BZP: ,,Dostawa żywności do Domu Pomocy Społecznej ,,Niezapominajka'' w Elblągu w 2026 roku''
15.12.2025
2025/BZP 00598690/01
DOM POMOCY SPOŁECZNEJ "NIEZAPOMINAJKA"
Dane ogłoszeniodawcy znajdują się w treści ogłoszenia.
Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
,,Dostawa żywności do Domu Pomocy Społecznej ,,Niezapominajka'' w Elblągu w 2026 roku''
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: DOM POMOCY SPOŁECZNEJ "NIEZAPOMINAJKA"
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000670120
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: ul. Toruńska 17
1.5.2.) Miejscowość: Elbląg
1.5.3.) Kod pocztowy: 82-300
1.5.4.) Województwo: warmińsko-mazurskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL621 - Elbląski
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat@dpsniezapominajka.elblag.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: http://dpsniezapominajka.elblag.pl/
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ogólne usługi publiczne
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
,,Dostawa żywności do Domu Pomocy Społecznej ,,Niezapominajka'' w Elblągu w 2026 roku''
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-375fab26-3cb3-45ac-9316-bd0bb17a4a3f
2.5.) Numer ogłoszenia: 2025/BZP 00598690
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2025-12-15
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2025/BZP 00051968/03/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.6 Dostawa żywności na 2026 r.
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-375fab26-3cb3-45ac-9316-bd0bb17a4a3f3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://ezamowienia.gov.pl
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1. W postępowaniu o udzielenie zamówienia komunikacja pomiędzy Zamawiającym,
a Wykonawcami, w szczególności składanie oświadczeń, wniosków, zawiadomień
oraz przekazywanie informacji odbywa się w języku polskim elektronicznie, za pośrednictwem dedykowanego formularza udostępnionego przez e-Zamówienia. We wszelkiej korespondencji związanej z niniejszym postępowaniem Zamawiający i Wykonawcy posługują się numerem ogłoszenia (BZP).
2. Zamawiający nie przewiduje sposobu komunikowania się z Wykonawcami w inny sposób niż przy użyciu środków komunikacji elektronicznej, wskazanych w SWZ.
3. Zgodnie z art. 64 ustawy Pzp, Zamawiający korzysta w postępowaniu o udzielenie zamówienia tylko z tych narzędzi i urządzeń komunikacji elektronicznej, które są niedyskryminujące, ogólnie dostępne oraz interoperacyjne w rozumieniu ustawy z dnia 17 lutego 2005 r. o informatyzacji działalności podmiotów realizujących zadania publiczne (t. j. Dz. U. z 2024 r., poz. 1557 ze zm.), z produktami powszechnie używanymi służącymi elektronicznemu przechowywaniu, przetwarzaniu i przesyłaniu danych i które nie ograniczają Wykonawcom dostępu do postępowania o udzielenie zamówienia lub konkursu.
4. Zamawiający informuje, iż w przypadku jakichkolwiek wątpliwości związanych z zasadami korzystania z platformy, Wykonawca winien skontaktować się z dostawcą rozwiązania teleinformatycznego.
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, informujemy, że:
1. „Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest: Dom Pomocy Społecznej „Niezapominajka”, 82-300 Elbląg ul. Toruńska 17, tel: +48 55 625 62 71, e-mail: sekretariat@dpsniezapominajka.elblag.pl, strona internetowa: www.dpsniezapominajka.elblag.pl
2. Inspektorem Ochrony Danych Osobowych jest Mateusz Szlachtowicz, e-mail: iod@dpsniezapominajka.elblag.pl
3. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO
w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego: „Dostawę żywności do Domu Pomocy Społecznej „Niezapominajka” w Elblągu na 2026 rok”, prowadzonym w trybie podstawowym na podstawie art. 275 pkt 1 Ustawy PZP.
4. Odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 18 oraz art. 78 (Dz. U. z 2021 r. poz. 1129 z późn. zm.), zwana dalej „ustawa Pzp”.
5. Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 78 ustawy Pzp, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia.
6. Obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Pzp, związanym z udziałem
w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy Pzp.
7. W odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO.
8. Posiada Pani/Pan:
1) na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących, przy czym informujemy, że gdyby spełnienie tego żądania wymagało niewspółmiernie dużo wysiłku, Administrator ma prawo do zażądania od Pani/Pana dodatkowych informacji dotyczących zgłaszanego żądania tj. w szczególności podania nazwy lub daty postępowania o udzielenie zamówienia publicznego stosowanie do treści przepisu art. 8a ust.2 Ustawy;
2) na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych;
3) na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO;
4) prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO.
3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): 1) w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;
2) prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;
3) na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO.
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: DPS.N.DF.261.12.2025.NC.7111
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak
4.1.5.) Łączna wartość poszczególnych części zamówienia: 1024267,38 PLN
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 7
4.1.10.) Ofertę można składać na kilka części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Dostawa produktów zwierzęcych, mięsa i produkty mięsnych, wędlin
4.2.5.) Wartość części: 302724,80 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15113000-3 - Wieprzowina
15112000-6 - Drób
15111000-9 - Mięso wołowe
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2026-01-02 do 2026-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Ocenie będą podlegały wyłącznie oferty nie podlegające odrzuceniu.
