BZP: Dostawa artykułów spożywczych
17.09.2025
2025/BZP 00427685/01
Uniwersytecki Szpital Kliniczny nr 1 w Lublinie
Dane ogłoszeniodawcy znajdują się w treści ogłoszenia.
Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawa artykułów spożywczych
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: Uniwersytecki Szpital Kliniczny nr 1 w Lublinie
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 431029234
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Staszica 16
1.5.2.) Miejscowość: Lublin
1.5.3.) Kod pocztowy: 20-081
1.5.4.) Województwo: lubelskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL814 - Lubelski
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zamowienia@usk1.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://spsk1.ezamawiajacy.pl
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Zdrowie
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Dostawa artykułów spożywczych
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-fabbfc27-1467-4abc-a769-d94f04b05396
2.5.) Numer ogłoszenia: 2025/BZP 00427685
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2025-09-17
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2025/BZP 00084727/16/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.15 41. Różne produkty spożywcze
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://spsk1.ezamawiajacy.pl/3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://spsk1.ezamawiajacy.pl/
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Wymagania techniczne i organizacyjne
dotyczące korespondencji elektronicznej: Zamawiający rekomenduje, aby
Wykonawca, przed przystąpieniem do składania ofert w systemie, zapoznał się z Instrukcją korzystania z systemu, która dostępna
jest w sekcji „regulacje i procedury procesu zakupowego” oraz zasadami rejestracji
w systemie, o których mowa w regulaminie dostępnym pod adresem https://oneplace.marketplanet.pl/regulamin, korzystanie
z Platformy jest bezpłatne.
2. Wykonawca może złożyć tylko jedną ofertę (w danej części zamówienia).
3. Oferta winna być sporządzona w języku polskim i złożona pod rygorem nieważności w postaci elektronicznej opatrzonej
kwalifikowanym podpisem elektronicznym, podpisem zaufanym lub podpisem osobistym za pośrednictwem Platformy dostępnej pod
adresem https:/spsk1.ezamawiajacy.pl.
4. Złożenie Formularza Oferty wraz z załącznikami na Platformie przez Wykonawcę, który składa ofertę w postaci elektronicznej,
Zamawiający uzna za wiążące.
5. Wykonawca składa ofertę zgodnie z wymaganiami określonymi w SWZ. Treść oferty musi odpowiadać treści SWZ.
6. Oferta wraz z załącznikami powinna być podpisana przez osobę upoważnioną do reprezentowania Wykonawcy. Oferta
sporządzona w postaci elektronicznej powinna być opatrzona kwalifikowanym podpisem elektronicznym, podpisem zaufanym lub
podpisem osobistym przez osobę uprawnioną, zgodnie z formą reprezentacji Wykonawcy określoną w rejestrze sądowym lub innym
dokumencie, właściwym dla danej formy organizacyjnej Wykonawcy, albo przez osobę umocowaną (na podstawie pełnomocnictwa)
przez osoby uprawnione.
7. Ofertę należy złożyć pod adresem https:/spsk1.ezamawiajacy.pl., w zakładce „OFERTY” w następujący sposób:
a) wypełnienie Formularza Oferty, oraz opatrzenie go kwalifikowanym podpisem elektronicznym, podpisem zaufanym lub podpisem
osobistym przez osoby umocowane,
b) dodanie w sekcji "Przygotowanie oferty", w podsekcji "Dokumenty do oferty" dokumentów (załączników) określonych w niniejszej
SWZ, podpisanych kwalifikowanym podpisem elektronicznym, podpisem zaufanym lub podpisem osobistym przez osoby
umocowane. Czynności te realizowane są poprzez wybranie polecenia "Przeciągnij tutaj lub Wybierz plik z dysku", w sekcji
"Przygotowanie oferty", w podsekcji "Dokumenty do oferty" i wybranie docelowego pliku, który ma zostać wczytany.
c) Wykonawca winien opisać załącznik nazwą umożliwiającą jego identyfikację.
