BZP: Zakup i sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby stołówki szkolnej w Zespole Szkół w Serokomli w roku szkolnym 2025/2026
22.08.2025
2025/BZP 00388143/01
ZESPÓŁ SZKÓŁ W SEROKOMLI
Dane ogłoszeniodawcy znajdują się w treści ogłoszenia.
Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Zakup i sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby stołówki szkolnej w Zespole Szkół w Serokomli w roku szkolnym 2025/2026
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: ZESPÓŁ SZKÓŁ W SEROKOMLI
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 061346113
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: ul. Warszawska 28
1.5.2.) Miejscowość: Serokomla
1.5.3.) Kod pocztowy: 21-413
1.5.4.) Województwo: lubelskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL815 - Puławski
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zsserokomla@zsserokomla.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://zsserokomla.bip.lubelskie.pl
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inny zamawiający
Jednostka oświatowa podległa jednostce administracji samorządowej
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Zakup i sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby stołówki szkolnej w Zespole Szkół w Serokomli w roku szkolnym 2025/2026
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-a0359c49-6322-4665-85f4-f0af6042db18
2.5.) Numer ogłoszenia: 2025/BZP 00388143
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2025-08-22
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2025/BZP 00386604/01/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.1 Zakup i sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby stołówki szkolnej w Zespole Szkół w Serokomli w roku szkolnym 2025/2026
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-a0359c49-6322-4665-85f4-f0af6042db183.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: Komunikacja w postępowaniu, z wyłączeniem składania ofert, odbywa się drogą
elektroniczną za pośrednictwem formularzy do komunikacji dostępnych w zakładce „Formularze” („Formularze do komunikacji”). Za
pośrednictwem „Formularzy do komunikacji” odbywa się w szczególności przekazywanie wezwań i zawiadomień, zadawanie pytań i
udzielanie odpowiedzi. Formularze do komunikacji umożliwiają również dołączenie załącznika do przesyłanej wiadomości.
W szczególnie uzasadnionych przypadkach uniemożliwiających komunikację Wykonawcy i Zamawiającego za pośrednictwem
Platformy e-Zamówienia, Zamawiający, tj. awaria i niedostępność Platformy e-Zamówienia, zamawiający dopuszcza komunikację za
pomocą poczty elektronicznej na adres e-mail:zsserokomla@zsserokomla.pl
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Komunikacja w postępowaniu, z
wyłączeniem składania ofert, odbywa się drogą elektroniczną za pośrednictwem formularzy do komunikacji dostępnych w zakładce
„Formularze” („Formularze do komunikacji”) na platformie e-zamowienia pod adresem https://ezamowienia.gov.pl. Za pośrednictwem
„Formularzy do komunikacji” odbywa się w szczególności przekazywanie wezwań i zawiadomień, zadawanie pytań i udzielanie
odpowiedzi. Formularze do komunikacji umożliwiają również dołączenie załącznika do przesyłanej wiadomości (przycisk „dodaj
załącznik”). W przypadku załączników, które są zgodnie z ustawą Prawo zamówień publicznych lub rozporządzeniem Prezesa Rady
Ministrów w sprawie wymagań dla dokumentów elektronicznych opatrzone kwalifikowanym podpisem elektronicznym, mogą być
opatrzone, zgodnie z wyborem wykonawcy/wykonawcy wspólnie ubiegającego się o udzielenie zamówienia/podmiotu
udostępniającego zasoby, podpisem typu zewnętrznego lub wewnętrznego. W zależności od rodzaju podpisu i jego typu
(zewnętrzny, wewnętrzny) dodaje się uprzednio podpisane dokumenty wraz z wygenerowanym plikiem podpisu (typ zewnętrzny) lub
dokument z wszytym podpisem (typ wewnętrzny). Możliwość korzystania w postępowaniu z „Formularzy do komunikacji” w pełnym
zakresie wymaga posiadania konta „Wykonawcy” na Platformie e-Zamówienia oraz zalogowania się na Platformie e-Zamówienia. Do
korzystania z „Formularzy do komunikacji” służących do zadawania pytań dotyczących treści dokumentów zamówienia
wystarczające jest posiadanie tzw. Konta uproszczonego na Platformie e-Zamówienia. W przypadku problemów technicznych i
awarii związanych z funkcjonowaniem Platformy e-Zamówienia użytkownicy mogą skorzystać ze wsparcia technicznego dostępnego
pod numerem telefonu (32) 77 88 999 lub drogą elektroniczną poprzez formularz udostępniony na stronie internetowej
https://ezamowienia.gov.pl w zakładce „Zgłoś problem”. Wykonawca zamierzający wziąć udział w postępowaniu o udzielenie
zamówienia publicznego musi posiadać konto „Wykonawca” na Platformie e-Zamówienia. Szczegółowe informacje na temat
zakładania kont podmiotów oraz zasady i warunki korzystania z Platformy e-Zamówienia określa Regulamin Platformy e-
Zamówienia, dostępny na stronie internetowej https://ezamowienia.gov.pl. Przeglądanie i pobieranie publicznej treści dokumentacji
postępowania nie wymaga posiadania konta na Platformie e-Zamówienia ani logowania. Maksymalny rozmiar plików przesyłanych
za pośrednictwem „Formularzy do komunikacji” wynosi 150 MB (wielkość ta dotyczy plików przesyłanych jako załączniki do jednego
formularza). Sposób sporządzenia dokumentów elektronicznych lub dokumentów elektronicznych będących kopią elektroniczną
treści zapisanej w postaci papierowej (cyfrowe odwzorowania) musi być zgodny z wymaganiami określonymi w
rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów w sprawie wymagań dla dokumentów elektronicznych. Dokumenty elektroniczne, o których
mowa w § 2 ust. 1 rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów w sprawie wymagań dla dokumentów elektronicznych, sporządza się w
postaci elektronicznej, w formatach danych określonych w przepisach rozporządzenia Rady Ministrów w sprawie Krajowych Ram
Interoperacyjności, z uwzględnieniem rodzaju przekazywanych danych i przekazuje się jako załączniki. W przypadku formatów, o
których mowa w art. 66 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych, ww. regulacje nie będą miały bezpośredniego zastosowania.
Informacje, oświadczenia lub dokumenty, inne niż wymienione w § 2 ust. 1 rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów w sprawie
wymagań dla dokumentów elektronicznych, przekazywane w postępowaniu sporządza się w postaci elektronicznej: - w formatach
danych określonych w przepisach rozporządzenia Rady Ministrów w sprawie Krajowych Ram Interoperacyjności (i przekazuje się
jako załącznik), lub - jako tekst wpisany bezpośrednio do wiadomości przekazywanej przy użyciu środków komunikacji elektronicznej
(np. w treści wiadomości e-mail lub w treści „Formularza do komunikacji”).
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE)
2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie
swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o danych) (Dz. U. UE L119 z dnia
4 maja 2016 r., str. 1; zwanym dalej „RODO”) informujemy, że:
1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Wójt Gminy Serokomla;
2) administrator wyznaczył Inspektora Danych Osobowych, z którym można się kontaktować pod adresem e-mail:
iod@gminaserokomla.pl;
3) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO
w celu związanym z przedmiotowym postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego.
4) odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w
oparciu o art. 74 ustawy PZP
5) Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane, zgodnie z art. 78 ust. 1 PZP przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania
o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy;
6) obowiązek podania przez Panią/Pana danych osobowych bezpośrednio Pani/Pana dotyczących jest wymogiem ustawowym
określonym w przepisanych ustawy PZP, związanym z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego.
7) w odniesieniu do Pani/Pana danych osobowych decyzje nie będą podejmowane w sposób zautomatyzowany, stosownie do art. 22 RODO.
8) posiada Pani/Pan:
a) na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących (w przypadku, gdy skorzystanie z tego
prawa wymagałoby po stronie administratora niewspółmiernie dużego wysiłku może zostać Pani/Pan zobowiązana do wskazania
dodatkowych informacji mających na celu sprecyzowanie żądania, w szczególności podania nazwy lub daty postępowania o
udzielenie zamówienia publicznego lub konkursu albo sprecyzowanie nazwy lub daty zakończonego postępowania o udzielenie
zamówienia);
b) na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania Pani/Pana danych osobowych (skorzystanie z prawa do sprostowania nie
może skutkować zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia publicznego ani zmianą postanowień umowy w zakresie
niezgodnym z ustawą PZP oraz nie może naruszać integralności protokołu oraz jego załączników);
c) na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem
okresu trwania postępowania o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursu oraz przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2
RODO (prawo do ograniczenia przetwarzania nie ma zastosowania w odniesieniu do przechowywania, w celu zapewnienia
korzystania ze środków ochrony prawnej lub w celu ochrony praw innej osoby fizycznej lub prawnej, lub z uwagi na ważne względy
interesu publicznego Unii Europejskiej lub państwa członkowskiego);
d) prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych
osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO;
9) nie przysługuje Pani/Panu:
a) w związku z art. 17 ust. 3 lit. b, d lub e RODO prawo do usunięcia danych osobowych;
b) prawo do przenoszenia danych osobowych, o którym mowa w art. 20 RODO;
c) na podstawie art. 21 RODO prawo sprzeciwu, wobec przetwarzania danych osobowych, gdyż podstawą prawną przetwarzania
Pani/Pana danych osobowych jest art. 6 ust. 1 lit. c RODO;
10) przysługuje Pani/Panu prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego na niezgodne z RODO przetwarzanie Pani/Pana danych
osobowych przez administratora. Organem właściwym dla przedmiotowej skargi jest Urząd Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki
2, 00-193 Warszawa.
