BZP: Dostawa produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Zespole Placówek Oświatowych w Lubieniu Kujawskim w 2026 roku
03.12.2025
2025/BZP 00574227/01
Gmina Lubień Kujawski
Dane ogłoszeniodawcy znajdują się w treści ogłoszenia.
Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawa produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Zespole Placówek Oświatowych w Lubieniu Kujawskim w 2026 roku
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzi podmiot, któremu powierzono przeprowadzenie postępowania
1.2.) Nazwa zamawiającego: Gmina Lubień Kujawski
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 910866880
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Wojska Polskiego 29
1.5.2.) Miejscowość: Lubień Kujawski
1.5.3.) Kod pocztowy: 87-840
1.5.4.) Województwo: kujawsko-pomorskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL619 - Włocławski
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zamowieniapubliczne@lubienkujawski.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.lubienkujawski.pl
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ogólne usługi publiczne
1.11.) Dane podmiotu, któremu zamawiający powierzył przeprowadzenie postępowania.
Podmiot 1
1.11.1.) Nazwa podmiotu prowadzącego postępowanie: Gmina Lubień Kujawski
1.11.2.) Krajowy Numer Identyfikacyjny: NIP 8882904267
Adres podmiotu prowadzącego postępowanie:
1.11.3.) Ulica: Wojska polskiego
1.11.4.) Miejscowość: Lubień Kujawski
1.11.5.) Kod pocztowy: 87-840
1.11.6.) Województwo: kujawsko-pomorskie
1.11.7.) Kraj: Polska
1.11.8.) Lokalizacja NUTS 3: PL619 - Włocławski
1.11.11.) Adres poczty elektronicznej: zamowieniapubliczne@lubienkujawski.pl
1.11.12.) Adres strony internetowej: https://ezamowienia.gov.pl/
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Dostawa produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Zespole Placówek Oświatowych w Lubieniu Kujawskim w 2026 roku
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-4d492b47-8ea3-4156-8350-976c6a50f415
2.5.) Numer ogłoszenia: 2025/BZP 00574227
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2025-12-03
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Nie
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-4d492b47-8ea3-4156-8350-976c6a50f4153.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/tenders/ocds-148610-4d492b47-8ea3-4156-8350-976c6a50f415
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Niniejsze informacje zawarte są w dziale XI Specyfikacji Warunków Zamówienia
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Niniejsze informacje zawarte są w dziale XXIII Specyfikacji Warunków Zamówienia
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: ZP.271.19.2025
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 7
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Zespole Placówek Oświatowych w Lubieniu Kujawskim dla jednostek: ZPO w Lubieniu Kujawski (dla klas 0-VIII oraz dla przedszkola), Szkoły Podstawowej w Kłóbce i Szkoły Podstawowej w Kanibrodzie, Żłobka Samorządowego „Dworkowe Skrzaty” w Lubieniu Kujawskim oraz Dziennego Domu Seniora+ znajdującego się w strukturach Ośrodka Pomocy Społecznej w Lubieniu Kujawskim, stosownie do bieżących potrzeb, zgodnie z warunkami wynikającymi z obowiązujących przepisów, w szczególności ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jednolity Dz.U. 2023 poz. 1448)
Część 1 – Dostawa warzyw i owoców świeżych
zgodnie z formularzem asortymentowo - cenowym stanowiącym załącznik 1a do Specyfikacji warunków zamówienia.
CPV: 03212100-1; 03220000-9
Warzywa i owoce powinny być świeże, bez oznak zepsucia i pleśni. Powinny być dostarczane w koszach plastikowych posiadających stosowne atesty. Opakowanie nie powinno wykazywać oznak uszkodzeń mechanicznych. Kosze nie mogą posiadać oznak zabrudzenia. Towar musi być ułożony w koszach w sposób zabezpieczający go przed uszkodzeniem lub obniżeniem jakości pod względem wartości odżywczych. Dostawa warzyw i owoców nie rzadziej niż 3 razy w tygodniu.
4.2.6.) Główny kod CPV: 03220000-9 - Warzywa, owoce i orzechy
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
03212100-1 - Ziemniaki
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2026-01-01 do 2026-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Kryteria wyboru oferty najkorzystniejszej w poszczególnych częściach:
CENA o wadze 100%
Sposób oceny ofert:
Ocena ofert zostanie dokonana w oparciu o kryterium ceny. Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta z najniższą ceną na dzień złożenia oferty. Pozostałe oferty zostaną sklasyfikowane w kolejności od najniższej ceny do najwyższej. Zamawiający dopuszcza zmianę ceny jednostkowej brutto za poszczególny asortyment w zakresie do 20% w górę na przestrzeni trwania umowy.
