BZP: Prowadzenie stołówki szkolnej wraz z przygotowaniem , dowiezieniem i wydaniem posiłków w placówkach oświatowych na terenie Gminy Świętajno w 2026 r.
17.11.2025
2025/BZP 00536868/01
CENTRUM USŁUG WSPÓLNYCH GMINY ŚWIĘTAJNO
Dane ogłoszeniodawcy znajdują się w treści ogłoszenia.
Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia
Prowadzenie stołówki szkolnej wraz z przygotowaniem , dowiezieniem i wydaniem posiłków w placówkach oświatowych na terenie Gminy Świętajno w 2026 r.
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Nazwa zamawiającego: CENTRUM USŁUG WSPÓLNYCH GMINY ŚWIĘTAJNO
1.3.) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 365979366
1.4.) Adres zamawiającego:
1.4.1.) Ulica: ul. Parkowa 48
1.4.2.) Miejscowość: Świętajno
1.4.3.) Kod pocztowy: 12-140
1.4.4.) Województwo: warmińsko-mazurskie
1.4.5.) Kraj: Polska
1.4.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL622 - Olsztyński
1.4.7.) Numer telefonu: 516 371 731
1.4.8.) Numer faksu: 89 623 18 20
1.4.9.) Adres poczty elektronicznej: cuw@swietajno.ug.gov.pl
1.4.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: cuwswietajno.naszbip.pl
1.5.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
1.6.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Numer ogłoszenia: 2025/BZP 00536868
2.2.) Data ogłoszenia: 2025-11-17
SEKCJA III ZMIANA OGŁOSZENIA
3.2.) Numer zmienianego ogłoszenia w BZP: 2025/BZP 00523845
3.3.) Identyfikator ostatniej wersji zmienianego ogłoszenia: 01
3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
4.2.2. Krótki opis przedmiotu zamówienia Przed zmianą:
1.Nazwa przedmiotu zamówienia
2. Nazwa i kod przedmiotu zamówienia według Wspólnego Słownika Zamówień:
1) 55321000 – 6 – usługi przygotowywania posiłków
2) 55320000 – 9 – Usługa podawania posiłków
3) 55521200 – 0 – Usługa dowożenia posiłków
4) 55520000-1 – Usługi dostarczania posiłków
5) 55523100-3 – Usługi w zakresie posiłków szkolnych
6) 55524000-9 – Usługi dostarczania posiłków do szkół
3. Wykonawca zobowiązany będzie do świadczenia usługi dla około 105 osób okresie od
2 stycznia do 22 grudnia 2026 r.
4. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia:
1)Przedmiotem zamówienia jest prowadzenie stołówki szkolnej wraz usługą przygotowania, dowiezienia
i wydawania posiłków dzieciom w szkole podstawowej w dni objęte nauką szkolną w następujących
placówkach oświatowych na terenie Gminy Świętajno:
a)Szkoła Podstawowa im. Ignacego Krasickiego w Świętajnie: - uczniowie: 60 osób – wydawanie w stołówce szkolnej,
b)Szkoła Podstawowa im. Kornela Makuszyńskiego w Jerutach: - uczniowie: 25 osób – dowóz do szkoły
c) Szkoła Podstawowa im. Ignacego Marii Zientary Malewskiej w Spychowie: - uczniowie: 20 osób- dowóz do szkoły.
2) Stołówka szkolna będzie prowadzona przez Wykonawcę w lokalu użytkowym przy ul. Mickiewicza 13
składającym się z pomieszczeń stołówki i kuchni. Wykonawca będzie zobowiązany do zawarcia umowy
najmu na warunkach określonych w umowie najmu stanowiącej załącznik do umowy o prowadzenie
stołówki szkolnej. Oferent zobowiązany jest zapoznać się szczegółowo z warunkami umowy i uwzględnić
koszty jej zawarcia w kalkulacji oferty.
Łącznie szacunkowa liczba dzieci objętych dożywianiem 105
3)W
okresie
objętym
zamówieniem
przewiduje
się
wydanie
łącznie
ok. 19 635 posiłków. Dzienna liczba posiłków ok. 105, dla uczniów w szkołach x średnio 187 dni
żywieniowych (dni nauki szkolnej). Jest to wartość szacunkowa i nie może stanowić podstawy do
wnoszenia przez Wykonawcę jakichkolwiek roszczeń co do wysokości faktycznej należności z tytułu
wykonania umowy.
4)Posiłki dla uczniów w szkołach powinny mieć formę jednodaniowego ciepłego obiadu serwowanego
na przemian w następujący sposób:
a) dwa razy w tygodniu zupa (wtorek, czwartek),
b) trzy razy w tygodniu drugie danie (poniedziałek, środa, piątek).
5)Przez jeden posiłek dla uczniów w szkole Zamawiający rozumie:
a)zupę ugotowaną na mięsie
w ilości 350 - 400 ml + 2 kromki chleba
w ustalone dni tygodnia (np. jarzynową, buraczkową, ogórkową, pomidorową zaprawioną śmietaną lub
jogurtem naturalnym, lub grochową z połówek grochu, zacierkową, rosół z kawałkiem kurczaka, krupnik).
b)drugie danie w ustalone dni tygodnia składające się z: -mięsa
lub
ryby
o
gramaturze
150
g.
np.
gulaszu,
potrawki
z kurczaka, klopsików, kotleta schabowego, kotleta z piersi z kurczaka, kotleta z pieczarkami, kotleta
mielonego, ryby w panierce lub bez, ryby w sosie, sztuki mięsa w sosie, dodatków do mięsa w postaci
ziemniaków, kaszy, ryżu, makaronu, klusek o gramaturze 150 g., dodatków w postaci surówki
o gramaturze 50 g. -kompotu 200 ml. lub soku 200 ml. podanego dla każdego dziecka w oddzielnym opakowaniu -jeden raz w tygodniu drugie danie mogą stanowić pierogi, kopytka, naleśniki z serem lub krokiety – w
ilości 400 gramów.