d) Wykonawca załączając dokument oznacza czy jest to: „Dokument jawny” – zawierający informacje niestanowiące tajemnicy
przedsiębiorstwa w rozumieniu przepisów ustawy z dnia 16 kwietnia 1993 roku o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji lub „Dokument
zawiera tajemnicę przedsiębiorstwa” – dokument zawiera informacje stanowiące „tajemnice przedsiębiorstwa” lub "Dokument
zawiera tajemnicę RODO" - dokument może zawierać dane osobowe.
e) Złożenie oferty wraz z załącznikami następuje poprzez polecenie „Złóż ofertę".
f) Potwierdzeniem prawidłowo złożonej Oferty jest komunikat systemowy „Oferta została złożona” oraz wygenerowany raport
złożonej oferty. Raport Wykonawca generuje z akcji "Historia zmian" pobierając odpowiedni plik na komputer. O terminie złożenia
Oferty decyduje czas pełnego przeprocesowania transakcji na Platformie.
g) O terminie złożenia Oferty decyduje czas pełnego przeprocesowania transakcji na Platformie.
h) Po zapisaniu, plik w Systemie jest zaszyfrowany. Jeśli Wykonawca zamieścił niewłaściwy plik, może go usunąć zaznaczając plik i
klikając akcję „Usuń".
8. Do upływu terminu składania ofert Wykonawca może samodzielnie wycofać złożoną przez siebie ofertę. W tym celu w sekcji
„Podgląd złożonej oferty” wybiera akcję „Wycofaj ofertę”, aby wycofać całą złożoną ofertę.
9. Oferta może być złożona tylko do upływu terminu składania ofert
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: EO/EŻ -2738/61/25
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 15
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Biszkopty op. min. 0,12kg – max. 0,30 kg
Dżem z owoców, słodzony (wiśniowy, truskawkowy, czarna porzeczka, brzoskwinia - dokładne wskazanie smaku przy składaniu zamówienia) niskosłodzony. Zawartość owoców minimum 30g na 100g wyrobu. ) op. jednoporcjowe o wadze 25 gram (tj. 0,025 kg)
Goździki op. min. 0,01 kg – max. 0,10 kg
Herbata czarna, ekspresowa – 1-no porcjowa o wadze od 1,2 do 1,5 g (opakowanie maks. 100 sztuk/torebek), składająca się z mieszanki herbat czarnych, aromatu.)
Imbir mielony op. min. 0,01kg-max. 0,10 kg
Kakao naturalne ciemne ( zawartość tłuszczu kakaowego min. 10%) op. min. 0,08 kg– max. 0,25 kg (niedopuszczalny ziemisty i gorzki posmak, produkt powinien całkowicie rozpuszczać się w gorącej wodzie lub mleku, bez pozostawiania osadu)
Kawa zbożowa rozpuszczalna o składzie zboża nie mniejszym niż 78% ( jęczmień,żyto, cykoria) op. min. 0,10 kg- max. 0,50 kg
Kisiel z cukrem, bez konserwantów (smak malinowy, truskawkowy, wiśniowy) op. min. 0,07 kg-max. 0,10 kg
Kasza kukurydziana op. min. 0,50kg -max. 1 kg
Ketchup (łagodny, pikantny, zawartość przecieru z pomidorów min. 60%) w plastikowym opakowaniu, op.500 ml
Liście laurowe, op. min. 0,10kg – max. 0,50 kg
Majeranek, op. min. 0,02kg – max. 0,10 kg
Mieszanka ziół do kurczaka,op.min. 0,02 kg – max, 1 kg, skład: sól, papryka nie mniej niż 10,7% (w tym papryka ostra), czosnek, cukier, mąka kukurydziana, pieprz czarny, cebula, marchew, sól morska, oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia, rozmaryn (nie mniej niż 3,2%), natka pietruszki, pieprz cayenne, kolendra, kurkuma, gorczyca, nasiona kozieradki
Mieszanka ziół do ryb , op. min. 0,02 kg – max. 1 kg, skład: sól, cebula, pieprz biały, natka pietruszki, koperek, mąka pszenna, kwas: kwas cytrynowy; czosnek, tymianek, imbir.
