BZP: „ZAKUP I DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DO STOŁÓWKI SZKOLNEJ”
20.11.2025
2025/BZP 00544080/01
Szkoła Podstawowa im. Ojca Świętego Jana Pawła II w Słubicach
Dane ogłoszeniodawcy znajdują się w treści ogłoszenia.
Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
„ZAKUP I DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DO STOŁÓWKI SZKOLNEJ”
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: Szkoła Podstawowa im. Ojca Świętego Jana Pawła II w Słubicach
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000705019
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Płocka 30
1.5.2.) Miejscowość: Słubice
1.5.3.) Kod pocztowy: 09-533
1.5.4.) Województwo: mazowieckie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL923 - Płocki
1.5.7.) Numer telefonu: 242778074
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: spslubice@slubice.org.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://sp-slubice.edupage.org/
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ogólne usługi publiczne
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
„ZAKUP I DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DO STOŁÓWKI SZKOLNEJ”
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-5cab487a-df1c-41eb-8c75-b2eda2e51911
2.5.) Numer ogłoszenia: 2025/BZP 00544080
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2025-11-20
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2025/BZP 00543748/01/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.1 „ZAKUP I DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DO STOŁÓWKI SZKOLNEJ”
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-5cab487a-df1c-41eb-8c75-b2eda2e519113.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: www.ezamowienia.gov.pl
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: 1. W postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego komunikacja między Zamawiającym a wykonawcami odbywa się przy użyciu Platformy e-Zamówienia, która jest dostępna pod adresem https://ezamowienia.gov.pl. 2. Wykonawca zamierzający wziąć udział w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego musi posiadać konto podmiotu „Wykonawca” na Platformie e-Zamówienia. Szczegółowe informacje na temat zakładania kont podmiotów oraz zasady i warunki korzystania z Platformy eZamówienia określa Regulamin Platformy e-Zamówienia, dostępny na stronie internetowej https://ezamowienia.gov.pl oraz informacje zamieszczone w zakładce „Centrum Pomocy”. 3. Przeglądanie i pobieranie publicznej treści dokumentacji postępowania nie wymaga posiadania konta na Platformie e-Zamówienia ani logowania. 4. Możliwość korzystania w postępowaniu z „Formularzy do komunikacji” w pełnym zakresie wymaga posiadania konta „Wykonawcy” na Platformie e-Zamówienia. 5. Wszystkie wysłane i odebrane w postępowaniu przez wykonawcę wiadomości widoczne są po zalogowaniu w podglądzie postępowania w zakładce „Komunikacja”. 6. Maksymalny rozmiar plików przesyłanych za pośrednictwem „Formularzy do komunikacji” wynosi 150 MB (wielkość ta dotyczy plików przesyłanych jako załączniki do jednego formularza). 7. Minimalne wymagania techniczne dotyczące sprzętu używanego w celu korzystania z usług Platformy e-Zamówienia oraz informacje dotyczące specyfikacji połączenia określa Regulamin Platformy e-Zamówienia. 8. W przypadku problemów technicznych i awarii związanych z funkcjonowaniem Platformy e-Zamówienia użytkownicy mogą skorzystać ze wsparcia technicznego dostępnego poprzez formularz udostępniony na stronie internetowej https://ezamowienia.gov.pl w zakładce „Zgłoś problem”. 9. W szczególnie uzasadnionych przypadkach uniemożliwiających komunikację wykonawcy i Zamawiającego za pośrednictwem Platformy e-Zamówienia, Zamawiający dopuszcza komunikację za pomocą poczty elektronicznej na adres e-mail: spslubice@slubice.org. (nie dotyczy składania ofert).
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Szkoła Podstawowa im. Ojca Świętego Jana Pawła II w Słubicach, zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016,str. 1), dalej „RODO”, informuje, że: 1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Szkoła Podstawowa im. Ojca Świętego Jana Pawła II, z siedzibą: ul. Płocka 30, 09-533 Słubice, , tel.242778074 e-mail: spslubice@slubice.org.pl 2. Inspektorem ochrony danych osobowych w Szkole Podstawowej jest pani Agnieszka Maciaszek Kontakt z Inspektorem Ochrony Danych Osobowych: 242778074, 3. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego pn. „Zakup artykułów spożywczych do stołówki szkolnej” 4. Odbiorcami danych osobowych są lub mogą zostać: podmioty, którym na podstawie umowy powierzono przetwarzanie danych osobowych, operatorzy pocztowi i firmy kurierskie, banki organy administracji publicznej w tym inne jednostki samorządu terytorialnego lub urzędy państwowe w zakresie, w jakim będzie to wynikać z przepisów prawa zobowiązujących do udostępnienia tych danych, podmioty, którym Administrator ma obowiązek przekazać dane na podstawie obowiązujących przepisów prawa - min. w oparciu o art.18 oraz art. 74 ustawy z dnia 11 września 2019r. (t.j.Dz. U. 2023 poz. 1605 ze zm.) Prawo Zamówień publicznych. 5. Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane, przez okres 5 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 5 lat, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy, nie dłużej jednak niż lat 15; 6. Podanie danych osobowych w związku z udziałem w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego nie jest obowiązkowe, ale może być warunkiem niezbędnym do wzięcia w nim udziału, a następnie wykonywania umowy. W przypadku nie podania danych Zamawiający może odrzucić ofertę. 7. Posiada Pani/Pan: • na podstawie art. 15 RODO prawo dostępu do danych osobowych Pani/Pana dotyczących; • na podstawie art. 16 RODO prawo do sprostowania lub uzupełnienia Pani/Pana danych osobowych z tym zastrzeżeniem, że sprostowanie lub uzupełnienie nie może skutkować zmianą wyniku postępowania o udzielenie zamówienia publicznego lub postanowień umowy w zakresie niezgodnym z ustawą PZP*; • na podstawie art. 18 RODO prawo żądania od administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO **; • prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO;
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 8
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1 Chleb delikatesowy 0,5kg mąka pszenna,mąka żytnia, woda,mąka ziemniaczana,sól,drodżdże szt 700
