BZP: 2026 Dostawa artykułów spożywczych do Przedszkola Miejskiego Nr 39 im. Edyty Gruszczyk-Kolczyńskiej w Olsztynie
04.11.2025
2025/BZP 00513439/01
PRZEDSZKOLE MIEJSKIE NR 39 W OLSZTYNIE
Dane ogłoszeniodawcy znajdują się w treści ogłoszenia.
Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
2026 Dostawa artykułów spożywczych do Przedszkola Miejskiego Nr 39 im. Edyty Gruszczyk-Kolczyńskiej w Olsztynie
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: PRZEDSZKOLE MIEJSKIE NR 39 W OLSZTYNIE
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 510015202
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: ul. Dworcowa 24A
1.5.2.) Miejscowość: Olsztyn
1.5.3.) Kod pocztowy: 10-437
1.5.4.) Województwo: warmińsko-mazurskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL622 - Olsztyński
1.5.7.) Numer telefonu: 895332206
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: przedszkole@pm39.olsztyn.eu
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.pm39.olsztyn.eu
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
2026 Dostawa artykułów spożywczych do Przedszkola Miejskiego Nr 39 im. Edyty Gruszczyk-Kolczyńskiej w Olsztynie
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-70244bb3-a30f-4e97-a571-08a3acc7a436
2.5.) Numer ogłoszenia: 2025/BZP 00513439
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2025-11-04
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2025/BZP 00063639/02/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.1 Dostawa artykułów żywnościowych na 2026
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://zamowienia.olsztyn.eu/3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://zamowienia.olsztyn.eu/
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 7.2. Oferta powinna być sporządzona w języku polskim, w formatach danych określonych w Rozporządzeniu Rady Ministrów z dnia 12 kwietnia 2012 r. w sprawie Krajowych Ram Interoperacyjności, minimalnych wymagań dla rejestrów publicznych i wymiany informacji w postaci elektronicznej oraz minimalnych wymagań dla systemów teleinformatycznych (tekst jedn. Dz. U. z 2017 r., poz. 2247), przy czym Zamawiający zaleca, aby oferta sporządzona była w formacie danych tj. plików o wielkości do 100 MB w formatach: .doc, .pdf, .zip, .docx, .xls, .xlsx, .rar, .7zip, .jpg, .jpeg, .png, .txt, .xades, .sig. Sposób złożenia oferty, w tym zaszyfrowania oferty opisany został w Regulaminie korzystania z Platformy Zamówień Publicznych Gminy Olsztyn oraz w Instrukcji użytkownika – Wykonawca. Dokumenty i oświadczenia sporządzone w języku obcym należy złożyć wraz z tłumaczeniem na język polski.
3.7.) Adres strony internetowej, pod którym są dostępne narzędzia, urządzenia lub formaty plików, które nie są ogólnie dostępne: https://zamowienia.olsztyn.eu/
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 oraz art. 14 RODO (Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r.) oraz w związku z przepisami ustawy z dnia 11 września 2019 r. – Prawo zamówień publicznych informujemy, że:
1. Administrator danych osobowych - Administratorem danych osobowych jest Przedszkole nr 39 im. Edyty Gruszczyk-Kolczyńskiej w Olsztynie, ul. Dworcowa 24a, 10-437 Olsztyn. Kontakt z administratorem jest możliwy pod numerem telefonu: 89 533 22 06 lub adresem e-mail: przedszkole@pm39.olsztyn.eu.
2. Inspektor Ochrony Danych - Administrator wyznaczył Inspektora Ochrony Danych, z którym można się kontaktować we wszystkich sprawach dotyczących przetwarzania danych osobowych. Kontakt: inspektor@i-od.pl, telefon: 510033545.
3. Cele i podstawy przetwarzania danych osobowych - Dane osobowe są przetwarzane w celu realizacji obowiązków wynikających z ustawy Prawo zamówień publicznych, w tym:
o przeprowadzania postępowań o udzielenie zamówienia publicznego,
o zawarcia, realizacji i rozliczenia umowy w sprawie zamówienia publicznego,
o spełnienia wymogów archiwizacji zgodnie z przepisami prawa.
Podstawą prawną przetwarzania danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO – przetwarzanie jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze.
4. Kategorie przetwarzanych danych - Przetwarzane są dane osobowe wykonawców, pełnomocników, członków konsorcjów, podwykonawców oraz innych osób zaangażowanych w postępowania o udzielenie zamówienia publicznego. Mogą to być dane identyfikacyjne, kontaktowe oraz dane wymagane przepisami prawa.