Proszek do pieczenia , op. min. 0,03 kg – max. 0,05 kg
Pieprz naturalny czarny (mielony), op. min. 0,05kg – max. 0,10 kg
Pieprz ziołowy (mielony) , op min. 0,05kg –max. 0,10 kg, skład: kolendra mielona, chili, kurkuma, majeranek, chrzan, liść laurowy, papryka słodka,( opakowanie pet) sypkie, bez zbryleń, bez oznak zawilgocenia, bez dodatkowych aromatów, opakowanie nienaruszone, wolne od zanieczyszczeń biologicznych, szkodników i ich pozostałości, oznakowane danymi producenta i terminem spożycia
Papryka mielona (łagodna i ostra), op.min. 0,02 kg- max. 0,10 kg
Przyprawa warzywna w proszku o składzie Sól, warzywa suszone (nie mniej niż 15,5% takie jak marchew, pasternak, ziemniak, cebula, natka pietruszki, korzeń selera, por, kapusta, korzeń pietruszki, pomidor, czosnek, papryka słodka; cukier, skrobia, pieprz czarny) , op. min. 0,10 kg- max. 1 kg
Rosół drobiowy (w proszku) , op. min. 0,50kg – max. 4 kg, skład: sól, wzmacniacze smaku (glutaminian monosodowy, inozynian disodowy, guanylan disodowy), skrobia, maltodekstryna, tłuszcz kurzy (3,3%), aromaty (w tym pochodne JAJ); mięso kurze suszone (1%), kurkuma, przeciwutleniacz: wyciągi z rozmarynu
Sok jabłkowy (karton ze słomką) , skład 100% sok z jabłek, bez dodatku cukru i konserwantów, Sok wytłoczony bezpośrednio z jabłek, o klarownej lub lekko mętnej konsystencji i charakterystycznym, owocowym smaku. op. min. 0,20L -max. 0,30 L
Sok pomidorowy z soku zagęszczanego zawartość min. 99%, bez dodatku sztucznych barwników i aromatów.Zawartość soli max 0,7 g na 100 ml ,op. min.0,30 L – max. 0,40 L
Sos sałatkowy uniwersalny, op. min. 0,10kg – max. 1 kg, Skład: Sól, cukier, skrobia modyfikowana, maltodekstryna, wzmacniacz smaku (glutaminian monosodowy), natka pietruszki (6%), regulator kwasowości (octany sodu), kwas (kwas cytrynowy (5,6%)), GORCZYCA mielona (3,9%), cebula suszona (3%), LAKTOZA, szczypiorek suszony (2,6%), tłuszcz palmowy, substancja zagęszczająca (guma ksantanowa), ekstrakt drożdżowy, pieprz czarny mielony (0,9%), kurkuma (0,7%), czosnek suszony (0,3%)
Wiórki kokosowe op. 100g
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Cukier kryształ op. min 1 kg – max 2 kg
Cukier biały w paluszkach op. min. 4 g – max. 5 g
Cukier puder op. min. 0,40 kg – max. 1 kg
Cukier waniliowy op. min. 0,03 kg – max. 0,05 kg
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Kasza jęczmienna średnia op. min. 1 kg- max.
