BZP: Dostawa posiłków profilaktycznych dla pracowników ”EKO-REGION” sp. z o. o. / 2025
19.09.2025
2025/BZP 00432760/01
"EKO-REGION" sp. z o.o.
Dane ogłoszeniodawcy znajdują się w treści ogłoszenia.
Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawa posiłków profilaktycznych dla pracowników ”EKO-REGION” sp. z o. o. / 2025
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: "EKO-REGION" sp. z o.o.
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 590765381
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Bawełniana 18
1.5.2.) Miejscowość: Bełchatów
1.5.3.) Kod pocztowy: 97-400
1.5.4.) Województwo: łódzkie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL713 - Piotrkowski
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat@eko-region.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.eko-region.pl
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - osoba prawna, o której mowa w art. 4 pkt 3 ustawy (podmiot prawa publicznego)
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Środowisko
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Dostawa posiłków profilaktycznych dla pracowników ”EKO-REGION” sp. z o. o. / 2025
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-212c0cc9-065c-4ef8-b074-49c3ef5590f2
2.5.) Numer ogłoszenia: 2025/BZP 00432760
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2025-09-19
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Nie
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
www.eko-region.pl3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://platformazakupowa.pl/pn/eko-region
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Wymagania szczegółowo opisane są w Rozdziale XI i XII SWZ.
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Informacje szczegółowo opisane w Rozdziale II SWZ.
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 4
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Zadanie nr 1:
1. Przedmiotem umowy jest dostawa posiłków profilaktycznych opisanych w Załączniku nr 1 do SWZ i umowy – Opis przedmiotu zamówienia, dla pracowników Zamawiającego w Zakładzie/Instalacji ”EKO-REGION” sp. z o.o. w Dylowie A, gm. Pajęczno, 98-330 Pajęczno.
2. Zakres świadczenia dostawy posiłków profilaktycznych należy wykonać w oparciu o umowę stanowiącą załącznik nr 3 do SWZ oraz załącznik nr 1 do SWZ i umowy.
3. Wykonawca oświadcza, iż dostarczane w ramach umowy posiłki spełniają wymagania zawarte w Rozporządzeniu Rady Ministrów z dnia 28 maja 1996 r. w sprawie profilaktycznych posiłków i napojów (Dz. U. z 2019 r. poz. 1160 ze zm.), w tym m.in., że posiłki zawierają około 50-55% węglowodanów, 30-35% tłuszczów, 15% białek oraz wartość kaloryczną około 1000 kcal.
4. Szacowana ilość posiłków do dostarczenia przez Wykonawcę w trakcie trwania umowy to 2.277 posiłków.
5. W okresie trwania umowy Zamawiający gwarantuje Wykonawcy minimum 50% ilości posiłków wskazanych w pkt 4. Udzielnie zamówienia na mniejszą ilość posiłków profilaktycznych, zgodnie z postanowieniem zadania 1 niniejszego punktu, nie będzie rodziło w stosunku do Zamawiającego żadnych roszczeń, w szczególności Wykonawca nie będzie uprawniony do żądania zapłaty wynagrodzenia za niezrealizowaną część umowy oraz do żądania zapłaty odszkodowania. Zmniejszenie ilości posiłków, zgodnie z postanowieniem niniejszego punktu nie wymaga sporządzenia aneksu do umowy.
6. Wykonawca zobowiązuje się w ramach wynagrodzenia umownego do:
1) przygotowania na terenie własnego zakładu (kuchni) posiłków, o których mowa w Załączniku nr 1 do SWZ i umowy;
2) realizowania dostaw posiłków dwukrotnie w ciągu dnia - od poniedziałku do piątku w godzinach: 10:00 oraz 18:00;
3) realizowania dostaw w sobotę raz w miesiącu o godzinie 10:00;
4) realizowania dostaw posiłków w pozostałe soboty miesiąca po wcześniejszym poinformowaniu Wykonawcy przez Zamawiającego o tym fakcie drogą mailową na adres wskazany w § 13 ust. 2 umowy. Dostawy w soboty będą realizowane o godzinie 10:00.
7. Przy każdej dostawie posiłków przedstawiciel Zamawiającego i Wykonawcy potwierdzą ilość oraz rodzaj dostarczonych posiłków na dokumencie przygotowanym przez Wykonawcę.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15894200-3 - Posiłki gotowe
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 5 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Wykonawca, który zaproponuje najniższą cenę w całym okresie obowiązywania umowy otrzyma 100,00 punktów. Pozostali otrzymają liczbę punktów według wzoru:
Liczba punktów = Najniższa cena ofertowa / Cena badanej oferty x 100.