2. Za najkorzystniejszą zostanie wybrana oferta, która uzyskała łącznie największą ilość punktów w ramach kryteriów:
1) cena oferty brutto (C) – waga kryterium 60 pkt;
2) termin realizacji dostawy od złożenia zamówienia (T) – waga kryterium 20 pkt;
3) termin płatności faktury (P) – waga kryterium 20 pkt.
3. Kryterium ceny (C) oceniane będzie według wzoru:
C = (Cn*/Cb) x 100 x 60% gdzie: C – ilość punktów w kryterium cena, Cn – najniższa cena brutto, Cb – cena brutto oferty badanej, 100 – wskaźnik stały, 60 % – procentowe znaczenie kryterium ceny.
* spośród wszystkich złożonych ofert niepodlegających odrzuceniu
przy czym: podstawą przyznania punktów w kryterium „cena oferty” będzie cena ofertowa brutto podana przez Wykonawcę w Formularzu ofertowym.
4. Kryterium termin realizacji dostawy od złożenia zamówienia (T) oceniane będzie następująco: w przypadku zaoferowania terminu realizacji dostaw: 1 dzień roboczy od złożenia zamówienia – Wykonawca otrzyma 20 punktów; w przypadku zaoferowania terminu realizacji dostaw: 2 dni robocze od złożenia zamówienia – Wykonawca otrzyma 10 punktów; Maksymalny termin realizacji dostawy od złożenia zamówienia wynosi 2 dni robocze. Termin liczony będzie od dnia złożenia zamówienia przez Zamawiającego. Przez dni robocze należy rozumieć dni od poniedziałku do piątku, z wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy. Termin dostawy musi być zaoferowany w pełnych dniach. W kryterium „termin realizacji dostawy od złożenia zamówienia” zostaną przyznane tylko w przypadku wskazania przez Wykonawcę w formularzu oferty liczby dni. W przypadku nieuzupełnienia informacji o liczbie dni, oferta otrzyma w danym kryterium 0 punktów. W przypadku zaoferowania terminu realizacji dostawy od złożenia zamówienia dłuższego niż 2 dni robocze, oferta otrzyma w danym kryterium 0 punktów.
5. Kryterium termin płatności faktury (P) oceniane będzie następująco: w przypadku zaoferowania 7 dni od dnia doręczenia Zamawiającemu prawidłowo wystawionej faktury VAT – Wykonawca otrzyma 0 pkt; w przypadku zaoferowania 14 dni od dnia doręczenia Zamawiającemu prawidłowo wystawionej faktury VAT – Wykonawca otrzyma 10 pkt; w przypadku zaoferowania 21 dni od dnia doręczenia Zamawiającemu prawidłowo wystawionej faktury VAT – Wykonawca otrzyma 20 pkt;
Ważne: Oferty mające dłuższy niż 21 dni termin płatności zostaną uznane przez Zamawiającego jako oferty z terminem płatności 21 dni i nie otrzymają większej ilości punktów niż 20 pkt.
Ważne: W przypadku braku podania w formularzu oferty terminu płatności, bądź podania terminu krótszego niż 7 dni, takie oferty zostaną uznane przez Zamawiającego jako oferty z minimalnym dopuszczalnym terminem płatności 7 dni i nie otrzymają większej ilości punktów niż 0 pkt.
6. Całkowita liczba punktów, jaką otrzyma dana oferta zostanie obliczona według poniższego wzoru: LP = C+T+P, gdzie: LP – liczba punktów; C – punkty uzyskane w kryterium cena oferty; T – termin realizacji dostawy od złożenia zamówienia, P – termin płatności faktury.
7. W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawców wyjaśnień dotyczących treści złożonych ofert.
8. Jeżeli Zamawiający nie może dokonać wyboru oferty najkorzystniejszej ze względu na to, że zostały złożone oferty o takiej samej cenie, terminie realizacji dostawy od złożenia zamówienia oraz terminie płtaności faktury, Zamawiający wezwie Wykonawców, którzy złożyli te oferty, do złożenia w terminie określonym przez Zamawiającego ofert dodatkowych. Wykonawcy, składając oferty dodatkowe, nie mogą zaoferować cen wyższych niż zaoferowane w złożonych ofertach.
9. Zamawiający poprawi w ofercie oczywiste omyłki pisarskie i oczywiste omyłki rachunkowe z uwzględnieniem konsekwencji rachunkowych dokonanych poprawek oraz inne omyłki, polegające na niezgodności oferty z SWZ nie powodujące istotnych zmian w treści oferty, niezwłocznie powiadamiając o tym Wykonawcę, którego oferta została poprawiona.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin realizacji dostawy od złożenia zamówienia
4.3.6.) Waga: 20
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności faktury
4.3.6.) Waga: 20
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Dostawa produktów mleczarskich
4.2.5.) Wartość części: 259410,60 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15510000-6 - Mleko i śmietana
15530000-2 - Masło
15540000-5 - Produkty serowarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2026-01-02 do 2026-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Ocenie będą podlegały wyłącznie oferty nie podlegające odrzuceniu.