5 kg
Koper suszony op.min. 0,10kg – max. 0,50kg
Kwasek cytrynowy ,op. min. 0,10kg – max. 1 kg
Natka pietruszki, suszona , op.min. 0,10 kg – max. 0,50kg
Pieczywo wieloziarniste, (chrupkie lub lekkie, skład: pęłnoziarnista mąka żytnia, maka pszenna, otręby ) op. min. 0,10kg – max. 0,40 kg
Płatki jęczmienne (błyskawiczne), op.min. 0,50kg – max. 1 kg
Płatki kukurydziane (śniadaniowe, zwykłe bez dodatków (bez gotowania) , op. min. 0,20kg – max. 1 kg
Płatki ryżowe (błyskawiczne) op.min. 0,50kg – max. 1 kg
Płatki owsiane (błyskawiczne) , op.min. 0,50kg - max. 1 kg
Płatki jaglane (błyskawiczne) , op.min. 0,50kg - max.1 kg
Ryż basmati (długie, cienkie ziarna) op. min.1 kg – max 5 kg
Ryż (biały, cały, długi), op. min. 1kg – max. 5 kg
Ryż naturalny, brązowy, op. min. 1 kg– max. 5 kg
Soczewica zielona, ziarno, op.min. 0,50kg -max. 5 kg
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 4
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Gulasz angielski - konserwa mięsna / o zawartości mięsa wieprzowego min. 75 % op. 300g
Konserwa rybna (ryba w oleju lub pomidorach, op. 170 g (opakowanie pozwalające na otwarcie bez użycia otwieracza)
Ocet w plastikowym opakowani op. min. 0,5L – max. 1L
Oliwa z oliwek extra Virgin, najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia, uzyskana bezpośrednio z oliwek i wyłącznie za pomocą środków mechanicznych. op. min. 0,5L max. 1 L
Pasztet drobiowy (zawartość rozdrobnionego mięsa z kurcząt min. 38%, opakowanie pozwalające na otwarcie bez użycia otwieracza) op. 50g
Szczaw konserwowy, siekany, op. min. 0,28 kg –max. 0,40 kg
Groszek zielony, konserwowy op. min. 0,22kg – max.0,50 kg netto (bez zalewy)
Tuńczyk puszka w zalewie naturalnej, duże kawałki, z dodatkiem soli , wsad netto minimum 120g. Puszka stalowa łatwo otwierana z otwieraczem. op. 0,17 kg.
Ciecierzyca puszka w zalewie, masa netto 0,24 kg
Fasola czerwona puszka, op. 0,24 kg netto (bez zalewy)
Śledź Matjas solony, (bez dodatku cebuli, kapusty, ogórków itp. dodatków), op.min. 1 kg – max. 10 kg/ netto bez dodatków
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 5
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Deser owocowy – przecier jabłkowy o konsystencji gładkiego, jednolitego i delikatnego musu, dla niemowląt po 4 miesiacu życia . Bez barwników i konserwantów. Produkt przygotowany z jednego rodzaju owoców (bez dodatku innych owoców) op. min. 0,12kg – max. 0,20 kg
Bita śmietana spray op. 250 ml
Herbata czarna, liściasta (gruby liść Earl Grey lub Yunnan), op.min. 0,10 kg - max. 0,50 kg
Herbata owocowa. Herbata Kompozycja po maks. 10 torebek expresowych w gramaturze 2 - 2,2g, dostępne w 6 smakach (ogółem maks. 60 saszetek pakowanych indywidualnie po smaku), herbatka z owocami o smakach co najmniej: malinowa, wiśniowa, poziomkowa, żurawinowa, dzika róża, wieloowocowa.
Herbata zielona, ekspresowa, saszetki kopertowe, pojedynczo pakowane
Herbata czarna, ekspresowa, saszetki kopertowe, pojedynczo pakowane
Kisiel błyskawiczny z cukrem (bez gotowania, z kawałkami owoców, smak pomarańczowy, wiśniowy, cytrynowy) op.min. 0,03 kg – max. 0,05 kg
Dżem z owoców, słodzony ( wiśniowy, truskawkowy, czarna porzeczka, brzoskwinia - dokładne wskazanie smaku przy składaniu zamówienia) niskosłodzony. Zawartość owoców minimum 30g na 100g wyrobu. op. słoik min. 0,28 kg – max. 0,45 kg
Margaryna w kostce (min. 70 % tłuszczu, ) op.min. 0,25 kg - max.1 kg
Pieczywo bezglutenowe (skład: mąka ryżowa, grysik ryżowy, mąka kukurydziana itp.),op. Min.0,10kg – max. 0,40 kg
Sok owocowo-warzywny w opakowaniu plastikowym, (z cukrem, z dodatkiem marchwi, dyni, jabłka, bananów, winogron op. min. 0,30L – max. 0,40L
Wafle tortowe op. 5 listków
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 6
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Majonez gęsty, produkowany na bazie oleju rzepakowego, słoik o pojemności od 1 kg do 5 kg, zawierający w składzie min. 6% jajek, bez dodatku gumy guar.
