BZP: Sukcesywne dostawy mięsa wieprzowego, wołowego, drobiowego i ich przetworów do placówek oświatowych Gminy Chojna w 2026 roku.
02.12.2025
2025/BZP 00571267/01
Gmina Chojna
Dane ogłoszeniodawcy znajdują się w treści ogłoszenia.
Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia
Sukcesywne dostawy mięsa wieprzowego, wołowego, drobiowego i ich przetworów do placówek oświatowych Gminy Chojna w 2026 roku.
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Nazwa zamawiającego: Gmina Chojna
1.3.) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 811684574
1.4.) Adres zamawiającego:
1.4.1.) Ulica: Jagiellońska 4
1.4.2.) Miejscowość: Chojna
1.4.3.) Kod pocztowy: 74-500
1.4.4.) Województwo: zachodniopomorskie
1.4.5.) Kraj: Polska
1.4.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL428 - Szczeciński
1.4.9.) Adres poczty elektronicznej: info@chojna.pl
1.4.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.chojna.pl
1.5.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
1.6.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ogólne usługi publiczne
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Numer ogłoszenia: 2025/BZP 00571267
2.2.) Data ogłoszenia: 2025-12-02
SEKCJA III ZMIANA OGŁOSZENIA
3.1.) Nazwa zmienianego ogłoszenia:
Ogłoszenie o zamówieniu3.2.) Numer zmienianego ogłoszenia w BZP: 2025/BZP 00557815
3.3.) Identyfikator ostatniej wersji zmienianego ogłoszenia: 01
3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
4.2.2. Krótki opis przedmiotu zamówienia Przed zmianą:
1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa do placówek oświatowych Gminy Chojna mięsa wieprzowego, wołowego, drobiowego i ich przetworów, zwanych dalej „produktami” lub „towarem” zgodnie z Załącznikami nr 2 do SWZ, w celu przygotowywania posiłków dla uczniów oraz dzieci w roku 2026.
2. W celu potwierdzenia, że oferowane produkty spełniają wymagania określone w opisie przedmiotu zamówienia, Wykonawca zobowiązany jest załączyć do oferty karty produktów dla pozycji nr: 3,4,8,9,10,12,14,15,16,17,18,22,28,31,33,34,35,36,40,42.
3. Towar będzie dowożony przez Wykonawcę własnym transportem, na jego koszt, w odpowiednich opakowaniach zapewniających właściwe zabezpieczenie przewożonych artykułów wraz z jego rozładunkiem do magazynu Zamawiającego.
4. Wykonawca zobowiązany będzie do wyładowania towaru oraz przetransportowania go do pomieszczeń wskazanych przez upoważnionego pracownika Zamawiającego.
5. Przedmiot zamówienia określono poprzez wskazanie obiektywnych cech technicznych i jakościowych oraz standardów.
6. Podane przez Zamawiającego ewentualne nazwy (znaki towarowe, o ile dotyczy), mają charakter przykładowy, a ich wskazanie ma na celu określenie oczekiwanego najniższego standardu, przy czym Zamawiający dopuszcza składanie ofert równoważnych w zakresie sporządzonego opisu przedmiotu zamówienia. Oferty równoważne to takie, które posiadają parametry wyższe od opisanych jako minimalne.
7. Wykonawca, który powołuje się na rozwiązania równoważne, jest zobowiązany wykazać, że oferowane przez niego rozwiązanie spełnia wymagania określone przez zamawiającego. W takim przypadku, wykonawca załącza do oferty wykaz rozwiązań równoważnych wraz z jego opisem lub normami. Uwaga, za równoważne uzna Zamawiający przedmiot zamówienia, który spełni minimalne oczekiwania jakościowe tzn. o wyższych parametrach, aniżeli opisano w Załączniku do SWZ.
Po zmianie:
1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa do placówek oświatowych Gminy Chojna mięsa wieprzowego, wołowego, drobiowego i ich przetworów, zwanych dalej „produktami” lub „towarem” zgodnie z Załącznikami nr 2 do SWZ, w celu przygotowywania posiłków dla uczniów oraz dzieci w roku 2026.
2. W celu potwierdzenia, że oferowane produkty spełniają wymagania określone w opisie przedmiotu zamówienia, Wykonawca zobowiązany jest załączyć do oferty karty produktów dla pozycji nr: 4,8,9,10,12,14,15,16,17,22,28,31,33,34,35,36,40,42.
3. Towar będzie dowożony przez Wykonawcę własnym transportem, na jego koszt, w odpowiednich opakowaniach zapewniających właściwe zabezpieczenie przewożonych artykułów wraz z jego rozładunkiem do magazynu Zamawiającego.
