BZP: Usługa cateringowa zbiorowego żywienia dzieci w Samorządowego Żłobka „Małe Misie” w Wysiołku Luborzyckim oraz Filii w Głębokiej dla dzieci w wieku 20 tygodni do 3 lat wraz z dietami.
16.12.2025
2025/BZP 00603929/01
Samorządowy Żłobek MAŁE MISIE
Dane ogłoszeniodawcy znajdują się w treści ogłoszenia.
Ogłoszenie o zamówieniu
Usługi
Usługa cateringowa zbiorowego żywienia dzieci w Samorządowego Żłobka „Małe Misie” w Wysiołku Luborzyckim
oraz Filii w Głębokiej dla dzieci w wieku 20 tygodni do 3 lat wraz z dietami.
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: Samorządowy Żłobek MAŁE MISIE
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 380751051
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Szkolna 1
1.5.2.) Miejscowość: Wysiołek Luborzycki
1.5.3.) Kod pocztowy: 32-010
1.5.4.) Województwo: małopolskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL214 - Krakowski
1.5.7.) Numer telefonu: 123128021
1.5.8.) Numer faksu: zlobekluborzyca@gmail.com
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zlobekluborzyca@gmail.com
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://malemisieluborzyca.pl/
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ogólne usługi publiczne
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Tak
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Usługa cateringowa zbiorowego żywienia dzieci w Samorządowego Żłobka „Małe Misie” w Wysiołku Luborzyckim
oraz Filii w Głębokiej dla dzieci w wieku 20 tygodni do 3 lat wraz z dietami.
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-31c59d6c-6be2-4e7b-aac4-ea47289b5b38
2.5.) Numer ogłoszenia: 2025/BZP 00603929
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2025-12-16
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Nie
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.13.) O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, którzy spełniają warunki określone w art. 361 ustawy – usługi społeczne: Tak
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-31c59d6c-6be2-4e7b-aac4-ea47289b5b383.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https:// ezamowienia.gov.pl
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: postępowaniu o udzielenie zamówienia
komunikacja między zamawiającym a wykonawcą odbywa się przy użyciu :
a) platformy e-zamówienia: https:// ezamowienia.gov.pl
3.7.) Adres strony internetowej, pod którym są dostępne narzędzia, urządzenia lub formaty plików, które nie są ogólnie dostępne: https:// ezamowienia.gov.pl
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE)
2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie
swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE
L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, Zamawiający informuje, że: 1) jest administratorem danych osobowych Wykonawcy oraz
osób, których dane Wykonawca przekazał w niniejszym postępowaniu; 2) dane osobowe Wykonawcy przetwarzane będą na
podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego pn: „Przygotowanie i
dostarczenie posiłków dla dzieci w wieku 20 miesięcy - 3 lat uczęszczających do Samorządowego Żłobka "Małe Misie" oraz Filii w
Głębokiej, prowadzonym w trybie podstawowym; 3) odbiorcami danych osobowych Wykonawcy będą osoby lub podmioty, którym
udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o art. 18 oraz art. 74 ustawy Pzp; 4) dane osobowe Wykonawcy będą
przechowywane, zgodnie z art. 78 ust. 1 ustawy Pzp, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia,
w sposób gwarantujący jego nienaruszalność. 5) obowiązek podania przez Wykonawcę danych osobowych bezpośrednio go
dotyczących jest wymogiem ustawowym określonym w przepisach ustawy Pzp, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie
zamówienia publicznego; konsekwencje niepodania określonych danych wynikają z ustawy Pzp; 6) w odniesieniu do danych
osobowych Wykonawcy decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosowanie do art. 22 RODO;
7) Wykonawca posiada: − na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych dotyczących Wykonawcy; − na
podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania danych osobowych, o ile ich zmiana nie skutkuje zmianą wyniku postępowania o
udzielenie zamówienia publicznego ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym z ustawą Pzp oraz nie narusza
integralności protokołu oraz jego załączników; − na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia
przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO; − prawo do wniesienia
skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy Wykonawca uzna, że przetwarzanie jego danych osobowych narusza
przepisy RODO;
3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): Wykonawcy nie przysługuje: − w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do
usunięcia danych osobowych; − prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO; − na podstawie art. 21
RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania danych osobowych
Wykonawcy jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO. W przypadku, gdy wykonanie obowiązków, o których mowa w art. 15 ust. 1-3
rozporządzenia 2016/679, wymagałoby niewspółmiernie dużego wysiłku, Zamawiający może żądać od osoby, której dane dotyczą,
wskazania dodatkowych informacji mających na celu sprecyzowanie żądania, w szczególności podania nazwy lub daty
postępowania o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursu.