2 Chleb ziarnisty 0,60kg mąka pszenna,mąka żytnia,słonecznik,sezam,soja,siemie lniane,otręby pszenne,sól,drodżdże,woda szt 170
3 Bułka kielecka 0,20kg mąka pszenna, mąka żytnia, drożdże,sól,cukier szt 45
4 Bułka poznańska 0,09kg mąka pszenna, woda, drożdże, sól,mąka żytnia,cukier, olej szt 1 000
5 Bułka rodzinna mąka pszenna,woda,siemię lniane,nasiona słonecznika,otręby pszenne, sezam,drożdże,olej,woda, sól,sezam roślinny szt 30
6 Bułka grahamka 0,09kg mąka pszenna grahamka,mąka pszenna,słonecznik,drożdże,cukier, sól, olej szt 400
7 Bułka kajzerka 0,05kg mąka pszenna,drożdże,sól, cukier,woda szt 1 600
8 Bułka tarta 400g mąka pszena, woda,sól, drodżdże szt 700
4.2.6.) Główny kod CPV: 15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami: Cena (C) – waga 60%(pkt) Termin płatności faktury – waga 40%(pkt) Zasady oceny ofert w poszczególnych kryteriach: Kryterium „Cena” - będzie rozpatrywane na podstawie ceny brutto za wykonanie przedmiotu zamówienia, podanej przez Wykonawcę w Formularzu Oferty. Zamawiający przyzna punkty wg następującego wzoru: Cena (C) - waga 60%(pkt) C=C_min/C_o x 60 pkt gdzie, Cmin – cena brutto oferty najtańszej Co – cena brutto oferty ocenianej Kryterium „ Termin płatności faktury”, będzie rozpatrywane na podstawie terminu płatności faktury podanego przez Wykonawcę w Formularzu Oferty. Najkrótszy możliwy termin płatności faktury wymagany przez Zamawiającego wynosi – 14 dni (warunek konieczny). Maksymalny okres terminu płatności faktury wynosi 30 dni. Termin płatności faktury (G)- waga 40% (punktów) Punkty w kryterium terminu płatności faktury (G) przedstawia poniższa tabela: Lp. Termin płatności faktury (G) Liczba punktów 1. 14 dni 0 2. 30 dni 40 Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta z największą ilością punktów, stanowiących sumę punktów przyznanych w każdym kryterium z uwzględnieniem wagi procentowej danego kryterium, obliczonych wg wzoru: P=C +G gdzie, C- liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Cena” G- liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Termin płatności faktury” P- liczba punktów przyznana ofercie ocenianej Uzyskana liczba punktów w ramach danego kryterium zaokrąglona będzie do drugiego miejsca po przecinku. W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień dotyczących treści złożonej oferty, w tym zaoferowanej ceny. Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta zostanie uznana za najkorzystniejszą w danej części zamówienia.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: termin płatności faktury
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1 jogurt grecki gęsty 370g mleko ,smietanka, mleko zagęszczone odtłuszczone,żywe kultury bakterii jogurtowych 370g szt 600
2 Jogurt grecki kg mleko ,smietanka, mleko zagęszczone odtłuszczone,żywe kultury bakterii jogurtowych 5kg szt 250
3 masło polskie 200 min. zawartość tłuszczu 82%, bez dodatków roślinnych, nie zawierające barwników i konserwantów 200g szt 1 000
4 mleko owsiane woda,owies bezglutenowy (13%),olej słonecznikowy,sól, witaminy Di B12,wapń. Typu Tymbark lub zamiennik 1l szt 20
5 mleko bez laktoy 2% mleko bez laktoy, pasteryzowane,mikrofiltrowane.Typu Polmlek lub zamiennik 1l szt 40
6 Mleko 2% butelka kl. I, bez konserwantów,pasteryzowane, bez barwników, bez ulepszaczy 1l szt 1 500
7 ser żółty plasterki bez laktozy mleko bez llaktozy,sól,stabilizator,chlore wapnia,kultury baterii,sery podpuszczkowe,zawartość tłuszczu 40% 150g szt 20
8 serek Almette bez laktozy serek twarogowy bez laktozy,sól,białka mleka 150g szt 20
9 jogurt bez laktozy mleko bez laktozy,żywe kultury bakterii jogurtowych 150g szt 60
10 serek wiejski bez laktozy serek bez laktozy ziarnisty,śmietanka pasteryzowana,sól 150g szt 20
11 serek waniliowy bez laktozy serek twarogowy bez latozy,wsad waniliowy,modyfikowana kukurydza,aromat waniliowy,substancja zagęszczająca,guar,laska wanili 150g szt 20
12 ser biały tłusty kl. I, świeży, w składzie mleko i kultury bakterii kwasu mlekowego, bez polepszaczy, bez GMO, bez genetycznie zmodyfikowanych organizmów, 1kg kg 260
13 Ser żółty blok "kl. I, podpuszczkowy dojrzewający, typu holenderskiego, pełnotłusty,
zawierający: mleko krowie, kultury bakterii, sól, bez tłuszczów roślinnych, bez konserwantów, różne gatunki np.: zamojski, tylżycki królewski, podlaski, edamski, morski, gouda, salami.Typu Wiejski Dworek lub zamiennik" 1kg kg 60
14 Śmietana 18% kubek śmetanka pasteryzowana,skrobia modyfikowana kukurydziana,,mączka chleba świętojańskiego,kultury bakterii mlekowych 400g szt 200
15 ŚMIETANA 18% 1KG śmetanka pasteryzowana,skrobia modyfikowana kukurydziana,,mączka chleba świętojańskiego,kultury bakterii mlekowych 1kg SZT 250
16 Śmietana kremówka 1l śmietanka,stabiliator.Typu piątnica lub zamiennik 1l szt 150
17 margaryna 250g tłuszcz roślinny do wypieków,oleje roślinne,woda,emulugatory,preparat serwatkowy,typu Kasia lub zamiennik 250g szt 30
18 masło roślinne kostka oleje roślinne, woda,emulugatory,sól,aromat,regulator kwasowościwitaminy 200g szt 300
19 ser mozarella pasteryzowane mleko krowie,sól, podpuszczka mikrobiologiczna, kultury bakteri, kwas cytrynowy,woda ,sól 200g szt 10
20 pierogi z serem mąka pszenna, ser twarogowy,woda, cukier, skrobia ziemniaczana,pasteryzowane jaja płynne,olej rzepakowy, aromat waniliowy.produkt nie nadaje się do ponownego zamrożenia 400g szt 1 400
21 serek biały kremowy serek śmietankowy, mleko pasteryzowane i śmietana, sól, białka mleka 200g szt 20
22 smalec kostka tłuszcz wieprzowy 200g szt 20
23 barszcz biały butelka woda,mąka żytnia,sól,aromaty,substancja konserwująca-sorbinian potasu 500ml szt 270
24 żur butelka woda, mąka żytnia,mąka pszenna,sol,czosnek,ziele angielskie,liśc laurowy 500ml szt 240
25 mleko kokosowe woda,wsad kokosowy,wapń,sól morska, witaminy B12 i D2.Typu Alpro lub zamiennik 1l szt 40
26 ser feta ser miękki solankowy krojony.Typu Melovita lub zamiennki 2kg szt 15
27 pierogi z mięsem 400g mięso wieprzowe 40%, mąka pszenna,cebula,bułka tarta, woda, olej rzepakowy,sól, przyprawy. Typu Wesoła Rodzinka lub zamiennik 400g szt 1 000
28 ser żółty 250g mleko, chlorek wapnia,kultury bakterii. Typu Mlekovita lub zamiennik 250g szt 35
29 ser żółty plasterki mleko, chlorek wapnia,kultury bakterii. Typu Mlekovita lub zamiennik 150g szt 33