Zamawiający zastrzega, że danie takie jak pierogi, naleśniki z serem, kopytka, krokiety winny być
maksimum 2 - 3 razy w miesiącu.
Po zmianie:
1.Nazwa przedmiotu zamówienia
2. Nazwa i kod przedmiotu zamówienia według Wspólnego Słownika Zamówień:
1) 55321000 – 6 – usługi przygotowywania posiłków
2) 55320000 – 9 – Usługa podawania posiłków
3) 55521200 – 0 – Usługa dowożenia posiłków
4) 55520000-1 – Usługi dostarczania posiłków
5) 55523100-3 – Usługi w zakresie posiłków szkolnych
6) 55524000-9 – Usługi dostarczania posiłków do szkół
3. Wykonawca zobowiązany będzie do świadczenia usługi dla około 175 osób okresie od
2 stycznia do 22 grudnia 2026 r.
4. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia:
1)Przedmiotem zamówienia jest prowadzenie stołówki szkolnej wraz usługą przygotowania, dowiezienia
i wydawania posiłków dzieciom w szkole podstawowej w dni objęte nauką szkolną w następujących
placówkach oświatowych na terenie Gminy Świętajno:
a)Szkoła Podstawowa im. Ignacego Krasickiego w Świętajnie: - uczniowie: 106 osób – wydawanie w stołówce szkolnej,
b)Szkoła Podstawowa im. Kornela Makuszyńskiego w Jerutach: - uczniowie: 37 osób – dowóz do szkoły
c) Szkoła Podstawowa im. Ignacego Marii Zientary Malewskiej w Spychowie: - uczniowie: 32 osób- dowóz do szkoły.
2) Stołówka szkolna będzie prowadzona przez Wykonawcę w lokalu użytkowym przy ul. Mickiewicza 13
składającym się z pomieszczeń stołówki i kuchni. Wykonawca będzie zobowiązany do zawarcia umowy
najmu na warunkach określonych w umowie najmu stanowiącej załącznik do umowy o prowadzenie
stołówki szkolnej. Oferent zobowiązany jest zapoznać się szczegółowo z warunkami umowy i uwzględnić
koszty jej zawarcia w kalkulacji oferty.
Łącznie szacunkowa liczba dzieci objętych dożywianiem 175
3)W
okresie
objętym
zamówieniem
przewiduje
się
wydanie
łącznie
ok. 32 725 posiłków. Dzienna liczba posiłków ok. 175, dla uczniów w szkołach x średnio 187 dni
żywieniowych (dni nauki szkolnej). Jest to wartość szacunkowa i nie może stanowić podstawy do
wnoszenia przez Wykonawcę jakichkolwiek roszczeń co do wysokości faktycznej należności z tytułu
wykonania umowy.
4)Posiłki dla uczniów w szkołach powinny mieć formę jednodaniowego ciepłego obiadu serwowanego
na przemian w następujący sposób:
a) dwa razy w tygodniu zupa (wtorek, czwartek),
b) trzy razy w tygodniu drugie danie (poniedziałek, środa, piątek).
5)Przez jeden posiłek dla uczniów w szkole Zamawiający rozumie:
a)zupę ugotowaną na mięsie
w ilości 350 - 400 ml + 2 kromki chleba
w ustalone dni tygodnia (np. jarzynową, buraczkową, ogórkową, pomidorową zaprawioną śmietaną lub
jogurtem naturalnym, lub grochową z połówek grochu, zacierkową, rosół z kawałkiem kurczaka, krupnik).
b)drugie danie w ustalone dni tygodnia składające się z: -mięsa
lub
ryby
o
gramaturze
150
g.
np.
gulaszu,
potrawki
z kurczaka, klopsików, kotleta schabowego, kotleta z piersi z kurczaka, kotleta z pieczarkami, kotleta
mielonego, ryby w panierce lub bez, ryby w sosie, sztuki mięsa w sosie, dodatków do mięsa w postaci
ziemniaków, kaszy, ryżu, makaronu, klusek o gramaturze 150 g., dodatków w postaci surówki
o gramaturze 50 g. -kompotu 200 ml. lub soku 200 ml. podanego dla każdego dziecka w oddzielnym opakowaniu -jeden raz w tygodniu drugie danie mogą stanowić pierogi, kopytka, naleśniki z serem lub krokiety – w
ilości 400 gramów.
Zamawiający zastrzega, że danie takie jak pierogi, naleśniki z serem, kopytka, krokiety winny być
maksimum 2 - 3 razy w miesiącu.
3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:
SEKCJA VIII - PROCEDURA3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
8.1. Termin składania ofert Przed zmianą:
2025-11-18 10:00
Po zmianie:
2025-11-20 10:00
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
8.3. Termin otwarcia ofert Przed zmianą:
2025-11-18 10:30
Po zmianie:
2025-11-20 10:30
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
8.4. Termin związania ofertą Przed zmianą:
2025-12-17
Po zmianie:
2025-12-19