Kotlety sojowe, produkt suchy, a‘ la schabowy, op. min. 0,10 kg – max. 0,50 kg
Kostka sojowa, błyskawiczna op. min. 0,10 kg – max. 0,50kg
Krakersy, różne smaki op. min. 0,10 kg – max. 0,50kg
Pieczywo chrupkie kukurydziano-ryżowe( bez dodatku cukru, glutenu) , op. min. 0,10kg - max. 0,40 kg
Pierniczki w czekoladzie z nadzieniem owocowym (min.10%), w kształcie serduszka lub innym (czekolada min. 17%), op.min. 0,10kg – max. 1 kg
Przyprawa w płynie do zup, sosów. produkt w butelce szklanej, brązowej, zamykany nakrętką metalową umożliwiającą wielokrotne otwieranie i zamykanie butelki.op. min. 0,50 L- max. 2L
Mąka ziemniaczana , op. min. 0,50kg – max. 1 kg
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 7
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Olej uniwersalny do sałatek i smażenia, 100% rafinowany , z pierwszego tłoczenia, filtrowany na zimno, op. min. 0,5L – max. 2L
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 8
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Paprykarz rybny (zawartość rozdrobnionej ryby min. 24%, opakowanie pozwalające na otwarcie bez użycia otwieracza) , op. min. 0,11kg – max. 0,16 kg
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 9
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Pasta sojowa z dodatkiem warzyw, różne smaki (opakowanie pozwalające na otwarcie bez użycia otwieracza) op.min. 0,05kg –max. 0,13 kg
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 10
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Pasztet sojowy (opakowanie pozwalające na otwarcie bez użycia otwieracza), op. min. 0,05kg – max. 0,13 kg
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 11
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Mąka pszenna, typ 500, 1 kg, przeznaczona do produkcji ciasta pierogowego.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 12
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Czosnek mielony op. min. 0,04kg- max. 0,10 kg
Soda oczyszczana, spożywcza op. min. 0,07kg – max. 0,10 kg
Gałka muszkatołowa op. min. 0,01 kg- max. 0,10 kg
Rozmaryn suszony , op. min. 0,01 kg – max. 0,20 kg
Soja ziarno, op. min. 0,50kg – max. 1 kg
Przyprawa ziołowa (mieszanka ziół: bazylia, majeranek, rozmaryn, szałwia, cząber, oregano, tymianek,mięta ), op. min. 0,01kg – max. 0,20 kg
Ziele angielskie ,op. min. 0,01kg – max. 0,20 kg
Sól kuchenna warzona, jodowana, drobnokrystaliczna , op. max. 1 kg
Tymianek suszony, op. min. 0,01 kg- max. 0,20 kg
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 13
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Fasola sucha – Jaś średni op. min. 0,50 kg - max. 5 kg
Groch łuskany, suchy op. min. 0,50 kg -max. 5 kg
Kasza gryczana, cała, prażona, jasna op. min. 1 kg -max. 5 kg
Kasza jaglana op. min. 1 kg– max. 5 kg
Kasza kuskus op. min. 0,20 kg– max 5 kg
Kasza pęczak op. min.1 kg – max 5 kg
Kasza manna op. min. 1 kg- max. 5 kg
Makarony z mąki durum, różne kształty op. min. 0,50 kg- max. 5 kg (kształt: ,łazanka-10% gruba nitka – krajanka (grubości 5 mm) – około 25%, świderki – około 20%, rurka skośna (pióra)- około 20%, spaghetii (tradycyjne) - około 20%), muszelki (conchiglioni) około 5%
Makaron razowy, różne kształty , op. min. 0,50 kg – max. 5 kg (kształt: ,łazanka-10% gruba nitka – krajanka (grubości 5 mm) – około 30%, świderki – około 20%, rurka skośna (pióra)- około 20%, spaghetii (tradycyjne) - około 20%)
Makaron bezglutenowy, różne kształty op. min.0,20kg – max 1 kg (kształt: ,łazanka-10% gruba nitka – krajanka (grubości 5 mm) – około 30%, świderki – około 20%, rurka skośna (pióra)- około 20%, spaghetii (tradycyjne) - około 20%)
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 14
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Chrzan konserwowy, tarty op. min.0,29 kg – max.0,50 kg, Kolor chrzanu biały, o zapachu charakterystycznym dla chrzanu.