4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami: Cena (C) – waga 60%(pkt) Termin płatności faktury – waga 40%(pkt) Zasady oceny ofert w poszczególnych kryteriach: Kryterium „Cena” - będzie rozpatrywane na podstawie ceny brutto za wykonanie przedmiotu zamówienia, podanej przez Wykonawcę w Formularzu Oferty. Zamawiający przyzna punkty wg następującego wzoru: Cena (C) - waga 60%(pkt) C=C_min/C_o x 60 pkt gdzie, Cmin – cena brutto oferty najtańszej Co – cena brutto oferty ocenianej Kryterium „ Termin płatności faktury”, będzie rozpatrywane na podstawie terminu płatności faktury podanego przez Wykonawcę w Formularzu Oferty. Najkrótszy możliwy termin płatności faktury wymagany przez Zamawiającego wynosi – 14 dni (warunek konieczny). Maksymalny okres terminu płatności faktury wynosi 30 dni. Termin płatności faktury (G)- waga 40% (punktów) Punkty w kryterium terminu płatności faktury (G) przedstawia poniższa tabela: Lp. Termin płatności faktury (G) Liczba punktów 1. 14 dni 0 2. 30 dni 40 Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta z największą ilością punktów, stanowiących sumę punktów przyznanych w każdym kryterium z uwzględnieniem wagi procentowej danego kryterium, obliczonych wg wzoru: P=C +G gdzie, C- liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Cena” G- liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Termin płatności faktury” P- liczba punktów przyznana ofercie ocenianej Uzyskana liczba punktów w ramach danego kryterium zaokrąglona będzie do drugiego miejsca po przecinku. W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień dotyczących treści złożonej oferty, w tym zaoferowanej ceny. Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta zostanie uznana za najkorzystniejszą w danej części zamówienia.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: termin płatności faktury
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1 ananas puszka ananas, woda, cukier, regulator kwasowości,kwas cytrynowy 3kg szt 20
2 Bazylia opakowanie suszone, bez dodatku sztucznych barwników, wzmacniaczy smaku i zapachu.Typu Cykoria lub zamiennik 100g szt 10
3 brzoskwinia puszka brzoskwinie bez pestek,woda, cukier, regulator kwasowości,kwas cytrynowy 420g szt 4
4 Biszkopty bez dodatku sztucznych barwników, wzmacniaczy smaku i zapachu oraz konserwantów produkty powinny być zgodne z rozporządzeniem ministra zdrowia z dnia 26 lipca 2017r. 90g szt 15
5 ciastka kruche mąka pszenna,jajka,mleko w prosku,sól, cukier kg kg 7
6 ciastka owsiane mąka owsiana, mąka pszenna,,płatki owsiane,otręby owsiane, tłuszcz kokosowy,mleko w proszku, sól kg kg 8
7 cukier waniliowy cukier,aromat,.Produkt może zawierać gluten,jaja,mleko,soję,orzechy 30g szt 550
8 cukier puder cukier,substancja przeciwzbrylająca,maltodestryna 400g szt 30
9 Cukier biały 1000g kg 450
10 Cynamon mielony bez dodatku sztucznych barwników, wzmacniaczy smaku i zapachu. 15g szt 24
11 Czosnek granulowany zmielony czosnek,bez sztucznych barwników 100g szt 20
12 Drożdże drożdże 100g szt 65
13 Fasola biała drobna torebka fasola biała 100% typu Kupiec luz zamiennik 500g szt 100
14 Fasola czerwona puszka fasola,sól, woda typu Pudliszki lub zamiennik 400g szt 70
15 tapioka skrobia manioku 90%,woda 10% 1kg SZT 5
16 Gorczyca przyprawa 100% owoców, gładki i z kawałkami owoców, słodzony sokiem jabłkowym 30g szt 60
17 Herbata malina truskawka kwiat hibiskusa, owoc maliny,owoc truskawki,korzeń lukrecji.Typu Loyd lub zamiennik 40g szt 100
18 Herbata zwykła 100torebek mieszanka herbat czarnych,typu Minutka lub zamiennik 140g szt 100
19 Groszek ptysiowy masa jajowa,mąka pszenna, tluszcz roślinny. Typu Mamut lub zamiennik 500g szt 30
20 Groch połówki groch łuskany typu Kupiec lub zamiennik 400g szt 50
21 Groch połówki 1kg groch łuskany typu Kupiec lub zamiennik 1kg SZT 50
22 Groszek zielony puszka groszek zielony,woda,sól.Typu Davtona lub zamiennik 400g szt 150
23 Sok marchew,mango przecier z marchewki,przecier z mango,,przecier z jabłek,cukier trzcinowy.Typu Kubuś lub zamiennik 900ml szt 140
24 Kwasek cytrynowy kwasek cytrynowy.Typu Delecta lub zamiennik 20g szt 120
25 Liść laurowy liść laurowy suszony, typu Cykoria lub zamiennik 100g szt 30
26 Sól kamienna sól kamienna typu Prymat lub zamiennik 1000g szt 20
27 ketchup łagodny przecier pomidorowy, cukier, ocet spirytusowy,sól,skrobia kukurydziana,armoat naturalny, typu Pudliszki lub zamiennik 480g szt 45
28 Kakao bez dodatku sztucznych barwników, wzmacniaczy smaku i zapachu oraz konserwantów, typu Decomoreno lub zamiennik 150g szt 10
29 kasza gryczana ciemna 4/100 w całości, nie więcej niż 10% rozdrobnionych czy połamanych nasion, typu Kupiec lub zamiennik 400g szt 50
30 Kasza gryczana ciemna 1kg w całości, nie więcej niż 10% rozdrobnionych czy połamanych nasion, typu Kupiec lub zamiennik 1kg szt 15
31 Kasza jaglana 4/100 w całości, nie więcej niż 10% rozdrobnionych czy połamanych nasion, typu Kupiec lub zamiennik 400g szt 60
32 Kasza jaglana 1kg w całości, nie więcej niż 10% rozdrobnionych czy połamanych nasion, typu Kupiec lub zamiennik 1kg szt 10
33 Kasza jęczmienna 4/100 w całości, nie więcej niż 10% rozdrobnionych czy połamanych nasion, typu Kupiec lub zamiennik 400g szt 200
34 Kasza jęczmienna 1kg w całości, nie więcej niż 10% rozdrobnionych czy połamanych nasion, typu Kupiec lub zamiennik 1kg szt 20
35 Kasza gryczana biała 4/100 w całości, nie więcej niż 10% rozdrobnionych czy połamanych nasion, typu Kupiec lub zamiennik 400g szt 60
36 nasiona chia nasiona szałwii hiszpańskiej 100%.Typu Promienie Słońca lub zamiennik 1kg szt 5
37 Kasza gryczana biała 1kg w całości, nie więcej niż 10% rozdrobnionych czy połamanych nasion, typu Kupiec lub zamiennik 1kg szt 10
38 Kasza kuskus izraelski w całości, nie więcej niż 10% rozdrobnionych czy połamanych nasion, 5kg szt 50
39 Kasza manna błyskawiczna w całości, nie więcej niż 10% rozdrobnionych czy połamanych nasion, typu Kupiec lub zamiennik 1000g szt 10
40 Kawa inka klasyczna bez dodatku sztucznych barwników, wzmacniaczy smaku i zapachu oraz konserwantów 150g szt 10
41 Koncentrat pomidorowy Zawartość ekstraktu 30% +/-2%, typu Łowicz lub zamiennik 190g szt 200
42 koncentrat pomidorowy Zawartość ekstraktu 30% +/-2%, typu Davtona lub zamiennik 1kg szt 170
43 Majeranek zioła suszone, bez dodatku sztucznych barwników, wzmacniaczy smaku i zapachu oraz konserwantów, typu Cykoria lub zamiennik 100g szt 30
44 Makaron nitka typu Goliard lub zamiennik 250g szt 200
45 Makaron nitka mąka pszenna,jajka,woda,sól. Typu Lubella lub zamiennik 2kg szt 80
