BZP: Świadczenie usługi cateringowej na potrzeby UKW w Bydgoszczy w ramach umowy ramowej
19.09.2025
2025/BZP 00431420/01
Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
Dane ogłoszeniodawcy znajdują się w treści ogłoszenia.
Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia
Świadczenie usługi cateringowej na potrzeby UKW w Bydgoszczy
w ramach umowy ramowej
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Nazwa zamawiającego: Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy
1.3.) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 340057695
1.4.) Adres zamawiającego:
1.4.1.) Ulica: Jana Karola Chodkiewicza 30
1.4.2.) Miejscowość: Bydgoszcz
1.4.3.) Kod pocztowy: 85-064
1.4.4.) Województwo: kujawsko-pomorskie
1.4.5.) Kraj: Polska
1.4.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL613 - Bydgosko-toruński
1.4.9.) Adres poczty elektronicznej: zampub@ukw.edu.pl
1.4.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.ukw.edu.pl
1.5.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - uczelnia publiczna
1.6.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Numer ogłoszenia: 2025/BZP 00431420
2.2.) Data ogłoszenia: 2025-09-19
SEKCJA III ZMIANA OGŁOSZENIA
3.2.) Numer zmienianego ogłoszenia w BZP: 2025/BZP 00430525
3.3.) Identyfikator ostatniej wersji zmienianego ogłoszenia: 01
3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
5.7. Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu Przed zmianą:
Podmiotowe środki dowodowe wymagane od Wykonawcy obejmują:
1) Odpis lub informacja z Krajowego Rejestru Sądowego lub z Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej, w zakresie art. 109 ust. 1 pkt 4 ustawy, sporządzonych nie wcześniej niż 3 miesiące przed jej złożeniem, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji;
2) Wykaz usług wykonanych w okresie ostatnich 3 lat, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, że, wykonał należycie minimum dwie (2) usługi cateringowe (z wyłączeniem imprez typu grill) dla co najmniej łącznie 100 osób każda usługa na kwotę o wartości nie mniejszej niż 150 000,00 zł brutto wraz z podaniem jej wartości, przedmiotu, liczby osób, dla której była realizowana usługa, liczby posiłków, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których usługi zostały wykonane– oświadczenie Wykonawcy– Załącznik nr 4.
3) Potwierdzenie wpisu zakładu Wykonawcy do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej albo decyzję o zatwierdzeniu zakładu Wykonawcy przez Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego
Po zmianie:
Podmiotowe środki dowodowe wymagane od Wykonawcy obejmują:
1) Odpis lub informacja z Krajowego Rejestru Sądowego lub z Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej, w zakresie art. 109 ust. 1 pkt 4 ustawy, sporządzonych nie wcześniej niż 3 miesiące przed jej złożeniem, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji;
2) Wykaz usług wykonanych w okresie ostatnich 3 lat, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, że, wykonał należycie minimum dwie (2) usługi cateringowe (z wyłączeniem imprez typu grill) dla co najmniej łącznie 100 osób każda usługa na kwotę o wartości nie mniejszej niż 150 000,00 zł brutto wraz z podaniem jej wartości, przedmiotu, liczby osób, dla której była realizowana usługa, liczby posiłków, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których usługi zostały wykonane– oświadczenie Wykonawcy– Załącznik nr 4.
3) Potwierdzenie wpisu zakładu Wykonawcy do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej albo decyzję o zatwierdzeniu zakładu Wykonawcy przez Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego.
Wykonawca musi posiadać wdrożony system zapewnienia bezpieczeństwa zdrowotnego żywności (system HACCP lub system równoważny), potwierdzony dokumentacją na żądanie Zamawiającego.