Kukurydza konserwowa, op.min. 0,22kg -. max. 0,50 kg netto (bez zalewy)
Koncentrat pomidorowy 30% zagęszczony, pasteryzowany, bez konserwantów ,op. min. 0,20kg - max. 1 kg
Musztarda w plastikowym opakowaniu ,op.min. 0,18 kg – max. 0,30 kg
Sos czosnkowy op. 410 g
Masa makowa z bakaliami ,op.min. 0,80 kg – max. 1 kg
Rodzynki op. 100g
Herbatniki kruche bez dodatków ziaren, kakao, czekolady op. min. 0,05 kg- max.0,20 kg
Galaretka owocowa/różne smaki , op min. 0,07 kg- max.0,10 kg
Budyń śmietankowy z cukrem op.min. 0,03 kg - max 0,05 kg
Budyń błyskawiczny z cukrem (bez gotowania, o smaku śmietankowym, waniliowym) op.min. 0,03 kg - max 0,05 kg
Miód naturalny wielokwiatowy, op. 1no porcjowe o wadze 25 gram (0,025kg)
Miód naturalny wielokwiatowy, op. 1kg
Aromat do ciast / różne zapachy-smaki op. min. 5ml – max. 30 ml
Wafle w czekoladzie tj. wafle przełożone trzema, cienkimi, warstwami kremu w różnych smakach (orzechowy, waniliowy, kakaowy) - do wyboru przy składaniu zamówienia, w opakowaniu jednostkowym, (wafel oblany czekoladą min. 30%) , op. min. 0,03 kg – max. 0,05kg
Paluszki tradycyjnie, wypiekane na krucho, produkt dostępny z posypką z sezamu lub makiem, op. min. 0,07kg – max. 0,10 kg
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 15
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Majonez na bazie oleju roślinnego zawierający w składzie min. 6% jajek, dekoracyjny, w słoiku, op. min 0,40 – max. 0,90
Słonecznik, ziarna łuskane, op. min. 0,10 kg- max 0,50 kg
Oliwki czarne, w słoiku, masa netto 0,45 kg
Łosoś wędzony, na zimno w plastrach, bez skóry, op. min. 0,10 – ma. 0,50 kg
Mus owocowy, przecier z różnych owoców, np. z jabłek, banana, truskawki, brzoskwini, moreli op. 0,20 kg
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak
5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:
Art. 109 ust. 1 pkt 4
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie
6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
1. Zmiana niniejszej umowy jest możliwa w przypadku(art. 455 ust. 1 pkt 1 Pzp):a) wycofania z dystrybucji przedmiotu umowy i zastąpienia go produktem o parametrach nie gorszych niż oferowany, za cenę taką jaka została ustalona w niniejszej umowie,
b) wprowadzenia nowej zamiennej pozycji asortymentowej względem pozycji objętej niniejszą umową lub zaprzestania produkcji lub wycofania z obrotu lub wstrzymania w obrocie asortymentu objętego niniejszą umową (Zamawiający dopuszcza jego zastąpienie wyłącznie produktem równoważnym lub o wyższych parametrach jakościowych, przy zastrzeżeniu braku możliwości podwyższenia ceny),