46 makaron razowy spagetti typu Makarony polskie lub zamiennik 400g szt 100
47 makaron razowy spagetti typu Lubella lub zamiennik 1kg szt 60
48 Makaron wstążka typu Lubella luz zmaiennik 400g szt 900
49 Makaron pióra typu Lubella lub zamiennik 2kg szt 60
50 Makaron świderki typu Lubella lub zamiennik 2kg szt 30
51 Makaron kokardki typu Lubella lub zamiennik 2kg szt 30
52 makaron bezjajeczny nitka mąka makaronowa pszenna, bez jajek 400g szt 20
53 makaron ryżowy wstążka mąka ryżowa 89%, skrobia z tapioi,sól 200g szt 20
54 Mięta herbata mięta suszona.Typu Herbapol lub zamiennik 40g szt 130
55 Mąka pszenna typu Królewska lub zamiennik 1kg szt 700
56 zioła ogrodowe do sałatki sól,cukier,natka pietruszki,gorczyca mielona,cebula suszona,szczypiorek suszony,pieprz czarny,kurkuma,czosnek mielony,kwas cytrynowy. Typu Knorr lub zamiennik 700g szt 4
57 Mąka ziemniaczana typu Kupiec lub zamiennik 1000g szt 120
58 Musztarda sarebska woda, gorczyca biała i czarna,ocet spirytusowy,cukier,sól,przyprawy,estragon, typu Kamis lub zamiennik 185g szt 20
59 Miód naturalny Kraj pochodzenia -Polska 1kg szt 250
60 Olej 5l bez dodatku sztucznych barwników, wzmacniaczy smaku i zapachu oraz konserwantów zawartość produktu netto min. 80%, typu Kujawski lub zamiennik 5l szt 250
61 Oregano suszone, bez dodatku sztucznych barwników, wzmacniaczy smaku i zapachu oraz konserwantów, typu Kamis lub zamiennik 100g szt 10
62 baton bez polewy olej palmowy,mąka pszenna,mleko w proszku,wiorki kokosowe,aromat naturalny, rwgulator kwasowowości typu Princes lub zamiennik 37g szt 100
63 Pieprz czarny mielony suszone, bez dodatku sztucznych barwników, wzmacniaczy smaku i zapachu oraz konserwantów.typu Galeo lub zamiennik 500g szt 20
64 Pieprz ziarnisty suszone, bez dodatku sztucznych barwników, wzmacniaczy smaku i zapachu oraz konserwantów.Typu Galeo lub zamiennik 100g szt 10
65 Płatki kukurydziane 600g w całości, nie więcej niż 10% rozdrobnionych czy połamanych, typu Corn Flakes lub zamiennik 600g szt 150
66 Płatki jaglane w całości, nie więcej niż 10% rozdrobnionych czy połamanych, typu Kupiec lub zamiennik 200g szt 45
67 Płatki owsiane górskie w całości, nie więcej niż 10% rozdrobnionych czy połamanych, typu Kupiec lub zamiennik 200g szt 45
68 Płatki owsiane pełnoziarniste w całości, nie więcej niż 10% rozdrobnionych czy połamanych, typu Kupiec lub zamiennik 200g szt 45
69 Płatki ryżowe w całości, nie więcej niż 10% rozdrobnionych czy połamanych,typu Kupiec lub zamiennik 200g szt 45
70 Soczewica czerwona w całości, nie więcej niż 10% rozdrobnionych czy połamanych nasion, typu Melvit lub zamiennik 400g szt 150
71 Płatki orkiszowe w całości, nie więcej niż 10% rozdrobnionych czy połamanych, typu Kupiec lub zamiennik 200g szt 30
72 Otręby pszenne otręby pszenne typu Sante lub zamiennik 150g szt 10
73 Papryka ostra suszone, bez dodatku sztucznych barwników, wzmacniaczy smaku i zapachu oraz konserwantów.Typu Ziołopex lub zamiennik 100g szt 15
74 Papryka słodka suszona papryka,bez dodatków sztucznych barwników,wzmacniaczy smaku i zapachu oraz konserwantów.Typu Cykoria lub zamiennik 100g szt 50
75 Sól morska jodowana z potasem o obniżonej zawartości sodu sól morska jodowana,sól potasowa, typu Sante lub zamiennik 350g szt 800
76 Pieprz cytrynowy sól, przyprawy,warzywa suszone,kwas cytrynowy,cukier,ckórka cytrynowa.Typu Cykoria lub zamiennik 20g szt 45
77 przyprawa curry sól,kurkuma,cebula,czosnek,papryka,cynamon,cukier,kminek,korzeń lubczyku,Typu Prymat lub zamiennik 20g szt 100
78 pomidor krojony puszka Pomidory 65%,regulator kwasowości,,sok pomidorowy34,9%, typu Pudliszki lub zamiennik 2,5kg szt 100
79 Wafle ryżowe bez dodatku sztucznych barwników, wzmacniaczy smaku i zapachu oraz konserwantów.Typu Kupiec lub zamiennik 110g szt 60
80 proszek do pieczenia substancje spulchniające,mąka pszenna.Typu Dr.Oetker lub zamiennik 30g szt 50
81 Rozmaryn zioła suszone, bez dodatku sztucznych barwników, wzmacniaczy smaku i zapachu oraz konserwantów,typu Kamis lub zamiennik 150g szt 10
82 Słonecznik łuskany pestki słonecznika typu Emix lub zamiennik 100g szt 8
83 Ryż op 4x100g, biały, parboiled, w całości, nie więcej niż 10% rozdrobnionych czy połamanych. 400g szt 150
84 ryż biały parboilet 1kg w całości, nie więcej niż 10% rozdrobnionych czy połamanych. 1kg szt 250
85 sok marchew,malina,jabłko woda, przecier marchwiowy,,cukier trzcinowy,przecier malinowy,przecier jabłkowy,kwas cytrynowy i askorbinowy.Typu Kubuś lub zamiennik 900ml szt 10
86 sok multiwitamina sok z jabłek, pomarańczy, marchwi,ananasów,mango,marakui,liczi,figi kaktusowej,naturalny typu Tymbark lub zamiennik 1L szt 100
dalsza część opisu przedmiotu - załącznik nr 7 do SWZ
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami: Cena (C) – waga 60%(pkt) Termin płatności faktury – waga 40%(pkt) Zasady oceny ofert w poszczególnych kryteriach: Kryterium „Cena” - będzie rozpatrywane na podstawie ceny brutto za wykonanie przedmiotu zamówienia, podanej przez Wykonawcę w Formularzu Oferty. Zamawiający przyzna punkty wg następującego wzoru: Cena (C) - waga 60%(pkt) C=C_min/C_o x 60 pkt gdzie, Cmin – cena brutto oferty najtańszej Co – cena brutto oferty ocenianej Kryterium „ Termin płatności faktury”, będzie rozpatrywane na podstawie terminu płatności faktury podanego przez Wykonawcę w Formularzu Oferty. Najkrótszy możliwy termin płatności faktury wymagany przez Zamawiającego wynosi – 14 dni (warunek konieczny). Maksymalny okres terminu płatności faktury wynosi 30 dni. Termin płatności faktury (G)- waga 40% (punktów) Punkty w kryterium terminu płatności faktury (G) przedstawia poniższa tabela: Lp. Termin płatności faktury (G) Liczba punktów 1. 14 dni 0 2. 30 dni 40 Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta z największą ilością punktów, stanowiących sumę punktów przyznanych w każdym kryterium z uwzględnieniem wagi procentowej danego kryterium, obliczonych wg wzoru: P=C +G gdzie, C- liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Cena” G- liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Termin płatności faktury” P- liczba punktów przyznana ofercie ocenianej Uzyskana liczba punktów w ramach danego kryterium zaokrąglona będzie do drugiego miejsca po przecinku. W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień dotyczących treści złożonej oferty, w tym zaoferowanej ceny. Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta zostanie uznana za najkorzystniejszą w danej części zamówienia.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: termin płatności faktury