Zamawiający stosuje kryterium ceny jako jedyne kryterium oceny ofert, ponieważ określił
w opisie przedmiotu zamówienia wymagania jakościowe odnoszące się do elementów składających się na przedmiot dostawy. Dokumenty zamówienia wskazują parametry asortymentu, które będą musiały być spełnione przez dostawcę. Przedmiot zamówienia nie wykracza poza powszechnie ustalone standardy jakościowe rozumiane jako typy lub gatunki znormalizowane, odpowiadające przeciętnym, oferowanym w powszechnej ofercie standardom. Na koszty przedmiotu dostawy składają się wyłącznie koszty związane
z nabyciem towarów, tj. produkcją i transportem. Dokumenty opisujące przedmiot zamówienia są na tyle precyzyjne, że bez względu na fakt, kto będzie Wykonawcą przedmiotu zamówienia jedyną różnicą będą zaoferowane ceny.
W związku z powyższym Zamawiający jest upoważniony do zastosowania ceny jako jedynego kryterium oceny oferty, zgodnie z art. 246 ust. 2 ustawy Pzp.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Zespole Placówek Oświatowych w Lubieniu Kujawskim dla jednostek: ZPO w Lubieniu Kujawski (dla klas 0-VIII oraz dla przedszkola), Szkoły Podstawowej w Kłóbce i Szkoły Podstawowej w Kanibrodzie, Żłobka Samorządowego „Dworkowe Skrzaty” w Lubieniu Kujawskim oraz Dziennego Domu Seniora+ znajdującego się w strukturach Ośrodka Pomocy Społecznej w Lubieniu Kujawskim, stosownie do bieżących potrzeb, zgodnie z warunkami wynikającymi z obowiązujących przepisów, w szczególności ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jednolity Dz.U. 2023 poz. 1448)
Część 2 – Dostawa produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych
zgodnie z formularzem asortymentowo - cenowym stanowiącym załącznik 1b do Specyfikacji warunków zamówienia.
CPV: 15100000-9
Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne powinny być świeże, bez oznak zepsucia i pleśni. Powinny być dostarczane w zamkniętych opakowaniach lub pojemnikach plastikowych z pokrywami, posiadającymi stosowne atesty, pojemnikach plombowanych lub metkowanych, czystych i nieuszkodzonych. Dostawa produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych nie rzadziej niż 3 razy w tygodniu.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2026-01-01 do 2026-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Kryteria wyboru oferty najkorzystniejszej w poszczególnych częściach:
CENA o wadze 100%
Sposób oceny ofert:
Ocena ofert zostanie dokonana w oparciu o kryterium ceny. Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta z najniższą ceną na dzień złożenia oferty. Pozostałe oferty zostaną sklasyfikowane w kolejności od najniższej ceny do najwyższej. Zamawiający dopuszcza zmianę ceny jednostkowej brutto za poszczególny asortyment w zakresie do 20% w górę na przestrzeni trwania umowy.
Zamawiający stosuje kryterium ceny jako jedyne kryterium oceny ofert, ponieważ określił
w opisie przedmiotu zamówienia wymagania jakościowe odnoszące się do elementów składających się na przedmiot dostawy. Dokumenty zamówienia wskazują parametry asortymentu, które będą musiały być spełnione przez dostawcę. Przedmiot zamówienia nie wykracza poza powszechnie ustalone standardy jakościowe rozumiane jako typy lub gatunki znormalizowane, odpowiadające przeciętnym, oferowanym w powszechnej ofercie standardom. Na koszty przedmiotu dostawy składają się wyłącznie koszty związane
z nabyciem towarów, tj. produkcją i transportem. Dokumenty opisujące przedmiot zamówienia są na tyle precyzyjne, że bez względu na fakt, kto będzie Wykonawcą przedmiotu zamówienia jedyną różnicą będą zaoferowane ceny.
W związku z powyższym Zamawiający jest upoważniony do zastosowania ceny jako jedynego kryterium oceny oferty, zgodnie z art. 246 ust. 2 ustawy Pzp.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Zespole Placówek Oświatowych w Lubieniu Kujawskim dla jednostek: ZPO w Lubieniu Kujawski (dla klas 0-VIII oraz dla przedszkola), Szkoły Podstawowej w Kłóbce i Szkoły Podstawowej w Kanibrodzie, Żłobka Samorządowego „Dworkowe Skrzaty” w Lubieniu Kujawskim oraz Dziennego Domu Seniora+ znajdującego się w strukturach Ośrodka Pomocy Społecznej w Lubieniu Kujawskim, stosownie do bieżących potrzeb, zgodnie z warunkami wynikającymi z obowiązujących przepisów, w szczególności ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jednolity Dz.U. 2023 poz. 1448)
Część 3 – Dostawa warzyw, owoców i ryb mrożonych
zgodnie z formularzem asortymentowo - cenowym stanowiącym załącznik 1c do Specyfikacji warunków zamówienia.