2. Za najkorzystniejszą zostanie wybrana oferta, która uzyskała łącznie największą ilość punktów w ramach kryteriów:
1) cena oferty brutto (C) – waga kryterium 60 pkt;
2) termin realizacji dostawy od złożenia zamówienia (T) – waga kryterium 20 pkt;
3) termin płatności faktury (P) – waga kryterium 20 pkt.
3. Kryterium ceny (C) oceniane będzie według wzoru:
C = (Cn*/Cb) x 100 x 60% gdzie: C – ilość punktów w kryterium cena, Cn – najniższa cena brutto, Cb – cena brutto oferty badanej, 100 – wskaźnik stały, 60 % – procentowe znaczenie kryterium ceny.
* spośród wszystkich złożonych ofert niepodlegających odrzuceniu
przy czym: podstawą przyznania punktów w kryterium „cena oferty” będzie cena ofertowa brutto podana przez Wykonawcę w Formularzu ofertowym.
4. Kryterium termin realizacji dostawy od złożenia zamówienia (T) oceniane będzie następująco: w przypadku zaoferowania terminu realizacji dostaw: 1 dzień roboczy od złożenia zamówienia – Wykonawca otrzyma 20 punktów; w przypadku zaoferowania terminu realizacji dostaw: 2 dni robocze od złożenia zamówienia – Wykonawca otrzyma 10 punktów; Maksymalny termin realizacji dostawy od złożenia zamówienia wynosi 2 dni robocze. Termin liczony będzie od dnia złożenia zamówienia przez Zamawiającego. Przez dni robocze należy rozumieć dni od poniedziałku do piątku, z wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy. Termin dostawy musi być zaoferowany w pełnych dniach. W kryterium „termin realizacji dostawy od złożenia zamówienia” zostaną przyznane tylko w przypadku wskazania przez Wykonawcę w formularzu oferty liczby dni. W przypadku nieuzupełnienia informacji o liczbie dni, oferta otrzyma w danym kryterium 0 punktów. W przypadku zaoferowania terminu realizacji dostawy od złożenia zamówienia dłuższego niż 2 dni robocze, oferta otrzyma w danym kryterium 0 punktów.
5. Kryterium termin płatności faktury (P) oceniane będzie następująco: w przypadku zaoferowania 7 dni od dnia doręczenia Zamawiającemu prawidłowo wystawionej faktury VAT – Wykonawca otrzyma 0 pkt; w przypadku zaoferowania 14 dni od dnia doręczenia Zamawiającemu prawidłowo wystawionej faktury VAT – Wykonawca otrzyma 10 pkt; w przypadku zaoferowania 21 dni od dnia doręczenia Zamawiającemu prawidłowo wystawionej faktury VAT – Wykonawca otrzyma 20 pkt;
Ważne: Oferty mające dłuższy niż 21 dni termin płatności zostaną uznane przez Zamawiającego jako oferty z terminem płatności 21 dni i nie otrzymają większej ilości punktów niż 20 pkt.
Ważne: W przypadku braku podania w formularzu oferty terminu płatności, bądź podania terminu krótszego niż 7 dni, takie oferty zostaną uznane przez Zamawiającego jako oferty z minimalnym dopuszczalnym terminem płatności 7 dni i nie otrzymają większej ilości punktów niż 0 pkt.
6. Całkowita liczba punktów, jaką otrzyma dana oferta zostanie obliczona według poniższego wzoru: LP = C+T+P, gdzie: LP – liczba punktów; C – punkty uzyskane w kryterium cena oferty; T – termin realizacji dostawy od złożenia zamówienia, P – termin płatności faktury.
7. W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawców wyjaśnień dotyczących treści złożonych ofert.
8. Jeżeli Zamawiający nie może dokonać wyboru oferty najkorzystniejszej ze względu na to, że zostały złożone oferty o takiej samej cenie, terminie realizacji dostawy od złożenia zamówienia oraz terminie płtaności faktury, Zamawiający wezwie Wykonawców, którzy złożyli te oferty, do złożenia w terminie określonym przez Zamawiającego ofert dodatkowych. Wykonawcy, składając oferty dodatkowe, nie mogą zaoferować cen wyższych niż zaoferowane w złożonych ofertach.
9. Zamawiający poprawi w ofercie oczywiste omyłki pisarskie i oczywiste omyłki rachunkowe z uwzględnieniem konsekwencji rachunkowych dokonanych poprawek oraz inne omyłki, polegające na niezgodności oferty z SWZ nie powodujące istotnych zmian w treści oferty, niezwłocznie powiadamiając o tym Wykonawcę, którego oferta została poprawiona.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin realizacji dostawy od złożenia zamówienia
4.3.6.) Waga: 20
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności faktury
4.3.6.) Waga: 20
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Dostawa owoców, warzyw i podobnych produktów
4.2.5.) Wartość części: 165792,90 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2026-01-02 do 2026-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Ocenie będą podlegały wyłącznie oferty nie podlegające odrzuceniu.
2. Za najkorzystniejszą zostanie wybrana oferta, która uzyskała łącznie największą ilość punktów w ramach kryteriów:
1) cena oferty brutto (C) – waga kryterium 60 pkt;
2) termin realizacji dostawy od złożenia zamówienia (T) – waga kryterium 20 pkt;
3) termin płatności faktury (P) – waga kryterium 20 pkt.