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 4
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1 Arbuz klasy I, świeży, jędrny bez plam i oznak zepsucia czy uszkodzeń mechanicznych. Przydatność do spożycia powinna być nie krótsza niż 3 dni kg 150
2 Banany klasy I, świeży, jędrny bez plam i oznak zepsucia czy uszkodzeń mechanicznych. Przydatność do spożycia powinna być nie krótsza niż 3 dni kg 500
3 borówka 125g klasy I, świeży, jędrny bez plam i oznak zepsucia czy uszkodzeń mechanicznych. Przydatność do spożycia powinna być nie krótsza niż 3 dni szt 20
4 burak czerwony klasy I, świeża, jędrna bez plam i oznak zepsucia czy uszkodzeń mechanicznych. Przydatność do spożycia powinna być nie krótsza niż 3 dni kg 400
5 brzoskwinia klasy I, świeża, jędrna bez plam i oznak zepsucia czy uszkodzeń mechanicznych. Przydatność do spożycia powinna być nie krótsza niż 3 dni kg 50
6 Cebula stara klasy I, świeże, jędrne bez plam i oznak zepsucia czy uszkodzeń mechanicznych. Przydatność do spożycia powinna być nie krótsza niż 3 dni kg 500
7 chrzan korzeń klasy I, świeża, jędrna bez plam i oznak zepsucia czy uszkodzeń mechanicznych. Przydatność do spożycia powinna być nie krótsza niż 3 dni kg 12
8 Cytryna klasy I, świeża, jędrna bez plam i oznak zepsucia czy uszkodzeń mechanicznych. Przydatność do spożycia powinna być nie krótsza niż 3 dni kg 30
9 Czosnek - główka klasy I, kraj pochodzenia: Polska, świeży, jędrny bez plam i oznak zepsucia czy uszkodzeń mechanicznych. Przydatność do spożycia powinna być nie krótsza niż 3 dni szt. 130
10 czereśnia świeża klasy I, świeża, jędrna bez plam i oznak zepsucia czy uszkodzeń mechanicznych. Przydatność do spożycia powinna być nie krótsza niż 3 dni kg 2
11 Kapusta stara klasy I, świeża, jędrna bez plam i oznak zepsucia czy uszkodzeń mechanicznych. Przydatność do spożycia powinna być nie krótsza niż 3 dni kg 200
12 Kapusta młoda klasy I, świeża, jędrna bez plam i oznak zepsucia czy uszkodzeń mechanicznych. Przydatność do spożycia powinna być nie krótsza niż 3 dni kg 200
13 Kapusta czerwona klasy I, świeże, jędrne bez plam i oznak zepsucia czy uszkodzeń mechanicznych. Przydatność do spożycia powinna być nie krótsza niż 3 dni kg 220
14 kiwi kosz klasy I, świeże, jędrne bez plam i oznak zepsucia czy uszkodzeń mechanicznych. Przydatność do spożycia powinna być nie krótsza niż 3 dni szt 15
15 koper do ogórków kiszonych suszony,bez konserwantów szt 30
16 kapusta włoska klasy I, świeża, jędrna bez plam i oznak zepsucia czy uszkodzeń mechanicznych,( masa główki 800g-1000g).Przydatność do spożycia powinna być nie krótsza niż 3 dni szt 120
17 Kapusta kiszona 5kg wiaderko klasy I, z kapusty białej, oczyszczonej z liści zewnętrznych, poszatkowanej i poddanej naturalnemu procesowi fermentacji. Niedopuszczalne obce smaki, zapachy, smak mocno słony, nie kwaśny, stęchły, objawy pleśnienia, psucia, niedostateczna ilość soku (wysuszenie), obecność szkodników, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia, zabrudzenia. Przydatność do spożycia powinna być nie krótsza niż 3 dni szt 100
18 Kapusta pekińska klasy I, świeża, jędrna bez plam i oznak zepsucia czy uszkodzeń mechanicznych. Przydatność do spożycia powinna być nie krótsza niż 3 dni kg 300
19 Kiwi klasy I, świeże, jędrne bez plam i oznak zepsucia czy uszkodzeń mechanicznych. Przydatność do spożycia powinna być nie krótsza niż 3 dni szt 350
20 Koper zielony klasy I, w pęczkach o masie 15-20g, świeży, jędrny bez plam i oznak zepsucia czy uszkodzeń mechanicznych. Przydatność do spożycia powinna być nie krótsza niż 3 dni szt 350
21 Mandarynki klasy I, świeże, jędrne bez plam i oznak zepsucia czy uszkodzeń mechanicznych. Przydatność do spożycia powinna być nie krótsza niż 3 dni kg 140
22 Marchewka obrana klasy I, odmiany: Karotka, Atol, Karina, Polka, Koral, Dolanka, Amsterdamska, Lenka, Selecta, Fantazja, Perfekcja, Regulska, cała, bez uszkodzeń powstałych podczas wzrostu, zbioru, usuwania naci, pakowania. Nie zdrewniała, bez oznak świadczących o wrastaniu korzenia w pęd nasienny. bez rozwidleń i bocznych rozgałęzień, wolna od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, bez obcych zapachówi/lub smaków. Przydatność do spożycia powinna być nie krótsza niż 3 dni kg 520
23 pieczarki klasy I, świeże, jędrne bez plam i oznak zepsucia czy uszkodzeń mechanicznych. Przydatność do spożycia powinna być nie krótsza niż 3 dni kg 170
24 Nektaryna klasy I, świeża, jędrna bez plam i oznak zepsucia czy uszkodzeń mechanicznych. Przydatność do spożycia powinna być nie krótsza niż 3 dni kg 50
25 Ogórek zielony klasy I, świeży, jędrny bez plam i oznak zepsucia czy uszkodzeń mechanicznych. Przydatność do spożycia powinna być nie krótsza niż 3 dni kg 450
26 Ogórki kiszone klasy I, produkt ze świeżych ogórków i naturalnych przypraw smakowych, poddany naturalnemu procesowi fermentacji, smak i zapach charakterystyczny dla prawidłowo ukiszonych ogórków, aromatyczny słono kwaśny. Niedopuszczalne są obce posmaki, zapachy, smak mocno słony, nie kwaśny, stęchły objawy zapleśnienia, psucia, ich nadmierna miękkość, obecność szkodników, brak oznakowana opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne, zabrudzenia. Przydatność do spożycia powinna być nie krótsza niż 3 miesiące. kg 10
27 Papryka czerwona klasy I, świeże, jędrne bez plam i oznak zepsucia czy uszkodzeń mechanicznych. Przydatność do spożycia powinna być nie krótsza niż 3 dni kg 150
28 Pietruszka korzeń obrana klasy I, świeża, jędrna bez plam i oznak zepsucia czy uszkodzeń mechanicznych. Nie zdrewniała, bez oznak świadczących o wrastaniu korzenia w pęd nasienny. bez rozwidleń i bocznych rozgałęzień, wolna od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowe do, bez obcych zapachówi/lub smaków. Przydatność do spożycia powinna być nie krótsza niż 3 dni kg 150
29 Pietruszka natka klasy I, w pęczkach o masie 80-100g, świeża, jędrna bez plam i oznak zepsucia czy uszkodzeń mechanicznych. Przydatność do spożycia powinna być nie krótsza niż 3 dni pęczek 80- 100g 200
30 Pomidory klasy I, różne odmiany, świeże, jędrne bez plam i oznak zepsucia czy uszkodzeń mechanicznych. Przydatność do spożycia powinna być nie krótsza niż 3 dni kg 110
