BZP: Usługa przygotowania i dostawy całodziennego wyżywienia dla pacjentów szpitala – catering
05.09.2025
2025/BZP 00408654/01
7 Szpital Marynarki Wojennej z Przychodnią Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej imienia kntradmirała profesora Wiesława Łasińskiego
Dane ogłoszeniodawcy znajdują się w treści ogłoszenia.
Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia
Usługa przygotowania i dostawy całodziennego wyżywienia dla pacjentów szpitala – catering
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Nazwa zamawiającego: 7 Szpital Marynarki Wojennej z Przychodnią Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej imienia kntradmirała profesora Wiesława Łasińskiego
1.2.) Oddział zamawiającego: Dział Zamówień Publicznych
1.3.) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 190594957
1.4.) Adres zamawiającego:
1.4.1.) Ulica: Polanki 117
1.4.2.) Miejscowość: Gdańsk
1.4.3.) Kod pocztowy: 80-305
1.4.4.) Województwo: pomorskie
1.4.5.) Kraj: Polska
1.4.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL633 - Trójmiejski
1.4.7.) Numer telefonu: 585526407
1.4.9.) Adres poczty elektronicznej: przetargi@7szmw.pl
1.4.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.7szmw.pl
1.5.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej
1.6.) Przedmiot działalności zamawiającego: Zdrowie
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Numer ogłoszenia: 2025/BZP 00408654
2.2.) Data ogłoszenia: 2025-09-05
SEKCJA III ZMIANA OGŁOSZENIA
3.2.) Numer zmienianego ogłoszenia w BZP: 2025/BZP 00395236
3.3.) Identyfikator ostatniej wersji zmienianego ogłoszenia: 01
3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
4.3.6. Waga (%) (Kryterium 2) Przed zmianą:
40,00
Po zmianie:
30,00
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
4.3.5. Nazwa kryterium (Kryterium 3) Przed zmianą:
Po zmianie:
Odległośc od siedziby Zamawiającego
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
4.3.6. Rodzaj kryterium (Kryterium 3) Przed zmianą:
Po zmianie:
inne.
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
4.3.6. Waga (%) (Kryterium 3) Przed zmianą:
Po zmianie:
10,0
3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
5.7. Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu Przed zmianą:
d. podmiotowe środki dowodowe:
aktualna decyzja właściwego Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego właściwego ze względu na siedzibę Wykonawcy potwierdzająca, że obiekt spełnia wymagania konieczne do zapewnienia higieny w procesie produkcji i w obrocie środkami spożywczymi oraz zapewnienia ich właściwej jakości zdrowotnej.
aktualna decyzja właściwego Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego właściwego ze względu na siedzibę Wykonawcy zatwierdzająca środek transportu służący do wykonywania zamówienia jako spełniający odpowiednie wymagania do celów przewozu środków spożywczych.
dokument potwierdzający, że Wykonawca wdrożył obligatoryjny system zapewnienia bezpieczeństwa zdrowotnego żywności, na który składają się:
GMP – Dobra Praktyka Produkcyjna;
GHP – Dobra Praktyka Higieniczna;
HACCP – Analiza Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli.
dokument potwierdzający kwalifikacje zatrudnionego u Wykonawcy dietetyka i kucharza bądź oświadczenie potwierdzające powyższe
dokument potwierdzający, iż Zamawiający posiada certyfikat ISO 22000
Zamawiający zastrzega sobie prawo do zlecenia badań jakości całodziennego zestawu żywieniowego (zawartość tłuszczu, węglowodanów, białka, błonnika oraz wartość energetyczna) na koszt Wykonawcy.
Po zmianie:
d. podmiotowe środki dowodowe:
aktualna decyzja właściwego Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego właściwego ze względu na siedzibę Wykonawcy potwierdzająca, że obiekt spełnia wymagania konieczne do zapewnienia higieny w procesie produkcji i w obrocie środkami spożywczymi oraz zapewnienia ich właściwej jakości zdrowotnej.
aktualna decyzja właściwego Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego właściwego ze względu na siedzibę Wykonawcy zatwierdzająca środek transportu służący do wykonywania zamówienia jako spełniający odpowiednie wymagania do celów przewozu środków spożywczych.
dokument potwierdzający, że Wykonawca wdrożył obligatoryjny system zapewnienia bezpieczeństwa zdrowotnego żywności, na który składają się:
GMP – Dobra Praktyka Produkcyjna;
GHP – Dobra Praktyka Higieniczna;
HACCP – Analiza Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli.
dokument potwierdzający kwalifikacje zatrudnionego u Wykonawcy dietetyka i kucharza bądź oświadczenie potwierdzające powyższe
dokument potwierdzający, iż Zamawiający posiada certyfikat ISO 22000
Zamawiający zastrzega sobie prawo do zlecenia badań jakości całodziennego zestawu żywieniowego (zawartość tłuszczu, węglowodanów, białka, błonnika oraz wartość energetyczna) na koszt Wykonawcy.
oświadczenie Wykonawcy dotyczące położenia siedziby Wykonawcy w odległości do 10 km od siedziby Zamawiającego
3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:
SEKCJA VIII - PROCEDURA3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
8.1. Termin składania ofert Przed zmianą:
2025-09-10 08:15
Po zmianie:
2025-09-12 08:15
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
8.3. Termin otwarcia ofert Przed zmianą:
2025-09-10 08:30
Po zmianie:
2025-09-12 08:30