Oferta, która przedstawi najkorzystniejszy bilans zostanie uznana za najkorzystniejszą, a pozostałe oferty będą sklasyfikowane zgodnie z liczbą uzyskanych punktów. Realizacja zamówienia zostanie powierzona Wykonawcy, którego oferta uzyska najwyższą liczbę punktów spośród ofert niepodlegających odrzuceniu.
Komisja dokona obliczeń z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100,00
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Zadanie nr 2:
1. Przedmiotem umowy jest dostawa posiłków profilaktycznych opisanych w Załączniku nr 1 do SWZ i umowy – Opis przedmiotu zamówienia, dla pracowników Zamawiającego w Zakładzie/Instalacji ”EKO-REGION” sp. z o.o. w Gotartowie, Gotartów 44A, gm. Kluczbork, 46-200 Kluczbork.
2. Zakres świadczenia dostawy posiłków profilaktycznych należy wykonać w oparciu o umowę stanowiącą załącznik nr 3 do SWZ oraz załącznik nr 1 do SWZ i umowy.
3. Wykonawca oświadcza, iż dostarczane w ramach niniejszej umowy posiłki spełniają wymagania zawarte w Rozporządzeniu Rady Ministrów z dnia 28 maja 1996 r. w sprawie profilaktycznych posiłków i napojów (Dz. U. z 2019 r. poz. 1160 ze zm.), w tym m.in., że posiłki zawierają około 50-55% węglowodanów, 30-35% tłuszczów, 15% białek oraz wartość kaloryczną około 1000 kcal.
4. Szacowana ilość posiłków do dostarczenia przez Wykonawcę w trakcie trwania umowy to 3.782 posiłki.
5. W okresie trwania umowy Zamawiający gwarantuje Wykonawcy minimum 50% ilości posiłków wskazanych w pkt 4. Udzielnie zamówienia na mniejszą ilość posiłków profilaktycznych, zgodnie z postanowieniem zadania 1 niniejszego punktu, nie będzie rodziło w stosunku do Zamawiającego żadnych roszczeń, w szczególności Wykonawca nie będzie uprawniony do żądania zapłaty wynagrodzenia za niezrealizowaną część umowy oraz do żądania zapłaty odszkodowania. Zmniejszenie ilości posiłków, zgodnie z postanowieniem niniejszego punktu nie wymaga sporządzenia aneksu do umowy.
6. Wykonawca zobowiązuje się w ramach wynagrodzenia umownego do:
1) przygotowania na terenie własnego zakładu (kuchni) posiłków, o których mowa w Załączniku nr 1 do SWZ i umowy;
2) realizowania dostaw posiłków dwukrotnie w ciągu dnia - od poniedziałku do piątku w godzinach: 09:30 oraz 16:30;
3) realizowania dostaw posiłków w soboty o godzinie 09:30.
7. Przy każdej dostawie posiłków przedstawiciel Zamawiającego i Wykonawcy potwierdzą ilość oraz rodzaj dostarczonych posiłków na dokumencie przygotowanym przez Wykonawcę.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15894200-3 - Posiłki gotowe
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 5 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Wykonawca, który zaproponuje najniższą cenę w całym okresie obowiązywania umowy otrzyma 100,00 punktów. Pozostali otrzymają liczbę punktów według wzoru:
Liczba punktów = Najniższa cena ofertowa / Cena badanej oferty x 100.
Oferta, która przedstawi najkorzystniejszy bilans zostanie uznana za najkorzystniejszą, a pozostałe oferty będą sklasyfikowane zgodnie z liczbą uzyskanych punktów. Realizacja zamówienia zostanie powierzona Wykonawcy, którego oferta uzyska najwyższą liczbę punktów spośród ofert niepodlegających odrzuceniu.
Komisja dokona obliczeń z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100,00
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Zadanie nr 3:
1. Przedmiotem umowy jest dostawa posiłków profilaktycznych opisanych w Załączniku nr 1 do SWZ i umowy – Opis przedmiotu zamówienia, dla pracowników Zamawiającego w Zakładzie/Instalacji ”EKO-REGION” sp. z o.o. w Bełchatowie, ul. Przemysłowa 14 i 16, 97-400 Bełchatów oraz Stacji Przeładunkowej ”EKO-REGION” sp. z o.o. w Woli Kruszyńskiej, gm. Bełchatów, 97-400 Bełchatów.