Skorzystanie przez osobę, której dane dotyczą, z uprawnienia do sprostowania lub uzupełnienia danych osobowych, o którym mowa
w art. 16 rozporządzenia 2016/679, nie może skutkować zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia publicznego lub
konkursu ani zmianą postanowień umowy w zakresie niezgodnym z ustawą. Wystąpienie z żądaniem, o którym mowa w art. 18 ust.
1 rozporządzenia 2016/679, nie ogranicza przetwarzania danych osobowych do czasu zakończenia postępowania o udzielenie
zamówienia publicznego lub konkursu. W przypadku danych osobowych zamieszczonych przez Zamawiającego w Biuletynie
Zamówień Publicznych, prawa, o których mowa w art. 15 i art. 16 rozporządzenia 2016/679, są wykonywane w drodze żądania
skierowanego do Zamawiającego.
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: ZP.2.2025/ŻŁ
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Usługi
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.1.5.) Wartość zamówienia: 450000,00 PLN
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest wykonanie usługi pn. Przygotowanie i dostarczenie posiłków dla dzieci w wieku 20 tygodni- 3
lat uczęszczających do Samorządowego Żłobka "Małe Misie: w Wysiołku Luborzyckim oraz Filii w Głębokiej z
uwzględnieniem specyficznych wymagań żywieniowych.
Przedmiot zamówienia obejmuje przygotowanie i dostarczenie czterech posiłków dziennie tj. śniadanie+ napój, II śniadanie,
obiad dwudaniowy (zupa, drugie danie) + napój, podwieczorek + napój dla grupy maksymalnie 125 dzieci ( ilość dzieci może
ulec zmianie) w okresie od 01.01.2025 do 31.12.2025r.
4.2.6.) Główny kod CPV: 55523100-3 - Usługi w zakresie posiłków szkolnych
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków
55520000-1 - Usługi dostarczania posiłków
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2026-01-02 do 2025-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Tak
4.2.14.) Przedmiot, wielkość lub zakres oraz warunki zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Usługa cateringowa
4.3.) Kryteria oceny ofert
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1)Cena (C) – waga kryterium 40 %
* spośród wszystkich złożonych ofert niepodlegających odrzuceniu
(Cn/Cb x 100) x W = ilość punktów
w tym:
Cn - cena całkowita z VAT najniższa spośród ważnych ofert
Cb – cena całkowita z VAT oferty badanej
2)Odległość miejsca przygotowywania posiłków od siedziby Zamawiającego (O) – waga 30 %
do 10 km – 100pkt
powyżej 10 km do 15 km – 60pkt
powyżej 15 km do 20 km – 20 pkt
powyżej 20 km – 0 pkt
Po= punkty uzyskane x30%
20 km to wymóg techniczny realizacji, nie preferencja lokalna.
Kryterium nie ma na celu ograniczenia konkurencji, lecz zapewnienie terminowej realizacji dostaw wynikającej ze specyfiki żywienia
dzieci do lat 3.”