5. Odbiorcy danych osobowych - Dane osobowe mogą być udostępniane podmiotom uprawnionym na podstawie przepisów prawa, w szczególności:
o organom administracji publicznej,
o organom kontrolnym,
o sądom i innym organom uprawnionym do ich uzyskania.
6. Okres przechowywania danych - Dane osobowe będą przechowywane przez okres wymagany przepisami prawa, w szczególności zgodnie z przepisami dotyczącymi archiwizacji dokumentów.
7. Prawa osób, których dane dotyczą - Osobom, których dane dotyczą, przysługuje prawo do:
o dostępu do danych osobowych,
o sprostowania danych,
o ograniczenia przetwarzania w określonych sytuacjach,
o wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, jeżeli uznają, że przetwarzanie ich danych narusza przepisy RODO.
8. Obowiązek podania danych - Podanie danych osobowych jest wymogiem ustawowym i jest konieczne do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego. Niepodanie danych skutkuje brakiem możliwości udziału w postępowaniu.
9. Zautomatyzowane podejmowanie decyzji - Dane osobowe nie będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany, w tym również nie będą podlegały profilowaniu.
W przypadku pytań dotyczących przetwarzania danych osobowych zapraszamy do kontaktu z Administratorem lub Inspektorem Ochrony Danych.
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: PM39.3301.1.2025
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak
4.1.5.) Łączna wartość poszczególnych części zamówienia: 333102 PLN
4.1.6.) Wartość zamówienia stanowiącego przedmiot tego postępowania (bez VAT): 315818,20 PLN
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 7
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Mięso i wędliny
4.2.5.) Wartość części: 49919,34 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2026-01-01 do 2026-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Ocena ofert w zakresie poszczególnych kryteriów dokonana zostanie wg następujących
zasad:
1. cena (X1), ocenie podlegać będzie cena brutto wyrażona w PLN
skala pkt: 0-60
(X1) ilość pkt przyznana danej ofercie =najniższa oferowana cena/badana cena x 60 pkt
2. Przy obliczaniu liczby punktów w kryterium czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku (X2), Zamawiający zastosuje następujące wyliczenie:
• za oferowany czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku 6 godzin – 0 pkt,
• za oferowany czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku 5 godzin – 10 pkt,
• za oferowany czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku 4 godziny – 20 pkt,
• za oferowany czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku do 3 godzin – 30 pkt,
• za oferowany czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku do 2 godzin – 40 pkt.
Maksymalny dopuszczalny przez Zamawiającego czas wynosi 6 godzin od chwili zgłoszenia nieprawidłowości przez Zamawiającego (ustnie podczas odbioru dostawy lub telefonicznie, mailem). Wykonawca wskazuje w Formularzu ofertowym - załączniki 8 do SWZ oferowany czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku. W przypadku, gdy Wykonawca nie zadeklaruje w Formularzu ofertowym żadnego czasu, wówczas Zamawiający przyjmie najdłuższy dopuszczalny czas wynoszący 6 godzin.
3. Ocena punktowa przyznana ofercie (X) będzie sumą punktów przyznanych w ramach kryteriów oceny ofert i zostanie obliczona jako X=X1+X2. Punktacja przyznana ofertom w poszczególnych kryteriach będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.
4. Za najkorzystniejszą ofertę zostanie uznana oferta niepodlegająca odrzuceniu, która otrzyma największą ilość punktów zgodnie z kryteriami oceny ofert określonymi w pkt 1 oraz sposobem ich oceny, określonym w pkt 3.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Kryterium czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub uzupełnienie braku
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Mrożonki i ryby
4.2.5.) Wartość części: 75779,58 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15331170-9 - Warzywa mrożone
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
03311000-2 - Ryby
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2026-01-01 do 2026-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Ocena ofert w zakresie poszczególnych kryteriów dokonana zostanie wg następujących
zasad:
1. cena (X1), ocenie podlegać będzie cena brutto wyrażona w PLN
skala pkt: 0-60
(X1) ilość pkt przyznana danej ofercie =najniższa oferowana cena/badana cena x 60 pkt
2. Przy obliczaniu liczby punktów w kryterium czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku (X2), Zamawiający zastosuje następujące wyliczenie:
• za oferowany czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku 6 godzin – 0 pkt,
• za oferowany czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku 5 godzin – 10 pkt,
• za oferowany czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku 4 godziny – 20 pkt,
• za oferowany czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku do 3 godzin – 30 pkt,
• za oferowany czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku do 2 godzin – 40 pkt.