CPV: 15300000-1; 15220000-6
Warzywa, owoce i ryby mrożone powinny być dostarczane w zamkniętych opakowaniach lub pojemnikach plastikowych z pokrywami, posiadającymi stosowne atesty, pojemnikach plombowanych lub metkowanych, czystych i nieuszkodzonych. Dostawa warzyw, owoców i ryb mrożonych nie rzadziej niż 2 razy w tygodniu.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2026-01-01 do 2026-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Kryteria wyboru oferty najkorzystniejszej w poszczególnych częściach:
CENA o wadze 100%
Sposób oceny ofert:
Ocena ofert zostanie dokonana w oparciu o kryterium ceny. Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta z najniższą ceną na dzień złożenia oferty. Pozostałe oferty zostaną sklasyfikowane w kolejności od najniższej ceny do najwyższej. Zamawiający dopuszcza zmianę ceny jednostkowej brutto za poszczególny asortyment w zakresie do 20% w górę na przestrzeni trwania umowy.
Zamawiający stosuje kryterium ceny jako jedyne kryterium oceny ofert, ponieważ określił
w opisie przedmiotu zamówienia wymagania jakościowe odnoszące się do elementów składających się na przedmiot dostawy. Dokumenty zamówienia wskazują parametry asortymentu, które będą musiały być spełnione przez dostawcę. Przedmiot zamówienia nie wykracza poza powszechnie ustalone standardy jakościowe rozumiane jako typy lub gatunki znormalizowane, odpowiadające przeciętnym, oferowanym w powszechnej ofercie standardom. Na koszty przedmiotu dostawy składają się wyłącznie koszty związane
z nabyciem towarów, tj. produkcją i transportem. Dokumenty opisujące przedmiot zamówienia są na tyle precyzyjne, że bez względu na fakt, kto będzie Wykonawcą przedmiotu zamówienia jedyną różnicą będą zaoferowane ceny.
W związku z powyższym Zamawiający jest upoważniony do zastosowania ceny jako jedynego kryterium oceny oferty, zgodnie z art. 246 ust. 2 ustawy Pzp.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 4
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Zespole Placówek Oświatowych w Lubieniu Kujawskim dla jednostek: ZPO w Lubieniu Kujawski (dla klas 0-VIII oraz dla przedszkola), Szkoły Podstawowej w Kłóbce i Szkoły Podstawowej w Kanibrodzie, Żłobka Samorządowego „Dworkowe Skrzaty” w Lubieniu Kujawskim oraz Dziennego Domu Seniora+ znajdującego się w strukturach Ośrodka Pomocy Społecznej w Lubieniu Kujawskim, stosownie do bieżących potrzeb, zgodnie z warunkami wynikającymi z obowiązujących przepisów, w szczególności ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jednolity Dz.U. 2023 poz. 1448)
Część 4 – Dostawa produktów mleczarskich
zgodnie z formularzem asortymentowo - cenowym stanowiącym załącznik 1d do Specyfikacji warunków zamówienia.
CPV: 15500000-3
Produkty mleczarskie powinny być dostarczane w zamkniętych opakowaniach, posiadającymi stosowne atesty, pojemnikach plombowanych lub metkowanych, czystych i nieuszkodzonych. Dostawa produktów mleczarskich nie rzadziej niż 1 raz w tygodniu.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2026-01-01 do 2026-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Kryteria wyboru oferty najkorzystniejszej w poszczególnych częściach:
CENA o wadze 100%
Sposób oceny ofert:
Ocena ofert zostanie dokonana w oparciu o kryterium ceny. Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta z najniższą ceną na dzień złożenia oferty. Pozostałe oferty zostaną sklasyfikowane w kolejności od najniższej ceny do najwyższej. Zamawiający dopuszcza zmianę ceny jednostkowej brutto za poszczególny asortyment w zakresie do 20% w górę na przestrzeni trwania umowy.