3. Kryterium ceny (C) oceniane będzie według wzoru:
C = (Cn*/Cb) x 100 x 60% gdzie: C – ilość punktów w kryterium cena, Cn – najniższa cena brutto, Cb – cena brutto oferty badanej, 100 – wskaźnik stały, 60 % – procentowe znaczenie kryterium ceny.
* spośród wszystkich złożonych ofert niepodlegających odrzuceniu
przy czym: podstawą przyznania punktów w kryterium „cena oferty” będzie cena ofertowa brutto podana przez Wykonawcę w Formularzu ofertowym.
4. Kryterium termin realizacji dostawy od złożenia zamówienia (T) oceniane będzie następująco: w przypadku zaoferowania terminu realizacji dostaw: 1 dzień roboczy od złożenia zamówienia – Wykonawca otrzyma 20 punktów; w przypadku zaoferowania terminu realizacji dostaw: 2 dni robocze od złożenia zamówienia – Wykonawca otrzyma 10 punktów; Maksymalny termin realizacji dostawy od złożenia zamówienia wynosi 2 dni robocze. Termin liczony będzie od dnia złożenia zamówienia przez Zamawiającego. Przez dni robocze należy rozumieć dni od poniedziałku do piątku, z wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy. Termin dostawy musi być zaoferowany w pełnych dniach. W kryterium „termin realizacji dostawy od złożenia zamówienia” zostaną przyznane tylko w przypadku wskazania przez Wykonawcę w formularzu oferty liczby dni. W przypadku nieuzupełnienia informacji o liczbie dni, oferta otrzyma w danym kryterium 0 punktów. W przypadku zaoferowania terminu realizacji dostawy od złożenia zamówienia dłuższego niż 2 dni robocze, oferta otrzyma w danym kryterium 0 punktów.
5. Kryterium termin płatności faktury (P) oceniane będzie następująco: w przypadku zaoferowania 7 dni od dnia doręczenia Zamawiającemu prawidłowo wystawionej faktury VAT – Wykonawca otrzyma 0 pkt; w przypadku zaoferowania 14 dni od dnia doręczenia Zamawiającemu prawidłowo wystawionej faktury VAT – Wykonawca otrzyma 10 pkt; w przypadku zaoferowania 21 dni od dnia doręczenia Zamawiającemu prawidłowo wystawionej faktury VAT – Wykonawca otrzyma 20 pkt;
Ważne: Oferty mające dłuższy niż 21 dni termin płatności zostaną uznane przez Zamawiającego jako oferty z terminem płatności 21 dni i nie otrzymają większej ilości punktów niż 20 pkt.
Ważne: W przypadku braku podania w formularzu oferty terminu płatności, bądź podania terminu krótszego niż 7 dni, takie oferty zostaną uznane przez Zamawiającego jako oferty z minimalnym dopuszczalnym terminem płatności 7 dni i nie otrzymają większej ilości punktów niż 0 pkt.
6. Całkowita liczba punktów, jaką otrzyma dana oferta zostanie obliczona według poniższego wzoru: LP = C+T+P, gdzie: LP – liczba punktów; C – punkty uzyskane w kryterium cena oferty; T – termin realizacji dostawy od złożenia zamówienia, P – termin płatności faktury.
7. W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawców wyjaśnień dotyczących treści złożonych ofert.
8. Jeżeli Zamawiający nie może dokonać wyboru oferty najkorzystniejszej ze względu na to, że zostały złożone oferty o takiej samej cenie, terminie realizacji dostawy od złożenia zamówienia oraz terminie płtaności faktury, Zamawiający wezwie Wykonawców, którzy złożyli te oferty, do złożenia w terminie określonym przez Zamawiającego ofert dodatkowych. Wykonawcy, składając oferty dodatkowe, nie mogą zaoferować cen wyższych niż zaoferowane w złożonych ofertach.
9. Zamawiający poprawi w ofercie oczywiste omyłki pisarskie i oczywiste omyłki rachunkowe z uwzględnieniem konsekwencji rachunkowych dokonanych poprawek oraz inne omyłki, polegające na niezgodności oferty z SWZ nie powodujące istotnych zmian w treści oferty, niezwłocznie powiadamiając o tym Wykonawcę, którego oferta została poprawiona.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin realizacji dostawy od złożenia zamówienia
4.3.6.) Waga: 20
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności faktury
4.3.6.) Waga: 20
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 4
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Dostawa różnych produktów spożywczych
4.2.5.) Wartość części: 163401,18 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2026-01-02 do 2026-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Ocenie będą podlegały wyłącznie oferty nie podlegające odrzuceniu.
2. Za najkorzystniejszą zostanie wybrana oferta, która uzyskała łącznie największą ilość punktów w ramach kryteriów:
1) cena oferty brutto (C) – waga kryterium 60 pkt;
2) termin realizacji dostawy od złożenia zamówienia (T) – waga kryterium 20 pkt;
3) termin płatności faktury (P) – waga kryterium 20 pkt.