2. Zakres świadczenia dostawy posiłków profilaktycznych należy wykonać w oparciu o umowę stanowiącą załącznik nr 3 do SWZ oraz załącznik nr 1 do SWZ i umowy.
3. Wykonawca oświadcza, iż dostarczane w ramach niniejszej umowy posiłki spełniają wymagania zawarte w Rozporządzeniu Rady Ministrów z dnia 28 maja 1996 r. w sprawie profilaktycznych posiłków i napojów (Dz. U. z 2019 r. poz. 1160 ze zm.), w tym m.in., że posiłki zawierają około 50-55% węglowodanów, 30-35% tłuszczów, 15% białek oraz wartość kaloryczną około 1000 kcal.
4. Szacowana ilość posiłków do dostarczenia przez Wykonawcę w trakcie trwania umowy to 2.163 posiłki.
5. W okresie trwania umowy Zamawiający gwarantuje Wykonawcy minimum 50% ilości posiłków wskazanych w pkt 4. Udzielnie zamówienia na mniejszą ilość posiłków profilaktycznych, zgodnie z postanowieniem zadania 1 niniejszego punktu, nie będzie rodziło w stosunku do Zamawiającego żadnych roszczeń, w szczególności Wykonawca nie będzie uprawniony do żądania zapłaty wynagrodzenia za niezrealizowaną część umowy oraz do żądania zapłaty odszkodowania. Zmniejszenie ilości posiłków, zgodnie z postanowieniem niniejszego punktu nie wymaga sporządzenia aneksu do umowy.
6. Wykonawca zobowiązuje się w ramach wynagrodzenia umownego do:
1) przygotowania na terenie własnego zakładu (kuchni) posiłków, o których mowa w Załączniku nr 1 do SWZ i umowy,
2) realizowania dostaw posiłków do Zakładu/Instalacji ”EKO-REGION” sp. z o.o. w Bełchatowie i Stacji Przeładunkowej ”EKO-REGION” sp. z o.o. w Woli Kruszyńskiej - od poniedziałku do piątku o godzinie 10:00,
3) realizowania dostaw posiłków do Zakładu/Instalacji ”EKO-REGION” sp. z o.o. w Bełchatowie w soboty o godzinie 10:00,
4) realizowania dostaw posiłków do Stacji Przeładunkowej ”EKO-REGION” sp. z o.o. w Woli Kruszyńskiej w soboty po wcześniejszym poinformowaniu Wykonawcy przez Zamawiającego o tym fakcie drogą mailową na adres wskazany w § 13 ust. 2 umowy. Dostawy w soboty będą realizowane o godzinie 10:00.
7. Przy każdej dostawie posiłków przedstawiciel Zamawiającego i Wykonawcy potwierdzą ilość oraz rodzaj dostarczonych posiłków na dokumencie przygotowanym przez Wykonawcę.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15894200-3 - Posiłki gotowe
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 5 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Wykonawca, który zaproponuje najniższą cenę w całym okresie obowiązywania umowy otrzyma 100,00 punktów. Pozostali otrzymają liczbę punktów według wzoru:
Liczba punktów = Najniższa cena ofertowa / Cena badanej oferty x 100.
Oferta, która przedstawi najkorzystniejszy bilans zostanie uznana za najkorzystniejszą, a pozostałe oferty będą sklasyfikowane zgodnie z liczbą uzyskanych punktów. Realizacja zamówienia zostanie powierzona Wykonawcy, którego oferta uzyska najwyższą liczbę punktów spośród ofert niepodlegających odrzuceniu.
Komisja dokona obliczeń z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100,00
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 4
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Zadanie nr 4:
1. Przedmiotem umowy jest dostawa posiłków profilaktycznych opisanych w Załączniku nr 1 do SWZ i umowy – Opis przedmiotu zamówienia, dla pracowników Zamawiającego w Zakładzie/Instalacji ”EKO-REGION” sp. z o.o. w Julkowie, gm. Skierniewice, 96-116 Dębowa Góra.
2. Zakres świadczenia dostawy posiłków profilaktycznych należy wykonać w oparciu o umowę stanowiącą załącznik nr 3 do SWZ oraz załącznik nr 1 do SWZ i umowy.