31 Por klasy I, świeży, średnica w części białej od 3,5 cm-5cm, jędrny bez plam i oznak zepsucia czy uszkodzeń mechanicznych. Przydatność do spożycia powinna być nie krótsza niż 3 dni szt 150
32 Rzodkiewka pęczek klasy I, świeża, jędrna bez plam i oznak zepsucia czy uszkodzeń mechanicznych. Przydatność do spożycia powinna być nie krótsza niż 3 dni pęczek 150 200g 120
33 Sałata lodowa klasy I, świeża, jędrna bez plam i oznak zepsucia czy uszkodzeń mechanicznych. Przydatność do spożycia powinna być nie krótsza niż 3 dni szt. 150
34 Sałata masłowa klasy I, świeża, jędrna bez plam i oznak zepsucia czy uszkodzeń mechanicznych. Przydatność do spożycia powinna być nie krótsza niż 3 dni szt. 400
35 seler obrany klasy I, świeży, jędrny bez plam i oznak zepsucia czy uszkodzeń mechanicznych. Przydatność do spożycia powinna być nie krótsza niż 3 dni kg 130
36 Szczypior klasy I, świeży, jędrny bez plam i oznak zepsucia czy uszkodzeń mechanicznych. Przydatność do spożycia powinna być nie krótsza niż 3 dni pęczek 80- 100g 10
37 winogron klasy I, świeże, jędrne bez plam i oznak zepsucia czy uszkodzeń mechanicznych. Przydatność do spożycia powinna być nie krótsza niż 3 dni kg 380
38 Truskawki klasy I, świeże, jędrne bez plam i oznak zepsucia czy uszkodzeń mechanicznych. Przydatność do spożycia powinna być nie krótsza niż 3 dni kg 10
39 Maliny klasy I, świeże, jędrne bez plam i oznak zepsucia czy uszkodzeń mechanicznych. Przydatność do spożycia powinna być nie krótsza niż 3 dni 125G 10
40 Jabłko klasy I, świeże, jędrne bez plam i oznak zepsucia czy uszkodzeń mechanicznych. Przydatność do spożycia powinna być nie krótsza niż 3 dni kg 1 500
41 Gruszka klasy I, świeże, jędrne bez plam i oznak zepsucia czy uszkodzeń mechanicznych. Przydatność do spożycia powinna być nie krótsza niż 3 dni kg 500
42 Śliwka klasy I, świeże, jędrne bez plam i oznak zepsucia czy uszkodzeń mechanicznych. Przydatność do spożycia powinna być nie krótsza niż 3 dni kg 180
43 Cebula młoda klasy I, świeże, jędrne bez plam i oznak zepsucia czy uszkodzeń mechanicznych. Przydatność do spożycia powinna być nie krótsza niż 3 dni kg 150
44 Ziemniaki młode klasy I, świeże, jędrne bez plam i oznak zepsucia czy uszkodzeń mechanicznych. Przydatność do spożycia powinna być nie krótsza niż 3 dni kg 2 500
45 ogórki gruntowe klasy I, świeże, jędrne bez plam i oznak zepsucia czy uszkodzeń mechanicznych. Przydatność do spożycia powinna być nie krótsza niż 3 dni kg 320
46 ziemniaki stare klasy I, świeże, jędrne bez plam i oznak zepsucia czy uszkodzeń mechanicznych. kg 8 000
47 pomarańcza klasy I, świeże, jędrne bez plam i oznak zepsucia czy uszkodzeń mechanicznych. kg 150
4.2.6.) Główny kod CPV: 15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami: Cena (C) – waga 60%(pkt) Termin płatności faktury – waga 40%(pkt) Zasady oceny ofert w poszczególnych kryteriach: Kryterium „Cena” - będzie rozpatrywane na podstawie ceny brutto za wykonanie przedmiotu zamówienia, podanej przez Wykonawcę w Formularzu Oferty. Zamawiający przyzna punkty wg następującego wzoru: Cena (C) - waga 60%(pkt) C=C_min/C_o x 60 pkt gdzie, Cmin – cena brutto oferty najtańszej Co – cena brutto oferty ocenianej Kryterium „ Termin płatności faktury”, będzie rozpatrywane na podstawie terminu płatności faktury podanego przez Wykonawcę w Formularzu Oferty. Najkrótszy możliwy termin płatności faktury wymagany przez Zamawiającego wynosi – 14 dni (warunek konieczny). Maksymalny okres terminu płatności faktury wynosi 30 dni. Termin płatności faktury (G)- waga 40% (punktów) Punkty w kryterium terminu płatności faktury (G) przedstawia poniższa tabela: Lp. Termin płatności faktury (G) Liczba punktów 1. 14 dni 0 2. 30 dni 40 Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta z największą ilością punktów, stanowiących sumę punktów przyznanych w każdym kryterium z uwzględnieniem wagi procentowej danego kryterium, obliczonych wg wzoru: P=C +G gdzie, C- liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Cena” G- liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Termin płatności faktury” P- liczba punktów przyznana ofercie ocenianej Uzyskana liczba punktów w ramach danego kryterium zaokrąglona będzie do drugiego miejsca po przecinku. W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień dotyczących treści złożonej oferty, w tym zaoferowanej ceny. Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta zostanie uznana za najkorzystniejszą w danej części zamówienia.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: termin płatności faktury
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 5
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1 filet maślany z indyka gat I pierś z indyka gotowana,min 77%mięsa ,woda,sól, typu Olewnikl lub zamiennik kg 15,00
2 Filet z kurczaka gat I mięso świeże, nie mrożone, bez kości,zawartość tłuszczu nie więcej niż 10%, mięso bez nastrzyków kg 1 200
3 Ćwiartka z kurczaka gat I mięso świeże, nie mrożone, zawartość tłuszczu i tkanki łącznej nie więcej niż 10% kg 230
4 Podudzie z kurczaka gat I mięso świeże, nie mrożone, zawartość tłuszczu i tkanki łącznej nie więcej niż 10% kg 250
5 Udziec z kurczaka gat I mięso świeże, nie mrożone, zawartość tłuszczu i tkanki łącznej nie więcej niż 10% kg 320
6 Mielone łopatkowe gat I mięso świeże,wieprzowe, nie mrożone, zawartość tłuszczu nie więcej niż 10%, mięso bez nastrzyków kg 900
7 kości wieprzowe schabowe gat.I kości wieprzowe schabowe kg 200
8 Kości wędzone gat I kości wędzone wieprzowe kg 100
9 schab wieprzowy b/kości gat I mięso świeże, nie mrożone, gruby ,jednolity, zawartość tłuszczu nie większa niż 10%, mięso bez nastrzyków kg 400
10 karkówka wieprzowa b/kości gat I mięso świeże, nie mrożone, zawartość tłuszczu i tkanki łącznej nie więcej niż 20%, mięso bez nastrzyków kg 260
11 Wieprzowina gat I mięso wieprzowe,nie mrożone,bez nastrzyków kg 350
12 Porcje rosołowe gat I mięso świeże, drobiowe,nie mrożone, zawartość tłuszczu i tkanki łącznej nie więcej niż 20%, mięso bez nastrzyków kg 600
13 Kury rosołowe gat I mięso świeże, drobiowe,nie mrożone, zawartość tłuszczu i tkanki łącznej nie więcej niż 20%, mięso bez nastrzyków kg 200
14 Kurczak gotowany gat I mięso wieprzowe min 66%,woda,sól,w osłonce niejadalnej.Typu Madej Wróbel luz zamiennik kg 12
15 Polędwica z pieca gat I mięso wieprzowe min 63%,woda,sól,,osłona niejadalna.Typu Peklimar lub zamiennik kg 12
16 krakowska pieczona gat I mięso wieprzowe min 57%mięsa,sól,woda.Typu JBB lub zamiennik kg 12