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: ZS.ZP.271.1.2025
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 7
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Dostawa produktów zwierzęcych, mięsa, podrobów i przetworów mięsnych.
Ćwiartka świeża drobiowa - 400kg
Porcje rosołowe drobiowe - 50kg
Udziec z kurcząt - 300kg
Filet z piersi kurczaka - 550kg
Skrzydła z indyka - 200kg
Filet świeży z indyka - 160kg
Mięso gulaszowe z indyka - 250kg
Łopatka świeża wieprzowa b/k - 300kg
Karczek świeży wieprzowy b/k - 150kg
Kiełbasa śląska - 100kg
Mięso gulaszowe wieprzowe - 50kg
Mięso mielone wołowo-wieprzowe 500g - 200kg
Schab wieprzowy świeży b/k - 400kg
Szynka surowa bez kości i skóry, odtłuszczona - 250kg
Szynka z indyka - 35kg
Szynka z piersi kurczaka - 55kg
Szynka w siatce - 20kg
Szynka wołowa gotowana plastry - 15kg
Pasztet drobiowy opakowanie 195 g - 55szt
Parówki - 350kg
Żeberka paski - 100kg
4.2.6.) Główny kod CPV: 15113000-3 - Wieprzowina
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15111100-0 - Wołowina
15131130-5 - Wędliny
15131420-5 - Pulpety mięsne
15112000-6 - Drób
15131135-0 - Wędliny drobiowe
15131500-0 - Produkty drobiowe
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2026-09-30
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze ofert Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert:
Cena (C) – waga kryterium 60 %
Termin realizacji dostawy jednorazowej (T) – waga kryterium 40%
Zasady oceny ofert w poszczególnych kryteriach:
Cena (C) – waga 60%
W ramach kryterium „Cena” ocena ofert zostanie dokonana przy zastosowaniu wzoru:
C = (Cn/Co) x 60% x 100
gdzie:
C – liczba punktów w ramach kryterium „Cena”,
Cn - najniższa cena spośród ofert ocenianych
Co - cena oferty ocenianej
Podstawą przyznania punktów w kryterium „cena” będzie cena ofertowa brutto podana przez Wykonawcę w Formularzu Ofertowym.
Cena ofertowa brutto musi uwzględniać wszelkie koszty jakie Wykonawca poniesie w związku z realizacją przedmiotu zamówienia.
Z uwagi na postanowienia art. 225 ust. 1 PZP, jeżeli złożono ofertę, której wybór prowadziłby do powstania u Zamawiającego
obowiązku podatkowego zgodnie z przepisami o podatku od towarów i usług, Zamawiający w celu oceny takiej oferty dolicza do
przedstawionej w niej ceny podatek od towarów i usług, który miałby obowiązek rozliczyć zgodnie z tymi przepisami.
Termin realizacji dostawy jednorazowej (T) – waga 40%
W ramach kryterium Termin realizacji dostawy jednorazowej (T) oceniany będzie czas realizacji dostaw, liczony w dniach roboczych
od dnia złożenia zamówienia przez upoważnione przez Zamawiającego osoby. Minimalny termin realizacji dostaw, jaki może
zaoferować wykonawca to 1 dzień roboczy. Maksymalny termin jaki może zaoferować wykonawca to 4 dni robocze. Wysokość
przyznanych punktów będzie zależała od długości zaproponowanego przez Wykonawcę terminu, w którym każdorazowo będzie
następować realizacja dostaw (pojedynczych zamówień) licząc od dnia złożenia zamówienia przez upoważnione przez
Zamawiającego osoby.
Punktacja zostanie przyznana następująco:
- Termin realizacji dostawy jednorazowej – 4 dni – 10 pkt
- Termin realizacji dostawy jednorazowej – 3 dni – 20 pkt
- Termin realizacji dostawy jednorazowej – 2 dni – 30 pkt
- Termin realizacji dostawy jednorazowej – 1 dzień – 40 pkt
Jeśli termin realizacji dostawy jednorazowej nie zostanie podany w formularzu ofertowym, zostanie to potraktowane przez
Zamawiającego jak termin dłuższy niż 4 dni, w takim przypadku oferta otrzyma 0 punktów.
W przypadku zaoferowania przez Wykonawcę terminu realizacji dostawy jednorazowej w tym samym dniu co złożone zamówienie
oferta otrzyma maksymalną liczbę punktów w tym kryterium, tj. 40 pkt.
Sposób obliczenia ostatecznej oceny ofert: S = C + T, gdzie:
S – suma przyznanych punktów ze składowych będących cząstkowymi kryteriami oceny ofert;
C, T – zgodnie z definicjami jak powyżej.
Łącznie oferta najkorzystniejsza może uzyskać maksymalnie 100 pkt.
Punktacja przyznawana ofertom w poszczególnych kryteriach oceny ofert będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po
przecinku, zgodnie z zasadami arytmetyki.
W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień dotyczących treści złożonej oferty, w tym
zaoferowanej ceny.
Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta zostanie uznana za najkorzystniejszą.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin realizacji dostawy jednorazowej
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Dostawa oleju, produktów przemiału ziarna, owoców, warzyw i podobnych produktów przetworzonych, różnych produktów spożywczych
Ananas plastry w syropie 565g/ 340g waga netto po odsączeniu- , puszka z otwieraczem - 40szt
Bazylia opakowanie 10g, korzenno-balsamiczny zapach i
lekko kwaskowaty, chłodząco - orzeźwiający smak - 80szt
Biszkopty okrągłe 100g, bez dodatku cukru - 50szt
Biszkopty podłużne 100g, bez dodatku cukrus - 50szt
Bułka tarta– op. 500 g, z dodatkiem skrobi pszennej bezglutenowej, bez szkodników - 250szt
Cebula suszona opakowanie 15g - 500szt
Chrzan tarty słoik szklany 300g - 30szt
Ciecierzyca Cieciorka ziarno opakowanie 1kg - 15kg
Cukier biały kryształ opakowanie 1kg, torba papierowa - 350kg
Cukier brązowy 500g - 50szt
Cukier waniliowy opakowanie 16g CUKIER Z PRAWDZIWĄ WANILIĄ - NIE WANILINOWY - o składzie - cukier trzcinowy, mielona wanilia burbon (min.1,5%), certyfikowany BIO. - 40szt
Cynamon mielony opakowanie 15g, - 30szt
Cynamon cały, opakowanie 3 szt., - 30szt
Czarnuszka opakowanie 20g - 3 szt
Czekolada gorzka – o obniżonej zawartości tłuszczu, min. 70% kakao lub miazgi kakaowej, op. 100g - 20szt
Czosnek granulowany opakowanie 20g, suszony czosnek
100%, smak ostry, kolor jasnokremowy, konsystencja sypka, zapach swoisty dla czosnku - 150szt
Drożdże opakowanie 100g - 10szt
Dżem n/s różne smaki 280g, sporządzony z 40 gowoców na 100 g produktu, - 70szt
Estragon opakowanie 10g - 45szt
Fasola Biała Drobna opakowanie 400g - 50szt
Fasola czerwona konserwowa, Puszka 400 g z otwieraczem - 22szt
Gałka muszkatołowa mielona opakowanie 10g - 50szt
Goździki całe opakowanie 10g - 30szt
Groch łupany opakowanie 500g - 55szt
Groszek konserwowy opakowanie 400g - 90szt
Herbata ekspresowa czarna opakowanie 36g, bez zawieszki - 100szt
Herbata owocowa 20szt. owoce leśne opakowanie 34g, bez zawieszki - 600szt
Imbir mielony opakowanie 15g - 15szt
Kakao naturalne opakowanie 80g - 20szt
Kasza bulgur opakowanie 4x 100g, z pełnego ziarna pszenicy durum (pszenicy twardej, makaronowej), - 175szt
Kasza kuskus, opakowanie 4x100g, - 50szt
Kasza gryczana, opakowanie 4x100g, - 140szt
Kasza jaglana opakowanie 400g, bez szkodników - 100szt
Kasza jęczmienna pęczak 0,9kg, - 55szt
Kasza jęczmienna wiejska średnia 1kg, - 40kg
Kasza manna opakowanie 1kg, - 20kg
Kawa Inka opakowanie 150g - 35szt
Kawa zbożowa 35szt\147g - 2szt
Ketchup łagodny opakowanie 480g - 150szt
Kmin rzymski mielony opakowanie 15g - 10szt
Kminek opakowanie 10g - 30szt
Kolendra opakowanie 10g - 25szt
Koncentrat pomidorowy 30% w słoiku 195g - 70szt
Koncentrat pomidorowy w słoiku 950g - 150szt
Koperek suszony opakowanie 10g - 30szt
Kotlety sojowe opakowanie 100 g - 10szt
Kukurydza, skład: kukurydza, woda, sól; ziarna młodej kukurydzy luzem w zalewie konserwującej, ziarna całe nieuszkodzone, konsystencja kukurydzy miękka – wyrównana, smak i zapach – charakterystyczny dla kukurydzy bez obcych smaków i zapachów. Puszka 400 ml z otwieraczem - 30szt
Kurkuma opakowanie 20g - 65szt
Liść laurowy opakowanie 8g, bez obcych zapachów, cały liść, nie pokruszony, aromatyczny o charakterystycznym zapachu i kolorze, tekstura odpowiednia dla liścia, nie zlepiający się przy ucisku. Bez dodatku glutaminianu sodu, dodatków smakowych, stabilizatorów - 300szt