3. Kryterium ceny (C) oceniane będzie według wzoru:
C = (Cn*/Cb) x 100 x 60% gdzie: C – ilość punktów w kryterium cena, Cn – najniższa cena brutto, Cb – cena brutto oferty badanej, 100 – wskaźnik stały, 60 % – procentowe znaczenie kryterium ceny.
* spośród wszystkich złożonych ofert niepodlegających odrzuceniu
przy czym: podstawą przyznania punktów w kryterium „cena oferty” będzie cena ofertowa brutto podana przez Wykonawcę w Formularzu ofertowym.
4. Kryterium termin realizacji dostawy od złożenia zamówienia (T) oceniane będzie następująco: w przypadku zaoferowania terminu realizacji dostaw: 1 dzień roboczy od złożenia zamówienia – Wykonawca otrzyma 20 punktów; w przypadku zaoferowania terminu realizacji dostaw: 2 dni robocze od złożenia zamówienia – Wykonawca otrzyma 10 punktów; Maksymalny termin realizacji dostawy od złożenia zamówienia wynosi 2 dni robocze. Termin liczony będzie od dnia złożenia zamówienia przez Zamawiającego. Przez dni robocze należy rozumieć dni od poniedziałku do piątku, z wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy. Termin dostawy musi być zaoferowany w pełnych dniach. W kryterium „termin realizacji dostawy od złożenia zamówienia” zostaną przyznane tylko w przypadku wskazania przez Wykonawcę w formularzu oferty liczby dni. W przypadku nieuzupełnienia informacji o liczbie dni, oferta otrzyma w danym kryterium 0 punktów. W przypadku zaoferowania terminu realizacji dostawy od złożenia zamówienia dłuższego niż 2 dni robocze, oferta otrzyma w danym kryterium 0 punktów.
5. Kryterium termin płatności faktury (P) oceniane będzie następująco: w przypadku zaoferowania 7 dni od dnia doręczenia Zamawiającemu prawidłowo wystawionej faktury VAT – Wykonawca otrzyma 0 pkt; w przypadku zaoferowania 14 dni od dnia doręczenia Zamawiającemu prawidłowo wystawionej faktury VAT – Wykonawca otrzyma 10 pkt; w przypadku zaoferowania 21 dni od dnia doręczenia Zamawiającemu prawidłowo wystawionej faktury VAT – Wykonawca otrzyma 20 pkt;
Ważne: Oferty mające dłuższy niż 21 dni termin płatności zostaną uznane przez Zamawiającego jako oferty z terminem płatności 21 dni i nie otrzymają większej ilości punktów niż 20 pkt.
Ważne: W przypadku braku podania w formularzu oferty terminu płatności, bądź podania terminu krótszego niż 7 dni, takie oferty zostaną uznane przez Zamawiającego jako oferty z minimalnym dopuszczalnym terminem płatności 7 dni i nie otrzymają większej ilości punktów niż 0 pkt.
6. Całkowita liczba punktów, jaką otrzyma dana oferta zostanie obliczona według poniższego wzoru: LP = C+T+P, gdzie: LP – liczba punktów; C – punkty uzyskane w kryterium cena oferty; T – termin realizacji dostawy od złożenia zamówienia, P – termin płatności faktury.
7. W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawców wyjaśnień dotyczących treści złożonych ofert.
8. Jeżeli Zamawiający nie może dokonać wyboru oferty najkorzystniejszej ze względu na to, że zostały złożone oferty o takiej samej cenie, terminie realizacji dostawy od złożenia zamówienia oraz terminie płtaności faktury, Zamawiający wezwie Wykonawców, którzy złożyli te oferty, do złożenia w terminie określonym przez Zamawiającego ofert dodatkowych. Wykonawcy, składając oferty dodatkowe, nie mogą zaoferować cen wyższych niż zaoferowane w złożonych ofertach.
9. Zamawiający poprawi w ofercie oczywiste omyłki pisarskie i oczywiste omyłki rachunkowe z uwzględnieniem konsekwencji rachunkowych dokonanych poprawek oraz inne omyłki, polegające na niezgodności oferty z SWZ nie powodujące istotnych zmian w treści oferty, niezwłocznie powiadamiając o tym Wykonawcę, którego oferta została poprawiona.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin realizacji dostawy od złożenia zamówienia
4.3.6.) Waga: 20
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności faktury
4.3.6.) Waga: 20
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 5
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Dostawa ryb przetworzonych i konserwowanych
4.2.5.) Wartość części: 41157,50 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15200000-0 - Ryby przetworzone i konserwowane
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15220000-6 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2026-01-02 do 2026-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Ocenie będą podlegały wyłącznie oferty nie podlegające odrzuceniu.
2. Za najkorzystniejszą zostanie wybrana oferta, która uzyskała łącznie największą ilość punktów w ramach kryteriów:
1) cena oferty brutto (C) – waga kryterium 60 pkt;
2) termin realizacji dostawy od złożenia zamówienia (T) – waga kryterium 20 pkt;
3) termin płatności faktury (P) – waga kryterium 20 pkt.
3. Kryterium ceny (C) oceniane będzie według wzoru:
C = (Cn*/Cb) x 100 x 60% gdzie: C – ilość punktów w kryterium cena, Cn – najniższa cena brutto, Cb – cena brutto oferty badanej, 100 – wskaźnik stały, 60 % – procentowe znaczenie kryterium ceny.