Zamawiający stosuje kryterium ceny jako jedyne kryterium oceny ofert, ponieważ określił
w opisie przedmiotu zamówienia wymagania jakościowe odnoszące się do elementów składających się na przedmiot dostawy. Dokumenty zamówienia wskazują parametry asortymentu, które będą musiały być spełnione przez dostawcę. Przedmiot zamówienia nie wykracza poza powszechnie ustalone standardy jakościowe rozumiane jako typy lub gatunki znormalizowane, odpowiadające przeciętnym, oferowanym w powszechnej ofercie standardom. Na koszty przedmiotu dostawy składają się wyłącznie koszty związane
z nabyciem towarów, tj. produkcją i transportem. Dokumenty opisujące przedmiot zamówienia są na tyle precyzyjne, że bez względu na fakt, kto będzie Wykonawcą przedmiotu zamówienia jedyną różnicą będą zaoferowane ceny.
W związku z powyższym Zamawiający jest upoważniony do zastosowania ceny jako jedynego kryterium oceny oferty, zgodnie z art. 246 ust. 2 ustawy Pzp.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 5
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Zespole Placówek Oświatowych w Lubieniu Kujawskim dla jednostek: ZPO w Lubieniu Kujawski (dla klas 0-VIII oraz dla przedszkola), Szkoły Podstawowej w Kłóbce i Szkoły Podstawowej w Kanibrodzie, Żłobka Samorządowego „Dworkowe Skrzaty” w Lubieniu Kujawskim oraz Dziennego Domu Seniora+ znajdującego się w strukturach Ośrodka Pomocy Społecznej w Lubieniu Kujawskim, stosownie do bieżących potrzeb, zgodnie z warunkami wynikającymi z obowiązujących przepisów, w szczególności ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jednolity Dz.U. 2023 poz. 1448)
Część 5 – Dostawa artykułów spożywczych
zgodnie z formularzem asortymentowo - cenowym stanowiącym załącznik 1e do Specyfikacji warunków zamówienia.
CPV: 15000000-8; 15332000-4; 15400000-2; 15600000-4; 15800000-6
Artykuły spożywcze powinny być dostarczone w oryginalnych, nienaruszonych opakowaniach zawierających oznaczenia fabryczne, tzn. rodzaj, nazwę wyrobu, ilość, datę przydatności do spożycia, nazwę i adres producenta oraz inne oznakowania zgodne z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa żywnościowego. Dostarczane artykuły spożywcze w zależności od ich kategorii muszą przy każdej dostawie posiadać wszystkie niezbędne dokumenty wymagane przepisami prawa w zakresie produktów żywnościowych. Dostawa artykułów spożywczych nie rzadziej niż 1 raz w tygodniu.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15000000-8 - Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15332000-4 - Przetworzone owoce i orzechy
15400000-2 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne
15600000-4 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych
15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2026-01-01 do 2026-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Kryteria wyboru oferty najkorzystniejszej w poszczególnych częściach:
CENA o wadze 100%
Sposób oceny ofert:
Ocena ofert zostanie dokonana w oparciu o kryterium ceny. Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta z najniższą ceną na dzień złożenia oferty. Pozostałe oferty zostaną sklasyfikowane w kolejności od najniższej ceny do najwyższej. Zamawiający dopuszcza zmianę ceny jednostkowej brutto za poszczególny asortyment w zakresie do 20% w górę na przestrzeni trwania umowy.
Zamawiający stosuje kryterium ceny jako jedyne kryterium oceny ofert, ponieważ określił
w opisie przedmiotu zamówienia wymagania jakościowe odnoszące się do elementów składających się na przedmiot dostawy. Dokumenty zamówienia wskazują parametry asortymentu, które będą musiały być spełnione przez dostawcę. Przedmiot zamówienia nie wykracza poza powszechnie ustalone standardy jakościowe rozumiane jako typy lub gatunki znormalizowane, odpowiadające przeciętnym, oferowanym w powszechnej ofercie standardom. Na koszty przedmiotu dostawy składają się wyłącznie koszty związane
z nabyciem towarów, tj. produkcją i transportem. Dokumenty opisujące przedmiot zamówienia są na tyle precyzyjne, że bez względu na fakt, kto będzie Wykonawcą przedmiotu zamówienia jedyną różnicą będą zaoferowane ceny.
