BZP: Dostawa mięsa, produktów mięsno-wędliniarskich i tłuszczy zwierzęcych oraz roślinnych
08.12.2025
2025/BZP 00582621/01
2 REGIONALNA BAZA LOGISTYCZNA
Dane ogłoszeniodawcy znajdują się w treści ogłoszenia.
Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawa mięsa, produktów mięsno-wędliniarskich i tłuszczy zwierzęcych oraz roślinnych
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: 2 REGIONALNA BAZA LOGISTYCZNA
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 142665904
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: ul. Marsa 110
1.5.2.) Miejscowość: Warszawa
1.5.3.) Kod pocztowy: 04-470
1.5.4.) Województwo: mazowieckie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL911 - Miasto Warszawa
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: 2rblog.zampub@ron.mil.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.2rblog.wp.mil.pl
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inny zamawiający
Skarb Państwa - Jednostka Budżetowa - podsektor rządowy
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Obrona
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Dostawa mięsa, produktów mięsno-wędliniarskich i tłuszczy zwierzęcych oraz roślinnych
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-5be7c5c1-4a60-4d56-88a8-a559aec3b419
2.5.) Numer ogłoszenia: 2025/BZP 00582621
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2025-12-08
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Nie
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://platformazakupowa.pl/pn/2rblog3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://platformazakupowa.pl/pn/2rblog
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: https://platformazakupowa.pl/pn/2rblog
3.7.) Adres strony internetowej, pod którym są dostępne narzędzia, urządzenia lub formaty plików, które nie są ogólnie dostępne: https://platformazakupowa.pl/pn/2rblog
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Rozdział XX SWZ- ochrona danych osobowych
3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): Rozdział XX SWZ- ochrona danych osobowych
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: D/178/2025
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 2
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest dostawa mięsa, produktów mięsno-wędliniarskich i tłuszczy zwierzęcych oraz roślinnych dla zamówienia podstawowego i opcjonalnego w zakresie zadania nr 1, w niżej wymienionych ilościach:
1. Pasztetowa w ilości 10 kg. w tym - ilość podstawowa 5 kg. - ilość opcjonalna 5 kg.
2. Salceson włoski w ilości 10 kg. w tym - ilość podstawowa 5 kg. - ilość opcjonalna 5 kg.
3. Salceson ozorkowy w ilości 10 kg. w tym - ilość podstawowa 5 kg. - ilość opcjonalna 5 kg.
4. Kaszanka z kaszy gryczanej w ilości 40 kg. w tym - ilość podstawowa 20 kg. - ilość opcjonalna 20 kg.
5. Salami w ilości 16 kg. w tym - ilość podstawowa 8 kg. - ilość opcjonalna 8 kg.
6. Kiełbasa myśliwska w ilości 40 kg. w tym - ilość podstawowa 20 kg. - ilość opcjonalna 20 kg.
7. Kiełbasa jałowcowa w ilości 40 kg. w tym - ilość podstawowa 20 kg. - ilość opcjonalna 20 kg.
8. Frankfurterki w ilości 16 kg. w tym - ilość podstawowa 8 kg. - ilość opcjonalna 8 kg.
9. Kiełbasa parówkowa w ilości 40 kg. w tym - ilość podstawowa 20 kg. - ilość opcjonalna 20 kg.
10. Parówki z szynki w ilości 50 kg. w tym - ilość podstawowa 25 kg. - ilość opcjonalna 25 kg.
11. Mortadela w ilości 30 kg. w tym - ilość podstawowa 15 kg. - ilość opcjonalna 15 kg.
12. Kiełbasa biała parzona w ilości 80 kg. w tym - ilość podstawowa 40 kg. - ilość opcjonalna 40 kg.
13. Kiełbasa podlaska w ilości 70 kg. w tym - ilość podstawowa 35 kg. - ilość opcjonalna 35 kg.
14. Kiełbasa wiejska w ilości 50 kg. w tym - ilość podstawowa 25 kg. - ilość opcjonalna 25 kg.
15. Kiełbasa śląska w ilości 100 kg. w tym - ilość podstawowa 50 kg. - ilość opcjonalna 50 kg.
16. Kiełbasa toruńska w ilości 100 kg. w tym - ilość podstawowa 50 kg. - ilość opcjonalna 50 kg.
17. Kiełbasa zwyczajna w ilości 100 kg. w tym - ilość podstawowa 50 kg. - ilość opcjonalna 50 kg.
18. Kiełbasa krakowska parzona w ilości 24 kg. w tym - ilość podstawowa 12 kg. - ilość opcjonalna 12 kg.
19. Kiełbasa szynkowa wieprzowa w ilości 24 kg. w tym - ilość podstawowa 12 kg. - ilość opcjonalna 12 kg.
20. Kiełbasa krakowska sucha w ilości 30 kg. w tym - ilość podstawowa 15 kg. - ilość opcjonalna 15 kg.
21. Kiełbasa żywiecka w ilości 30 kg. w tym - ilość podstawowa 15 kg. - ilość opcjonalna 15 kg.
22. Kabanosy w ilości 20 kg. w tym - ilość podstawowa 10 kg. - ilość opcjonalna 10 kg.
23. Baleron w ilości 30 kg. w tym - ilość podstawowa 15 kg. - ilość opcjonalna 15 kg.
24. Polędwica wieprzowa wędzona w ilości 40 kg. w tym - ilość podstawowa 20 kg. - ilość opcjonalna 20 kg.
25. Szynka wieprzowa wędzona w ilości 40 kg. w tym - ilość podstawowa 20 kg. - ilość opcjonalna 20 kg.
26. Szynka wieprzowa gotowana w ilości 30 kg. w tym - ilość podstawowa 15 kg. - ilość opcjonalna 15 kg.
27. Szynka wieprzowa konserwowa w ilości 40 kg. w tym - ilość podstawowa 20 kg. - ilość opcjonalna 20 kg.
28. Boczek wędzony parzony b/k w ilości 200 kg. w tym - ilość podstawowa 100 kg. - ilość opcjonalna 100 kg.
29. Schab pieczony w ilości 30 kg. w tym - ilość podstawowa 15 kg. - ilość opcjonalna 15 kg.
30. Rolada z boczku w ilości 20 kg. w tym - ilość podstawowa 10 kg. - ilość opcjonalna 10 kg.
31. Pasztet wieprzowy pieczony w ilości 20 kg. w tym - ilość podstawowa 10 kg. - ilość opcjonalna 10 kg.
32. Golonka wieprzowa w ilości 20 kg. w tym - ilość podstawowa 10 kg. - ilość opcjonalna 10 kg.
33. Ogonówka w ilości 30 kg. w tym - ilość podstawowa 15 kg. - ilość opcjonalna 15 kg.
34. Smalec wieprzowy w ilości 80 kg. w tym - ilość podstawowa 40 kg. - ilość opcjonalna 40 kg.
35. Słonina w ilości 80 kg. w tym - ilość podstawowa 40 kg. - ilość opcjonalna 40 kg.
36. Antrykot wołowy b/k kręg. w ilości 200 kg. w tym - ilość podstawowa 100 kg. - ilość opcjonalna 100 kg.
37. Wołowina ekstra w ilości 80 kg. w tym - ilość podstawowa 40 kg. - ilość opcjonalna 40 kg.
38. Polędwica wołowa w ilości 5 kg. w tym - ilość podstawowa 3 kg. - ilość opcjonalna 2 kg.
39. Polędwica wieprzowa w ilości 50 kg. w tym - ilość podstawowa 25 kg. - ilość opcjonalna 25 kg.
40. Wołowina zrazowa b/k w ilości 100 kg. w tym - ilość podstawowa 50 kg. - ilość opcjonalna 50 kg.
41. Udziec cielęcy b/k w ilości 10 kg. w tym - ilość podstawowa 5 kg. - ilość opcjonalna 5 kg.
42. Łopatka cielęca b/k w ilości 10 kg. w tym - ilość podstawowa 5 kg. - ilość opcjonalna 5 kg.
43. Karkówka wieprzowa b/k w ilości 400 kg. w tym - ilość podstawowa 200 kg. - ilość opcjonalna 200 kg.
44. Karkówka wieprzowa z/k w ilości 30 kg. w tym - ilość podstawowa 15 kg. - ilość opcjonalna 15 kg.
45. Łopatka wieprzowa b/k w ilości 400 kg. w tym - ilość podstawowa 200 kg. - ilość opcjonalna 200 kg.