4. Wykonawca zobowiązany będzie do wyładowania towaru oraz przetransportowania go do pomieszczeń wskazanych przez upoważnionego pracownika Zamawiającego.
5. Przedmiot zamówienia określono poprzez wskazanie obiektywnych cech technicznych i jakościowych oraz standardów.
6. Podane przez Zamawiającego ewentualne nazwy (znaki towarowe, o ile dotyczy), mają charakter przykładowy, a ich wskazanie ma na celu określenie oczekiwanego najniższego standardu, przy czym Zamawiający dopuszcza składanie ofert równoważnych w zakresie sporządzonego opisu przedmiotu zamówienia. Oferty równoważne to takie, które posiadają parametry wyższe od opisanych jako minimalne.
7. Wykonawca, który powołuje się na rozwiązania równoważne, jest zobowiązany wykazać, że oferowane przez niego rozwiązanie spełnia wymagania określone przez zamawiającego. W takim przypadku, wykonawca załącza do oferty wykaz rozwiązań równoważnych wraz z jego opisem lub normami. Uwaga, za równoważne uzna Zamawiający przedmiot zamówienia, który spełni minimalne oczekiwania jakościowe tzn. o wyższych parametrach, aniżeli opisano w Załączniku do SWZ.
3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
5.8. Wykaz przedmiotowych środków dowodowych Przed zmianą:
1. Zamawiający żąda złożenia wraz z ofertą przedmiotowych środków dowodowych, potwierdzających przez oferowane dostawy wymagań określonych w SWZ oraz opisie przedmiotu zamówienia stanowiącym Załącznik nr 2 do SWZ.
2. Wykonawca zobowiązany jest złożyć wraz z ofertą następujące przedmiotowe środki dowodowe:
1) karty produktów dla pozycji nr: 3,4,8,9,10,12,14,15,16,17,18,22,28,31,33,34,35,36,40,42 zawartych w formularzu cenowym;
2) karty produktów muszą zawierać informacje potwierdzające parametry jakościowe i techniczne oferowanych artykułów mięsnych, zgodnie z wymaganiami wskazanymi w opisie przedmiotu zamówienia.
3. Jeżeli Wykonawca nie złoży wymaganych przedmiotowych środków dowodowych lub złoży dokumenty niekompletne lub zawierające błędy, Zamawiający wezwie Wykonawcę do ich złożenia, uzupełnienia lub poprawienia, chyba, że:
1) mimo ich złożenia oferta podlegałaby odrzuceniu;
2) konieczne byłoby unieważnienie postępowania.
4. Złożone przedmiotowe środki dowodowe będą służyć wyłącznie potwierdzeniu, że oferowane produkty spełniają wymagania opisane przez Zamawiającego.
5. Zamawiający nie dopuszcza składania kart produktów dotyczących towarów innych niż oferowane w formularzu cenowym.
Po zmianie:
1. Zamawiający żąda złożenia wraz z ofertą przedmiotowych środków dowodowych, potwierdzających przez oferowane dostawy wymagań określonych w SWZ oraz opisie przedmiotu zamówienia stanowiącym Załącznik nr 2 do SWZ.
2. Wykonawca zobowiązany jest złożyć wraz z ofertą następujące przedmiotowe środki dowodowe:
1) karty produktów dla pozycji nr: 4,8,9,10,12,14,15,16,17,22,28,31,33,34,35,36,40,42 zawartych w formularzu cenowym;
2) karty produktów muszą zawierać informacje potwierdzające parametry jakościowe i techniczne oferowanych artykułów mięsnych, zgodnie z wymaganiami wskazanymi w opisie przedmiotu zamówienia.
3. Jeżeli Wykonawca nie złoży wymaganych przedmiotowych środków dowodowych lub złoży dokumenty niekompletne lub zawierające błędy, Zamawiający wezwie Wykonawcę do ich złożenia, uzupełnienia lub poprawienia, chyba, że:
1) mimo ich złożenia oferta podlegałaby odrzuceniu;
2) konieczne byłoby unieważnienie postępowania.
4. Złożone przedmiotowe środki dowodowe będą służyć wyłącznie potwierdzeniu, że oferowane produkty spełniają wymagania opisane przez Zamawiającego.
5. Zamawiający nie dopuszcza składania kart produktów dotyczących towarów innych niż oferowane w formularzu cenowym.
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
5.10. Przedmiotowe środki dowodowe podlegające uzupełnieniu Przed zmianą:
Karty produktów dla pozycji nr: 3,4,8,9,10,12,14,15,16,17,18,22,28,31,33,34,35,36,40,42 zawartych w formularzu cenowym.
Po zmianie:
Karty produktów dla pozycji nr: 4,8,9,10,12,14,15,16,17,22,28,31,33,34,35,36,40,42 zawartych w formularzu cenowym.