Liść lubczyku suszony z liści (nie z łodyg) opakowanie 10g. Smak aromatyczny o charakterystycznym zapachu i kolorze, tekstura i konsystencja sypka, bez grudek, nie zlepiająca się przy ucisku, bez zbryleń. Bez dodatku glutaminianu sodu, dodatków smakowych, stabilizatorów - 330szt
Majeranek opakowanie 8g, aromatyczny, gorzki smak, bez obcych zapachów - 250szt
Majonez dekoracyjny 700ml, skład bez dodatku kwasu benzoesowego i benzoesanów - 30szt
Makaron bezglutenowy opakowanie 250 g - 50szt
Makaron kokardki 2kg, skład: 100% semoliny pochodzącej z przemiału pszenicy durum, bez dodatków i ulepszaczy, niesklejający się po ugotowaniu - 200kg
Makaron łazanki 2kg, skład: 100% semoliny pochodzącej z przemiału pszenicy durum, bez dodatków i ulepszaczy, niesklejający się po ugotowaniu - 56kg
Makaron muszelka mała 2 kg, skład: 100% semoliny pochodzącej z przemiału pszenicy durum, bez dodatków i ulepszaczy, niesklejający się po ugotowaniu - 85kg
Makaron nitka cięta 2kg, skład: 100% semoliny pochodzącej z przemiału pszenicy durum, bez dodatków i ulepszaczy, niesklejający się po ugotowaniu - 100kg
Makaron pełnoziarnisty 400g świderki - 100szt
Makaron pióra 2kg, 100% semoliny pochodzącej z przemiału pszenicy durum, bez dodatków i ulepszaczy, niesklejający się po ugotowaniu - 150kg
Makaron ryżowy opakowanie 400g - 5szt
Makaron spagetti 500g, skład: 100% semoliny pochodzącej z przemiału pszenicy durum, bez dodatków i ulepszaczy, niesklejający się po ugotowaniu - 200szt
Makaron świderki 2kg, skład: 100% semoliny pochodzącej z przemiału pszenicy durum, bez dodatków i ulepszaczy, niesklejający się po ugotowaniu - 200kg
Makaron wstążka cięta 2 kg, skład: 100% semoliny pochodzącej z przemiału pszenicy durum, bez dodatków i ulepszaczy, niesklejający się po ugotowaniu - 60kg
Makaron Zacierka opakowanie 250g, mąka makaronowa pszenna, masa jajowa pasteryzowana (9,2%) - 70szt
Mąka kukurydziana bezglutenowa 1kg, torebki odpowiednio oznakowane, czyste, bez oznak zawilgocenia, zapleśnienia, obecności szkodników, opakowania całe, bez uszkodzeń - 10kg
Mąka orkiszowa opakowanie 1 kg, torebki odpowiednio oznakowane, czyste, bez oznak zawilgocenia, zapleśnienia, obecności szkodników, opakowania całe, bez uszkodzeń - 10kg
Mąka pszenna typ 500 opakowanie 1 kg, konsystencja sypka, bez grudek, barwa biała z odcieniem żółtym, torebki odpowiednio oznakowane, czyste, bez oznak zawilgocenia, zapleśnienia, obecności szkodników, opakowania całe, bez uszkodzeń - 150kg
Mąka ziemniaczana 1kg, torebki odpowiednio oznakowane, czyste, bez oznak zawilgocenia, zapleśnienia, obecności szkodników, opakowania całe, bez uszkodzeń - 25kg
Miód wielokwiatowy 1kg - 10
Miód wielokwiatowy słoik szklany 370g - 75szt
Miseczki waflowe do lodów i deserów, bez cukru, op. 25g, 10-12 szt - 50szt
Morele suszone opakowanie 200g, niesiarkowane - 4szt
Musztarda słoik szklany 225g - 30szt
Natka pietruszki opakowanie 6g - 50szt
Ocet jabłkowy , niefiltrowany, niepasteryzowany; skład: ocet z jabłek, bez dodatków i konserwantów; pojemność: opakowanie szklane 500 ml - 25szt
Olej roślinny rzepakowy - 1 litr -rafinowany z pierwszego tłoczenia, filtrowany na zimno, tłuszcze nasycone max. 7,5 g/100 g, tłuszcze jednonienasycone max. 65,5g/100g - 320szt
Oliwa z oliwek butelka szklana 500ml - 30szt
Oliwki czarne drylowane w słoiku ok. 300g - 40szt
Oliwki zielone drylowane w słoiku ok. 300g - 40szt
Oregano opakowanie 10g, bez obcych zapachów - 45szt
Otręby owsiane, opakowanie 250g, bez uszkodzeń, bez obecności szkodników - 20szt
Papryka słodka opakowanie 20g, smak słodki, kolor czerwony, konsystencja sypka, zapach swoisty dla papryki - 250szt
Pestki z dyni opakowanie 100g - 15szt
Pieprz cytrynowy opakowanie 10g, bez obcych zapachów - 40szt
Pieprz mielony czarny opakowanie 20g, wyrazisty, ostry aromat i piekący smak - 320szt
Pieprz ziołowy opakowanie 20g - 230szt
Płatki Jaglane opakowanie 300g, nieuszkodzone, bez obecności szkodników - 50szt
Płatki jęczmienne błyskawiczne opakowanie 400g, bez uszkodzeń, bez obecności szkodników - 25szt
Płatki kukurydziane bez glutenu opakowanie 600g, bez uszkodzeń, bez obecności szkodników, bez r,egulatorów kwasowości - 65szt
Płatki owsiane, opakowanie 500g, bez uszkodzeń, bez obecności szkodników - 30szt
Płatki ryżowe, opakowanie 250g, bez uszkodzeń, bez obecności szkodników - 30szt
Pomidory suszone opakowanie w oleju z ziołami, słoik ok. 300g - 80szt
Pomidory krojone bez skóry, w zalewie własnej, pasteryzowane, w metalowej puszce z otwieraczem, masa min. 400g - 60szt
Przecier pomidorowy passata, min 99% pomidorów, bez soli i konserwantów, karton, waga co najmniej 500g - 100szt
Przekąska jabłkowa bez cukru i glutenu, op. 30g - 100szt
Przekąska jabłkowo – dyniowa bez cukru i glutenu, op. 30g - 100szt
Przekąska jabłkowo – gruszkowa bez cukru i glutenu, op. 30g - 100szt
Przekąska jabłkowo – truskawkowa bez cukru i glutenu, op. 30g - 100szt
Przekąska jabłkowo – wiśniowa bez cukru i glutenu, op. 30g - 100szt
Przekąska jabłkowo – borówkowa bez cukru i glutenu, op. 30g - 100szt
Przekąska jabłkowo – śliwkowa bez cukru i glutenu, op. 30g - 100szt
Proszek do pieczenia opakowanie 30g - 5szt
Przyprawa curry opakowanie 15g - 40szt
Rodzynki suszone opakowanie 100g, niesiarkowane - 40szt
Rozmaryn opakowanie 10g - 40szt
Rumianek 20 szt., opakowanie 30g - 50szt
Ryba w oleju (makrela, szprotka, sardynka, tuńczyk), puszka z otwieraczem, op. 170g - 70szt
Ryż brązowy naturalny opakowanie 4x100g, bez szkodników - 250szt
Ryż biały w saszetkach opakowanie 4x100g, bez szkodników - 300szt
Słonecznik łuskany opakowanie 100g - 30szt
Soczewica czerwona opakowanie 500g bez oznak zawilgocenia, zapleśnienia, obecności szkodników - 30szt
Soda oczyszczona opakowanie 70g - 2szt
Soki owocowe różne smaki kartonik z rurką 200ml, bez dodatku cukru z rurką - - 2300szt
Sól niskosodowa (sodowo-potasowa) 1kg - 180kg
Szczaw siekany słoik szklany 370 g - 78szt
Śliwka suszona bez pestek opakowanie 200g, niesiarkowane - 40szt
Tymianek opakowanie 10g - 25szt
Wafle ryżowe – bezglutenowe, bez cukru i substancji słodzących, bez obcych zapachów, bez barwników, bez uszkodzeń mechanicznych, opakowanie 110g - 50szt
Wafle kukurydziane - bezglutenowe, bez cukru i substancji słodzących, bez obcych zapachów, bez barwników, bez uszkodzeń mechanicznych, opakowanie 110g - 25szt
Woda niegazowana 0,5l - 600szt
Woda mineralna niegazowana - bez dodatków słodzących, opakowanie z ustnikiem,0,33 – 0,5 l - 500szt
Ziele angielskie całe, opakowanie 15g - 200szt
Zioła prowansalskie opakowanie 10g - 100szt
Żelatyna, opakowanie 20g - 10szt
Żurawina suszona opakowanie 150g - 20szt
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15600000-4 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych
15400000-2 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne
15330000-0 - Przetworzone owoce i warzywa
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2026-09-30
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze ofert Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert:
Cena (C) – waga kryterium 60 %
Termin realizacji dostawy jednorazowej (T) – waga kryterium 40%
Zasady oceny ofert w poszczególnych kryteriach:
Cena (C) – waga 60%
W ramach kryterium „Cena” ocena ofert zostanie dokonana przy zastosowaniu wzoru:
C = (Cn/Co) x 60% x 100
gdzie:
C – liczba punktów w ramach kryterium „Cena”,
Cn - najniższa cena spośród ofert ocenianych
Co - cena oferty ocenianej
Podstawą przyznania punktów w kryterium „cena” będzie cena ofertowa brutto podana przez Wykonawcę w Formularzu Ofertowym.