3) Norma emisji spalin pojazdów wykorzystywanych do realizacji zamówienia - Flota (F) – waga 20%
4)Doświadczenie dietetyka, doświadczenie w przygotowywaniu diet eliminacyjnych oraz żywienie dzieci do lat 3. - waga 10 %
1. liczbę punktów (P) w ramach ww. kryteriów, wyliczona zgodnie z poniższym wzorem:
P = C + O + F+ D
gdzie:
C – łączna liczba punktów oferty cenowej
O –łączna liczba punktów odległość miejsca przygotowywania posiłków od siedziby zamawiającego
F - łączna liczba punktów w kryterium emisja - flota
D - łączna liczba punktów w kryterium oświadczenie dietetyka, doświadczenie w przygotowywaniu diet eliminacyjnych oraz żywienie
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 40,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium:
inne.4.3.5.) Nazwa kryterium: Odległość miejsca przygotowywania posiłków od siedziby Zamawiającego (O) – waga 30 %
4.3.6.) Waga: 30
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium:
inne.4.3.5.) Nazwa kryterium: Norma emisji spalin pojazdów wykorzystywanych do realizacji zamówienia - Flota (F) – waga 20%
4.3.6.) Waga: 20
Kryterium 4
4.3.4.) Rodzaj kryterium:
inne.4.3.5.) Nazwa kryterium: )Doświadczenie dietetyka, doświadczenie w przygotowywaniu diet eliminacyjnych oraz żywienie dzieci do lat 3. - waga 10 %
4.3.6.) Waga: 10
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak
5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.
1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy nie podlegają wykluczeniu na zasadach określonych wRozdziale IX SWZ, oraz spełniają określone przez Zamawiającego warunki udziału w postępowaniu.
2. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki dotyczące:
1) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym
Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.
2) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów
Wykonawca spełni warunek, jeżeli wykaże, że posiadają aktualną decyzję właściwego terenowo Organu Inspekcji Sanitarnej
stwierdzającą spełnienie wymagań higieniczno - zdrowotnych do produkcji posiłków oraz możliwości prowadzenia cateringu
zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2023 r. poz. 1448),
3) sytuacji ekonomicznej lub finansowej
Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.
4) zdolności technicznej lub zawodowej
Wykonawca spełni warunek, jeżeli wykaże, że:
a) w okresie ostatnich pięciu lat przed upływem składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym
okresie wykonał należycie co najmniej przynajmniej 1 usługę polegające na świadczeniu usług cateringowych zbiorowego
żywienia dzieci (polegających na przygotowaniu i dostarczeniu gotowych posiłków) o wartości nie mniejszej niż 150 000,00
zł brutto oraz wykonał należycie usługę polegającą na świadczeniu usług cateringowych zbiorowego żywienia dzieci.
Do wykazu usług wymagane będą dowody określające, czy usługi, na które powołuje się wykonawca zostały wykonane
należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty sporządzone przez podmiot, na rzecz
którego usługi zostały wykonane;
b) dysponuje co najmniej dwoma pojazdami – transportem, spełniającym warunki sanitarne Państwowej Stacji SanitarnoEpidemiologicznej, zgodnie z normami HACCP – środkiem transportu dopuszczonym decyzją Państwowego Powiatowego
Ogłoszenie nr z dnia
Biuletyn Zamówień Publicznych Ogłoszenie o zamówieniu - Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy - Usługi
Inspektoratu Sanitarnego do przewozu posiłków dla potrzeb zbiorowego żywienia.
Zamawiający informuje, że dla potrzeb spełniania warunków opisanych, powyżej, jeżeli wartości zostaną podane w walutach
innych niż zł, Zamawiający w celu przeliczenia waluty na zł/PLN przyjmie średni kurs zł do tej waluty podawany przez NBP
na dzień opublikowania ogłoszenia
o zamówieniu dotyczącego niniejszego postępowania w BZP.
4. Zamawiający może na każdym etapie postępowania, uznać, że Wykonawca nie posiada wymaganych zdolności, jeżeli
posiadanie przez Wykonawcę sprzecznych interesów, w szczególności zaangażowanie zasobów technicznych lub
zawodowych Wykonawcy w inne przedsięwzięcia gospodarcze wykonawcy może mieć negatywny wpływ na realizację
zamówienia.