Maksymalny dopuszczalny przez Zamawiającego czas wynosi 6 godzin od chwili zgłoszenia nieprawidłowości przez Zamawiającego (ustnie podczas odbioru dostawy lub telefonicznie, mailem). Wykonawca wskazuje w Formularzu ofertowym - załączniki 8 do SWZ oferowany czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku. W przypadku, gdy Wykonawca nie zadeklaruje w Formularzu ofertowym żadnego czasu, wówczas Zamawiający przyjmie najdłuższy dopuszczalny czas wynoszący 6 godzin.
3. Ocena punktowa przyznana ofercie (X) będzie sumą punktów przyznanych w ramach kryteriów oceny ofert i zostanie obliczona jako X=X1+X2. Punktacja przyznana ofertom w poszczególnych kryteriach będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.
4. Za najkorzystniejszą ofertę zostanie uznana oferta niepodlegająca odrzuceniu, która otrzyma największą ilość punktów zgodnie z kryteriami oceny ofert określonymi w pkt 1 oraz sposobem ich oceny, określonym w pkt 3.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Kryterium czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub uzupełnienie braku
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Nabiał i produktu mleczarskie
4.2.5.) Wartość części: 56818,78 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2026-01-01 do 2026-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Ocena ofert w zakresie poszczególnych kryteriów dokonana zostanie wg następujących
zasad:
1. cena (X1), ocenie podlegać będzie cena brutto wyrażona w PLN
skala pkt: 0-60
(X1) ilość pkt przyznana danej ofercie =najniższa oferowana cena/badana cena x 60 pkt
2. Przy obliczaniu liczby punktów w kryterium czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku (X2), Zamawiający zastosuje następujące wyliczenie:
• za oferowany czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku 6 godzin – 0 pkt,
• za oferowany czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku 5 godzin – 10 pkt,
• za oferowany czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku 4 godziny – 20 pkt,
• za oferowany czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku do 3 godzin – 30 pkt,
• za oferowany czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku do 2 godzin – 40 pkt.
Maksymalny dopuszczalny przez Zamawiającego czas wynosi 6 godzin od chwili zgłoszenia nieprawidłowości przez Zamawiającego (ustnie podczas odbioru dostawy lub telefonicznie, mailem). Wykonawca wskazuje w Formularzu ofertowym - załączniki 8 do SWZ oferowany czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku. W przypadku, gdy Wykonawca nie zadeklaruje w Formularzu ofertowym żadnego czasu, wówczas Zamawiający przyjmie najdłuższy dopuszczalny czas wynoszący 6 godzin.
3. Ocena punktowa przyznana ofercie (X) będzie sumą punktów przyznanych w ramach kryteriów oceny ofert i zostanie obliczona jako X=X1+X2. Punktacja przyznana ofertom w poszczególnych kryteriach będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.
4. Za najkorzystniejszą ofertę zostanie uznana oferta niepodlegająca odrzuceniu, która otrzyma największą ilość punktów zgodnie z kryteriami oceny ofert określonymi w pkt 1 oraz sposobem ich oceny, określonym w pkt 3.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Kryterium czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub uzupełnienie braku
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 4
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Warzywa i owoce
4.2.5.) Wartość części: 71123,65 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2026-01-01 do 2026-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Ocena ofert w zakresie poszczególnych kryteriów dokonana zostanie wg następujących
zasad:
1. cena (X1), ocenie podlegać będzie cena brutto wyrażona w PLN
skala pkt: 0-60
(X1) ilość pkt przyznana danej ofercie =najniższa oferowana cena/badana cena x 60 pkt
2. Przy obliczaniu liczby punktów w kryterium czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku (X2), Zamawiający zastosuje następujące wyliczenie:
• za oferowany czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku 6 godzin – 0 pkt,
• za oferowany czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku 5 godzin – 10 pkt,
• za oferowany czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku 4 godziny – 20 pkt,
• za oferowany czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku do 3 godzin – 30 pkt,
• za oferowany czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku do 2 godzin – 40 pkt.
Maksymalny dopuszczalny przez Zamawiającego czas wynosi 6 godzin od chwili zgłoszenia nieprawidłowości przez Zamawiającego (ustnie podczas odbioru dostawy lub telefonicznie, mailem). Wykonawca wskazuje w Formularzu ofertowym - załączniki 8 do SWZ oferowany czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku. W przypadku, gdy Wykonawca nie zadeklaruje w Formularzu ofertowym żadnego czasu, wówczas Zamawiający przyjmie najdłuższy dopuszczalny czas wynoszący 6 godzin.
3. Ocena punktowa przyznana ofercie (X) będzie sumą punktów przyznanych w ramach kryteriów oceny ofert i zostanie obliczona jako X=X1+X2. Punktacja przyznana ofertom w poszczególnych kryteriach będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.