2. Zamawiający przewiduje także możliwość dokonania zmiany umowy na podstawie artykułu 455 ust. 1 pkt 2-4 i ust 2 Pzp.
3. Za zmiany umowy wymagające sporządzenia pisemnego aneksu do umowy nie będą poczytywane:
a) zmiana nazwy producenta asortymentu objętego umową;
b) zmiana wielkości opakowania asortymentu objętego umową (Wykonawca przeliczy pozostałą ilość niezrealizowanego asortymentu - w zaokrągleniu w górę - aby możliwa była realizacja pozostałej części przedmiotu zamówienia);
c) zmiana danych identyfikujących strony (firma, dane przedstawicieli stron);
d) obniżenie ceny netto asortymentu objętego umową;
e) zmiana podwykonawcy, z zastrzeżeniem ust. 10.
W sytuacji wystąpienia okoliczności wymienionych w zdaniu poprzedzającym, strona, której te okoliczności dotyczą, ma obowiązek poinformowania drugiej strony o ich wystąpieniu co najmniej w formie dokumentowej (np. za pośrednictwem wiadomości e-mail).
4. Zamawiającemu przysługuje prawo zamawiania poszczególnych pozycji asortymentowych w innych ilościach niż to wynika
z Załącznika nr 1 do umowy, pod warunkiem, że łączna wartość dostaw nie przekroczy wartości umowy określonej w § 1 niniejszej Umowy, z zastrzeżeniem, że zmiany ilości produktów mogą ulec zmniejszeniu lub zwiększeniu w granicach +/- 30%, a przez takie sformułowanie Zamawiający będzie rozumiał możliwość zamówienia o 30% mniejszych lub o 30% większych ilości, każdego z zamówionych asortymentów.
5. Zamawiający przewiduje zmianę terminu obowiązywania umowy w przypadku:
a) wcześniejszego jej zrealizowania w zakresie dostaw przedmiotu umowy – wówczas umowa wygasa,
b) niewyczerpania wartości umowy w terminie jej obowiązywania – wówczas w drodze aneksu, można przedłużyć przedmiotową umowę nie dłużej jednak niż o 6 miesięcy.
6. Zmiana niniejszej umowy wymaga formy pisemnej pod rygorem nieważności, z zastrzeżeniem ust. 3, 4 ,9 niniejszego paragrafu.
7. Każda zmiana może nastąpić w drodze aneksu do umowy, po zaakceptowaniu przez Zamawiającego wniosku Wykonawcy,
z zastrzeżeniem ust. 3, ust. 4 i ust. 9 oraz § 8 ust.1 lit. a).
8. Wniosek o zmianę umowy winien być złożony w formie pisemnej i zawierać uzasadnienie, z zastrzeżeniem ust. 3, 4, 9 niniejszego paragrafu.
9. W przypadku braku dostępności oferowanego produktu z przyczyn leżących po stronie producenta Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć produkt zamienny po uprzednim pisemnym zawiadomieniu o tym Zamawiającego i uzyskaniu od niego pisemnej zgody. Cena produktu zamiennego nie może być wyższa niż produktu podanego w ofercie.
10. Jeżeli zmiana albo rezygnacja z podwykonawcy dotyczy podmiotu, na którego zasoby wykonawca powoływał się, na zasadach określonych w art. 118 ust. 1 ustawy p.z.p., w celu wykazania spełniania warunków udziału w postępowaniu, wykonawca jest obowiązany wykazać zamawiającemu, że proponowany inny podwykonawca samodzielnie spełnia je w stopniu nie mniejszym niż podwykonawca, na którego zasoby wykonawca powoływał się w trakcie postępowania o udzielenie zamówienia. Przepis art. 122 ustawy p.z.p. stosuje się odpowiednio