* spośród wszystkich złożonych ofert niepodlegających odrzuceniu
przy czym: podstawą przyznania punktów w kryterium „cena oferty” będzie cena ofertowa brutto podana przez Wykonawcę w Formularzu ofertowym.
4. Kryterium termin realizacji dostawy od złożenia zamówienia (T) oceniane będzie następująco: w przypadku zaoferowania terminu realizacji dostaw: 1 dzień roboczy od złożenia zamówienia – Wykonawca otrzyma 20 punktów; w przypadku zaoferowania terminu realizacji dostaw: 2 dni robocze od złożenia zamówienia – Wykonawca otrzyma 10 punktów; Maksymalny termin realizacji dostawy od złożenia zamówienia wynosi 2 dni robocze. Termin liczony będzie od dnia złożenia zamówienia przez Zamawiającego. Przez dni robocze należy rozumieć dni od poniedziałku do piątku, z wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy. Termin dostawy musi być zaoferowany w pełnych dniach. W kryterium „termin realizacji dostawy od złożenia zamówienia” zostaną przyznane tylko w przypadku wskazania przez Wykonawcę w formularzu oferty liczby dni. W przypadku nieuzupełnienia informacji o liczbie dni, oferta otrzyma w danym kryterium 0 punktów. W przypadku zaoferowania terminu realizacji dostawy od złożenia zamówienia dłuższego niż 2 dni robocze, oferta otrzyma w danym kryterium 0 punktów.
5. Kryterium termin płatności faktury (P) oceniane będzie następująco: w przypadku zaoferowania 7 dni od dnia doręczenia Zamawiającemu prawidłowo wystawionej faktury VAT – Wykonawca otrzyma 0 pkt; w przypadku zaoferowania 14 dni od dnia doręczenia Zamawiającemu prawidłowo wystawionej faktury VAT – Wykonawca otrzyma 10 pkt; w przypadku zaoferowania 21 dni od dnia doręczenia Zamawiającemu prawidłowo wystawionej faktury VAT – Wykonawca otrzyma 20 pkt;
Ważne: Oferty mające dłuższy niż 21 dni termin płatności zostaną uznane przez Zamawiającego jako oferty z terminem płatności 21 dni i nie otrzymają większej ilości punktów niż 20 pkt.
Ważne: W przypadku braku podania w formularzu oferty terminu płatności, bądź podania terminu krótszego niż 7 dni, takie oferty zostaną uznane przez Zamawiającego jako oferty z minimalnym dopuszczalnym terminem płatności 7 dni i nie otrzymają większej ilości punktów niż 0 pkt.
6. Całkowita liczba punktów, jaką otrzyma dana oferta zostanie obliczona według poniższego wzoru: LP = C+T+P, gdzie: LP – liczba punktów; C – punkty uzyskane w kryterium cena oferty; T – termin realizacji dostawy od złożenia zamówienia, P – termin płatności faktury.
7. W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawców wyjaśnień dotyczących treści złożonych ofert.
8. Jeżeli Zamawiający nie może dokonać wyboru oferty najkorzystniejszej ze względu na to, że zostały złożone oferty o takiej samej cenie, terminie realizacji dostawy od złożenia zamówienia oraz terminie płtaności faktury, Zamawiający wezwie Wykonawców, którzy złożyli te oferty, do złożenia w terminie określonym przez Zamawiającego ofert dodatkowych. Wykonawcy, składając oferty dodatkowe, nie mogą zaoferować cen wyższych niż zaoferowane w złożonych ofertach.
9. Zamawiający poprawi w ofercie oczywiste omyłki pisarskie i oczywiste omyłki rachunkowe z uwzględnieniem konsekwencji rachunkowych dokonanych poprawek oraz inne omyłki, polegające na niezgodności oferty z SWZ nie powodujące istotnych zmian w treści oferty, niezwłocznie powiadamiając o tym Wykonawcę, którego oferta została poprawiona.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin realizacji dostawy od złożenia zamówienia
4.3.6.) Waga: 20
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności faktury
4.3.6.) Waga: 20
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 6
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Dostawa mrożonek
4.2.5.) Wartość części: 68769,20 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 15331170-9 - Warzywa mrożone
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15555000-3 - Lody i produkty podobne
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2026-01-02 do 2026-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Ocenie będą podlegały wyłącznie oferty nie podlegające odrzuceniu.
2. Za najkorzystniejszą zostanie wybrana oferta, która uzyskała łącznie największą ilość punktów w ramach kryteriów:
1) cena oferty brutto (C) – waga kryterium 60 pkt;
2) termin realizacji dostawy od złożenia zamówienia (T) – waga kryterium 20 pkt;
3) termin płatności faktury (P) – waga kryterium 20 pkt.
3. Kryterium ceny (C) oceniane będzie według wzoru:
C = (Cn*/Cb) x 100 x 60% gdzie: C – ilość punktów w kryterium cena, Cn – najniższa cena brutto, Cb – cena brutto oferty badanej, 100 – wskaźnik stały, 60 % – procentowe znaczenie kryterium ceny.
