BZP: Dostawy dań gotowych świeżych (wyrobów garmażeryjnych).
23.04.2024
2024/BZP 00297224/01
Szkoła Policji w Słupsku
Dane ogłoszeniodawcy znajdują się w treści ogłoszenia.
Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia
Dostawy dań gotowych świeżych (wyrobów garmażeryjnych).
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Nazwa zamawiającego: Szkoła Policji w Słupsku
1.2.) Oddział zamawiającego: 42
1.3.) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 770702958
1.4.) Adres zamawiającego:
1.4.1.) Ulica: Kilińskiego 42
1.4.2.) Miejscowość: Słupsk
1.4.3.) Kod pocztowy: 76-200
1.4.4.) Województwo: pomorskie
1.4.5.) Kraj: Polska
1.4.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL636 - Słupski
1.4.9.) Adres poczty elektronicznej: spslupsk@spslupsk.policja.gov.pl
1.4.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.spslupsk.policja.gov.pl
1.5.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inna państwowa jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej
1.6.) Przedmiot działalności zamawiającego: Porządek i bezpieczeństwo publiczne
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00297224
2.2.) Data ogłoszenia: 2024-04-23
SEKCJA III ZMIANA OGŁOSZENIA
3.2.) Numer zmienianego ogłoszenia w BZP: 2024/BZP 00297053
3.3.) Identyfikator ostatniej wersji zmienianego ogłoszenia: 01
3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
5.8. Wykaz przedmiotowych środków dowodowych Przed zmianą:
Po zmianie:
1. W celu potwierdzenia zgodności parametrów oferowanego asortymentu z cechami określonymi w opisie przedmiotu zamówienia, Zamawiający żąda od Wykonawców złożenia wraz z ofertą informacji w formie skopiowanych etykiet produktów na których będą widoczne i możliwe do odczytania niektóre dane określone w Rozdziale IV Sekcji I art.9 ust. 1 ( w szczególności: nazwa produktu, wykaz składników z wyszczególnieniem alergenów, ilość (masa/pojemność) netto produktu, nazwa producenta, informacja o wartości odżywczej produktu) Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności (Dz. Urz. UE L 304 z 22.11.2011, z późn. zm.) oraz w § 19 ust.1 Rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U. z 2015r. poz. 29, z późn. zm.).
2. W przypadku, gdy na etykiecie nie ma informacji zawartych w opisie przedmiotu zamówienia stanowiącego załącznik nr 1 do SWZ, zawierających szczególne cechy dotyczące składu ilościowego, Zamawiający dopuszcza aby informacje te były zawarte w deklaracji producenta potwierdzającej zgodność produktu z opisem przedmiotu zamówienia lub na karcie charakterystyki (specyfikacji) produktu, zgodnie z art. 16 (dotyczącym prezentacji środków spożywczych) rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 178/2002 z dnia 28 stycznia 2002r. ustanawiającym ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołującym Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności (Dz. U. L 31 z 01.02.2002 str.1, ze zm.)
3. Zamawiający nie przewiduje wezwanie do złożenia lub uzupełnienia przedmiotowych środków dowodowych.
4. Brak załączonych przedmiotowych środków dowodowych do oferty spowoduje jej odrzucenie.
3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
5.9. Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych Przed zmianą:
Po zmianie:
NIE