46. Schab wieprzowy b/k w ilości 400 kg. w tym - ilość podstawowa 200 kg. - ilość opcjonalna 200 kg.
47. Schab wieprzowy z/k w ilości 30 kg. w tym - ilość podstawowa 15 kg. - ilość opcjonalna 15 kg.
48. Boczek surowy b/k w ilości 60 kg. w tym - ilość podstawowa 30 kg. - ilość opcjonalna 30 kg.
49. Żeberka wieprzowe w ilości 400 kg. w tym - ilość podstawowa 200 kg. - ilość opcjonalna 200 kg.
50. Żeberka wędzone w ilości 30 kg. w tym - ilość podstawowa 15 kg. - ilość opcjonalna 15 kg.
51. Szynka wieprzowa b/k w ilości 400 kg. w tym - ilość podstawowa 200 kg. - ilość opcjonalna 200 kg.
52. Mięso wieprzowe od szynki b/k drobne w ilości 50 kg. w tym - ilość podstawowa 25 kg. - ilość opcjonalna 25 kg.
53. Golonka wieprzowa b/k - pakowana próżniowo w ilości 200 kg. w tym - ilość podstawowa 100 kg. - ilość opcjonalna 100 kg.
54. Ozorki wieprzowe w ilości 30 kg. w tym - ilość podstawowa 15 kg. - ilość opcjonalna 15 kg.
55. Wątroba wieprzowa w ilości 50 kg. w tym - ilość podstawowa 25 kg. - ilość opcjonalna 25 kg.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15110000-2 - Mięso
15131100-6 - Produkty mięsno-wędliniarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
Zamawiający przewiduje prawo opcji w przedmiotowym postępowaniu w zakresie zadania nr 1:1. Pasztetowa w ilości 10 kg. w tym ilość opcjonalna 5 kg.