* spośród wszystkich złożonych ofert niepodlegających odrzuceniu
przy czym: podstawą przyznania punktów w kryterium „cena oferty” będzie cena ofertowa brutto podana przez Wykonawcę w Formularzu ofertowym.
4. Kryterium termin realizacji dostawy od złożenia zamówienia (T) oceniane będzie następująco: w przypadku zaoferowania terminu realizacji dostaw: 1 dzień roboczy od złożenia zamówienia – Wykonawca otrzyma 20 punktów; w przypadku zaoferowania terminu realizacji dostaw: 2 dni robocze od złożenia zamówienia – Wykonawca otrzyma 10 punktów; Maksymalny termin realizacji dostawy od złożenia zamówienia wynosi 2 dni robocze. Termin liczony będzie od dnia złożenia zamówienia przez Zamawiającego. Przez dni robocze należy rozumieć dni od poniedziałku do piątku, z wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy. Termin dostawy musi być zaoferowany w pełnych dniach. W kryterium „termin realizacji dostawy od złożenia zamówienia” zostaną przyznane tylko w przypadku wskazania przez Wykonawcę w formularzu oferty liczby dni. W przypadku nieuzupełnienia informacji o liczbie dni, oferta otrzyma w danym kryterium 0 punktów. W przypadku zaoferowania terminu realizacji dostawy od złożenia zamówienia dłuższego niż 2 dni robocze, oferta otrzyma w danym kryterium 0 punktów.
5. Kryterium termin płatności faktury (P) oceniane będzie następująco: w przypadku zaoferowania 7 dni od dnia doręczenia Zamawiającemu prawidłowo wystawionej faktury VAT – Wykonawca otrzyma 0 pkt; w przypadku zaoferowania 14 dni od dnia doręczenia Zamawiającemu prawidłowo wystawionej faktury VAT – Wykonawca otrzyma 10 pkt; w przypadku zaoferowania 21 dni od dnia doręczenia Zamawiającemu prawidłowo wystawionej faktury VAT – Wykonawca otrzyma 20 pkt;
Ważne: Oferty mające dłuższy niż 21 dni termin płatności zostaną uznane przez Zamawiającego jako oferty z terminem płatności 21 dni i nie otrzymają większej ilości punktów niż 20 pkt.
Ważne: W przypadku braku podania w formularzu oferty terminu płatności, bądź podania terminu krótszego niż 7 dni, takie oferty zostaną uznane przez Zamawiającego jako oferty z minimalnym dopuszczalnym terminem płatności 7 dni i nie otrzymają większej ilości punktów niż 0 pkt.
6. Całkowita liczba punktów, jaką otrzyma dana oferta zostanie obliczona według poniższego wzoru: LP = C+T+P, gdzie: LP – liczba punktów; C – punkty uzyskane w kryterium cena oferty; T – termin realizacji dostawy od złożenia zamówienia, P – termin płatności faktury.
7. W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawców wyjaśnień dotyczących treści złożonych ofert.
8. Jeżeli Zamawiający nie może dokonać wyboru oferty najkorzystniejszej ze względu na to, że zostały złożone oferty o takiej samej cenie, terminie realizacji dostawy od złożenia zamówienia oraz terminie płtaności faktury, Zamawiający wezwie Wykonawców, którzy złożyli te oferty, do złożenia w terminie określonym przez Zamawiającego ofert dodatkowych. Wykonawcy, składając oferty dodatkowe, nie mogą zaoferować cen wyższych niż zaoferowane w złożonych ofertach.
9. Zamawiający poprawi w ofercie oczywiste omyłki pisarskie i oczywiste omyłki rachunkowe z uwzględnieniem konsekwencji rachunkowych dokonanych poprawek oraz inne omyłki, polegające na niezgodności oferty z SWZ nie powodujące istotnych zmian w treści oferty, niezwłocznie powiadamiając o tym Wykonawcę, którego oferta została poprawiona.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin realizacji dostawy od złożenia zamówienia
4.3.6.) Waga: 20
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności faktury
4.3.6.) Waga: 20
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 7
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Dostawa jaj
4.2.5.) Wartość części: 23011,20 PLN
4.2.6.) Główny kod CPV: 03142500-3 - Jaja
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2026-01-02 do 2026-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1. Ocenie będą podlegały wyłącznie oferty nie podlegające odrzuceniu.
2. Za najkorzystniejszą zostanie wybrana oferta, która uzyskała łącznie największą ilość punktów w ramach kryteriów:
1) cena oferty brutto (C) – waga kryterium 60 pkt;
2) termin realizacji dostawy od złożenia zamówienia (T) – waga kryterium 20 pkt;
3) termin płatności faktury (P) – waga kryterium 20 pkt.
3. Kryterium ceny (C) oceniane będzie według wzoru:
C = (Cn*/Cb) x 100 x 60% gdzie: C – ilość punktów w kryterium cena, Cn – najniższa cena brutto, Cb – cena brutto oferty badanej, 100 – wskaźnik stały, 60 % – procentowe znaczenie kryterium ceny.
* spośród wszystkich złożonych ofert niepodlegających odrzuceniu
przy czym: podstawą przyznania punktów w kryterium „cena oferty” będzie cena ofertowa brutto podana przez Wykonawcę w Formularzu ofertowym.
