawcom.
Wykonawca zobowiązany jest do wskazania w ofercie części zamówienia, których wykonanie zamierza powierzyć Podwykonawcom, oraz podania nazw ewentualnych podwykonawców, jeżeli są już znani. Wskazanie takie należy umieścić w ofercie.
W przypadku braku wskazania w ofercie podwykonawstwa Wykonawca będzie mógł wprowadzić podwykonawcę wyłącznie na warunkach określonych w Umowie.
Wykonawcy wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia (konsorcjum):
Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia.
Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu albo do reprezentowania i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego.
Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia będą ponosić odpowiedzialność solidarną za wykonanie umowy.