17 Kiełbasa śląska gat I Mięso wieprzowo-drobiowe,Mięso wieprzowe min 80% mięsa ,wędzone parzone,naturalne sladniki,lub zamiennik kg 260
18 Kiełbasa biała surowa gat I Mięso wieprzowe,Mięso wieprzowe min 80% mięsa ,naturalne składniki, typu Olewnik lub zamiennik kg 220
19 żywiecka gat I mięso wieprzowe min 77,7%, woda,sól.Typu JBB albo zamiennik kg 12
20 Wątróbka drobiowa gat I wątróbka drobiowa,bez konserwantów kg 180
21 Parówki z szynki 110g gat I mięso z szynki wieprzowej 95%,sól,przyprawy,cuker,białko wieprzowe.Typu Tarczyński lub zamiennik szt 450
22 Polędwica miodowa gat I woda,filet z kurczaka min 41,4%,skórki wieprzowe.Typu JBB lub zamiennik kg 12
23 Polędwica sopocka gat I mięso wieprzowe min. 71%,sól,woda,bez osłonki.Typu Viola lub zamiennik kg 16
24 szynka wiedeńska gat I mięso wieprzowe min 95%,wędzona,woda,sól,osłonka niejadalna.Typu Peklimar lub zamiennik kg 12
25 szynka w siatce gat I mięso wieprzowe min 53%,wędzone,parzone,woda,sól,osłonka niejadalna. Typu Olewnik lub zamiennik kg 10
26 Szynka królewska gat I mięso wieprzowe,sól,przyprawy.Typu Krakus lub zamiennik kg 12
27 Schab gotowany gat I mięso wieprzowe,sól,przyprawy,lub zamiennik kg 10
28 szynkowa ze starej wędzarni gat I mięso wieprzowe min 57%mięsa,sól,woda.Typu Peklimarlub zamiennik kg 10
29 Polędwica z majerankiem gat I mięso drobiowe min 67%,woda,sól,majeranek,osłonka niejadalna. Lub zamiennik kg 12
30 słonina wieprzowa gatI 100%słoniny kg 30
31 Podgardle wieprzowe gat1 100% podgardla kg 35
4.2.6.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami: Cena (C) – waga 60%(pkt) Termin płatności faktury – waga 40%(pkt) Zasady oceny ofert w poszczególnych kryteriach: Kryterium „Cena” - będzie rozpatrywane na podstawie ceny brutto za wykonanie przedmiotu zamówienia, podanej przez Wykonawcę w Formularzu Oferty. Zamawiający przyzna punkty wg następującego wzoru: Cena (C) - waga 60%(pkt) C=C_min/C_o x 60 pkt gdzie, Cmin – cena brutto oferty najtańszej Co – cena brutto oferty ocenianej Kryterium „ Termin płatności faktury”, będzie rozpatrywane na podstawie terminu płatności faktury podanego przez Wykonawcę w Formularzu Oferty. Najkrótszy możliwy termin płatności faktury wymagany przez Zamawiającego wynosi – 14 dni (warunek konieczny). Maksymalny okres terminu płatności faktury wynosi 30 dni. Termin płatności faktury (G)- waga 40% (punktów) Punkty w kryterium terminu płatności faktury (G) przedstawia poniższa tabela: Lp. Termin płatności faktury (G) Liczba punktów 1. 14 dni 0 2. 30 dni 40 Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta z największą ilością punktów, stanowiących sumę punktów przyznanych w każdym kryterium z uwzględnieniem wagi procentowej danego kryterium, obliczonych wg wzoru: P=C +G gdzie, C- liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Cena” G- liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Termin płatności faktury” P- liczba punktów przyznana ofercie ocenianej Uzyskana liczba punktów w ramach danego kryterium zaokrąglona będzie do drugiego miejsca po przecinku. W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień dotyczących treści złożonej oferty, w tym zaoferowanej ceny. Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta zostanie uznana za najkorzystniejszą w danej części zamówienia.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: termin płatności faktury
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 6
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1 Brokuł różyczki "bez szypułek, w całości, nie sklejone i bez glazury. Termin ważności nie
może być krótszy niż 3 mies." 2,5 kg szt 200
2 borówka "bez szypułek, w całości, nie sklejone i bez glazury. Termin ważności nie
może być krótszy niż 3 mies." 2,5kg szt 30
3 włoszczyzna paski marchew, pietruszka,seler, por.Termin ważności nie moze być krótszy niż 3mies 2,5 kg szt 400
4 Fasola szparagowa zielona cięta gat I bez szypułek, w całości, nie sklejone i bez glazury. Termin ważności nie może być krótszy niż 3 mies. 2,5 kg szt 100
5 czarna porzeczka gat I bez szypułek, w całości, nie sklejone i bez glazury. Termin ważności nie może być krótszy niż 3 mies. 2,5kg szt 60
6 Kalafior gat I bez szypułek, w całości, nie sklejone i bez glazury. Termin ważności nie może być krótszy niż 3 mies. 2,5 kg szt 200
7 jeżyna gat I bez szypułek, w całości, nie sklejone i bez glazury. Termin ważności nie może być krótszy niż 3 mies. 2,5kg szt 30
8 Mieszanka 7 składnikowa gat I bez szypułek, w całości, nie sklejone i bez glazury. Skład: marchew kostka, kalafior, fasola szparagowa, seler, brukselka, pasternak, por plastry. Termin ważności nie może być krótszy niż 3 mies. 2,5 kg szt 50
9 mieszanka wieloowocowa gat I bez szypułek, w całości, nie sklejone i bez glazury. Skład: śliwka, truskawka, wiśnia, czarna i czerwona porzeczka. Termin ważności nie może być krótszy niż 3 mies. 2,5kg szt 30
10 rabarbar pokrojony,czysty. Termin ważności nie może być krótszy niż 3mies. 2,5kg szt 60
11 Truskawka gat I bez szypułek, w całości, nie sklejone i bez glazury. Termin ważności nie może być krótszy niż 3 mies. 2,5kg szt 260
12 śliwka bez pestek,,nie sklejone,bez glazury. Termin ważności nie krotszy niż 3mies. 2,5kg szt 15
13 Maliny gat I bez szypułek, w całości, nie sklejone i bez glazury. Termin ważności nie może być krótszy niż 3 mies. 2,5kg szt 50
14 wiśnia bez pestek,nie sklejona, bez glazury. Termin ważności nie krotszy niż 3mies. 2,5kg szt 50
15 szpinak 100% szpinaku rozdrobnionego lub w całości typu Apetitto lub zamiennik.Termin ważności nie krótrzy niż 3miesiące 2,5kg szt 40
16 marchewka kostka "marchew obrana,pokrojona w kostkę, nie sklejone i bez glazury. Termin ważności nie
może być krótszy niż 3 mies." 2,5kg szt 120
17 marchewka baby "marchew obrana, nie sklejone i bez glazury. Termin ważności nie
może być krótszy niż 3 mies." 2,5kg szt 60
4.2.6.) Główny kod CPV: 15331100-8 - Warzywa świeże lub mrożone