4. Za najkorzystniejszą ofertę zostanie uznana oferta niepodlegająca odrzuceniu, która otrzyma największą ilość punktów zgodnie z kryteriami oceny ofert określonymi w pkt 1 oraz sposobem ich oceny, określonym w pkt 3.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Kryterium czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub uzupełnienie braku
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 5
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Pieczywo, wyroby piekarskie i ciastkarskie
4.2.5.) Wartość części: 13743,44 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2026-01-01 do 2026-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Ocena ofert w zakresie poszczególnych kryteriów dokonana zostanie wg następujących
zasad:
1. cena (X1), ocenie podlegać będzie cena brutto wyrażona w PLN
skala pkt: 0-60
(X1) ilość pkt przyznana danej ofercie =najniższa oferowana cena/badana cena x 60 pkt
2. Przy obliczaniu liczby punktów w kryterium czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku (X2), Zamawiający zastosuje następujące wyliczenie:
• za oferowany czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku 6 godzin – 0 pkt,
• za oferowany czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku 5 godzin – 10 pkt,
• za oferowany czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku 4 godziny – 20 pkt,
• za oferowany czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku do 3 godzin – 30 pkt,
• za oferowany czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku do 2 godzin – 40 pkt.
Maksymalny dopuszczalny przez Zamawiającego czas wynosi 6 godzin od chwili zgłoszenia nieprawidłowości przez Zamawiającego (ustnie podczas odbioru dostawy lub telefonicznie, mailem). Wykonawca wskazuje w Formularzu ofertowym - załączniki 8 do SWZ oferowany czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku. W przypadku, gdy Wykonawca nie zadeklaruje w Formularzu ofertowym żadnego czasu, wówczas Zamawiający przyjmie najdłuższy dopuszczalny czas wynoszący 6 godzin.
3. Ocena punktowa przyznana ofercie (X) będzie sumą punktów przyznanych w ramach kryteriów oceny ofert i zostanie obliczona jako X=X1+X2. Punktacja przyznana ofertom w poszczególnych kryteriach będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.
4. Za najkorzystniejszą ofertę zostanie uznana oferta niepodlegająca odrzuceniu, która otrzyma największą ilość punktów zgodnie z kryteriami oceny ofert określonymi w pkt 1 oraz sposobem ich oceny, określonym w pkt 3.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Kryterium czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub uzupełnienie braku
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 6
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Różne artykuły spożywcze
4.2.5.) Wartość części: 54905,21 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2026-01-01 do 2026-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Ocena ofert w zakresie poszczególnych kryteriów dokonana zostanie wg następujących
zasad:
1. cena (X1), ocenie podlegać będzie cena brutto wyrażona w PLN
skala pkt: 0-60
(X1) ilość pkt przyznana danej ofercie =najniższa oferowana cena/badana cena x 60 pkt
2. Przy obliczaniu liczby punktów w kryterium czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku (X2), Zamawiający zastosuje następujące wyliczenie:
• za oferowany czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku 6 godzin – 0 pkt,
• za oferowany czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku 5 godzin – 10 pkt,
• za oferowany czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku 4 godziny – 20 pkt,
• za oferowany czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku do 3 godzin – 30 pkt,
• za oferowany czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku do 2 godzin – 40 pkt.
Maksymalny dopuszczalny przez Zamawiającego czas wynosi 6 godzin od chwili zgłoszenia nieprawidłowości przez Zamawiającego (ustnie podczas odbioru dostawy lub telefonicznie, mailem). Wykonawca wskazuje w Formularzu ofertowym - załączniki 8 do SWZ oferowany czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub na uzupełnienie braku. W przypadku, gdy Wykonawca nie zadeklaruje w Formularzu ofertowym żadnego czasu, wówczas Zamawiający przyjmie najdłuższy dopuszczalny czas wynoszący 6 godzin.
3. Ocena punktowa przyznana ofercie (X) będzie sumą punktów przyznanych w ramach kryteriów oceny ofert i zostanie obliczona jako X=X1+X2. Punktacja przyznana ofertom w poszczególnych kryteriach będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.
4. Za najkorzystniejszą ofertę zostanie uznana oferta niepodlegająca odrzuceniu, która otrzyma największą ilość punktów zgodnie z kryteriami oceny ofert określonymi w pkt 1 oraz sposobem ich oceny, określonym w pkt 3.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Kryterium czas wymiany towaru na pełnowartościowy lub uzupełnienie braku
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 7
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Jaja