3. Wykonawca oświadcza, iż dostarczane w ramach niniejszej umowy posiłki spełniają wymagania zawarte w Rozporządzeniu Rady Ministrów z dnia 28 maja 1996 r. w sprawie profilaktycznych posiłków i napojów (Dz. U. z 2019 r. poz. 1160 ze zm.), w tym m.in., że posiłki zawierają około 50-55% węglowodanów, 30-35% tłuszczów, 15% białek oraz wartość kaloryczną około 1000 kcal.
4. Szacowana ilość posiłków do dostarczenia przez Wykonawcę w trakcie trwania umowy to 3.294 posiłki.
5. W okresie trwania umowy Zamawiający gwarantuje Wykonawcy minimum 50% ilości posiłków wskazanych w pkt 4. Udzielnie zamówienia na mniejszą ilość posiłków profilaktycznych, zgodnie z postanowieniem zadania 1 niniejszego punktu, nie będzie rodziło w stosunku do Zamawiającego żadnych roszczeń, w szczególności Wykonawca nie będzie uprawniony do żądania zapłaty wynagrodzenia za niezrealizowaną część umowy oraz do żądania zapłaty odszkodowania. Zmniejszenie ilości posiłków, zgodnie z postanowieniem niniejszego punktu nie wymaga sporządzenia aneksu do umowy.
6. Wykonawca zobowiązuje się w ramach wynagrodzenia umownego do:
1) przygotowania na terenie własnego zakładu (kuchni) posiłków, o których mowa w Załączniku nr 1 do SWZ i umowy;
2) realizowania dostaw posiłków dwukrotnie w ciągu dnia - od poniedziałku do piątku w godzinach: 10:00 oraz 18:00;
3) realizowania dostaw posiłków w soboty o godzinie 10:00.
7. Przy każdej dostawie posiłków przedstawiciel Zamawiającego i Wykonawcy potwierdzą ilość oraz rodzaj dostarczonych posiłków na dokumencie przygotowanym przez Wykonawcę.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15894200-3 - Posiłki gotowe
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 5 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Wykonawca, który zaproponuje najniższą cenę w całym okresie obowiązywania umowy otrzyma 100,00 punktów. Pozostali otrzymają liczbę punktów według wzoru:
Liczba punktów = Najniższa cena ofertowa / Cena badanej oferty x 100.
Oferta, która przedstawi najkorzystniejszy bilans zostanie uznana za najkorzystniejszą, a pozostałe oferty będą sklasyfikowane zgodnie z liczbą uzyskanych punktów. Realizacja zamówienia zostanie powierzona Wykonawcy, którego oferta uzyska najwyższą liczbę punktów spośród ofert niepodlegających odrzuceniu.
Komisja dokona obliczeń z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100,00
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak
5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:
Art. 109 ust. 1 pkt 4
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: Wykaz podmiotowych środków szczegółowo opisany w Rozdziale VIII SWZ
5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: Wykaz podmiotowych środków szczegółowo opisany w Rozdziale VIII SWZ
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie
6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
Treść umowy i przesłanki jej zmiany zostały zawarte w projektach umów, które stanowią załącznik nr 3 do SWZ7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin składania ofert: 2025-10-03 10:00
8.2.) Miejsce składania ofert: platforma zakupowa: www.platformazakupowa.pl/pn/eko-region
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2025-10-03 10:15
8.4.) Termin związania ofertą: do 2025-11-01
SEKCJA IX – POZOSTAŁE INFORMACJE
1. Z postępowania o udzielenie zamówienia wyklucza się Wykonawców, w stosunku do których zachodzi którakolwiek zokoliczności wskazanych:
a) w art. 108 ust. 1 ustawy Pzp,
b) w art. 109 ust. 1 pkt 4 ustawy Pzp, tj.:
w stosunku do którego otwarto likwidację, ogłoszono upadłość, którego aktywami zarządza likwidator lub sąd, zawarł układ z wierzycielami, którego działalność gospodarcza jest zawieszona albo znajduje się on w innej tego rodzaju sytuacji wynikającej z podobnej procedury przewidzianej w przepisach miejsca wszczęcia tej procedury.
c) w stosunku do którego zachodzi którakolwiek z okoliczności, o której mowa w art. 7 ust. 1 ustawy z dnia 13 kwietnia 2022 r. o szczególnych rozwiązaniach w zakresie przeciwdziałania wspieraniu agresji na Ukrainę oraz służących ochronie bezpieczeństwa narodowego (Dz. U. z 2023 poz. 1497 z późn. zm.).