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: Zgodne z SWZ - X. OŚWIADCZENIA I DOKUMENTY, JAKIE ZOBOWIĄZANI SĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU
WYKAZANIA BRAKU PODSTAW WYKLUCZENIA ORAZ POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W
POSTĘPOWANIU
5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: Zgodnie ze SWZ - Wykonawca spełni warunek, jeżeli wykaże, że:
a) w okresie ostatnich pięciu lat przed upływem składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie wykonał należycie co najmniej przynajmniej 1 usługę polegające na świadczeniu usług cateringowych zbiorowego żywienia dzieci (polegających na przygotowaniu i dostarczeniu gotowych posiłków) o wartości nie mniejszej niż 150 000,00 zł brutto oraz wykonał należycie usługę polegającą na świadczeniu usług cateringowych zbiorowego żywienia dzieci.
Do wykazu usług wymagane będą dowody określające, czy usługi, na które powołuje się wykonawca zostały wykonane należycie, przy czym dowodami, o których mowa, są referencje bądź inne dokumenty sporządzone przez podmiot, na rzecz którego usługi zostały wykonane;
b) dysponuje co najmniej dwoma pojazdami – transportem, spełniającym warunki sanitarne Państwowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej, zgodnie z normami HACCP – środkiem transportu dopuszczonym decyzją Państwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego do przewozu posiłków dla potrzeb zbiorowego żywienia.
5.8.) Wykaz przedmiotowych środków dowodowych:
Zgodne z SWZ - X. OŚWIADCZENIA I DOKUMENTY, JAKIE ZOBOWIĄZANI SĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELUWYKAZANIA BRAKU PODSTAW WYKLUCZENIA ORAZ POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W
POSTĘPOWANIU
5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie
5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:
Zgodnie ze SWZ podpunkt XSEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Tak
6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
Wszelkie zmiany i uzupełnienia treści umowy wymagają aneksu sporządzonego z zachowaniem formy pisemnej podrygorem nieważności.
2. Wszelkie zmiany w umowie mogą być dokonane za zgodą obu stron umowy wyrażoną na piśmie pod rygorem
nieważności takich zmian i będą one dopuszczalne wyłącznie w granicach unormowania art. 455 Pzp.
3. Zamawiający dopuszcza możliwość zmian umowy w następujących przypadkach:
1) gdy konieczność zmiany umowy związana jest ze zmianą przepisów prawa wpływającą na sposób realizacji umowy;
2) aktualizacji danych Wykonawcy,
3) wystąpienia tzw. siły wyższej, za którą uważa się wszelkie nieznane stronom w chwili zawierania umowy zdarzenia,
zaistniałe niezależnie od woli stron, i na których zaistnienie strony nie miały żadnego wpływu jak np. wojna, atak
terrorystyczny, epidemie, pożar, strajki, awarie, zarządzenia władz, wypadki komunikacyjne, przełomy i zatory drogowe,
wystąpienie wyjątkowo nie sprzyjających warunków atmosferycznych uniemożliwiających wykonawcy należyte wykonanie
usługi min.: powódź, długotrwała śnieżyca, zaspy śnieżne, gwałtowne opady atmosferyczne, gołoledź,
4) wystąpienia innych, nie wymienionych powyżej okoliczności, których strony umowy nie były w stanie przewidzieć, pomimo
zachowania należytej staranności,
5) w przypadku urzędowej zmiany stawki podatku od towarów i usług oraz urzędowej zmiany minimalnego wynagrodzenia
za pracę albo minimalnej stawki godzinowej, jeżeli zmiany te będą miały wpływ na koszty wykonania zamówienia przez
wykonawcę. Wykonawca musi udowodnić wpływ ww. zmiany na wysokość wynagrodzenia umownego,
7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin składania ofert: 2025-12-23 09:00
8.2.) Miejsce składania ofert: Platforma e-zamówienia
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2025-12-23 09:30
8.4.) Termin związania ofertą: do 2026-01-22
SEKCJA IX – POZOSTAŁE INFORMACJE
Zamawiający wymaga, aby wykonawca wraz z ofertą złożył wszystkie wymagane zawarte SWZ podmiotowe środkidowodowe potwierdzające brak podstaw do wykluczenia oraz spełnianie warunków udziału w postępowaniu, zgodnie z art.
107 ust. 1 ustawy Pzp. Niezłożenie tych środków dowodowych w przewidzianym terminie stanowi podstawę do odrzucenia
oferty na podstawie art. 226 ust. 1 pkt 2 lit. c Pzp.