2. Salceson włoski w ilości 10 kg. w tym ilość opcjonalna 5 kg.
3. Salceson ozorkowy w ilości 10 kg. w tym ilość opcjonalna 5 kg.
4. Kaszanka z kaszy gryczanej w ilości 40 kg. w tym ilość opcjonalna 20 kg.
5. Salami w ilości 16 kg. w tym ilość opcjonalna 8 kg.
6. Kiełbasa myśliwska w ilości 40 kg. w tym ilość opcjonalna 20 kg.
7. Kiełbasa jałowcowa w ilości 40 kg. w tym ilość opcjonalna 20 kg.
8. Frankfurterki w ilości 16 kg. w tym ilość opcjonalna 8 kg.
9. Kiełbasa parówkowa w ilości 40 kg. w tym ilość opcjonalna 20 kg.
10. Parówki z szynki w ilości 50 kg. w tym ilość opcjonalna 25 kg.
11. Mortadela w ilości 30 kg. w tym ilość opcjonalna 15 kg.
12. Kiełbasa biała parzona w ilości 80 kg. w tym ilość opcjonalna 40 kg.
13. Kiełbasa podlaska w ilości 70 kg. w tym ilość opcjonalna 35 kg.
14. Kiełbasa wiejska w ilości 50 kg. w tym ilość opcjonalna 25 kg.
15. Kiełbasa śląska w ilości 100 kg. w tym ilość opcjonalna 50 kg.
16. Kiełbasa toruńska w ilości 100 kg. w tym ilość opcjonalna 50 kg.
17. Kiełbasa zwyczajna w ilości 100 kg. w tym ilość opcjonalna 50 kg.
18. Kiełbasa krakowska parzona w ilości 24 kg. w tym ilość opcjonalna 12 kg.
19. Kiełbasa szynkowa wieprzowa w ilości 24 kg. w tym ilość opcjonalna 12 kg.
20. Kiełbasa krakowska sucha w ilości 30 kg. w tym ilość opcjonalna 15 kg.
21. Kiełbasa żywiecka w ilości 30 kg. w tym ilość opcjonalna 15 kg.
22. Kabanosy w ilości 20 kg. w tym ilość opcjonalna 10 kg.
23. Baleron w ilości 30 kg. w tym ilość opcjonalna 15 kg.
24. Polędwica wieprzowa wędzona w ilości 40 kg. w tym ilość opcjonalna 20 kg.
25. Szynka wieprzowa wędzona w ilości 40 kg. w tym ilość opcjonalna 20 kg.
26. Szynka wieprzowa gotowana w ilości 30 kg. w tym ilość opcjonalna 15 kg.
27. Szynka wieprzowa konserwowa w ilości 40 kg. w tym ilość opcjonalna 20 kg.
28. Boczek wędzony parzony b/k w ilości 200 kg. w tym ilość opcjonalna 100 kg.
29. Schab pieczony w ilości 30 kg. w tym ilość opcjonalna 15 kg.
30. Rolada z boczku w ilości 20 kg. w tym ilość opcjonalna 10 kg.
31. Pasztet wieprzowy pieczony w ilości 20 kg. w tym ilość opcjonalna 10 kg.
32. Golonka wieprzowa w ilości 20 kg. w tym ilość opcjonalna 10 kg.
33. Ogonówka w ilości 30 kg. w tym ilość opcjonalna 15 kg.
34. Smalec wieprzowy w ilości 80 kg. w tym ilość opcjonalna 40 kg.
35. Słonina w ilości 80 kg. w tym ilość opcjonalna 40 kg.
36. Antrykot wołowy b/k kręg. w ilości 200 kg. w tym ilość opcjonalna 100 kg.
37. Wołowina ekstra w ilości 80 kg. w tym ilość opcjonalna 40 kg.
38. Polędwica wołowa w ilości 5 kg. w tym ilość opcjonalna 2 kg.
39. Polędwica wieprzowa w ilości 50 kg. w tym ilość opcjonalna 25 kg.
40. Wołowina zrazowa b/k w ilości 100 kg. w tym ilość opcjonalna 50 kg.
41. Udziec cielęcy b/k w ilości 10 kg. w tym ilość opcjonalna 5 kg.
42. Łopatka cielęca b/k w ilości 10 kg. w tym ilość opcjonalna 5 kg.
43. Karkówka wieprzowa b/k w ilości 400 kg. w tym ilość opcjonalna 200 kg.
44. Karkówka wieprzowa z/k w ilości 30 kg. w tym ilość opcjonalna 15 kg.
45. Łopatka wieprzowa b/k w ilości 400 kg. w tym ilość opcjonalna 200 kg.
46. Schab wieprzowy b/k w ilości 400 kg. w tym ilość opcjonalna 200 kg.
47. Schab wieprzowy z/k w ilości 30 kg. w tym ilość opcjonalna 15 kg.
48. Boczek surowy b/k w ilości 60 kg. w tym ilość opcjonalna 30 kg.
49. Żeberka wieprzowe w ilości 400 kg. w tym ilość opcjonalna 200 kg.
50. Żeberka wędzone w ilości 30 kg. w tym ilość opcjonalna 15 kg.
51. Szynka wieprzowa b/k w ilości 400 kg. w tym ilość opcjonalna 200 kg.
52. Mięso wieprzowe od szynki b/k drobne w ilości 50 kg. w tym ilość opcjonalna 25 kg.
53. Golonka wieprzowa b/k - pakowana próżniowo w ilości 200 kg. w tym ilość opcjonalna 100 kg.
54. Ozorki wieprzowe w ilości 30 kg. w tym ilość opcjonalna 15 kg.
55. Wątroba wieprzowa w ilości 50 kg. w tym ilość opcjonalna 25 kg.
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2026-01-01 do 2026-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest dostawa mięsa, produktów mięsno-wędliniarskich i tłuszczy zwierzęcych oraz roślinnych dla
zamówienia podstawowego i opcjonalnego w zakresie zadania nr 2, w niżej wymienionych ilościach:
1. Olej rzepakowy w ilości 500 l. w tym - ilość podstawowa 250 l. - ilość opcjonalna 250 l.
2. Oliwa z oliwek w ilości 30 l. w tym - ilość podstawowa 15 l. - ilość opcjonalna 15 l.
3. Olej słonecznikowy w ilości 20 l. w tym - ilość podstawowa 10 l. - ilość opcjonalna 10 l.
4. Olej sezamowy w ilości 6 l. w tym - ilość podstawowa 3 l. - ilość opcjonalna 3 l.
5. Olej kukurydziany w ilości 6 l. w tym - ilość podstawowa 3 l. - ilość opcjonalna 3 l.
6. Olej z pestek winogron w ilości 6 l. w tym - ilość podstawowa 3 l. - ilość opcjonalna 3 l.
7. Margaryna jednoporcjowa w ilości 60 kg. w tym - ilość podstawowa 30 kg. - ilość opcjonalna 30 kg.
8. Margaryna w ilości 70 kg. w tym - ilość podstawowa 35 kg. - ilość opcjonalna 35 kg.
9. Masło orzechowe jednoporcjowe w ilości 30 kg. w tym - ilość podstawowa 15 kg. - ilość opcjonalna 15 kg.
10. Masło orzechowe w ilości 10 kg. w tym - ilość podstawowa 5 kg. - ilość opcjonalna 5 kg.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15400000-2 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna wartość opcji oraz okoliczności skorzystania z opcji:
Zamawiający przewiduje prawo opcji w przedmiotowym postępowaniu w zakresie zadania nr 2:1. Olej rzepakowy w ilości 500 l. w tym - ilość opcjonalna 250 l.
2. Oliwa z oliwek w ilości 30 l. w tym - ilość opcjonalna 15 l.
3. Olej słonecznikowy w ilości 20 l. w tym - ilość opcjonalna 10 l.
4. Olej sezamowy w ilości 6 l. w tym - ilość opcjonalna 3 l.
5. Olej kukurydziany w ilości 6 l. w tym - ilość opcjonalna 3 l.
6. Olej z pestek winogron w ilości 6 l. w tym - ilość opcjonalna 3 l.
7. Margaryna jednoporcjowa w ilości 60 kg. w tym - ilość opcjonalna 30 kg.
8. Margaryna w ilości 70 kg. w tym - ilość opcjonalna 35 kg.
9. Masło orzechowe jednoporcjowe w ilości 30 kg. w tym - ilość opcjonalna 15 kg.
10. Masło orzechowe w ilości 10 kg. w tym - ilość opcjonalna 5 kg.
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2026-01-01 do 2026-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak
5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:
Art. 109 ust. 1 pkt 1
Art. 109 ust. 1 pkt 4
Art. 109 ust. 1 pkt 7
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak
5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.
Zamawiający na potwierdzenie spełnienia tego warunku wymaga aby:1. Wykonawca został dopuszczony do produkcji lub obrotu artykułami spożywczymi - Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2023r. poz.1448 t.j.);
2. Wykonawca posiada zgłoszoną działalność gospodarczą w zakresie produkcji, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno-spożywczymi, do wojewódzkiego inspektora jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych-Ustawa z dnia 21 grudnia 2000 roku o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz. U. z 2023r. poz.1980 t.j.).
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: O udzielenie zamówienia
mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy wykażą brak podstaw do wykluczenia z powodu niespełnienia warunków określonych w art.
108 ust. 1 oraz 109 ust. 1 pkt. 1, 4 i 7 ustawy Prawo zamówień publicznych. Zamawiający uzna, że Wykonawca nie podlega
wykluczeniu z postępowania, zgodnie z art. 108 ust. 1 oraz 109 ust. 1 pkt. 1, 4 i 7 ustawy Prawo zamówień
publicznych, jeżeli z przedstawionych przez Wykonawcę oświadczeń i dokumentów wynikać będzie, że nie występują uwarunkowania określone w art.108 ust. 1 oraz 109 ust. 1 pkt. 1, 4 i 7 ustawy Prawo Zamówień Publicznych.