Cena ofertowa brutto musi uwzględniać wszelkie koszty jakie Wykonawca poniesie w związku z realizacją przedmiotu zamówienia.
Z uwagi na postanowienia art. 225 ust. 1 PZP, jeżeli złożono ofertę, której wybór prowadziłby do powstania u Zamawiającego
obowiązku podatkowego zgodnie z przepisami o podatku od towarów i usług, Zamawiający w celu oceny takiej oferty dolicza do
przedstawionej w niej ceny podatek od towarów i usług, który miałby obowiązek rozliczyć zgodnie z tymi przepisami.
Termin realizacji dostawy jednorazowej (T) – waga 40%
W ramach kryterium Termin realizacji dostawy jednorazowej (T) oceniany będzie czas realizacji dostaw, liczony w dniach roboczych
od dnia złożenia zamówienia przez upoważnione przez Zamawiającego osoby. Minimalny termin realizacji dostaw, jaki może
zaoferować wykonawca to 1 dzień roboczy. Maksymalny termin jaki może zaoferować wykonawca to 4 dni robocze. Wysokość
przyznanych punktów będzie zależała od długości zaproponowanego przez Wykonawcę terminu, w którym każdorazowo będzie
następować realizacja dostaw (pojedynczych zamówień) licząc od dnia złożenia zamówienia przez upoważnione przez
Zamawiającego osoby.
Punktacja zostanie przyznana następująco:
- Termin realizacji dostawy jednorazowej – 4 dni – 10 pkt
- Termin realizacji dostawy jednorazowej – 3 dni – 20 pkt
- Termin realizacji dostawy jednorazowej – 2 dni – 30 pkt
- Termin realizacji dostawy jednorazowej – 1 dzień – 40 pkt
Jeśli termin realizacji dostawy jednorazowej nie zostanie podany w formularzu ofertowym, zostanie to potraktowane przez
Zamawiającego jak termin dłuższy niż 4 dni, w takim przypadku oferta otrzyma 0 punktów.
W przypadku zaoferowania przez Wykonawcę terminu realizacji dostawy jednorazowej w tym samym dniu co złożone zamówienie
oferta otrzyma maksymalną liczbę punktów w tym kryterium, tj. 40 pkt.
Sposób obliczenia ostatecznej oceny ofert: S = C + T, gdzie:
S – suma przyznanych punktów ze składowych będących cząstkowymi kryteriami oceny ofert;
C, T – zgodnie z definicjami jak powyżej.
Łącznie oferta najkorzystniejsza może uzyskać maksymalnie 100 pkt.
Punktacja przyznawana ofertom w poszczególnych kryteriach oceny ofert będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po
przecinku, zgodnie z zasadami arytmetyki.
W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień dotyczących treści złożonej oferty, w tym
zaoferowanej ceny.
Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta zostanie uznana za najkorzystniejszą.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin realizacji dostawy jednorazowej
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Dostawa produktów mleczarskich i jajek
Jogurt naturalny typu greckiego 3% - opakowanie 350g, skład: bez mleka w proszku. Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 7 dni od daty dostawy. sztuki 800
Jogurt naturalny - opakowanie 180g, skład: bez mleka w proszku. Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 7 dni od daty dostawy. sztuki 200
Jogurt naturalny wegański, bez białka mleka krowiego opakowanie kubek 150 g, skład: bez białka mleka krowiego, o zawartości cukru do 10g/100g. Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 7 dni od daty dostawy. sztuki 50
Jogurt owocowy- różne smaki (co najmniej 3), kubek 150g, o zawartości cukru do 10g/100g. Skład: brak syropu glukozowo-fruktowego, skrobi modyfikowanej, skrobi, mleka w proszku, sztucznych aromatów, karmin (koszenila), żelatyny. Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 7 dni od daty dostawy. sztuki 250
Jogurt owocowy wegański opakowanie kubek 150 g, skład: bez białka mleka krowiego, o zawartości cukru do 10g/100g. Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 7 dni od daty dostawy. sztuki 50
Serek homogenizowany 150 g- różne smaki, nie więcej niż 10g cukru/100g. Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 7 dni od daty dostawy. sztuki 450
Masło bez laktozy 82% 10g sztuki 15
Masło roślinne kubek 500g, maślany smak, 80% tłuszczu (oleje roślinne),bez konserwantów, tłuszcze utwardzane metodą estryfikacji, naturalne aromaty. Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 7 dni od daty dostawy. sztuki 40
Masło roślinne kubek 250g, maślany smak, 80% tłuszczu (oleje roślinne),bez konserwantów, tłuszcze utwardzane metodą estryfikacji, naturalne aromaty. Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 7 dni od daty dostawy. sztuki 85
Masło śmietankowe – kostka 200 g, zawartość tłuszczu mlecznego nie mniej niż 82%. Zawartość wody (m/m), nie więcej niż 16%, bez dodatków tłuszczów roślinnych, kostka 200-250 g. Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 7 dni od daty dostawy. sztuki 700
Mleko 2% - opakowanie 1000 ml karton, pasteryzowane, świeże. Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 7 dni od daty dostawy. sztuki 1700
Mleko bez laktozy 1,5% opakowanie 500ml, karton, pasteryzowane, świeże. Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 7 dni od daty dostawy. sztuki 10
Mleko owsiane - opakowanie 1000 ml karton, pasteryzowane, świeże. Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 7 dni od daty dostawy. sztuki 70
Mleko migdałowe – skład: bez cukru, opakowanie 1000 ml karton, pasteryzowane, świeże. Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 7 dni od daty dostawy. sztuki 20
Mleko kokosowe – skład: bez cukru, opakowanie 1000 ml karton, pasteryzowane, świeże. Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 7 dni od daty dostawy. sztuki 50
Ser żółty bez laktozy w plastrach opakowanie 150 g sztuki 20
Ser żółty w plastrach opakowanie 150g sztuki 80
Ser żółty wegański w plastrach opakowanie 150g sztuki 30
Ser żółty gouda w bloku; skład: mleko, sól, kultury bakterii i podpuszczka, zawartość tłuszczu min. 26%, brak azotanu potasu E252. Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 7 dni od daty dostawy. kg 50
Śmietana 12% - opakowanie 400 ml, kubek, skład: brak zagęstników, stabilizatorów, skrobi, żelatyny. Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 7 dni od daty dostawy. sztuki 250
Śmietana 18% - opakowanie 400 ml, kubek, skład: brak zagęstników, stabilizatorów, skrobi, żelatyny. Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 7 dni od daty dostawy. sztuki 800
Śmietana 36% - opakowanie 200 ml, kubek, skład: brak zagęstników, stabilizatorów, skrobi, żelatyny. Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 7 dni od daty dostawy. sztuki 100
Twaróg półtłusty opakowanie ok. 230 g, okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 7 dni od daty dostawy. kg 140
Tofu, ok. 200g, okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 7 dni od daty dostawy. kg 5
Twaróg półtłusty bez laktozy opakowanie 230g, okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 7 dni od daty dostawy. kg 4
Serek śmietankowy 135 g – różne smaki - co najmniej 3, skład: brak stabilizatorów, regulatorów kwasowości, zagęstników, tłuszczu roślinnego, mleka w proszku. Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 7 dni od daty dostawy. sztuki 40
Ser sałatkowo-kanapkowy typu feta– 270g, skład: brak regulatora kwasowości (E575). Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 7 dni od daty dostawy. sztuki 130
Jaja od kur z wolnego wybiegu świeże kl. A rozmiar L , 2 – ściółkowy, skorupki nie uszkodzone o czystym wyglądzie, swoistym zapachu, pakowane w wytłaczanki po 10/30szt. sztuki 7000
4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15530000-2 - Masło
03142500-3 - Jaja
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2026-09-30
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze ofert Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert:
Cena (C) – waga kryterium 60 %
Termin realizacji dostawy jednorazowej (T) – waga kryterium 40%
Zasady oceny ofert w poszczególnych kryteriach:
Cena (C) – waga 60%
W ramach kryterium „Cena” ocena ofert zostanie dokonana przy zastosowaniu wzoru:
C = (Cn/Co) x 60% x 100
gdzie:
C – liczba punktów w ramach kryterium „Cena”,
Cn - najniższa cena spośród ofert ocenianych
Co - cena oferty ocenianej
Podstawą przyznania punktów w kryterium „cena” będzie cena ofertowa brutto podana przez Wykonawcę w Formularzu Ofertowym.
Cena ofertowa brutto musi uwzględniać wszelkie koszty jakie Wykonawca poniesie w związku z realizacją przedmiotu zamówienia.
Z uwagi na postanowienia art. 225 ust. 1 PZP, jeżeli złożono ofertę, której wybór prowadziłby do powstania u Zamawiającego
obowiązku podatkowego zgodnie z przepisami o podatku od towarów i usług, Zamawiający w celu oceny takiej oferty dolicza do
przedstawionej w niej ceny podatek od towarów i usług, który miałby obowiązek rozliczyć zgodnie z tymi przepisami.