4. Kryterium termin realizacji dostawy od złożenia zamówienia (T) oceniane będzie następująco: w przypadku zaoferowania terminu realizacji dostaw: 1 dzień roboczy od złożenia zamówienia – Wykonawca otrzyma 20 punktów; w przypadku zaoferowania terminu realizacji dostaw: 2 dni robocze od złożenia zamówienia – Wykonawca otrzyma 10 punktów; Maksymalny termin realizacji dostawy od złożenia zamówienia wynosi 2 dni robocze. Termin liczony będzie od dnia złożenia zamówienia przez Zamawiającego. Przez dni robocze należy rozumieć dni od poniedziałku do piątku, z wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy. Termin dostawy musi być zaoferowany w pełnych dniach. W kryterium „termin realizacji dostawy od złożenia zamówienia” zostaną przyznane tylko w przypadku wskazania przez Wykonawcę w formularzu oferty liczby dni. W przypadku nieuzupełnienia informacji o liczbie dni, oferta otrzyma w danym kryterium 0 punktów. W przypadku zaoferowania terminu realizacji dostawy od złożenia zamówienia dłuższego niż 2 dni robocze, oferta otrzyma w danym kryterium 0 punktów.
5. Kryterium termin płatności faktury (P) oceniane będzie następująco: w przypadku zaoferowania 7 dni od dnia doręczenia Zamawiającemu prawidłowo wystawionej faktury VAT – Wykonawca otrzyma 0 pkt; w przypadku zaoferowania 14 dni od dnia doręczenia Zamawiającemu prawidłowo wystawionej faktury VAT – Wykonawca otrzyma 10 pkt; w przypadku zaoferowania 21 dni od dnia doręczenia Zamawiającemu prawidłowo wystawionej faktury VAT – Wykonawca otrzyma 20 pkt;
Ważne: Oferty mające dłuższy niż 21 dni termin płatności zostaną uznane przez Zamawiającego jako oferty z terminem płatności 21 dni i nie otrzymają większej ilości punktów niż 20 pkt.
Ważne: W przypadku braku podania w formularzu oferty terminu płatności, bądź podania terminu krótszego niż 7 dni, takie oferty zostaną uznane przez Zamawiającego jako oferty z minimalnym dopuszczalnym terminem płatności 7 dni i nie otrzymają większej ilości punktów niż 0 pkt.
6. Całkowita liczba punktów, jaką otrzyma dana oferta zostanie obliczona według poniższego wzoru: LP = C+T+P, gdzie: LP – liczba punktów; C – punkty uzyskane w kryterium cena oferty; T – termin realizacji dostawy od złożenia zamówienia, P – termin płatności faktury.
7. W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawców wyjaśnień dotyczących treści złożonych ofert.
8. Jeżeli Zamawiający nie może dokonać wyboru oferty najkorzystniejszej ze względu na to, że zostały złożone oferty o takiej samej cenie, terminie realizacji dostawy od złożenia zamówienia oraz terminie płtaności faktury, Zamawiający wezwie Wykonawców, którzy złożyli te oferty, do złożenia w terminie określonym przez Zamawiającego ofert dodatkowych. Wykonawcy, składając oferty dodatkowe, nie mogą zaoferować cen wyższych niż zaoferowane w złożonych ofertach.
9. Zamawiający poprawi w ofercie oczywiste omyłki pisarskie i oczywiste omyłki rachunkowe z uwzględnieniem konsekwencji rachunkowych dokonanych poprawek oraz inne omyłki, polegające na niezgodności oferty z SWZ nie powodujące istotnych zmian w treści oferty, niezwłocznie powiadamiając o tym Wykonawcę, którego oferta została poprawiona.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin realizacji dostawy od złożenia zamówienia
4.3.6.) Waga: 20
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności faktury
4.3.6.) Waga: 20
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak
5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:
Art. 109 ust. 1 pkt 4
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak
5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.
1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy nie podlegają wkluczeniuna zasadach określonych w Rozdziale VII SWZ oraz spełniają określone przez Zamawiającego warunki udziału w postępowaniu.
2. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące:
1) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym – Zamawiający nie stawia warunku w tym zakresie,
2) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów – Zamawiający nie stawia warunku w tym zakresie,
3) sytuacji ekonomicznej i finansowej – Zamawiający nie stawia warunku w tym zakresie,
4) zdolności technicznej lub zawodowej – Zamawiający uzna ten warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, wykonał należycie minimum 2 dostawy żywności – Wykaz dostaw stanowi Załącznik Nr 8 do SWZ.
3. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli przynajmniej jeden z Wykonawców spełni warunek dotyczący zdolności technicznej. W przypadku powoływania się przez Wykonawcę na zasoby innego podmiotu w zakresie zdolności technicznej, w rozumieniu art. 118 ust. 1 ustawy Pzp, Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeśli podmiot ten wykaże, że prawidłowo zrealizował dostawy w wymaganym zakresie. Podmiot, który zobowiązuje się udostępnić Wykonawcy swoje zasoby w zakresie zdolności technicznej, nie jest zobowiązany bezpośrednio uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia jako Podwykonawca (w przypadku uzyskania zamówienia przez Wykonawcę).