5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. W przypadku, gdy ofertę składa Wykonawca, który produkuje lub wprowadza do obrotu żywność pochodzenia niezwierzęcego lub zwierzęcego lub żywność zawierającą jednocześnie środki spożywcze pochodzenia niezwierzęcego i produkty pochodzenia zwierzęcego należy załączyć:
a) aktualną decyzję państwowego powiatowego inspektora sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu w zakresie części zamówienia lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących przedmiot zamówienia, o której mowa w art. 61 i 62 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2023r. poz. 1448 t.j. ) – jeżeli ustawa nakłada obowiązek posiadania takich uprawnień.
lub
b) aktualną decyzję państwowego powiatowego inspektora weterynaryjnego o zatwierdzeniu zakładu w zakresie części zamówienia lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących przedmiot zamówienia, o której mowa w art. 20 ustawy z dnia z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2023 r. poz. 872 t.j.) – jeżeli ustawa nakłada obowiązek posiadania takich uprawnień.
lub
c) zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów wydane przez organa urzędowej kontroli na podstawie art. 62 ust. 1 pkt 4 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z . z 2023 r., poz.1448 t.j.) – jeżeli ustawa nakłada obowiązek posiadania takich uprawnień.
2. W przypadku, gdy ofertę składa Wykonawca z Unii Europejskiej, spoza obszaru RP, do oferty należy załączyć aktualną decyzję wydaną przez właściwy organ danego kraju o zatwierdzeniu zakładu w zakresie części zamówienia lub rodzaju żywności (grupy produktów) obejmujących tę część zamówienia wraz z weterynaryjnym numerem identyfikacyjnym w przypadku dotyczącym żywności (grupy produktów) pochodzenia zwierzęcego.
3. Potwierdzenie o zgłoszeniu działalności gospodarczej
w zakresie produkcji, składowania, konfekcjonowania
i obrotu artykułami rolno-spożywczymi wydane przez wojewódzkiego inspektora jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych, właściwego ze względu na miejsce zamieszkania lub siedzibę wykonawcy – na podstawie art. 12 ust. 1 ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz. U. z 2023 r. poz.1980 t.j.) – jeżeli ustawa nakłada obowiązek posiadania takich uprawnień.
W zakresie potwierdzenia braku podstaw wykluczenia Wykonawcy z postępowania:
1. odpisu lub informacji z Krajowego Rejestru Sądowego lub z Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej, w
zakresie art. 109 ust. 1 pkt 4 ustawy Prawo zamówień publicznych, sporządzonych nie wcześniej niż 3 miesiące przed jej złożeniem,
jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji;
Zamawiający nie wezwie do złożenia podmiotowych środków dowodowych, jeżeli można je uzyskać za pomocą bezpłatnych i
ogólnodostępnych baz danych, w szczególności rejestrów publicznych w rozumieniu ustawy z dnia 17 lutego 2005r. o informatyzacji
działalności podmiotów realizujących zadania publiczne, o ile Wykonawca wskaże w oświadczeniu, o którym mowa w pkt 1.1, dane
umożliwiające dostęp do tych środków.
5.8.) Wykaz przedmiotowych środków dowodowych:
W celu potwierdzenia, że oferowane dostawy spełniają określone przez Zamawiającego wymagania oraz cechy, Zamawiający wymaga złożenia następujących przedmiotowych środków dowodowych:• Zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego sytemu HACCP. Przedłożone zaświadczenie winno potwierdzać, że Wykonawca wdrożył oraz stosuje zasady systemu HACCP – podstawa prawna art. 59 i 73 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2023 r. poz.1448 t.j.),
lub
• Certyfikat wdrożenia BRC lub ISO 220000 lub IFS Food lub FSSC 22 000 wydanego przez firmy posiadające akredytację i uprawnienia Polskiego Centrum Akredytacji siedzibą w Warszawie lub krajowej organizacji akredytacyjnej dla danego kraju.
5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Tak
5.10.) Przedmiotowe środki dowodowe podlegające uzupełnieniu po złożeniu oferty:
Jeżeli Wykonawca nie złożył przedmiotowych środków dowodowych lub złożone przedmiotowe środki dowodowe są niekompletne, Zamawiający wezwie do ich złożenia lub uzupełnienia. art. 107 ust . 2 ustawy Prawo zamówień publicznychSEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Tak
6.4.1) Informacje dotyczące wadium:
Zamawiający żąda wniesienia wadium w łącznej wysokości 1 940,00 złotych, w tym na:• Zadanie 1 - 1 800,00 zł.
• Zadanie 2 - 140,00 zł.
Wykonawca składający ofertę na wybrane zadania dokonuje wpłaty wadium w wysokości wyszczególnionej dla poszczególnych zadań (części).