Termin realizacji dostawy jednorazowej (T) – waga 40%
W ramach kryterium Termin realizacji dostawy jednorazowej (T) oceniany będzie czas realizacji dostaw, liczony w dniach roboczych
od dnia złożenia zamówienia przez upoważnione przez Zamawiającego osoby. Minimalny termin realizacji dostaw, jaki może
zaoferować wykonawca to 1 dzień roboczy. Maksymalny termin jaki może zaoferować wykonawca to 4 dni robocze. Wysokość
przyznanych punktów będzie zależała od długości zaproponowanego przez Wykonawcę terminu, w którym każdorazowo będzie
następować realizacja dostaw (pojedynczych zamówień) licząc od dnia złożenia zamówienia przez upoważnione przez
Zamawiającego osoby.
Punktacja zostanie przyznana następująco:
- Termin realizacji dostawy jednorazowej – 4 dni – 10 pkt
- Termin realizacji dostawy jednorazowej – 3 dni – 20 pkt
- Termin realizacji dostawy jednorazowej – 2 dni – 30 pkt
- Termin realizacji dostawy jednorazowej – 1 dzień – 40 pkt
Jeśli termin realizacji dostawy jednorazowej nie zostanie podany w formularzu ofertowym, zostanie to potraktowane przez
Zamawiającego jak termin dłuższy niż 4 dni, w takim przypadku oferta otrzyma 0 punktów.
W przypadku zaoferowania przez Wykonawcę terminu realizacji dostawy jednorazowej w tym samym dniu co złożone zamówienie
oferta otrzyma maksymalną liczbę punktów w tym kryterium, tj. 40 pkt.
Sposób obliczenia ostatecznej oceny ofert: S = C + T, gdzie:
S – suma przyznanych punktów ze składowych będących cząstkowymi kryteriami oceny ofert;
C, T – zgodnie z definicjami jak powyżej.
Łącznie oferta najkorzystniejsza może uzyskać maksymalnie 100 pkt.
Punktacja przyznawana ofertom w poszczególnych kryteriach oceny ofert będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po
przecinku, zgodnie z zasadami arytmetyki.
W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień dotyczących treści złożonej oferty, w tym
zaoferowanej ceny.
Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta zostanie uznana za najkorzystniejszą.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin realizacji dostawy jednorazowej
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 4
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Dostawa mrożonek: ryb mrożonych, mrożonych warzyw i owoców oraz innych produktów głęboko mrożonych
Brokuł mrożony opakowanie 2,5 kg, jednolite odmianowo, sypkie, nieoblodzone, bez oznak rozmrażania kg 65
Brukselka mrożona opakowanie 2,5 kg jednolite odmianowo, sypkie, nieoblodzone, bez oznak rozmrażania kg 50
Dorsz filet opakowanie 9 kg (300 g do 500 g) SHP bez glazury kg 20
Dynia w kostce opakowanie 2,5 kg, sypkie, nieoblodzone, bez oznak rozmrażania kg 50
Groszek zielony opakowanie 2,5 kg, sypkie, nieoblodzone, bez oznak rozmrażania kg 50
Fasola szparagowa żółta cała 2,5 kg, jednolite odmianowo, sypkie, nieoblodzone, bez oznak rozmrażania kg 70
Fasolka szparagowa opakowanie 2,5 kg zielona cięta, jednolite odmianowo, sypkie, nieoblodzone, bez oznak rozmrażania kg 70
Filet z Miruny b/s 6,80 kg ( od 230 g do 280 g) bez skóry, SHP, bez oznak rozmrażania kg 300
Kalafior mrożony opakowanie 2,5 kg, sypkie, nieoblodzone, bez oznak rozmrażania kg 60
Kostka panierowana z mintaja 5 kg, sypkie, nieoblodzone, bez oznak rozmrażania kg 150
Malina mrożona opakowanie 2,5 kg, sypkie, nieoblodzone, bez oznak rozmrażania kg 30
Mieszanka kompotowa opakowanie 2,5 kg skład: śliwka, truskawka, aronia, czarna porzeczka, wiśnia, itp., smak i barwa typowa dla poszczególnych owoców, bez obcych posmaków, sypkie, nieoblodzone, niezlepione, nieuszkodzone mechanicznie kg 100
Mieszanka warzywna opakowanie 2,5kg skład: bez ziemnaka, sypkie, nieoblodzone, bez oznak rozmrażania kg 50
Mini marchewka opakowanie 2,5 kg, sypkie, nieoblodzone, bez oznak rozmrażania kg 70
Paluszki rybne z fileta mintaja opakowanie 6 kg filety z mintaja (65%) (mrożone na morzu, bezpośrednio po połowie, z certyfikowanych łowisk MSC), panierka sypka (15%) (mąka pszenna, sól, papryka, kurkuma, drożdże), olej słonecznikowy (z pierwszego tłoczenia, nieekstrahowany chemicznie), woda, mąka pszenna, skrobia ziemniaczana (niemodyfikowana chemicznie), sól (bez substancji przeciwzbrylających) kg 200
Szpinak mrożony rozdrobniony opakowanie 2,5 kg, sypkie, nieoblodzone, bez oznak rozmrażania kg 100
Śliwka mrożona bez pestek opakowanie 2,5 kg, sypkie, nieoblodzone, bez oznak rozmrażania kg 30
Truskawka mrożona opakowanie 2,5 kg, sypkie, nieoblodzone, bez oznak rozmrażania kg 120
Wiśnia bez pestek opakowanie 2,5 kg, sypkie, nieoblodzone, bez oznak rozmrażania kg 70
4.2.6.) Główny kod CPV: 15331170-9 - Warzywa mrożone
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty
03310000-5 - Ryby, skorupiaki i produkty wodne
15220000-6 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2026-09-30
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze ofert Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert:
Cena (C) – waga kryterium 60 %
Termin realizacji dostawy jednorazowej (T) – waga kryterium 40%
Zasady oceny ofert w poszczególnych kryteriach:
Cena (C) – waga 60%
W ramach kryterium „Cena” ocena ofert zostanie dokonana przy zastosowaniu wzoru:
C = (Cn/Co) x 60% x 100
gdzie:
C – liczba punktów w ramach kryterium „Cena”,
Cn - najniższa cena spośród ofert ocenianych
Co - cena oferty ocenianej
Podstawą przyznania punktów w kryterium „cena” będzie cena ofertowa brutto podana przez Wykonawcę w Formularzu Ofertowym.
Cena ofertowa brutto musi uwzględniać wszelkie koszty jakie Wykonawca poniesie w związku z realizacją przedmiotu zamówienia.
Z uwagi na postanowienia art. 225 ust. 1 PZP, jeżeli złożono ofertę, której wybór prowadziłby do powstania u Zamawiającego
obowiązku podatkowego zgodnie z przepisami o podatku od towarów i usług, Zamawiający w celu oceny takiej oferty dolicza do
przedstawionej w niej ceny podatek od towarów i usług, który miałby obowiązek rozliczyć zgodnie z tymi przepisami.
Termin realizacji dostawy jednorazowej (T) – waga 40%
W ramach kryterium Termin realizacji dostawy jednorazowej (T) oceniany będzie czas realizacji dostaw, liczony w dniach roboczych
od dnia złożenia zamówienia przez upoważnione przez Zamawiającego osoby. Minimalny termin realizacji dostaw, jaki może
zaoferować wykonawca to 1 dzień roboczy. Maksymalny termin jaki może zaoferować wykonawca to 4 dni robocze. Wysokość
przyznanych punktów będzie zależała od długości zaproponowanego przez Wykonawcę terminu, w którym każdorazowo będzie
następować realizacja dostaw (pojedynczych zamówień) licząc od dnia złożenia zamówienia przez upoważnione przez
Zamawiającego osoby.
Punktacja zostanie przyznana następująco:
- Termin realizacji dostawy jednorazowej – 4 dni – 10 pkt
- Termin realizacji dostawy jednorazowej – 3 dni – 20 pkt
- Termin realizacji dostawy jednorazowej – 2 dni – 30 pkt
- Termin realizacji dostawy jednorazowej – 1 dzień – 40 pkt
Jeśli termin realizacji dostawy jednorazowej nie zostanie podany w formularzu ofertowym, zostanie to potraktowane przez
Zamawiającego jak termin dłuższy niż 4 dni, w takim przypadku oferta otrzyma 0 punktów.
W przypadku zaoferowania przez Wykonawcę terminu realizacji dostawy jednorazowej w tym samym dniu co złożone zamówienie
oferta otrzyma maksymalną liczbę punktów w tym kryterium, tj. 40 pkt.
Sposób obliczenia ostatecznej oceny ofert: S = C + T, gdzie:
S – suma przyznanych punktów ze składowych będących cząstkowymi kryteriami oceny ofert;
C, T – zgodnie z definicjami jak powyżej.
Łącznie oferta najkorzystniejsza może uzyskać maksymalnie 100 pkt.
Punktacja przyznawana ofertom w poszczególnych kryteriach oceny ofert będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po
przecinku, zgodnie z zasadami arytmetyki.
W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień dotyczących treści złożonej oferty, w tym
zaoferowanej ceny.
Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta zostanie uznana za najkorzystniejszą.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin realizacji dostawy jednorazowej
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 5
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Dostawa świeżych owoców, warzyw i podobnych produktów
Ananas świeży – waga ok. 700g o świeżym wyglądzie, bez uszkodzeń i zanieczyszczeń, bez oznak bytowania szkodników, bez oznak gnicia sztuki 45
Arbuz - o świeżym wyglądzie, bez uszkodzeń i zanieczyszczeń, bez oznak bytowania szkodników, waga sztuki do 4 kg kg 200
Avocado - o świeżym wyglądzie, bez uszkodzeń i zanieczyszczeń, bez oznak bytowania szkodników sztuki 60
Banan - żółte, zdrowe, bez uszkodzeń i czarnych plam, średniej wielkości ok. 150g kg 850
Biała rzodkiew, pęczek sztuki 70
Borówka - o świeżym wyglądzie, bez uszkodzeń i zanieczyszczeń, bez oznak bytowania szkodników kg 20
Botwina - - świeża, nie zwiędnięta, z buraczkami, bez uszkodzeń i zanieczyszczeń, bez oznak bytowania szkodników chorobowych, ok. 2kg sztuka sztuki 40
Brokuł świeży – zielony bez żółtych przebarwień, świeży, czysty, suchy, bez uszkodzeń i zanieczyszczeń, bez oznak bytowania szkodników chorobowych, waga ok. 500g sztuki 40
Brzoskwinia - świeża, bez uszkodzeń i oznak gnicia, dojrzała kg 50
Burak - świeży, zdrowy, czysty, bez plam, uszkodzeń i oznak gnicia kg 450
Cebula - zdrowa, czysta, cała bez uszkodzeń i kiełków, bez oznak przemrożenia, odleżyn gnilnych kg 170
Cebula czerwona - zdrowa, czysta, cała bez uszkodzeń i kiełków, bez oznak przemrożenia, odleżyn gnilnych kg 50
Cukinia – różne odmiany - bez uszkodzeń i zanieczyszczeń, bez oznak bytowania szkodników, przemrożenia i bez zmian chorobowych, kg 50
Cytryna - żółta, zdrowa, dojrzała, bez uszkodzeń i oznak gnicia, średniej wielkości, kg 70
Czosnek POLSKI główka - główka cała, bez uszkodzeń i kiełków, bez oznak gnicia sztuki 300
Dynia zwyczajna - świeża, bez uszkodzeń, dojrzała kg 50
Gruszki - deserowe, średniej wielkości ok. 170g, bez oznak uszkodzeń i gnicia kg 260
Imbir korzeń - o świeżym wyglądzie, bez uszkodzeń i zanieczyszczeń, bez oznak bytowania szkodników kg 4
Jabłko klasa I – różne odmiany na przemian, średniej wielkości ok. 170g, bez oznak uszkodzeń i gnicia kg 900
Jarmuż – gotowy do spożycia, pocięty, umyty, świeży, nie zwiędnięty, bez oznak gnicia i zażółceń, opakowanie 200g sztuki 50
Kalafior - świeży, czysty, bez liści, bez uszkodzeń i zanieczyszczeń, bez oznak bytowania szkodników, przemrożenia i bez zmian chorobowych, waga 500g sztuki 40
Kapusta biała - świeży, czysty, bez liści, bez uszkodzeń i zanieczyszczeń, bez oznak bytowania szkodników, przemrożenia i bez zmian chorobowych kg 350
Kapusta czerwona - nie zwiędnięta, czysta, bez uszkodzeń, bez oznak przemrożenia, bez odleżyn gnilnych kg 200
Kapusta kwaszona 5 kg, z marchewką, max 10g, bez oznak gnicia, o zapachu właściwym dla takiego wyrobu skład : kapusta kwaszona (75%), naturalny sok (23%), marchew (2%), sól, przeciwutleniacz (kwas askorbinowy) kg 350
Kapusta młoda - o świeżym wyglądzie, bez uszkodzeń i zanieczyszczeń, bez oznak bytowania szkodników kg 45
Kapusta pekińska - prawidłowo wykształcona, bez uszkodzeń, oznak przemrożenia, odleżyn gnilnych kg 100
Kapusta włoska - prawidłowo wykształcona, bez uszkodzeń, oznak przemrożenia, odleżyn gnilnych kg 40
Kiwi - zdrowe bez uszkodzeń i oznak gnicia kg 115
Koperek świeży, pęczek ok. 30 g - świeży, nie zwiędnięty, sprężysty, o barwie zielonej sztuki 400
Lubczyk, pęczek - świeży, nie zwiędnięty, bez oznak gnicia sztuki 150
Mandarynka - zdrowa, bez uszkodzeń i oznak gnicia kg 255
Marchew - świeża, zdrowa, jędrna, bez natki, czysta bez uszkodzeń, bez oznak przemrożenia, bez odleżyn gnilnych kg 1200
Mięta świeża w doniczce, zdrowa, bez uszkodzeń sztuki 30
Mix sałat – świeże, zdrowe, bez odleżyn gnilnych, opakowanie 250 g sztuki 100
Natka pietruszki, pęczek - świeża, nie zwiędnięta, bez oznak gnicia sztuki 300
Nektarynka - zdrowa, bez uszkodzeń i oznak gnicia kg 30
Ogórek kwaszony 3 kg wiadro - z przyprawami, zdrowe, twarde, bez oznak pleśni i gnicia, o zapachu właściwym dla takiego wyrobu, skład: zalewa naturalna (woda, sól), ogórki (46,7%), przyprawy sztuki 200
Ogórek zielony (w okresie X-IV) - świeży, jędrny, czysty, bez uszkodzeń kg 200
Ogórek zielony (w okresie V-IX) - świeży, jędrny, czysty, bez uszkodzeń kg 140
Papryka czerwona (w okresie X-IV)- zdrowa, jędrna, czysta bez uszkodzeń i oznak gnicia, kg 30
Papryka czerwona (w okresie V-IX)- zdrowa, jędrna, czysta bez uszkodzeń i oznak gnicia, kg 40
Papryka zielona (w okresie X-IV) - zdrowa, jędrna, czysta bez uszkodzeń i oznak gnicia, kg 10
Papryka zielona (w okresie V-IX) - zdrowa, jędrna, czysta bez uszkodzeń i oznak gnicia, kg 10
Papryka żółta (w okresie X-IV)- zdrowa, jędrna, czysta bez uszkodzeń i oznak gnicia, kg 20
Papryka żółta (w okresie V-IX)- zdrowa, jędrna, czysta bez uszkodzeń i oznak gnicia, kg 20
Pieczarki - świeże, czyste, bez uszkodzeń i pleśni, bez obcego kg 25
Pietruszka korzeń - zdrowa, jędrna, czysta bez uszkodzeń i oznak gnicia, kg 400
Pomarańcza - świeże, bez zanieczyszczeń i uszkodzeń, średniej wielkości waga ok. 300g kg 500
Pomidorki cherry - świeże, bez zanieczyszczeń i uszkodzeń, o barwie czerwonej, dojrzały, kg 20
Pomidor (w okresie X-IV) - świeży, bez zanieczyszczeń i uszkodzeń, o barwie czerwonej, dojrzały, kg 75
Pomidor (w okresie V-IX) - świeży, bez zanieczyszczeń i uszkodzeń, o barwie czerwonej, dojrzały, 80
Por - zdrowy, prawidłowo wykształcony, świeży, bez zażółceń, kg 150
Rabarbar (w okresie V-VII) - świeży, zdrowy (bez oznak gnicia, pleśni), czysty, niepopękany, bez liści, praktycznie wolny od szkodników i uszkodzeń przez nich wyrządzonych kg 30
Rukola – gotowa do spożycia, myta, świeża, nie zwiędnięta, bez oznak gnicia i zażółceń, opakowanie 200g sztuki 50
Rzodkiew biała/japońska (w okresie IX-XI) - zdrowa bez oznak gnicia, pleśni, czysta, nie popękana, dostatecznie osuszona, była myta. Konsystencja jędrna-niedopuszczalna zdrewniała, sparciała. Jednolite pod względem pochodzenia, odmiany, jakości i wielkości. kg 75
Rzodkiewka, pęczek - świeża, bez uszkodzeń i oznak gnicia oraz zanieczyszczeń sztuki 160
Sałata - w główkach, świeża, bez oznak więdnięcia i szkodników sztuki 70
Sałata lodowa ok 400g - w główkach, świeża, bez oznak więdnięcia i szkodników sztuki 70
Seler korzeń - zdrowy, czysty bez uszkodzeń i oznak gnicia, kg 380
Seler naciowy - świeży, zdrowy (bez oznak pleśni, gnicia lub zaparzenia), bez plam, zaschniętych części, pędów kwiatostanowych i innych zanieczyszczeń obcych (części traw, chwastów), czysty, praktycznie wolny od szkodników i uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki; kg 50
Sok jabłkowy, jabłkowo-wiśniowy, jabłkowo porzeczkowy bez cukru 5 l sztuki 80
Szczypiorek - świeży, nie zwiędnięty, bez oznak gnicia i zażółceń, sztuki 300
Szpinak baby myty - świeży, nie zwiędnięty, bez oznak gnicia i zażółceń, opakowanie 200g sztuki 50
Śliwka węgierka - zdrowa, świeża, o barwie wskazującej na dojrzałość, bez uszkodzeń i oznak gnicia kg 85
Truskawka - zdrowa, świeża, o barwie wskazującej na dojrzałość, bez uszkodzeń i oznak gnicia kg 20
Wiśnia - zdrowa, świeża, o barwie wskazującej na dojrzałość, bez uszkodzeń i oznak gnicia kg 15
Ziemniaki młode- jadalne, średniej wielkości (jednoodmianowe dostawy) bez uszkodzeń, plam chorobowych i kiełków kg 850
Ziemniak Vinetta - jadalne, średniej wielkości (jednoodmianowe dostawy) bez uszkodzeń, plam chorobowych i kiełków kg 4700
4.2.6.) Główny kod CPV: 03100000-2 - Produkty rolnictwa i ogrodnictwa
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
03221000-6 - Warzywa
03222000-3 - Owoce i orzechy
03212100-1 - Ziemniaki
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2026-09-30
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze ofert Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert:
Cena (C) – waga kryterium 60 %
Termin realizacji dostawy jednorazowej (T) – waga kryterium 40%
Zasady oceny ofert w poszczególnych kryteriach:
Cena (C) – waga 60%
W ramach kryterium „Cena” ocena ofert zostanie dokonana przy zastosowaniu wzoru:
C = (Cn/Co) x 60% x 100
gdzie:
C – liczba punktów w ramach kryterium „Cena”,
Cn - najniższa cena spośród ofert ocenianych
Co - cena oferty ocenianej
Podstawą przyznania punktów w kryterium „cena” będzie cena ofertowa brutto podana przez Wykonawcę w Formularzu Ofertowym.