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami: Cena (C) – waga 60%(pkt) Termin płatności faktury – waga 40%(pkt) Zasady oceny ofert w poszczególnych kryteriach: Kryterium „Cena” - będzie rozpatrywane na podstawie ceny brutto za wykonanie przedmiotu zamówienia, podanej przez Wykonawcę w Formularzu Oferty. Zamawiający przyzna punkty wg następującego wzoru: Cena (C) - waga 60%(pkt) C=C_min/C_o x 60 pkt gdzie, Cmin – cena brutto oferty najtańszej Co – cena brutto oferty ocenianej Kryterium „ Termin płatności faktury”, będzie rozpatrywane na podstawie terminu płatności faktury podanego przez Wykonawcę w Formularzu Oferty. Najkrótszy możliwy termin płatności faktury wymagany przez Zamawiającego wynosi – 14 dni (warunek konieczny). Maksymalny okres terminu płatności faktury wynosi 30 dni. Termin płatności faktury (G)- waga 40% (punktów) Punkty w kryterium terminu płatności faktury (G) przedstawia poniższa tabela: Lp. Termin płatności faktury (G) Liczba punktów 1. 14 dni 0 2. 30 dni 40 Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta z największą ilością punktów, stanowiących sumę punktów przyznanych w każdym kryterium z uwzględnieniem wagi procentowej danego kryterium, obliczonych wg wzoru: P=C +G gdzie, C- liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Cena” G- liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Termin płatności faktury” P- liczba punktów przyznana ofercie ocenianej Uzyskana liczba punktów w ramach danego kryterium zaokrąglona będzie do drugiego miejsca po przecinku. W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień dotyczących treści złożonej oferty, w tym zaoferowanej ceny. Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta zostanie uznana za najkorzystniejszą w danej części zamówienia.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: termin płatności faktury
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 7
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1 Morszczuk bez skóry ryby mrożone SHP/mrożone ciekłym azotem -glazura nie może przekraczać 5% a termin ważności nie krótszy niż 3 mies. Ryba bez ości. Może być zamiennik kg 250
2 Paluszki rybne paluszki rybne panierowane z mintaja, wstępnie podsmażane. Filet z mintaja 53%, mąka przenna, przyprawy, olej rzepakowy kg 1 300
3 tuńczyk w oleju tuńczyk,olej sojowy,sól,typu Graal lub zamiennik 170g 26
4 Makrela w oleju filet z makreli,olej rzepakowy,sól,typu Łosoś lub zamiennik 170g 26
5 miruna bez skóry w szaterpaku ryby mrożone SHP/mrożone ciekłym azotem -glazura nie może przekraczać 5% a termin ważności nie krótszy niż 3 mies. Ryba bez ości. W szaterpaku max. 10%wodyMoże być zamiennik kg 250
4.2.6.) Główny kod CPV: 15200000-0 - Ryby przetworzone i konserwowane
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami: Cena (C) – waga 60%(pkt) Termin płatności faktury – waga 40%(pkt) Zasady oceny ofert w poszczególnych kryteriach: Kryterium „Cena” - będzie rozpatrywane na podstawie ceny brutto za wykonanie przedmiotu zamówienia, podanej przez Wykonawcę w Formularzu Oferty. Zamawiający przyzna punkty wg następującego wzoru: Cena (C) - waga 60%(pkt) C=C_min/C_o x 60 pkt gdzie, Cmin – cena brutto oferty najtańszej Co – cena brutto oferty ocenianej Kryterium „ Termin płatności faktury”, będzie rozpatrywane na podstawie terminu płatności faktury podanego przez Wykonawcę w Formularzu Oferty. Najkrótszy możliwy termin płatności faktury wymagany przez Zamawiającego wynosi – 14 dni (warunek konieczny). Maksymalny okres terminu płatności faktury wynosi 30 dni. Termin płatności faktury (G)- waga 40% (punktów) Punkty w kryterium terminu płatności faktury (G) przedstawia poniższa tabela: Lp. Termin płatności faktury (G) Liczba punktów 1. 14 dni 0 2. 30 dni 40 Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta z największą ilością punktów, stanowiących sumę punktów przyznanych w każdym kryterium z uwzględnieniem wagi procentowej danego kryterium, obliczonych wg wzoru: P=C +G gdzie, C- liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Cena” G- liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Termin płatności faktury” P- liczba punktów przyznana ofercie ocenianej Uzyskana liczba punktów w ramach danego kryterium zaokrąglona będzie do drugiego miejsca po przecinku. W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień dotyczących treści złożonej oferty, w tym zaoferowanej ceny. Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta zostanie uznana za najkorzystniejszą w danej części zamówienia.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: termin płatności faktury
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 8
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1 Jajka klasa A L od kur karmionych paszą bez GMO szt. 13 000
4.2.6.) Główny kod CPV: 03142300-1 - Jadalne produkty pochodzenia zwierzęcego
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami: Cena (C) – waga 60%(pkt) Termin płatności faktury – waga 40%(pkt) Zasady oceny ofert w poszczególnych kryteriach: Kryterium „Cena” - będzie rozpatrywane na podstawie ceny brutto za wykonanie przedmiotu zamówienia, podanej przez Wykonawcę w Formularzu Oferty. Zamawiający przyzna punkty wg następującego wzoru: Cena (C) - waga 60%(pkt) C=C_min/C_o x 60 pkt gdzie, Cmin – cena brutto oferty najtańszej Co – cena brutto oferty ocenianej Kryterium „ Termin płatności faktury”, będzie rozpatrywane na podstawie terminu płatności faktury podanego przez Wykonawcę w Formularzu Oferty. Najkrótszy możliwy termin płatności faktury wymagany przez Zamawiającego wynosi – 14 dni (warunek konieczny). Maksymalny okres terminu płatności faktury wynosi 30 dni. Termin płatności faktury (G)- waga 40% (punktów) Punkty w kryterium terminu płatności faktury (G) przedstawia poniższa tabela: Lp. Termin płatności faktury (G) Liczba punktów 1. 14 dni 0 2. 30 dni 40 Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta z największą ilością punktów, stanowiących sumę punktów przyznanych w każdym kryterium z uwzględnieniem wagi procentowej danego kryterium, obliczonych wg wzoru: P=C +G gdzie, C- liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Cena” G- liczba punktów przyznana ofercie ocenianej w kryterium „Termin płatności faktury” P- liczba punktów przyznana ofercie ocenianej Uzyskana liczba punktów w ramach danego kryterium zaokrąglona będzie do drugiego miejsca po przecinku. W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień dotyczących treści złożonej oferty, w tym zaoferowanej ceny. Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta zostanie uznana za najkorzystniejszą w danej części zamówienia.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: termin płatności faktury
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak
5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:
Art. 109 ust. 1 pkt 4
Art. 109 ust. 1 pkt 5
Art. 109 ust. 1 pkt 7
Art. 109 ust. 1 pkt 8
Art. 109 ust. 1 pkt 9
Art. 109 ust. 1 pkt 10