W związku z powyższym Zamawiający jest upoważniony do zastosowania ceny jako jedynego kryterium oceny oferty, zgodnie z art. 246 ust. 2 ustawy Pzp.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 6
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Zespole Placówek Oświatowych w Lubieniu Kujawskim dla jednostek: ZPO w Lubieniu Kujawski (dla klas 0-VIII oraz dla przedszkola), Szkoły Podstawowej w Kłóbce i Szkoły Podstawowej w Kanibrodzie, Żłobka Samorządowego „Dworkowe Skrzaty” w Lubieniu Kujawskim oraz Dziennego Domu Seniora+ znajdującego się w strukturach Ośrodka Pomocy Społecznej w Lubieniu Kujawskim, stosownie do bieżących potrzeb, zgodnie z warunkami wynikającymi z obowiązujących przepisów, w szczególności ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jednolity Dz.U. 2023 poz. 1448).
Część 6 – Dostawa pieczywo, świeżych wyrobów piekarskich i ciastkarskich
zgodnie z formularzem asortymentowo - cenowym stanowiącym załącznik 1f do Specyfikacji warunków zamówienia.
CPV: 15810000-9
Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie powinny być dostarczane w koszach plastikowych posiadających stosowne atesty. Opakowanie nie powinno wykazywać oznak uszkodzeń mechanicznych. Kosze nie mogą posiadać oznak zabrudzenia. Towar musi być ułożony w koszach w sposób zabezpieczający go przed uszkodzeniem lub obniżeniem jakości zarówno pod względem wartości odżywczych jak też właściwości organoleptycznych. Towar nie może wykazywać oznak nieświeżości lub zepsucia. Dostawa pieczywa, świeżych wyrobów piekarskich i ciastkarskich codziennie w dni robocze.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2026-01-01 do 2026-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Kryteria wyboru oferty najkorzystniejszej w poszczególnych częściach:
CENA o wadze 100%
Sposób oceny ofert:
Ocena ofert zostanie dokonana w oparciu o kryterium ceny. Za najkorzystniejszą zostanie uznana oferta z najniższą ceną na dzień złożenia oferty. Pozostałe oferty zostaną sklasyfikowane w kolejności od najniższej ceny do najwyższej. Zamawiający dopuszcza zmianę ceny jednostkowej brutto za poszczególny asortyment w zakresie do 20% w górę na przestrzeni trwania umowy.
Zamawiający stosuje kryterium ceny jako jedyne kryterium oceny ofert, ponieważ określił
w opisie przedmiotu zamówienia wymagania jakościowe odnoszące się do elementów składających się na przedmiot dostawy. Dokumenty zamówienia wskazują parametry asortymentu, które będą musiały być spełnione przez dostawcę. Przedmiot zamówienia nie wykracza poza powszechnie ustalone standardy jakościowe rozumiane jako typy lub gatunki znormalizowane, odpowiadające przeciętnym, oferowanym w powszechnej ofercie standardom. Na koszty przedmiotu dostawy składają się wyłącznie koszty związane
z nabyciem towarów, tj. produkcją i transportem. Dokumenty opisujące przedmiot zamówienia są na tyle precyzyjne, że bez względu na fakt, kto będzie Wykonawcą przedmiotu zamówienia jedyną różnicą będą zaoferowane ceny.
W związku z powyższym Zamawiający jest upoważniony do zastosowania ceny jako jedynego kryterium oceny oferty, zgodnie z art. 246 ust. 2 ustawy Pzp.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wyłącznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 7
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów żywnościowych do stołówki szkolnej w Zespole Placówek Oświatowych w Lubieniu Kujawskim dla jednostek: ZPO w Lubieniu Kujawski (dla klas 0-VIII oraz dla przedszkola), Szkoły Podstawowej w Kłóbce i Szkoły Podstawowej w Kanibrodzie, Żłobka Samorządowego „Dworkowe Skrzaty” w Lubieniu Kujawskim oraz Dziennego Domu Seniora+ znajdującego się w strukturach Ośrodka Pomocy Społecznej w Lubieniu Kujawskim, stosownie do bieżących potrzeb, zgodnie z warunkami wynikającymi z obowiązujących przepisów, w szczególności ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jednolity Dz.U. 2023 poz. 1448).
Część 7 – Dostawa jaj
zgodnie z formularzem asortymentowo - cenowym stanowiącym załącznik 1g do Specyfikacji warunków zamówienia.
CPV: 03142500-3
Jaja powinny być dostarczone w oryginalnych, nienaruszonych opakowaniach zawierających oznaczenia fabryczne, nazwę wyrobu, ilość, datę przydatności do spożycia, nazwę i adres producenta oraz inne oznakowania zgodne z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa żywnościowego. Dostarczane jaja muszą przy każdej dostawie posiadać wszystkie niezbędne dokumenty wymagane przepisami prawa w zakresie produktów żywnościowych. Dostawa jaj nie rzadziej niż 1 raz w tygodniu.