Cena ofertowa brutto musi uwzględniać wszelkie koszty jakie Wykonawca poniesie w związku z realizacją przedmiotu zamówienia.
Z uwagi na postanowienia art. 225 ust. 1 PZP, jeżeli złożono ofertę, której wybór prowadziłby do powstania u Zamawiającego
obowiązku podatkowego zgodnie z przepisami o podatku od towarów i usług, Zamawiający w celu oceny takiej oferty dolicza do
przedstawionej w niej ceny podatek od towarów i usług, który miałby obowiązek rozliczyć zgodnie z tymi przepisami.
Termin realizacji dostawy jednorazowej (T) – waga 40%
W ramach kryterium Termin realizacji dostawy jednorazowej (T) oceniany będzie czas realizacji dostaw, liczony w dniach roboczych
od dnia złożenia zamówienia przez upoważnione przez Zamawiającego osoby. Minimalny termin realizacji dostaw, jaki może
zaoferować wykonawca to 1 dzień roboczy. Maksymalny termin jaki może zaoferować wykonawca to 4 dni robocze. Wysokość
przyznanych punktów będzie zależała od długości zaproponowanego przez Wykonawcę terminu, w którym każdorazowo będzie
następować realizacja dostaw (pojedynczych zamówień) licząc od dnia złożenia zamówienia przez upoważnione przez
Zamawiającego osoby.
Punktacja zostanie przyznana następująco:
- Termin realizacji dostawy jednorazowej – 4 dni – 10 pkt
- Termin realizacji dostawy jednorazowej – 3 dni – 20 pkt
- Termin realizacji dostawy jednorazowej – 2 dni – 30 pkt
- Termin realizacji dostawy jednorazowej – 1 dzień – 40 pkt
Jeśli termin realizacji dostawy jednorazowej nie zostanie podany w formularzu ofertowym, zostanie to potraktowane przez
Zamawiającego jak termin dłuższy niż 4 dni, w takim przypadku oferta otrzyma 0 punktów.
W przypadku zaoferowania przez Wykonawcę terminu realizacji dostawy jednorazowej w tym samym dniu co złożone zamówienie
oferta otrzyma maksymalną liczbę punktów w tym kryterium, tj. 40 pkt.
Sposób obliczenia ostatecznej oceny ofert: S = C + T, gdzie:
S – suma przyznanych punktów ze składowych będących cząstkowymi kryteriami oceny ofert;
C, T – zgodnie z definicjami jak powyżej.
Łącznie oferta najkorzystniejsza może uzyskać maksymalnie 100 pkt.
Punktacja przyznawana ofertom w poszczególnych kryteriach oceny ofert będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po
przecinku, zgodnie z zasadami arytmetyki.
W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień dotyczących treści złożonej oferty, w tym
zaoferowanej ceny.
Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta zostanie uznana za najkorzystniejszą.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin realizacji dostawy jednorazowej
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 6
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Dostawa wyrobów garmażeryjnych – świeże dania gotowe
Pierogi z mięsem skład: mąka pszenna, mięso wieprzowe minimum 70%, bułka tarta, cebula, olej roślinny, sól, przyprawy, pierogi szczelnie zlepione, niepopękane, barwa charakterystyczna dla danego wyrobu kg 200
Naleśniki z serem skład: ser biały, mleko, mąka pszenna, olej rzepakowy, jajka, cukier kg 300
Pierogi z serem słodzone skład: ser biały, mleko, mąka pszenna, olej rzepakowy, cukier, pierogi szczelnie zlepione, niepopękane kg 150
Pierogi z soczewicą skład: mąka pszenna, soczewica minimum 90%, bułka tarta, cebula, olej roślinny, sól, przyprawy, pierogi szczelnie zlepione, niepopękane, barwa charakterystyczna dla danego wyrobu kg 100
Pierogi ruskie skład: mąka pszenna, ser biały, ugotowane ziemniaki, bułka tarta, cebula, olej roślinny, sól, przyprawy, pierogi szczelnie zlepione, niepopękane, barwa charakterystyczna dla danego wyrobu kg 150
Gołąbki z mięsem i ryżem skład: kapusta, mięso min 70%, ryż, barwa charakterystyczna dla danego wyrobu kg 200
Pierogi leniwe skład: mąka pszenna, twaróg półtłusty, jajka, sól, bułka tarta, olej kg 100
Kluski śląskie skład: ziemniaki, mąka ziemniaczana, jajko, sól kg 100
Kopytka, produkt garmażeryjny mączny, skład: mąka pszenna, ziemniaki, skrobia ziemniaczana, olej rzepakowy kg 100
4.2.6.) Główny kod CPV: 15894300-4 - Dania gotowe
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2026-09-30
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze ofert Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert:
Cena (C) – waga kryterium 60 %
Termin realizacji dostawy jednorazowej (T) – waga kryterium 40%
Zasady oceny ofert w poszczególnych kryteriach:
Cena (C) – waga 60%
W ramach kryterium „Cena” ocena ofert zostanie dokonana przy zastosowaniu wzoru:
C = (Cn/Co) x 60% x 100
gdzie:
C – liczba punktów w ramach kryterium „Cena”,
Cn - najniższa cena spośród ofert ocenianych
Co - cena oferty ocenianej
Podstawą przyznania punktów w kryterium „cena” będzie cena ofertowa brutto podana przez Wykonawcę w Formularzu Ofertowym.
Cena ofertowa brutto musi uwzględniać wszelkie koszty jakie Wykonawca poniesie w związku z realizacją przedmiotu zamówienia.
Z uwagi na postanowienia art. 225 ust. 1 PZP, jeżeli złożono ofertę, której wybór prowadziłby do powstania u Zamawiającego
obowiązku podatkowego zgodnie z przepisami o podatku od towarów i usług, Zamawiający w celu oceny takiej oferty dolicza do
przedstawionej w niej ceny podatek od towarów i usług, który miałby obowiązek rozliczyć zgodnie z tymi przepisami.
Termin realizacji dostawy jednorazowej (T) – waga 40%
W ramach kryterium Termin realizacji dostawy jednorazowej (T) oceniany będzie czas realizacji dostaw, liczony w dniach roboczych
od dnia złożenia zamówienia przez upoważnione przez Zamawiającego osoby. Minimalny termin realizacji dostaw, jaki może
zaoferować wykonawca to 1 dzień roboczy. Maksymalny termin jaki może zaoferować wykonawca to 4 dni robocze. Wysokość
przyznanych punktów będzie zależała od długości zaproponowanego przez Wykonawcę terminu, w którym każdorazowo będzie
następować realizacja dostaw (pojedynczych zamówień) licząc od dnia złożenia zamówienia przez upoważnione przez
Zamawiającego osoby.
Punktacja zostanie przyznana następująco:
- Termin realizacji dostawy jednorazowej – 4 dni – 10 pkt
- Termin realizacji dostawy jednorazowej – 3 dni – 20 pkt
- Termin realizacji dostawy jednorazowej – 2 dni – 30 pkt
- Termin realizacji dostawy jednorazowej – 1 dzień – 40 pkt
Jeśli termin realizacji dostawy jednorazowej nie zostanie podany w formularzu ofertowym, zostanie to potraktowane przez
Zamawiającego jak termin dłuższy niż 4 dni, w takim przypadku oferta otrzyma 0 punktów.
W przypadku zaoferowania przez Wykonawcę terminu realizacji dostawy jednorazowej w tym samym dniu co złożone zamówienie
oferta otrzyma maksymalną liczbę punktów w tym kryterium, tj. 40 pkt.
Sposób obliczenia ostatecznej oceny ofert: S = C + T, gdzie:
S – suma przyznanych punktów ze składowych będących cząstkowymi kryteriami oceny ofert;
C, T – zgodnie z definicjami jak powyżej.
Łącznie oferta najkorzystniejsza może uzyskać maksymalnie 100 pkt.
Punktacja przyznawana ofertom w poszczególnych kryteriach oceny ofert będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po
przecinku, zgodnie z zasadami arytmetyki.
W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień dotyczących treści złożonej oferty, w tym
zaoferowanej ceny.
Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta zostanie uznana za najkorzystniejszą.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin realizacji dostawy jednorazowej
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 7
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Dostawa pieczywa i wyrobów piekarniczych
Bułka grahamka - okrągła bułka z mąki graham z dodatkiem otrębów sztuki 850
Chleb żytni/mieszany krojony blaszka 500g- pieczywo mieszane wyrabiane z mąki żytniej i pszennej, na naturalnym zakwasie z dodatkiem drożdży, soli i innych surowców określonych recepturą, krojone w kromki. Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 2 dni od daty dostawy. Opakowania jednostkowe - folia przeznaczona do kontaktu z żywnością. Opakowania jednostkowe powinny zabezpieczać produkt przed zniszczeniem i zanieczyszczeniem, powinny być czyste, bez obcych zapachów i uszkodzeń mechanicznych, zawierać informację o składzie. sztuki 1700
Chleb razowy krojony +/- 500g - dobrze wyrośnięty, wypieczony, świeży, nie kruszący się, o właściwym smaku i zapachu, z nieodstającą skórką. Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 2 dni od daty dostawy. Opakowania jednostkowe – folia przeznaczona do kontaktu z żywnością. Opakowania jednostkowe powinny zabezpieczać produkt przed zniszczeniem i zanieczyszczeniem, powinny być czyste, bez obcych zapachów i uszkodzeń mechanicznych, zawierać informację o składzie. sztuki 300
Bułka pszenna 55g- okrągła bułka pszenna z chrupiącą skórką sztuki 4000
Pączek z czekoladą - z nadzieniem, otrzymany z ciasta drożdżowego (ciasto z połączenia mąki, tłuszczu, jaj, cukru i innych surowców, spulchnione drożdżami, smażony w tłuszczu, wykańczane lukrem lub cukrem pudrem. Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 2 dni od daty dostawy sztuki 100
Pączek z konfiturą - z nadzieniem, otrzymany z ciasta drożdżowego (ciasto z połączenia mąki, tłuszczu, jaj, cukru i innych surowców, spulchnione drożdżami,smażony w tłuszczu, wykańczane lukrem lub cukrem pudrem. Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 2 dni od daty dostawy sztuki 100
Rogal – bułka w kształcie rogala. Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 2 dni od daty dostawy. Bez maku sztuki 500
Bułka maślana - okrągła bułka pszenna, o niskiej zawartości cukru. Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 2 dni od daty dostawy. sztuki 500
Bułka wrocławska 300g– bułka pszenna, podłużna, krojona. Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 2 dni od daty dostawy. sztuki 400
Bułka wrocławska 300g– bułka pszenna, podłużna, nie krojona. Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 2 dni od daty dostawy. sztuki 50
Chałka 300g– bułka pszenna, pleciona, Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 2 dni od daty dostawy. sztuki 80
Drożdżówka (różne smaki) – o zawartości cukru do 15g/100g, zawartości tłuszczu do 10g/100g. Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 2 dni od daty dostawy. sztuki 500
Bułka hot-dog bułka pszenna, podłużna. Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 2 dni od daty dostawy. sztuki 300
Bułka hamburger – bułka pszenna, okrągła. Okres przydatności do spożycia deklarowany przez producenta powinien wynosić nie mniej niż 2 dni od daty dostawy. sztuki 300
4.2.6.) Główny kod CPV: 15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2026-09-30
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze ofert Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami oceny ofert:
Cena (C) – waga kryterium 60 %
Termin realizacji dostawy jednorazowej (T) – waga kryterium 40%
Zasady oceny ofert w poszczególnych kryteriach:
Cena (C) – waga 60%
W ramach kryterium „Cena” ocena ofert zostanie dokonana przy zastosowaniu wzoru:
C = (Cn/Co) x 60% x 100
gdzie:
C – liczba punktów w ramach kryterium „Cena”,
Cn - najniższa cena spośród ofert ocenianych
Co - cena oferty ocenianej
Podstawą przyznania punktów w kryterium „cena” będzie cena ofertowa brutto podana przez Wykonawcę w Formularzu Ofertowym.
Cena ofertowa brutto musi uwzględniać wszelkie koszty jakie Wykonawca poniesie w związku z realizacją przedmiotu zamówienia.
Z uwagi na postanowienia art. 225 ust. 1 PZP, jeżeli złożono ofertę, której wybór prowadziłby do powstania u Zamawiającego
obowiązku podatkowego zgodnie z przepisami o podatku od towarów i usług, Zamawiający w celu oceny takiej oferty dolicza do
przedstawionej w niej ceny podatek od towarów i usług, który miałby obowiązek rozliczyć zgodnie z tymi przepisami.
Termin realizacji dostawy jednorazowej (T) – waga 40%
W ramach kryterium Termin realizacji dostawy jednorazowej (T) oceniany będzie czas realizacji dostaw, liczony w dniach roboczych
od dnia złożenia zamówienia przez upoważnione przez Zamawiającego osoby. Minimalny termin realizacji dostaw, jaki może
zaoferować wykonawca to 1 dzień roboczy. Maksymalny termin jaki może zaoferować wykonawca to 4 dni robocze. Wysokość
przyznanych punktów będzie zależała od długości zaproponowanego przez Wykonawcę terminu, w którym każdorazowo będzie
następować realizacja dostaw (pojedynczych zamówień) licząc od dnia złożenia zamówienia przez upoważnione przez
Zamawiającego osoby.
Punktacja zostanie przyznana następująco:
- Termin realizacji dostawy jednorazowej – 4 dni – 10 pkt
- Termin realizacji dostawy jednorazowej – 3 dni – 20 pkt
- Termin realizacji dostawy jednorazowej – 2 dni – 30 pkt
- Termin realizacji dostawy jednorazowej – 1 dzień – 40 pkt
Jeśli termin realizacji dostawy jednorazowej nie zostanie podany w formularzu ofertowym, zostanie to potraktowane przez
Zamawiającego jak termin dłuższy niż 4 dni, w takim przypadku oferta otrzyma 0 punktów.
W przypadku zaoferowania przez Wykonawcę terminu realizacji dostawy jednorazowej w tym samym dniu co złożone zamówienie
oferta otrzyma maksymalną liczbę punktów w tym kryterium, tj. 40 pkt.
Sposób obliczenia ostatecznej oceny ofert: S = C + T, gdzie:
S – suma przyznanych punktów ze składowych będących cząstkowymi kryteriami oceny ofert;
C, T – zgodnie z definicjami jak powyżej.
Łącznie oferta najkorzystniejsza może uzyskać maksymalnie 100 pkt.
Punktacja przyznawana ofertom w poszczególnych kryteriach oceny ofert będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po
przecinku, zgodnie z zasadami arytmetyki.
W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień dotyczących treści złożonej oferty, w tym
zaoferowanej ceny.
Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta zostanie uznana za najkorzystniejszą.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin realizacji dostawy jednorazowej
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak
5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:
Art. 109 ust. 1 pkt 1
Art. 109 ust. 1 pkt 4
Art. 109 ust. 1 pkt 5
Art. 109 ust. 1 pkt 7
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak
5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.
W postępowaniu mogą brać udział Wykonawcy, którzy nie podlegają wykluczeniu z postępowania na warunkachokreślonych w dziale 6 SWZ oraz spełniają warunki udziału w postępowaniu dotyczące:
1) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym:
- Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.
2) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów:
- Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.
3) sytuacji ekonomicznej lub finansowej:
- Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.
4)zdolności technicznej lub zawodowej:
Zamawiający uzna ten warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że w okresie ostatnich 3 lat od dnia, w którym
upływa termin składania ofert (a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie): wykonał co najmniej 2
dostawy artykułów spożywczych o wartości min. 20 000 zł brutto.
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: Aktualne na dzień składania ofert oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 112 ust. 2
ustawy (w formie elektronicznej lub w postaci elektronicznej opatrzonej podpisem zaufanym lub podpisem osobistym), według wzoru
stanowiącego załącznik do SWZ. – załącznik nr 3
5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: Aktualne na dzień składania
ofert oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu na podstawie art. 108 ust. 1 oraz art. 109 ust. 1 pkt 1), pkt 4) ustawy (w formie
elektronicznej lub w postaci elektronicznej opatrzonej podpisem zaufanym lub podpisem osobistym), według wzoru stanowiącego
załącznik do SWZ. – załącznik nr 2
Odpisu lub informacji z Krajowego Rejestru Sądowego lub z Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej w zakresie
art. 109 ust. 1 pkt 4) ustawy, sporządzonych nie wcześniej niż 3 miesiące przed jej złożeniem, jeżeli odrębne przepisy wymagają
wpisu do rejestru lub w postaci elektronicznej opatrzonej podpisem zaufanym lub podpisem osobistym).
Oświadczenie Wykonawcy w zakresie art. 108 ust. 1 pkt 5 ustawy z dnia 11 września 2019 r. – Prawo zamówień publicznych, o
braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i
konsumentów, z innymi wykonawcami, którzy złożyli odrębne oferty, lub oświadczenie o przynależności do grupy kapitałowej z
oświadczeniem,
że przygotowali te oferty niezależnie od siebie – załącznik nr 6 do SWZ
5.8.) Wykaz przedmiotowych środków dowodowych:
Zamawiający nie wymaga od wykonawców przedłożenia przedmiotowych środków dowodowychSEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie
6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
Zamawiający przewiduje możliwość zmiany zawartej umowy w stosunku do treści wybranej oferty w zakresie uregulowanymw art. 454-455 PZP oraz wskazanym we Wzorze Umowy, stanowiącym Załącznik nr 7 do SWZ.